|
RE: krst,,verouk... 9.7.2011 21:14:55
|
|
|
|
bric
|
IZVIRNO SPOROČILO: diamantina Verouk - za moje pojme bi ga morali ukiniti iz šol. Sem kaj zamudil? Od kdaj imamo verouk v šolah? Se mi samo zdi, ali imamo že 20 let žolčne debate, da naj bi verouk bil v šolah PA GA NI?! Torej umika iz kje? Umikat kam? Mogoče kar prepovedat, da se ne bodo otroci v ruralnem okolju kjer 98% otrok hodi k verouku, počutili zapostavljene? Evo imamo rešitev, prepoved verskega izražanja, problem rešen. Poznam primere iz vaškega okolja, kjer so otroci prosili svoje starše, naj jih pustijo k verouku, ker tja pač hodijo vsi, pa po uri se malo igrajo.....otroci pač, čredni nagon, pa jim njihovi starši tega niso pustili, zaradi njihovih "svetovnonazorskih opredeljitev", ki temeljijo v prejšnjem sistemu. Pa je mali pubec vseeno šel k verouku, naskirvaj, tako da doma niso vedeli. Nekaj časa je hodil, župnik ga seveda ni nagnal, čeprav je vedel čigav je, rekel je, da naj hodi če hoče, škodit mu ne more. Pa je tega pubeca enkrat videla soseda in je povedala mami, če ve kam njen sin hodi. No naslednjo nedeljo je prišla mati v župnijsko pisarno in pred vsemi ozmerjala župnika češ kaj se gre. On jo je vprašal:"Kaj pa naj naredim, a naj ga naženem?" Ona pa je odgovorila:"Ne smete ga več spustit v farof, zaprite mu vrata pa ne bo več hodil!" Ja, takle mamo, tako daleč smo prišli, ampak zanimivo, veliko ljudi poznam, ki so vse življenje trdili, da oni že ne rabijo B/boga, da to je "opij" za ljudstvo.....AMPAK ko pa so sami na starost hudo zboleli, ali pa je zbolel kdo od njihovih svojcev, torej ko so se soočili s smrtjo, so pa kar naenrat v vse verjeli, še več, celo neke prošnje so naslavljali na tistega, ki ga ni. I wonder why? Hinavščina brez primere, naj ima vsak svoja prepričanja, ampak naj bo pri njih dosleden, ne pa da ko mu gre dobro je vsemogočen, ko ga zadane nesreča, pa kar naenkrat išče uteho v Bogu.
|
|
|