|
RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost? 8.4.2011 8:46:21
|
|
|
|
bomboncek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* u pišuka! prvič slišim. moj srednji je ze 5 let na flixotidu. me po eni strani veseli, da lahko njegovo obnasanje, trmarjenje, divljanje, slabo voljo in explozivnost temu pripisem. zdaj bom pa rekla, naj mu dajo disk in ne pumpe. baje je disk brez tega potisnega plina. bomo videli. seveda prvič slišiš. to pa zato, ker seveda ni res. pri nekaterih otrokih pač sovpadeta dve stvari naenkrat in starši se največkrat odločijo (odločimo), da obtožimo tisto, kar je nam lažje. v tem primeru je najlažje obtožiti zdravila, kot upoštevati možnost, da gre za motnjo, ki bi jo otrok tako ali tako razvil. to je bilo v zgodovini večkrat dokazano z različnimi poskusi, ko so enemu vzorcu dajali zdravilo, drugemu vzorcu pa placebo, razvila so se podobna stanja, izboljšave, stranski učinki, tako pri enih kot pri drugih, kar je jasen dokaz (pri skupini s placebom), da ne gre za vpliv zdravil. Tako je tudi tukaj. Najbrž bi otrok, ki mu ne bi dajali flixotida, ravno tako razvil tako obnašanje. Nenazadnje - gre za preizkušeno zdravilo, dvomim, da bi ga pediatri in specalisti kar tako predpisovali. Gre za predsodek, kot v zadnjem času itak opažam, da so vsi nekaj mahnjeni na neko teorijo zarote, anti cepljenja, obtožbe proti farmaciji, ki nas hoče pobit in tako naprej. Zadnje čase kroži mail o škodljivosti Lekadola+C, zaradi neke mikrokoličine aspartama ali kaj vem jaz kaj...V glavnem, lažni preplahi, nastavljene "bombice", ki imajo namen preplašiti ljudi in seveda izbrati grešnega kozla, kot v tem primeru. Pa tudi če - sicer se vsak starš lahko sam odloči (na lastno odgvornost) ali bo zdravilo dajal ali ne. Ampak - ali ste pripravljeni prevzeti nase tako odgovornost? Zdravilo je varno, otroku pomaga in takih stranskih učinkov prav zagotovo nima. Nekdo, ki se s stanjem svojega otroka, torej neko motnjo kot je hiperaktivnost (ali gre samo za pretiravno živahnost in dejstva, da mu starši niso postavili nobenih meja?) ne more sprijazniti, pač najde takega grešnega kozla. Nekateri, ki ne uporabljajo tega zdravila in imajo "hiperaktivne" otroke, obtožujejo prehrambeno industrijo, češ da vbrizgava v hrano hormone, cepiva etc. Pa so v preteklosti tako brez take hrane kot je danes kot brez flexotida bili tako hiperaktivni kot samo "pretirano živahni" otroci. Lep dan!
|
|
|