picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: titanik Vsak par ki se odloči za skupno življenje si tega naj nebi pogreval. To je načeloma res. Sam tukej ni govora o tem. zakaj ne? jaz govorim iz te perspekitve - zakaj pa ne bi? saj noben ni rekel kaka je perspekiva, če smo že pri tem in iz kake druge perspektive pa naj bi sploh to gledala? sej se da prebrat med vrsticami prvega posta, da ne gre za prisilo...in iz tega je imo treba izhajat in nadaljevat debato-iz avtoričinega posta in ne iz tam naprej, kar mi naumimo in si predstavljamo...ker potem rata cela zmeda-avtor govori o nečem, mi čist o nečem drugem...in kolikor sem jaz razumela (pa naj me emalina popravi, če se motim), pač oba to rajca In kdo je zdej verodostojen, da bo povedal, kaj je bolano in kaj ni? V spolnosti je važno samo to, da paše obema. kakor sem že rekla, zgoraj - ni vse normalno samo zato, ker sta to dva odrasla in delata s privoljenjem drug drugega. s tega vidika lahko razglasiš za normalno vsako noro stvar, ki se jo človek spomni, tudi pohabo lastnega telesa, volunterno amputacijo zdravih udov npr. (če si to želi). samo to ni normalno, to je bolezen. no, in pač je tak način vzburjanja v tem primeru deviacija. nič groznega v resnici, samo normalno pa to ni. itak, da ni normalno... Normalen je misionarski položaj pa ženska zgoraj in pasji..., ker ga izvaja večina ljudi...se pravi norma pa to...vse ostalo že skor več ni normalno, ker izvaja to samo določen procent ljudi...Je pa odvisno, kako je zdej tista stvar predstavljena javnosti (tako iz strokovnih krogov kot medijskih, itd.)...Npr. svinganje je bilo včasih skor zločinsko dejanje, po slavnem Aureliju Juriju pa je že bolj sprejemljivo, ker so ljudje začeli več govorit o tem, veliko jih je priznalo, da to počne, itd... Drugače pa, a mi lahko daš link do kake strokovne razprave o tem, da je tak način vzburjanja deviacija...pa po možnosti par različnih avtorjev...? Oz. ,an podlagi česa si ti zaključila, da je to deviacija? Ker je tebi deviacija ali ker so to zključili strokovnjaki ali zato, ker pač tako pravi večina ljudi? Sicer pa kot praviš...nič goznega, čeprav ni glih po normah današnje družbe (kot še mnogo mnogo stvari).