|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
23.3.2011 9:34:50   
fluf
aaa punce... vidim da me je mayalottie pogrešala... ne bom brala vsega za nazaj, ker je preveč...

v sredo sem šibala v P, ker so ble nenavadne bolečine v zg. delu trebuha že 5 dan in nisem mogla nič več (še iz postle ne ustat)... in sem bla notri do ponedeljka... pol sem pa včeraj mal lenarila doma, danes se vam pa javljam in se vključujem nazaj v debato...

sem pa staknila eno bebasto bakterijo in jemala hiconcil... važn da sva jest in bebi zdej ok.

ko ste pa ravno pri imenih... za fantka mava od začetka nosečnosti zbranga... za punčko pa... mislim da bo brez imena user posted image

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
23.3.2011 9:40:05   
_sonček
fluf samo da sta sedaj ti in user posted image  ok! Čuvaj se in počivaj!

snezinkaa a ti tudi v PO hodiš? No fajn, pol se bomo pa v četrtek dali, ali pa tudi ne, pač prideš, ko imaš čas...se mi zdi, da je babica zadnjič nekaj o dveh skupinah govorila...no bomo videli...

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
23.3.2011 9:57:47   
mamipikapoka
vprašanje!
tiste, ki ste brskale za informacijami o streptokoku tipa B. Kako sploh tega šmenta dobimo?? Na netu sem našla take različne variante, da zdaj nimam več pojma, kaj je res in kaj ne.

http://www.facebook.com/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
23.3.2011 10:07:07   
snezinkaa
ja jaz tud hodim v POuser posted image po moje se bomo v cetrtek dali v skupine

(odgovor članu mamipikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
23.3.2011 10:37:45   
mayalottie
joj fluf, zakaj pa si imela te bolečine? No, sam, da je vse ok!

Jaz sem pa včeraj imela sproščujočo kopel in po njej se je mali ful umiril. Ga čutim ful malo, tko kot na začetku. Pogrešam brcike in upam, da me bo kmalu močno brcnil v mehur:) Upam samo, da je v redu.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
23.3.2011 10:49:58   
Bloby
mayalottie ja so različna mnenja okol vsake stvari ane. Tko da jst bom dojila dokler se mi bo pač dobro zdel, če bo dosti mlekca... Sošolka je tko hotla dojit recimo pa se je matrala 1 mesec pa črpala pa dojila pa jokala zravn, ni in ni blo dost mleka... in kaj boš pol. Druga sodelavka je pa skoz dojila pa pri 6 mesecih začela dodajat kašice, ker je mala bla zmer tko pridna, nič zbujanja do takrat potem pa kar naenkrat skoz lačna ponoči in je pomisnla na to, da pač ni mleko več dosti. Zdej ji doda kako kašico in spet pridno spančkajo... Tko da vsaka beba in vsaka joška po svojeuser posted image

Fluf welcome backuser posted image se je kar mankal tvojih komentarjevuser posted image

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
23.3.2011 10:53:45   
LunaSonce
Dobrodošla nazaj, fluf! Samo, da je zdaj vse v redu z obema. Pazi se, punca in počivaj, bo potem že dovolj akcije!

(odgovor članu Bloby)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
23.3.2011 11:00:13   
LunaSonce
Glede dojenja...jst sm kar prepričana, da bom dojila tko, da sm šele zdej začela razmišljat, kaj bo, če ne bo šlo. Sej tega pa za naprej ne moremo vedet...ampak upam, da nam bo vsem steklo in bomo imele vsaj nekaj mesecev 'take away' menzo in hrano za naše otročke user posted image

Za streptokok sm jst vprašala ginekologinjo in mi je rekla, da ima ona prakso, da vse nosečnice v 35. tednu opozori na to in se potem vsaka sama odloči, al se bo dala za to testirat al ne. Zdej me pa neki bega...kaj pa če si na testu negativen in se potem po 35. tednu tja do poroda okužiš, kako bojo vedli, al ti dat antibiotik al ne?! Mah, glede na vse, kar sem prebrala in pogostost pojavljanja okužbe s streptokokom mislim, da bi blo dobro, da bi še v porodnišnici ta test naredili in potem bi za gotovo vedeli, katera mora med porodom dobit antibiotik in katera ne. Že tko omejujejo vse - od ulltrazvokov do pregledov in preiskav...

(odgovor članu LunaSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
23.3.2011 11:16:39   
fluf
Dojenje... upam da bo šlo... če ne bomo pa na umetnem mleku... za vsako ceno se ne bom matrala. Sem pa rekla da bom kupila kakšno umetno mleko (uno ko je pakirano po vrečkah), za vsak slučaj... ker možć bo zih napačnega prnesu karkol naročim.....

Plenice... kake plenice nej kupim za 1 paket... ? sem misenla kar pampers premium care 1, ki naj bi bla 2-5 kg... ne veeem

Neposredna povezava do sporočila: 3434
23.3.2011 11:33:05   
plover
IZVIRNO SPOROČILO: Mihelinka

user posted image nekaj se moramo pogovorit user posted image

Glede na to, da imam PDP 9.6.2011 potem ko bom rodila ne bom mogla več ažurno updejtat seznama kakih 14 dni...sem prvorodka in bog ve kak se bom znašla...

Zato bi bilo ful fajn, če bi jaz tele sezname posredovala eni iz konca meseca (npr. da ima PDP po 25-tem) ki bi vpisovala datume rojstva potem ko js rodim...da bomo ažurne res lahko do konca...a se katera javi?

Mihelinka če se dobena ne javi bom jaz to urejala dokler tebe ne bo, jaz imam rok 26.6. sicer ne debatiram redno z vami ampak vas vsak dan redno spremljam.

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
23.3.2011 11:44:13   
mamipikapoka
Glede streptokoka je zadeva takšna:
Okužiš se lahko kadarkoli  (ampak jaz buča nisem vprašala kako sploh pride do okužbe). In ko so enkrat bakterije prisotne se grejo včasih skrivalnic, tako, da je lahko bris celo negativen, čeprav bi se pri naslednjem testiranju lahko spet pokazale. Torej se okužbe rade ponavljajo. Zato nosečke nima smisla zdraviti z antibiotiki, ker bi se do poroda te zverinice lahko vrnile. Je pa izredno pomembno, da pa dobimo  streptokokice antibiotik pred samim porodom. Meni je G rekel da dobim pred in potem na vsake 4 ure antibiotik v žilo. Otroku pa bodo takoj odvzeli bris in preverili, če bi se vseeno morebiti okužil. Če je otrok vseeno pozitiven (kar je redko) potem dobi tudi on antibiotik.

Zato je ful pomembno, da se morebitna okužba odkrije. Jaz imam to srečo, da imam zlatega G in mi je v tej nosečnosti že drugič vzel bris in smo odkrili to nadlogo. In zdaj moram biti samo pozorna, da dobim pravi čas antibiotik.

Me pa res zanima kako pride do okužbe.

Fluf, kaj pa so ti rekli kaj je bilo narobe? Je pa super, da si zdaj ok!

http://www.facebook.com/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

Neposredna povezava do sporočila: 3436
23.3.2011 11:48:50   
LunaSonce
Plenice bom jst kupla kar Pampers premium care newborn od 2 do 5 kg. Sem dobila v knjižici bonov od DM še bom za 3,5€ popusta na te plenice, zato bom za prvi paket kar te nabavla. Potem bom pa vidla, akj bo v redu. Mi je sestra pršparala po par kosov vsake plenice (različne znamke), da bomo stestirali in ne bomo po nepotrebnem stran metali denarja za neki, kar nam ne bo ustrezalo.

(odgovor članu mamipikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
23.3.2011 11:52:00   
LunaSonce
Aja, pa še glede dojenja - so nam v šoli za starše svetovali, da je fajn, da si že v porodnišnico prinesemo tiste silikonske nastavke za dojenje in naj nabavino sredinsko mero (ne vem še al so S, M, L al kako drugače označene, ma u glavnem normal oz. srednja mera). Ker baje (če takoj ne steče) babice pošiljajo možeke po nakupih teh nastavkov in svetujejo največjo mero, ki ni glih najbolj primerna za vse...

Neposredna povezava do sporočila: 3438
23.3.2011 12:01:55   
čmaja
Ojla.
Mene pa zanima, kaj uporabljate proti vnetju tam spodaj? Zadnje dni mam povečan izcedek in je malo neprijetnega vonja. Ko sem danes zjutraj šla v lekarno, mi ni hotela nič dati, ker bi naj šla k doktorju vprašat.
sej pa se dobijo stvari, za katere ne rabiš recepta, al?
no, če katera kaj ve, mi naj prosim pove, kaj učinkuje proti tem tegobam?
hvala, lp.

Neposredna povezava do sporočila: 3439
23.3.2011 12:17:50   
delfinka2211
čmaja js uporabljam Multigyn gel in še milo od iste firme. In je super azdevica k pomaga. pa ni škodljiva za nosečnce.ga pa kupiš v lekarni.

(odgovor članu čmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
23.3.2011 12:17:56   
Cat_Cat
Hej bejbike :)

kako mi paše tale topel sonček in prijetno vzdušje ob prebujanju pomladi user posted image

Ne vem točno katera je pisala glede starih mam in njihovega "pametovanja", ampak jaz se popolnoma strinjam!!! Nikoli nisem vzela nobene knjige v roke, kaj šele da bi koga poslušala. Naj povem, da po težkem 1.porodu in na koncu urgentnem CR, pač nisem imela mleka. Trudila sem se več kot 3 tedne, pa ni bilo nič od nič in sem si rekla...zakaj bi matrala sebe in otroka. Sem skenslala vse poskuse z dojenjem, tamala je bila na AM Hipp in vam povem, da je od prvega meseca naprej prespala celo noč...po 12 ur skupaj user posted image  In potem se je najdla ena med.sestra pri pediatru, da moram otroka zbujat, da to ni normalno in bla bla bla...meni je pa kmečka pamet rekla...sej če bo lačna se bo itak zbudila..in še danes mi ni žal da sem jo pustila spat, ker je prava zaspanka in še danes pridno spančka user posted image
No, pa še tole...vsi so mi govorili, da novorojenček ne rabi tekočine, ker je v mleku vse kar potrebuje. In mi ni jasno...saj je vendar človek...rabi tekočino ane! Po 14 dneh sem ji začela dajati vodo po flaški (kr ustekleničeno, nič prekuhavanja dodatnega) in se je navadila ful na vodo...dons ni šans da ji daš sok...ok, malo proba, ampak voda voda vodauser posted image

No, pozabila sem še napisati moje osnovne podatke user posted image  ....stara sem 29 let, 2.nosečnost, sem iz okolice Lj, PDP pa imam 26.6. Bo pa verjetno par dni prej, ker grem ponovno na CR!

V šolo za starše midva nisva hodila (na srečo imam kolegico ki mi je samo podpisala papir), ker sem drugače končala sr.zdravstveno šolo in mi je veliko stvari jasnih, poleg tega pa je praksa nekaj drugega kot teorija... Vsem ki že nestrpno čakate materinsko šolo, pa želim da izveste veliko lepega, pa imejte vodo za pit, ker je notri ful folka in zadušljiv zrak user posted image

(odgovor članu snezinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
23.3.2011 12:18:30   
delfinka2211
Drugače sem pa ravno s pregelda in je vse ok. toxe in cukra ni jejjjj

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
   [Brisano sporočilo]
23.3.2011 12:33:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3443
23.3.2011 12:34:26   
delfinka2211
hehehe prave čvekice bomo še ziher 3 mesece, pol se bo pa umirilo.......al pa ne

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
23.3.2011 13:12:04   
rado_vednica_
http://www.lovecnacene.si/oregon-bbm212-bbr212-elektronska-varuska/m/88541/

kaj menite o tej varuški? ali priporočate katero drugo?

Neposredna povezava do sporočila: 3445
23.3.2011 13:13:42   
delfinka2211
Midva se bolj nagibava k tejle http://www.mimovrste.com/artikel/1480106525/elektricna-varuska-angelcare-ac401-brezplacni-kos#pictures, sicr je mal draga sam sm se menila s kolegicami ki jo imajo in so ful zadovolne.

(odgovor članu rado_vednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
23.3.2011 13:20:00   
rado_vednica_
IZVIRNO SPOROČILO: delfinka2211

Midva se bolj nagibava k tejle http://www.mimovrste.com/artikel/1480106525/elektricna-varuska-angelcare-ac401-brezplacni-kos#pictures, sicr je mal draga sam sm se menila s kolegicami ki jo imajo in so ful zadovolne.

ja sj midva drugače tudi o tej razmišljava...je vredu...je res malo dražja, vendar pa kolikor berem zelo zanesljiva...me pa zanima še mnenje o tisti...

Neposredna povezava do sporočila: 3447
23.3.2011 14:05:47   
LunaSonce
Uh, glede varuške sm jst tudi razmišljala, a sm potem prišla do zaključka, da je verjetno ne bomo potrebovali...OK, vsaj na začetku ne. Sicer bova opremila otroško sobico a bo na začetku otroček imel svojo posteljico kar v najini spalnici - zaradi nočnega zbujanja - praktičnost pač. Potem pa so mi prijateljice svetovale, da varuška zna bit zelo uporabna, ko moreš po zelenjavo na vrt, skočiš obešat perilo...skratka, da v miru pustiš škrata spat a vseeno veš, kdaj se zbudi...če si sama doma. Tko, da verjetno bo ta nakup prišel na vrsto kak mesec po porodu in verjetno bo v igri Angelcare - vsaj glede na izkušnje iz prve roke mojih kolegic.

(odgovor članu rado_vednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
23.3.2011 14:11:51   
LunaSonce
Bjonda pozabljiva (ja, nosečniški hormoni pri meni zadnje čase vplivajo na mojo pozabljivost - dober izgovor user posted image ) - sm vas pozabla vprašat, če mogoče veste, kje bi se nabavila tista prevleka za pralni stroj-mislim, da ima elastike pri stranek (kot nekaka jogi rjuha). Nabavli bomo sicer previjalno mizo Guliver v Ikei, bomo pa imeli v kopalnici na pralnem stroju prostor za previjanje za takrat, ko bomo škrata kopali, da ne bi prenašali iz kopalnice v spalnico. In bi kupili previjalno podlogo, sam vseeno bi pod to rada dala še tisto prevleko... Sm neki vidla, da pridejo občasno kake akcije v Hoferju al pa Lidlu....pa zmeri zamudim. Zato bi rabla kako trgovino, kjer vem, da dobim te prevleke za sigurno.
Kako boste ve rešle s tem?! A je sploh smiselno imet dva prostora za previjanje?!

Neposredna povezava do sporočila: 3449
23.3.2011 14:34:23   
mayalottie
Ja ma res niste normalne, par uric, pa je že eno uro za brat:)

Fluf, ja, si manjkala na forumu!
Bloby,vem, da ima vsaka drugačno mnenje glede dojenja, ampak živcirajo me "strokovne" debate takih, ki sploh še niso rodili!user posted image
Če ne pa drugonosečnice, a je vas dojenje ful bolelo?

Jaz sem danes kupila torbo za previjanje, in sicer kar v Dmju za 25e. Taka, ful lepa je! Zdi se mi tudi ful praktična, pa tud kar velika je.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?