|
RE: krst,,verouk... 16.5.2011 13:40:32
|
|
|
|
t5t6
|
Jaz sem tako kot ti, nisem krščena in nisem vzgajana v tem duhu. Mož pa je ampak ni neki zagrizen, ne gre nikoli k maši. Poročila sva se v cerkvi ampak je cerkveno poročen samo on. Vse tro otroke smo krstili, ker si je on to želel in to je bilo to. Potem pa se je začelo, ko je šel najstarejši v 1. r je začela tašča na fini način težit, da kaj ga ne bomo dali k verouku (pri nas je bil takrat verouk ob nedeljah po maši), pa se je ponudila da ga bo ona vozila. In tako je bilo nekaj časa, potem pa je meni ta stvar vedno bolj šla na živce. Imeli smo razbite nedelje, edini dan ko bi zjutraj lahko bili še v pidžami sem že mogla rihtat otroka. In sem naredila red, možu sem povedala, da če si on želi, da otrok hodi k maši in k verouku bomo hodili mi vsi skupaj, saj je point prav v tem, da je družina skupaj. Lani, ko je šel mlajši fantv 1. razred so se čisto vsi otroci vpisali k verouku, ki poteka takoj po pouku. Njemu se je to zdelo zelo zanimivo in me je večkrt prosil, da bi hodil tudi on. Mož se je seveda strinjal. Možu sem lepo povedala, da nimam nič proti, da pa me moti to, da on za to ni pripravljen nič narediti in otroke ne vzgaja v tem duhu, jaz pa jih tudi ne mislim in si tudi ne prevzamam odgovornosti, da jih bom vozila na verouk. Otroku sem razločila, da on k verouku ne bo hodil, ker imamo mi kot družina druge vrednote. Vzela sem si kar nekaj časa, da sem mu razločila kaj mislim s tem tako, da nedelje raje kot za mašo porabimo za družinske izlete in jahanje. Če želiš otroke vzgajati v kakršnikoli veri moreš najprej sama verjeti v njo in sprejeti njihova pravila, če ne je vse skupaj kar neki, če bi tvoj mož zares veroval, bi otroka verjetno želel krstiti. Zato jaz na tvojem mestu otroka nebi vpisala k verouku, tudi če gredo vsi ostali, zakaj pa bi morali delati vse kar delajo ostali?
|
|
|