|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
20.3.2011 21:19:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mihelinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3351
   RE: Junijke 2011
20.3.2011 21:19:13   
Mihelinka

IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

IZVIRNO SPOROČILO: Mihelinka

Pri bajti so bili doslej sami kufri pa nobene spodobne torbe....sem si danes kupila tisto torbo Diadora na Petrolu, da bom šla z njo rodit, ker s kufrom res ne morem....al pa z neko fino torbico user posted image

pripravi si 3 manjše nahrbtnike..

1 stvari za v porodnišnico ko greš rodit.. knjiga, fotoaparat, doumentacija, osebna higiena..--

2 stvari za tebe ko te pridejo iskat v porodnišnico..ker stvari s katerimi greš rodit ti mož odpelje domov, ker ne boš verjetno hodla domov v nosečniški majci in hlačah..pripravi si za domov ene udobne recimo za poletje lanene hlače in eno majco ter jopco

3 stvari za dojenčka za domov...

i to ti je to.. velika potovalka ti bo samo plac jemala v premalih in prenatrpanih sobah v porodnišnici..

Dobra ideja....nahrbtnike pa imam... user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
   [Brisano sporočilo]
20.3.2011 21:20:52   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3353
20.3.2011 21:21:33   
Mihelinka
Aha, na CSD se da vloga....najkasneje 60 dni po rojstvu...kaj pa najhiotreje? No, sej ni panike, mi bodo na CSD povedali user posted image

Hvala ti hruška user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3354
   [Brisano sporočilo]
20.3.2011 21:23:04   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3355
   [Brisano sporočilo]
20.3.2011 21:29:10   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3356
20.3.2011 21:51:09   
Mihelinka
Sem mu že rekla, pa je reko, da po novem več G ne da nič in da moram it z materinsko knjižico direkt na CSD, pa ko sem po telefonu v službi jim to rekla so tudi rekli da ok in da jaz nič več ne rabim urejat do delodajalca ampak da vse uredim na CSD ki potem pošilja odločbe meni in delodajalcu. Sicer pa grem ta teden en dan na CSD pa bom imela točne info kako in kaj....ampak G mi ni hotel nič dat, češ da ni treba več, da je materinska dovolj.

Neposredna povezava do sporočila: 3357
21.3.2011 6:57:09   
lana_22

Pa še ena sprememba bo...zdaj imava TV v dnevni in v spalnici....bomo šli na AMIS TV in boma imela sam 1 TV....ni nama še jasno kak boma brez TVja pred spanjem....računama na to, da boma utrujena zaradi tamale in se boma brez težav navadla zaspat brez TVja user posted image .

Boš vidla kako je fajn v tišini zaspat.Midva sva jo tud nekaj časa imela v spalnici. Potem sva nekaj renovirala in sem rekal, da je v spalnici večne bo. Zakon, nobenih motečih šumov, če ne morem takoj zaspati berem. Na račun tega sem prebrala marsikatero knjigo, ki je drugače ne bi.

Neposredna povezava do sporočila: 3358
21.3.2011 8:52:32   
mayalottie
POMLAAAAAAAAD!!!!!!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Neposredna povezava do sporočila: 3359
21.3.2011 8:56:56   
Tiara123
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

Aha, na CSD se da vloga....najkasneje 60 dni po rojstvu...kaj pa najhiotreje? No, sej ni panike, mi bodo na CSD povedali user posted image

Hvala ti hruška user posted image

šele ko ti G da nek papirček oz potrdilo kdaj imas uraden pdp..s tistim potrdilom urejaš potem en kup stvri...morš ga nest tud delodajalcu za porodniško...

Po 'novem' - ko sem šla prvič rodit, mi G ni dal več tega papirčka, je rekel, da zdaj grem kar z materinsko na CSD in da velja tisti datum ki je napisan za PDP. Tako da možno, da ga ne boste dobile in imejte v mislih, da greste 60 dni prej.

A mogoče katera ve link do seznama občin, koliko dajo € ob rojstvu otroka? Sem ga imela nekje shranjenga, pa ga ne najdem več. Lj da samo ogroženim družinam. Nekatere občine pa so kar lepo radodarne.

HD, še odgovor glede Maxi Cosi - v prvo res nismo bili zadovoljni, kar je čist možno da je posledica 'čudnih' sedežev v našem avtu. Pupa je bla ful preveč pokonc in sem kdaj med vožnjo prav scagvala, ko sem ji z roko držala glavico, ker ji je skoz naprej lezla, ko je spala. Zato sem razmišljala, če ima Pebble to kaj boljše rešeno. Bi pa v vsakem primeru kupla preko kake tuje spletne trgovine, odvisno, kje bi našla najcenejšo.

Pa punca počivaj!!!! Sej vem, lažje rečt ko nardit, ampak rjav izcedek je opozorilo, da si pretiravala, zato zdaj ne mrdaj par dni!

Neposredna povezava do sporočila: 3360
21.3.2011 9:04:32   
ančipomaranči
Drage junijke, tudi jaz spadam k vam, ampak nisem preveč aktivna. Rok mam 11.6., zgleda da bo fantek....
Imam pa eno vprašanje. Porodniška se začne 28 dni pred rokom, baje šteješ tudi vikende in praznike zraven. Se pravi sem jaz na porodniškem dopustu s 1.5. A sem prav zračunala? In zdej grem samo še na CSD po pole? Kaj pa v službi?

Hvala za odgovore, anči

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
21.3.2011 9:28:31   
Udb

IZVIRNO SPOROČILO: ančipomaranči

Drage junijke, tudi jaz spadam k vam, ampak nisem preveč aktivna. Rok mam 11.6., zgleda da bo fantek....
Imam pa eno vprašanje. Porodniška se začne 28 dni pred rokom, baje šteješ tudi vikende in praznike zraven. Se pravi sem jaz na porodniškem dopustu s 1.5. A sem prav zračunala? In zdej grem samo še na CSD po pole? Kaj pa v službi?

Hvala za odgovore, anči

Po moji logiki nastopiš porodniško z 14.5. (se pravi 28 koledarskih dni pred rokom).

(odgovor članu ančipomaranči)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
21.3.2011 9:58:34   
ančipomaranči
Ja, hvala udb.. sem tudi jaz tako zračunala, ampak sem narobe napisala - 14.5. - sem se hotela prepričat če prav razumem: treba je gledat koledarske dneve

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
21.3.2011 11:07:03   
Bloby
Ja evo jst mam rok 12.6. in sm dobla za bolniško od komisije, da sm nezmožna za delo do 14.5., se pravi do porodniške, ki je pa 15.5.

Danes morm inekcijo dobit k sm RH-. Pa sm misnla, da bom pršla gor, jo dobila in šla domov. Neeee, najprej spet kri dat za ICT pa čez dve uri nazaj pa potem upam da inekcija... Skoz me špikajo, je rekla na transfuziološki, da mam že čist prešpikano roko k mi samo iz ene žile lepo teče. Ostale pa kr neki kaplja samo... Morm oment osebni zdravnici. 

(odgovor članu ančipomaranči)
Neposredna povezava do sporočila: 3364
21.3.2011 11:40:12   
mayalottie
Bloby, a ko ti enkrat podaljša ti ni treba več podaljšat? Jaz imam bolniško do 4.4., potem pa gre na komisijo...
Zakaj te toliko špikajo, zaradi Rh-?

(odgovor članu Bloby)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
21.3.2011 11:53:24   
_sonček
Glede porodniške, je prav tako, da se šteje 28 koledarskih dni...se pravi, če imam jaz rok 30.6., se mi potem porodniška začne 2.6.? Je tako? No sej jaz bom tudi enkrat v aprilu šla na CSD, da mi to malo razložijo, pa da mi dajo papirje itd...

Glede potrdila o PDP, tudi jaz sem v soboto G vprašala, če ga še izdajajo, pa je rekel, da ne, da greš kar z materinsko na CSD...

Jaz sem se pa danes naročila na pregled k diabetologu in ga imam 8.4., potem pa bomo videli kaj bo test pokazal...imam pa dolg test, bom tam do 11h, pa tisto sladko brozgo bom mogla pit user posted image , je rekla sestra, da naj si kako limono sabo vzamem, da bom lažje spila...

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
   [Brisano sporočilo]
21.3.2011 12:25:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tiara123)
  Neposredna povezava do sporočila: 3367
21.3.2011 12:30:47   
škrpijonka
sonček jaz grem jutri na diabetičnega

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

Neposredna povezava do sporočila: 3368
21.3.2011 12:33:23   
LunaSonce
Nam so v šoli za starše tudi povedali, da se ne rabi oz. da ginekologi ne dajejo več nekih posebnih potrdil, da je dovolj za CSD samo materinska knjižica. Midva pa morva še očetovstvo zrihtat...koruzniki pač user posted image

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
21.3.2011 12:42:59   
jaz5
Sem bila danes na csd in dobila vsa navodila in pole. V začetku aprila moram prinest izpolnjeno za paket in za očetovski dopust, V začetku maja pa potrjeno iz službe, tako da se mi šteje še aprilska plača. Od G ne rabim nič, samo materinsko. Dobila sem pa tudi odrazec katerega vrnem po rojstvu z rojstnem listom za pomoč ob rojstvu od občine. Pri nas je 200€. Sem bila zelo presenečena ker sploh nisem vedela. user posted image
Sestra mi je danes dala škatko z posteljnino za zibelko in baldehin, ter za posteljico. Sedaj je že vse v pranjuuser posted image . Dobila sem tudi glasbeni vrtiljak za nad posteljico.
Počasi polnimo omarouser posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3370
21.3.2011 13:13:35   
_sonček
IZVIRNO SPOROČILO: škrpijonka

sonček jaz grem jutri na diabetičnega

No poročaj potem kako je bilo, da vidim kaj me čaka user posted image
Aha še nekaj me zanima...koliko si pa ti imela cukra na prvem pregledu, da so te potem poslali na diabetološko? Jaz sem ga imela 9,0.

< Sporočilo je popravil _sonček -- 21.3.2011 13:23:19 >

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
   [Brisano sporočilo]
21.3.2011 13:40:59   
Brisani uporabnik

(odgovor članu LunaSonce)
  Neposredna povezava do sporočila: 3372
   [Brisano sporočilo]
21.3.2011 13:44:13   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3373
   [Brisano sporočilo]
21.3.2011 14:09:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3374
21.3.2011 14:25:12   
mayalottie
Ali katera razmišlja o tem, da bi dala otroku dva priimka (neporočene)?
Jaz razmišljam o tem, ker če ne bo moj priimek izginil počas, ampak ja pa ful bedno met dva priimka verjetno. sploh za otroka.

Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?