lana_22
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bloby Kaj pa materinske šola, vam je ušeč? Vem da ste ene pravle kako ni dobra pa da so zastarele... Pri nas je super, mam samo še enkrat in morm rečt, da mi je blo super. Meli smo predavanje o materničnih celicah, o negi zobkov je bla zobarca in je veliko povedala, kdaj začet, kako otroka motivirat... Učerej smo meli ginekologinjo, ki ima sama že 4 otroke in je razlagala vse živo. Na koncu smo jo pa še povprašali vse kar nas je zanimalo, tko da je razložila res veliko stvari... od lažnih popadkov, od spanja na boku, kako zakaj, od dejanskega poroda... no ne bom dovgovezla, blo je zanimivo. Sestra je nato še vse te bedarije ovrgla, da kao ne smeš ne vem kolko dni po porodu vn. Rekla je da če se oba počutita uredu, kar gremo v voziček in vn pa če je to 5. dan po porodu. Čim več se tuširat, če maš rano, samo z vodo splakovat. Na morje tudi greš lahko po 2 mescih, če ni komplikacij. Tako da zdj lahko vse te stare pametne babe ugasnem in rečem da so mi strokovnjaki rekli da lahko, če zmoreš skorej vse... Veš bom mal provokativna bla: stare pametne babe imajo včasi prav, ker govorijo iz izkušenj...tile strokovnjaki pa tkole, jaz jih zdaj v drugi nosečnosti jemljem z rezervo. Sem rodila skoraj tri leta nazaj...so nam rekli, da do 6 meseca samo dojenje in nič GH in zdaj berem, da ni več tako, da lahko z GH začenš že pri štirih mesecih...pa še kr neki sprememb je. Pa so mi stare pametne govorile, da naj ne čakam tako dolgo...pa sem si mislila, ve kar govorte, strokovnjaki pravijo tako in jaz jih bom upoštevala. a v treh letih so pa zdej ugotovil, da je prebavni sistem pri 4 mesecih dovolj zrel za GH, prej pa tega nso vedli...lol... prav zaradi tega sem nehala brat priročnike in se zanašam le na zdravo pamet, pa tud kakšen nasvet zdej sprejmem oz. o njempremislim in se potem sama odločim kaj in kako. Upam, da se razbere kaj sem hotla povedat. Ne me zdej napast, glede opazk o zelenem drekcu.... kmečko pamet je treba uporabljat priteh zuadevah. No pa še tole, mislim da sem enkrat že napisala. Ne vem zakaj ne bišel ven z dojenčkom že kmalu, sploh v teh mesecih ko jih bomo me rodile...mislim, da je tule bolj trebamislit nase in ne hitet in pretiravat...jaz sem pri sebi vidla...telo porabi velik energije, da se sestavlja nazaj in ga nipametno še dodatno obremenjevat...je pa res da smo si zelo različne...tako kot zdaj različno doživljamo nosečnost, je tud poporodu pri vsaki drugače. Drugač pa nasvet, nič ni narobe, če nisi takoj fit in počivaš. Zdaj padost blablaja.
|