|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
30.3.2011 12:22:58   
jaz5
Sej s prebavo in vetrovi nimam problemov. Samo tišči in boli me vsake toliko časa. Sem pa rodila prvič in drugič po roku. Prvič 5 dni in drugič 7 dni. So mi vsi govorili da bom drugič rodila prej ker sem imela probleme v nosečnosti in sem se začela odpirat že v 23 tednu in sem bila pol veliko v bolnici. Tudi sedaj v nedeljo so mi ene govorile kako se mi je trebuh spustil user posted image . Pri meni poteka vsaka nosečnost drugač, vsaka je težja. Sem pa imela med drugo in tretjo 3 ss, tako da mi ni vseeno dokler nebom rodila nebom pomirjena da je vse ok.
Uživajte v sončku

(odgovor članu Cat_Cat)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
30.3.2011 13:10:58   
delfinka2211
Tud js mam probleme z bolečinami, namreč že 2 dni me bolijo mišice v spodnjem predelu pod bušijem, najbolj jih čutim k ustanem al pa k se obračam po postli. Vse ostalo je pa ok. Ma katera kak nasvet?Prebava je super, otrdevanje bušija je pa samo k sm aktivna cel dan.

(odgovor članu jaz5)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
30.3.2011 15:19:36   
pokoyo
Helou!

hruška debeluška, hvala za nasvet glede ravnih črt... Zdaj iščem ideje, se bom pa tudi v kratkem lotila tega, da ne bo prepozno...

bloby, ojej, to pa res ni odnos do strank... Jaz zaenkrat nisem imela slabih izkušenj z naročanjem preko spleta; vedno sem dobila v 2-3 dneh, nazadnje celo naslednji dan, ko sem naročala pri da-da... Sem pa jaz tudi kupila te Alladin flaške, ampak v 1001 dar...

cat_cat, daj povej malo več o tem vodnem jogiju; prvič slišimuser posted image

delfinka2211 in ostale z bolečinami, jaz jih sicer nimam, ampak mi trebuh ful otrdeva. Pa nima nobene povezave s tem al počival al pa ne... PA tudi nimam občutka, da bi mi magnesol pomagaluser posted image Moja G okoli tega ne dela panike, mi vsakič pogleda MV, ki je dolg in zaprt, tako da to je to.... Jaz ji zaupam, da je vse ok....

Se še beremo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
30.3.2011 18:59:40   
lana_22
Me nekaj časa ni bilo. Sin je zbolel, pa smo se cartal. Ima vneto uho, zdaj je že Ok, če odmislim, da je mala tečka (obdobje, ko bi vse sam, ampak ko mu ne gre pa dobi napad joka in trme, pa še mal je sitko, ker je bolan) in sva non stop v bojni poziciji.

Aybri, tud meni se pojavljajo neki strahovi glede poroda... čeprav sem prvič rodila  hitro in brez komplikacij...zdaj pa sem že tolkrat sanjala porod...mi kar ne da miru...zadnjič sem sanjala, da sem bila na morju in naj bi šla rodit...o popdakih sicer ni blo ne duha ne sluhauser posted image ...ampak jaz sem morala v porodnišnico in nisem našla nekega lista, brez katerega te ne sprejmejo v porodnišnico in potem sem kot nora iskala tist list...user posted image  
Drugače pa imam tudjaz težave s hemoroidi...pridelala pri porodu...to pa je res grozno...pa še šivana sem bila...sem se tko težko umivala...to je najbolj grozen čas po porodu

Vse, ki prenavljate in gradite, naj ta čas čim hitreje mine...jaz sem prav naveličane tega, sploh če hkrati živiš in renoviraš v isti bajti...zdajle tegane bi zmogla...tako, da ste carice in naj se dela čimprej zaključijo...upam, da imate okrog sebe pridne roke, ki vam bodo priskočile na pomoč.

Pokoyo- otrdevanje trebuha je sicer čist normalna zadeva, vendar pa ne sme prevečkrat in sploh ne v ritmu. Mene je na pregledu G opozoril,če mi bo trebuh preveč otrdeval, da moram več počivat ali pa začeti uživati magnezij ali pa mi bo dal Buscopan (nisem zihr, če sem prav zapisala). Čeprav se spomnim prve nosečnosti, da mi je takrat veliko bolj otrdeval pa ni delal nobene panike. Je pa res,če počivam mi skoraj  ne otrdeva, čepa sem v pogonu pa tudi večkrat zapored. Nič bomo več počival.

Ma je že cajt, da poštimam tipko space, mi ne zagrabi vedno in potem moram skoz popravljat, seveda če opazim. A ste ve tud kaj nerodne postale? Mene že spravlja ob živce. Kakšen štedilnik sem včeraj naredila, ojmejojuser posted image

(odgovor članu aybri)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
31.3.2011 8:21:58   
Cat_Cat
Ja, buscopan je za krče. Sicer pa, če vas skrbi, kr pejte do G pa bo pogledal in boste mirne!

kar se tiče vodnega jogija jst nimam pojma kere firme je, kje ga naročiš,...lahko pa se pozanimam! Prijateljica ga ima trenutno v otroški posteljici (tisti z ograjico) in na otip izgleda super. Ga ima pa tudi sama v spalnici in ko se gor usedeš je nor občutek. Cena je sicer kar draga, ampak baje da se splača. No, jaz ga dobim za dojenčico in verjamem da bo dobro spančkala user posted image  Če bo vsaj pol tok pridna kot naša Ava, pol bo super!!! Naša od 1.meseca prespi celo noč, od 12 do 14 ur in vam povem...luksuz!!

Zdej pa šibam še mal pospravit predno se miška zbudi...imava cel raztur v hiši ker 14 dni samo sestavljava pohištvo.

papauser posted image

(odgovor članu lana_22)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
31.3.2011 13:43:06   
jk09
Pozdravček vsem!
Moja opeklina ni huda, šlo je za sekundo ali še manj.. je pa grda črta za videt.
Prvič ko sem jo vidla je bil user posted image , a nimam kaj. Važno, da je mali ok in da veselo brca in kroži po tebuhu.

Glede na to, da vas veliko že ima otročke, me zanima če je katera imela sladkorno med nosečnostjo? Kakšni so potem ukrepi? Moreš imet strogo dieto?

(odgovor članu Cat_Cat)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
31.3.2011 15:59:15   
pokoyo
Evo še mene...

lana_22, zdaj pa si me malo prestrašila glede otrdevanja... Meni zna včasih otrdeti recimo 3x zapored, pa nekaj časa mir, pa ste... Včasih se to dogaja čez cel dan, ne seveda nonstop, ampak vedno znova... Nerodna pa sem jaz itak že po naraviuser posted image  NImamo nobenega celega kompleta kozarcev ali krožnikov, ker vedno znova kaj razbijem - pravijo da je to sreča - tak potolažim mojegauser posted image

Cat_Cat, imaš pa super pošlihtano glede spanja; takojk podpišem za kaj takega, ker sem sama veliiiiiiiiiika zaspankauser posted image

Sem pa zadnjič brala o masaži presredka... A ve katera, ki je drugič noseča kaj več o tem?? Pomaga kaj ali ne??? Boste izvajale???

papa

Neposredna povezava do sporočila: 3557
   [Brisano sporočilo]
31.3.2011 22:20:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pokoyo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3558
1.4.2011 8:45:51   
comika
Glede otrdevanja : v moji prvi nosečnosti je bil to pri meni kar veliki problem, saj so to "nepravi" popadki in sem zaradi tega tudi pristala v bolnici, ampak je bilo res hudo, saj sem imela skoraj konstantno trd trebuh. Sedaj v drugo mi tudi otrdeva trebuh in je sicer dokaj neprijetna in boleča zadeva, a ni panike, saj se ne dogaja tako pogosto kot prvič. Jaz sem omenila svoji ginekologinji in mi je rekla, da se to naj ne bo zgodilo več kot 10x v enem dnevu, vse ostalo je v mejah normale. Sicer je enkrat tako, da se mi zdi, da mi večkrat kot 10x, ampak takrat pač malo več počivam in je boljše.
Malo je treba zmanjšati tempo, malo več počivati, spiti kakšen magnesol, pa bo boljše, ni pa panike.

Neposredna povezava do sporočila: 3559
1.4.2011 9:47:17   
strelka87
hruška debeluška kk se izvaja masaža presredka? kaka posebna metoda al pr masiraš?

(odgovor članu comika)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
1.4.2011 10:02:42   
LunaSonce
Ja, hruška debeluška, tudi mene je zdej začelo to zanimat. Sej vem, da si enkrat o tem že pisala, ampak jst budala si nism zapomnla in zdej je kar dosti strani za nazaj za prečekirat user posted image  Če ti ni odveč, a lahko ponoviš in vem da si omenjala tudi neko kremo al olje, ne?!
Sicer pa mi je soseda rekla, da naj si za vsak slučaj nesem s sabo v porodnišnico tisti navaden šlauf za otroke za na morje...da je njej ful pomagalo pri sedenju. Dokler ji mož ni prinesu šlaufa je rekla, da skor ni mogla sedet, potem pa je stvarco napihnila in je blo kar znosno. Tko da, sreča da rodimo poleti in bomo lahko - za vsak slučaj - nabavle šlaufek. user posted image

(odgovor članu strelka87)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
1.4.2011 13:42:50   
ava_sa
šlauf je menda res zelo blagodejen. moje sestre so bile rezane in šivane in drugače niso mogle prvih par tednov sedet. tak da je na mojem seznamu za v porodnišnico.

(odgovor članu LunaSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
   [Brisano sporočilo]
1.4.2011 14:01:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ava_sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3563
   [Brisano sporočilo]
1.4.2011 14:02:30   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3564
1.4.2011 14:34:59   
delfinka2211
hruška debeluška...upam da mojega še imaš od seznama, ker se tudi priporočam za tole masažo

Neposredna povezava do sporočila: 3565
1.4.2011 14:38:56   
LunaSonce
Hruška debeluška, poslala sem ti ZS.

Sm začela počasi prebirat literaturo, članke... v zvezi s porodom. Sicer nimam (še user posted image ) kakega straha al karkoli, rada pa bi, da bi šlo čim bolj hitro... Tko, da sm nekje zasledila, da je dobro po 36. tednu pit čaj iz malinovih listov. Tiste, ki ste že rodile, a ste to kaj stestirale?!

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
1.4.2011 14:43:27   
delfinka2211
LunaSonce ....to je meni tud G svetovala za malinov čaj....tako da verjetno je nekaj na tem ;)

Neposredna povezava do sporočila: 3567
1.4.2011 15:15:23   
LunaSonce
No, potem pa bomo to stestirale in poročale, kako bo.
Samo ne vem, če se bom vsega spomnla (masaža presredka, vaje medeničnega dna, čaj...) nism glih dosleden tip user posted image
Prvih nekaj dni se že spomnem, potem pa kar nekako pozabim in prenašam, odlašam... Upam, da bo tokrat drugače!

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
1.4.2011 15:18:15   
delfinka2211
hehe joj ne govor...k se spravlam delat vaje že ene 2 tedna pa vedno pride neki vmes. ...predvsem pisanje diplome...še malo pa bom fertik ;)))

Neposredna povezava do sporočila: 3569
1.4.2011 15:32:08   
pokoyo
Oj!

Kje ste vse? A ste že v vikend razpoloženju?? No, saj sem jaz tudiuser posted image

hruška debeluška, ni v intervalih popadkov, vsaj zdi se mi da neuser posted image  Bom pa malo bolj pozorna na vse skupaj... Masaža pa se izvaja s tistim oljem od Welede, ne?? Ali obstaja še kaj drugega??

Ej, je pa toliko nekih stvari, ko bereš... PA čaj malinovih listov, pa keglove vaje,... Sem že prav zmedena od vsega skupaj. Včasih se mi zdi, manj bereš, bolje je... Čeprav po drugi strani če več veš, se lahko bolje psihično pripravišuser posted image

KAj pa bo katerag uporabljala pralne pleničke pa blazinice za dojenje???

Pišite kaj...

(odgovor članu jaz5)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
1.4.2011 19:32:25   
ava_sa
jaz bom uporabljala pralne plenice štorklja. sprva sem se nagibala k racmankam, ampak imajo zelo široke šive, ki dojenčka žulijo med nogicami. štorkljine imajo ta šiv ožji. tudi blazinice za dojenje so mi zelo všeč.

eno vprašanje: boste šle na testiranje za streptokok b? zakaj ja/ne? jaz sem rahlo zmedena...

(odgovor članu pokoyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
1.4.2011 20:24:26   
Cat_Cat
ava_sa, jst niti v 1.nosečnosti nisem o teh streptokokih razmišljala niti mi ni blo nič rečeno. Lahko izvem kaj je fora tega testiranja? Aja..imaš pa lep nickuser posted image  Ava je moja hčerkica user posted image

No vse ki ste 1.noseče, naj povem da meni noben nasvet ni pomagal, da bi šla rodit. Tamala kar ni in ni hotla ven! Sva na koncu se neki matrala s posteljnimi aktivnostmi (čeprav prav nič ne paše), pa sprehajala sem se, hodila po stopnicah,....ko sem se 7.dan čez rok vrnila domov iz pregleda v porodnišnici, so se mi vsi smejali, da kaj je zdej to. Jst pa sita sebe, trebuha, vročine, zatečenih nog,...Pa sm rekla možu, zdele pa en kratek sprehod pa če dol padem. Po sprehodu sem šla k sestri na pivo, ker mi je fuuuuul zapasalo user posted image  No, ponoči pa sem začutila neko ščipanje in sem vedla da so popadki. Pa še to pomoje ne bi bili, če mi v porodnišnici ne bi spraskali malo ovoja.

Ja un šlauf pa tut jst priporočam. Sama ga itak nisem rabila, ampak vse frendice ki so bile šivane spodaj pa ga toplo priporočajo.

Ne vem točno katera mi je napisala da bi imela moj recept za otrokovo spanje...a veš, jst mislim da je razlog v tem da je bila sita čez dan, ker se pač nisva dojile. Tudi frendica ki ni dojila, je rekla da njen mali spi po 12 ur skupaj že skoraj od začetka. In verjetno je tuki razlog. Pri dojenem res ne veš koliko poje, oziroma če veš da je mleka ful, potem tudi ponoči spi. Tako da...boš pogruntala svoj recept user posted image

Zdej pa grem mal pred tv...pol pa počasi spat..vsak dan sem ful utrujena!

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
1.4.2011 20:37:10   
Mihelinka
Punce mene pa zanima ali ima katera izkušnje z električnimi prsnimi črpalkami? Kako ste zadovoljne? Katera znamka? Zakaj ja/ne? Doslej sem namreč dobile več namigov, da je električna boljš, seveda pa je nekaterim ročna boljš, ampak mene zanimajo izkušnje z električnimi. Mogoče so vam prijateljice povedale kakšne izkušnje? Skratka, ČE bo moral možek po porodu po črpalko (upam, da ne bo rabil it), bi rada točno vedela katero hočem, zato zbiram informacije...

(odgovor članu Cat_Cat)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
   [Brisano sporočilo]
1.4.2011 22:01:56   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3574
   [Brisano sporočilo]
1.4.2011 22:05:07   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?