benji
|
Pozdravljene, že zeloo dolgo se nisem oglasila, ker počasi obupujem nad in me vse skupaj še bolj spravlja v obup, saj bo kmalu leto naokoli. Ampak tale debata glede financ me je pa podžgala . Tudi najina situacija ni najbolj rožnata, Kejt, za razliko od vaju, jaz imam redno službo moj pa nekako rine z mojo pomočjo iz meseca v mesec. Pa kar gre. Urejava stanovanje pri starših, večino narediva sama,..malo improvizirava. Čakava razprodaje, skušava izkoristiti vse veze in poznanstva, pa je malo lažje . Ker si ne znam predstavljati poletja brez "road tripa" se pač celo leto odpovedujem drobnim stvarem, tako da se nekaj prišpara za dopust. Pač ne hodiva v kino, na večerje, pijačke, kavico, obleke kupujem po sezoni, frizer ko je že res hudo , ... pa ni panike. Trenutno se vlaga v stanovanje, privoščiva si kakšen fajn dopust, če pa nama uspe dobit , se bodo prioritete spremenile. Denar je pomemben, seveda, otrok ne more živeti samo od ljubezni in niti slučajno ne podpiram "delanja" novih socialnih problemov ampak če imata sedaj dovolj za normalno preživetje, se vedno da poskrbeti še za enega. Vedno se najde še kaj "lufta" kjer lahko prišparaš kakšen €. Pa tudi še za kakšno priložnostno delo bi zbrala voljo, le da bi lahko otročku nudila vse potrebno poleg ljubezni in časa. Res, dve brezposelni osebi, brez volje po spremembi, ki vidita v otrocih le priliko za dodaten otroški dodatek,..NE, ampak če pa ne moreš kupiti vozička za 1000 €, D&G oblekic in ostalih neumnosti še ne pomeni da ne moreš preživeti otroka. Sama prihajam iz srednje situirane družine, nikoli ni bilo preveč, večkrat premalo ampak sem se pa zato naučila ceniti stvari ki res kaj pomenijo. In spomin na vsako izpolnjeno željo, kar se ni zgodilo prav pogosto, mi še vedno spravi nasmeh na usta. Nikoli nisem imela vsega kar sem si zaželela, pa mi gre prav dobro. Tudi moj dragi je odlašal z , ker po njegovo nisva dovolj dobro situirana.On želi otroku nuditi več kot je imel sam,..komaj sem mu dopovedala da njegovi slabi spomini na otroštvo ne izvirajo iz dejstva da ni imel materialnih dobrin ampak iz tega da ni bil deležen ljubezni. Punce, že tako ali tako se matramo in smo iz meseca v mesec pod pritiski, iščemo znake pa potem pride ...razočaranje, ne se sedaj še dodatno obremenjevati. Pri prav vsaki od vas sem dobila vtis, da ste punce in pol, tako da verjamem da se nobena ne spušča v to brezglavo. Nobena služba ni 100 %, situacija se lahko pri vsaki od nas čez noč spremeni. Pa se ne moremo sedaj vendar še s tem obremenjevat. Prvo je da nam uspe zagledat , dobiti v roke zdravega , potem pa s skupnimi močmi dalje.
|