Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: Micy Ozadje te zgodbe ne poznam, ampak ko sem včeraj poslušala tistega socialnega delavca mi je šlo na bruhanje. Če je to kak socialni delavec sem jaz papež. Govoril je kot da ima pet kil špeha u gofli, brez energije, brez vsega, kako lahko tak človek sedi na takem delovnem mestu. Jaz sem isto pomisla. Zdej lahko joka, ko je pa otroka prepustil človeku, ki je ŽE BIL V ZAPORU zaradi NASILJA!!! Takrat je bil pa sigurno pameten, kako je zdaj ta človek oh in sploh v redu... Jaz sem tudi polubčkala in objemala svoji pupi, tak mi je bilo hudo da sem ju prav stiskala in skoraj jokala zraven. Najlazje je sedeti po strani in po bitki bit general. Vsakogar od tistih, ki menijo, da je jasno, da je kriv socialni delavec bi postavila na njegovo mesto z vsemi pravili, pravilniki, pravicami, dolznostmi, ljudmi in situacijami s katerimi se dejansko vsakodnevno srecuje, da bodo konkretno in ne fiktivno pametni. Vsaka sluzba ima svoje omejitve in vsak sistem ima svoje omejitve in slabosti. Izjemno kruto je, ko se zadeve, ki se ne bi rabile tako razplesti razpletejo na tako hud in tragicen nacin. Dejstvo pa je, da socialni delavci (ali kdorkoli drug) niso vsevedi in ne morejo vsega in vedno predvideti. Taksnega razpleta ni predvidla niti mati otroka sicer dvomim, da bi ga pustila z ocetom. Dejstvo je, da je v tovrstnih situacijah prvi korak iskanje krivca, ki bo za vse kriv vendar to ni vedno najbolj modro in posteno. Jaz nisem noben general in se nič pametne ne delam. In ne pravim, da je delavec s CSD kriv. Pravim samo,da je imel v rokah "orožje", da prepove stike oz. lahko bi bili stiki pod nadzorom. Ta isti delavec je lahko nekemu drugemu očetu, ki bi si res zaslužil imet otroka, prepovedal vse stike, temu ki je bil v zaporu zaradi nasilja, je pa seveda dal priložnost. Ker si vsakdo zasluži še eno priložnost... Sicer pa sploh nisem napisala nikjer, da je delavec karkoli kriv.
|