Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: miskica1983 Še moje mnenje ... to da se tema ne tiče tistih ki ste zaposleni za nedoločen čas je že morda resnična ampak koliko pa je dejansko tistih ki so zaposleni za nedol-čas, zelo zelo malo. V današnjih časih imaš srečo če dobiš delo za določen čas, sploh če si ženska. Takoj ko le ta ženska zanosi gre na porodniško (normalno plačano če je sreča), ko je porodniške konec je konec tudi z njeno službo. Zakaj bi podjetje vzelo njo nazaj če so v tem času že tako in tako morali nekoga vzeti da jo je nadomeščal... in s tem si spet zagotovijo nekoga za eno leto, vsaj. Ženska pa ostane brezposelna, z majhnim otročkom.... ni fer, nikakor Še to, v nobenem podjetju ni ženska ki išče zaposlitev pogajalka, da bo rekla dajte mi za nedoločen čas ali pa nič... aj bodo rekli... naslednji prosim... kot na okencu, dokler je bodo dobili ženske ki bo delala in bila tiho kolikor pač časa jo bodo rabili. Ženske bodo / bomo ostajale brez služb, posledično brez porodnišk, brez plačane nege za otroka itd. Razmislite malo bolj prosim... tudi če se vas ne tiče v tem trenutku... se morda tiče vaših hčera, sester, sestričen.... Še en link bi pripopala, za ogled http://www.youtube.com/watch?v=4oWMJ6cry7U sej ti se zavedaš, da je referendum o malem delu, ne o pogodbah za določen/nedoločen čas? mladih mamicah in podobnem? trg dela v sloveniji je v ****u. dejstvo. deloma tudi zato, ker študentje zasedamo delo za potencialne diplomirance iz našega foha (ja, tudi jest trenutno zasedam mestu svojemu diplomiranemu kolegu iz faksa, ki je verjetno zaradi mene brezposlen, ker sem pač cenejša za delodajalca kot on). in za mano bo še en študent. in za njim še en. potem bo mogoče kak za določen čas, pa kak prek agencije. ampak dejstvo je, da daleč najcenejši in najlažji za dobit in nagnat so študenti. kljub vlaganju časa (in denarja), in znanja vanje jih pač butneš iz firme ko diplomirajo in kud koji mili moji. problem je, ker pri študentskem delu ni nikakršne omejitve in ti tak študent lahko dela leto, dve, pet... in ko diplomira je ravno tko brezposlen kot če ne bi delu nič. poznam mnogo takih primerov in tut sama sem en izmed njih. kot študent sem vredna 4,5€ na uro, kot diplomirana ne bom vredna (za njih) nič. tuki je imo največja anomalija celega sistema. ne pravim da je malo delo dobra rešitev, je pa ena rešitev, ki bo mogoče mal zmanjšala problem. tole študentsko delo gre namreč predelč... poglej oglase - vsi iščejo za daljši čas oz. vsaj eno leto. niti nekoga, ki ima izobrazbo se jim ne zdi vredno zaposlit vsaj za določen čas; ne, striktno in samo študente. in potem, če hočeš službo, si dobi napotnico. goljufej. take firme bo imo najbolj usekalo malo delo, ker bojo mogle na 2-3 mesece menjat 'delovno silo', kar pomeni uvajanja, čas, itd... tko da jest v tem smislu računam na mal sprememb (ne nujno iz naslova malega dela, ampak nasplošno). poleg tega bi rajš vidla, da mi kavo v lokalu postreže pa magari starejša gospa kot pa ena naduta študentka, ki ji je odveč tam bit. konkurenca na trgu dela je in vedno bo, samo študenti s(m)o na veliko priviligirani in zaščiteni. in če bo malo delo, bomo groza pregrozna, mogli za službo se dejansko pomatrat, za razliko od zdej, ko ti večinoma še na razgovor ni treba.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|