Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 10:18:25
|
|
|
|
mika
|
Tudi mene zanima, kar je vprašala liliana.
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 12:25:51
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Oz. ,an podlagi česa si ti zaključila, da je to deviacija? Ker je tebi deviacija ali ker so to zključili strokovnjaki ali zato, ker pač tako pravi večina ljudi? [/color] kaj je od teh "avtoritet" bolj "valid" zate? pa smo spet pri osebni perspektivi a ne? no, pa hec na stran, sej je odgovor bolj simpl kot si misliš (in odgovorila si si že tudi sama zgoraj) - samo poglej si definicijo besede deviacija: Definition: The act of deviating; a wandering from the way; variation from the common way, from an established rule, etc.; departure, as from the right course or the path of duty. mislim, da se obe strinjava, da ta stvar spada pod poboldan txt zgoraj in ne rabi nobenih strokovnih člankov in empiričnih meritev, da pridemo do te ugotovitve (citiram tvoj zadnji del posta: čeprav ni glih po normah današnje družbe - to spada v del "variation from the establihshed rule" imo). kdaj pa kdaj lahko pa uporabiš tudi kmečko logiko - in celo dela
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 12:29:48
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz sem imela enega takšnega bisera , ki mi je govoril vse mogoče reči o svoji bivši in to potem ko sva že imela družino... Prej niti besede o bivši , vedno sem mu bila najpomembnejša , nato pa je šel tako daleč , da se mu še moje spolovilo ni več dopadlo ampak mi je nazorno povedal kakšnega bi morala imeti za njegov okus in kakšnega je imela bivša. NOREC ... Sedaj je tudi on bivši.... je pa res bolan ta tvoj zdej že bivši pr nama je tko, da bivši so bivši in nimava potrebe da bi jih omenjala.. itak sva oba taka, da ko je enkrat bivši, ne želiva met več stikov z njimi.. tko da kle sva na čistem, brez "rajcanja" kot pravte
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 12:37:42
|
|
|
|
Andromeda
|
Mi2 se ne kuriva z bivšimi, nama na kraj pameti ne pade kaj takega. Nazaj se samo serje, pravi moj star ata (pa oprostite izrazu) Če pa drugim to paše, je pa to njuna stvar. Pri sexu je dovoljeno vse, če sta oba za to, a ne?
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 13:54:20
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Oz. ,an podlagi česa si ti zaključila, da je to deviacija? Ker je tebi deviacija ali ker so to zključili strokovnjaki ali zato, ker pač tako pravi večina ljudi? [/color] kaj je od teh "avtoritet" bolj "valid" zate? pa smo spet pri osebni perspektivi a ne? no, pa hec na stran, sej je odgovor bolj simpl kot si misliš (in odgovorila si si že tudi sama zgoraj) - samo poglej si definicijo besede deviacija: Definition: The act of deviating; a wandering from the way; variation from the common way, from an established rule, etc.; departure, as from the right course or the path of duty. mislim, da se obe strinjava, da ta stvar spada pod poboldan txt zgoraj in ne rabi nobenih strokovnih člankov in empiričnih meritev, da pridemo do te ugotovitve (citiram tvoj zadnji del posta: čeprav ni glih po normah današnje družbe - to spada v del "variation from the establihshed rule" imo). No, pa sva pršle skupej...
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 13:55:07
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka kdaj pa kdaj lahko pa uporabiš tudi kmečko logiko - in celo dela Si holta kej posebnega povedat s tem?
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 15:46:59
|
|
|
|
mika
|
Nazaj se samo serje, pravi moj star ata (
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 15:53:19
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: mateyka kdaj pa kdaj lahko pa uporabiš tudi kmečko logiko - in celo dela Si holta kej posebnega povedat s tem? ne vem kaj misliš pod posebno - da ne rabim citirat člankov nekih dohtarjev npr.?
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 16:03:03
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Oz. ,an podlagi česa si ti zaključila, da je to deviacija? Ker je tebi deviacija ali ker so to zključili strokovnjaki ali zato, ker pač tako pravi večina ljudi? [/color] kaj je od teh "avtoritet" bolj "valid" zate? pa smo spet pri osebni perspektivi a ne? no, pa hec na stran, sej je odgovor bolj simpl kot si misliš (in odgovorila si si že tudi sama zgoraj) - samo poglej si definicijo besede deviacija: Definition: The act of deviating; a wandering from the way; variation from the common way, from an established rule, etc.; departure, as from the right course or the path of duty. mislim, da se obe strinjava, da ta stvar spada pod poboldan txt zgoraj in ne rabi nobenih strokovnih člankov in empiričnih meritev, da pridemo do te ugotovitve (citiram tvoj zadnji del posta: čeprav ni glih po normah današnje družbe - to spada v del "variation from the establihshed rule" imo). No, pa sva pršle skupej... ahhhh, torej se strinjava, da je deviacija?
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 16:05:15
|
|
|
|
liliana
|
Samo jaz še vedno ne vem kaj je ustaljena seksualna praksa v našem okolju......
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 16:24:07
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
mama spodaj, ata zgoraj.... med reklamami: frrrrrrrrrrrrrrrr..... opa cupa. gotovo. dol. .... in se lih zacne naprej film....
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 16:33:42
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Samo jaz še vedno ne vem kaj je ustaljena seksualna praksa v našem okolju.... Vrečka na glavi, seks pod odejo brez luči, govorjenje o tem strogo prepovedano.
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 18:21:05
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: liliana Samo jaz še vedno ne vem kaj je ustaljena seksualna praksa v našem okolju.... Vrečka na glavi, seks pod odejo brez luči, govorjenje o tem strogo prepovedano. in to samo kadar si želita otroka.
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 18:25:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Kaj je potem sploh normalno in ne meji na deviantno obnašanje oz. vsaj na bolezen.......? Normalno je samo tisto, kar se ne ozira na obče sprejete norme normalnega seksualnega odnosa. Tisto, kar je prilagojeno dvema posameznikoma, ki s svojim dejanjem ne ogrožata oziroma ne prizadeneta ne telesne ne duševne intergritete drugega, ne koga tretjega.
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 31.3.2011 20:49:03
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: liliana Samo jaz še vedno ne vem kaj je ustaljena seksualna praksa v našem okolju.... Vrečka na glavi, seks pod odejo brez luči, govorjenje o tem strogo prepovedano. joj, zdej si me spomnila - a vete un vic: se hvalijo Mujo, pa Janez, pa Ante keri ma najgršo ženo. v glavnem Mujo zmaga - valjda. gre pa takole: pridejo pred Mujovo bajto in se Mujo zadere: "Faaatttoooo, dođi dole." in Fata reče "Da stavim džak?" "Ma ne, neću da te j.e.b.e.m., oču da te pokažeeeem!" evo, zakaj je džak!
< Sporočilo je popravil mateyka -- 31.3.2011 20:50:58 >
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 1.4.2011 9:50:01
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: liliana Kaj je potem sploh normalno in ne meji na deviantno obnašanje oz. vsaj na bolezen.......? Normalno je samo tisto, kar se ne ozira na obče sprejete norme normalnega seksualnega odnosa. Tisto, kar je prilagojeno dvema posameznikoma, ki s svojim dejanjem ne ogrožata oziroma ne prizadeneta ne telesne ne duševne intergritete drugega, ne koga tretjega. To v tem konkretnem primeru torej pomeni, da je povsem normalno, da se dva "rajcata z bivšimi"......le govoriti ne smeta o tem, ker prizadeneta duševno integriteto tretjega, ki lahko doživi pravo travmo, ko sliši na kak bolezenski in bolan način eni seksajo.......
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 1.4.2011 15:18:16
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Kaj je potem sploh normalno in ne meji na deviantno obnašanje oz. vsaj na bolezen.......? Ker imamo vsi težave (večje ali manjše) v odnosih smo vsi izpostavljeni skušnjavi da uporabimo spolnost za blaženje bolečine. Spolnost je le dopolnitev medsebojnega odnosa med moškim in žensko. Ker je doživljanje spolnosti izredno močno se spolnost pogosto uporablja za blažitev (skrivanje) težav v medsebojnem odnosu. Tako je spolnost vedno deviacija V KOLIKOR JE SAMO: - rekreacija - sprostitev - užitek - zadovoljitev - dokazovanje - ali celo glajenje sporov med partnerjema. Vedno je deviacija kadar ni vrhunec dopolnitve medsebojnega odnosa ampak postane element za vzdrževanje (gradnjo) odnosa.
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 1.4.2011 15:23:00
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana To v tem konkretnem primeru torej pomeni, da je povsem normalno, da se dva "rajcata z bivšimi"..... V konkretnem primeru pomeni, da imata osebi odnos brez rahločutnosti. Ko bo spolnost izgubila pomen, se bo pokazalo da pravega medsebojnega varnega odnosa sploh nikoli nista imela.
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 1.4.2011 18:00:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: liliana Kaj je potem sploh normalno in ne meji na deviantno obnašanje oz. vsaj na bolezen.......? Normalno je samo tisto, kar se ne ozira na obče sprejete norme normalnega seksualnega odnosa. Tisto, kar je prilagojeno dvema posameznikoma, ki s svojim dejanjem ne ogrožata oziroma ne prizadeneta ne telesne ne duševne intergritete drugega, ne koga tretjega. To v tem konkretnem primeru torej pomeni, da je povsem normalno, da se dva "rajcata z bivšimi"......le govoriti ne smeta o tem, ker prizadeneta duševno integriteto tretjega, ki lahko doživi pravo travmo, ko sliši na kak bolezenski in bolan način eni seksajo....... Normalno je njima, meni je vseeno, naj se, če jima tako paše. Bosta že sama ugotovila, koliko in kako je za njiju dobro in če je to tisto, kar ju lahko tudi na dolgi rok zadovoljuje. Tudi govorita lahko o tem, zakaj pa ne - moja evetuelna prizadetost je moja stvar, ne njuna.
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 1.4.2011 18:01:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: liliana To v tem konkretnem primeru torej pomeni, da je povsem normalno, da se dva "rajcata z bivšimi"..... V konkretnem primeru pomeni, da imata osebi odnos brez rahločutnosti. Na podlagi česa to sklepaš?
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 1.4.2011 21:51:47
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: liliana To v tem konkretnem primeru torej pomeni, da je povsem normalno, da se dva "rajcata z bivšimi"..... V konkretnem primeru pomeni, da imata osebi odnos brez rahločutnosti. Na podlagi česa to sklepaš? rahločutnost spada po moje pod tele definicije (ajd, na hitro sem našla samo ang. verzijo) - Susceptible to the attitudes, feelings, or circumstances of others. - capable of registering small differences or changes in amounts, quality, etc. zdaj, keč tega primera, te trditve in tvojega vprašanja je, da ne moreš s trditvijo, da če sta eden drugemu dovolj rahločutna (da lahko mata vezo), da sta de facto rahločutna. zakaj - ker če se najdeta dva nerahločutneža (in gliha ponavad skup štiha), lahko dajeta vtis rahločutnosti eden do drugega, samo to zato ker sta oba tako nečuteča, da ju to ne moti ali pa ne opazita. karkoli že, ne moreš izhajat samo iz njiju dveh da ustanoviš njuno rahločutnost. mislim, da moraš gledat širše, ko določaš to vrednoto. in s širše ne mislim samo ljudi kot množico/merilo seveda.
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 1.4.2011 21:59:22
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil Ker imamo vsi težave (večje ali manjše) v odnosih smo vsi izpostavljeni skušnjavi da uporabimo spolnost za blaženje bolečine. Spolnost je le dopolnitev medsebojnega odnosa med moškim in žensko. Ker je doživljanje spolnosti izredno močno se spolnost pogosto uporablja za blažitev (skrivanje) težav v medsebojnem odnosu. Tako je spolnost vedno deviacija V KOLIKOR JE SAMO: - rekreacija - sprostitev - užitek - zadovoljitev - dokazovanje - ali celo glajenje sporov med partnerjema. Vedno je deviacija kadar ni vrhunec dopolnitve medsebojnega odnosa ampak postane element za vzdrževanje (gradnjo) odnosa. Zate.....za nekoga drugega je lahko spolnost zgolj potreba......za nekoga tretjega pa je lahko poleg potrebe še dopolnitev odnosa.......in ne zgolj med moškim in žensko lahko tudi med moškim in moškim in žensko in žensko......
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 1.4.2011 22:01:26
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Normalno je njima, meni je vseeno, naj se, če jima tako paše. Bosta že sama ugotovila, koliko in kako je za njiju dobro in če je to tisto, kar ju lahko tudi na dolgi rok zadovoljuje. Tudi govorita lahko o tem, zakaj pa ne - moja evetuelna prizadetost je moja stvar, ne njuna. In ko se kdo čuti osebno prizadet ima občutek, da je nekdo prizadel njegovo duševno integriteto......
|
|
|
|
RE: Se kaj kurite z bivšimi? 1.4.2011 23:25:56
|
|
|
|
emalina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Meni se pa zdi, da je fora bolj v tem, da te misel, da je tvoj partner že prej z nekom bil, vzbudi majčkeno ljubosumja (še tistega zdravega) in poveča željo, da bi bil z njim. To je nekako en normalen odziv, poveča strast in povezanost s partnerjem, če pa smo bolno ljubosumni, potem pa lahko pride do krega. Vse pa v mejah normale, če bi meni govoril, da pri bivši mu je bilo pa to bolj všeč, bi pa vsekakor to bila prekoračena meja. Čestitam! Edini pravilni odgovor. Kako nekatere slabo poznate seks... nič čudnega, da se 1/3 partnerjev loči.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?