trezika
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Čer! Trezika, sem prebrala... Težka situacija a težavi je potrebno pristopiti TAKOJ! Glede na mamino stanje, njeno preteklost, razmerje z očetom, je ona brezmočna. Kaj pa ti? Stopi do nje in jo malo "stresi", ji povej v obraz, da JE alkoholičarka, ki samo tone. Glede na vse kar si zapisala, je po vseh znanstvenih študijah in medicinskih izvedenskih mnenjih, ONA ŽE ALKOHOLIK. Res žalostno, da tako tone. Pa tako mlada. Kaj pa njen bivši fant, bi mogoče lahko on kaj pomagal, bi ga poslušala ali pa kakšna njena prijateljica (pa ne iz te sedanje pijanske družbe)? Zdravljenje je možno le s pristankom, s čemer se jaz v določenih situacijah ne strinjam. Punca si bo uničila življenje. Kaj pa vem, kaj še, jo zapreti/zakleniti v sobo, da bo noter 3 dni (seveda pa prej skriti ves alkohol po sobi in hiši). ???? Res ne vem. Kaj pa CSD, krizni telefoni, centri za zdravljenje odvisnoti? ja saj imaš prav...ampak se s tem še vedno nekako ne morem sprijaznit...gre vendar za mojo sestro jaz sem ji že neštetokrat rekla, da se naj skulira, da si bo na ta način samo življenje uničila...ona pa meni nazaj, da jaz sploh ne vem, kako se ona počuti, pa oh in sploh... pri 22. letih misli žalost in probleme v alkoholu utapljat... ko pa ji rečem, da mi naj pove, kako se počuti in kaj jo muči, pa kar temo spremeni in noče nič povedat...izsilit pa tudi ne morem nič iz nje.... Sem mami že predlagala, da naj jo v sobo zaklene za kakšen dan, pa neke resne pogoje naj ji postavi, ker to res ne vodi nikamor... ona bo potonila, pa mamo, ki je že bila enkrat skoraj na dnu, bo s sabo potegnila ata se pa v te zadeve sploh noče vtikovat ker njemu je že njegovo stanje več kot dovolj... aja, njen bivši pa ji ne bi nič pomagal, ker sta se ful grdo razšla in se na cesti baje niti ne pozdravita
|