Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj Se strinjam. In četudi se nekatere zgražajo, kaj se vtikaš v njeno življenje, jaz mislim, da je prav, da ji poskušaš razložit, da to ni isto kot kupiti nov avto ali pa zamenjati stanovanje. To si življenjske spremembe. In ravno zato, ker se ljudje brigajo izključno samo zase, imamo potem en kup nasilja in bogih otrok. Je razlika med vmešavanjem in dobronamernostjo. Moje mnenje. Glej, ona je izrazila svoje mnenje....zdaj pa mamomajčo zanima, kako bi to 24 letno žensko, s službo, stanovanjem, materialno preskrbljeno, "spreobrnila" in ji dopovedla, da ne more imeti otroka s tem moškim.....zakaj pa ne more? Ok.....svoje mnenje ji je povedala, ne vem pa zakaj bi pa potem morala ji še dopovedovat, da pa ona ne more imeti otroka s tipom s katerim je 4 mesece, ki je star 20 let...da ne more imeti otroka, ker ni resna (ker verjetno ni z enim tipom od svojega 16 leta)........ A zdaj si bomo pa matere z izkušnjami jemale še to pravico, da bomo drugim dopovedovale, kdaj je njihov "pravi" čas za otroke in pričakovale, da bodo znanke s kave upoštevale naše dobronamerne nasvete.....? In bom jaz, ki sem bolj pozno imela otroka svetovala, da pred 30 letom nikakor....tista, ki je s svojim partnerjem v vezi bo rekla, da je pravi čas po 10 letih veze.....tista, ki je poročena, bo rekla, da pred poroko nikakor ni čas za otroka...... Vsak se sam odloči....mi lahko imamo le svoje mnenje......in pričakovati, da bo neka znanka (v bistvu ne gre niti za prijateljico), ki je niti dobro ne poznamo, upoštevala naše nasvete je tudi malo mimo..... kot da ve ne bi jemale to, da vam neka oseba, ki jo srečate 5 krat na leto na kavi pove, da ste neumne, da se odločate za otroka ravno zdaj, ko pač se (bodisi ker nimate stanovanja, ker partner nima službe, ker je premlad, ker je prestar) kot "soljenje pameti"...... jest se popolnoma strinjam oz. bom rekla tkole - že kakšen otrok se je rodil iz krajše in bolj neverjetne veze, pa je odrasel čist ok in se je zveza odnesla. poznam pa ogromno, ogromno 'načrtovanih' otrok, rojenih po žnj letih veze, poroki, vse po predpisih, ki so odrasli v vse možne čudake, da o vezah, ločitvah in varanjih staršev niti ne govorim. njeno življenje je, ona se bo odločila in ona nosila posledice.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|