|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke po IVF/ICSI 3. del
11.3.2011 8:12:40   
frnikola982
Punce, čudovite ste! Hvala prav vsaki izmed vas. Itak gledam pozitivno na vse, ampak saj veste, da je v mislih nekje pač skrit en črviček, ki gloda in pomisli tudi na kaj slabega.
Lep dan je, izkoristite ga - tiste ki ga lahko. Jaz sem v službi, tako da čakam, da izkoristim vikend :)

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 4401
11.3.2011 8:40:15   
trmica
IZVIRNO SPOROČILO: frnikola982

Ravno sem malo raziskovala glede NS in sem na eni spletni strani prebrala tole: "Veljavno je, da zarodki, ustvarjeni v postopku umetne oploditve nimajo večjega tveganja za kromosomsko okvaro, razen če so bili ustvarjeni po metodi ICSI."  Sem zelo prestrašena, in me zanima, kaj mislite glede tega in če je imela katera takšno izkušnjo. Zavedam se, da je, kar je in da ne morem kaj spremenit, zato moram ostat pozitivna, ampak sem vseeno doživela mali šok, ker sem prvič slišala za to.
Imejte se lepo!

Mi2 sva na NS vprašala o tem Pušenjaka, pa je rekel, da je brez veze skrbet in da je večja verjetnost da te povozi avto. Skratka potolažil naju je v smislu, da so v življenju 100x hujše vsakodnevne nevarnosti. Tako, da le mirno, brez nepotrebnega sekiranja user posted image

Tako ali drugače pa odločilno vlogo igrajo rezultati testov (NS v kombinaciji s DHT..., AC).

(odgovor članu frnikola982)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
11.3.2011 8:42:12   
trmica
IZVIRNO SPOROČILO: pokamoka

nana7 ... od česa je pa odvisno, k kateremu dr. padeš na NS??? Ker vem, da jih imajo več. Ko sem klicala tja, da sem se naročila, me niso nič vprašali, pri kom bi delala NS. Verjetno so me potem kar sami razporedili, al kako????
Hvala za odgovor...
lp

Ti izrecno povej, da želiš pri Pušenjaku, pa ti bodo dali eno drugo tel. On dela v Dravljah mislim, da 2x / teden.
Je super in mislim, da ni boljše izbire user posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 4403
11.3.2011 8:47:10   
anci banci
ojla..

frnikola...moj 20 mesečnik je bil tudi spočet po metodi ICSI, tveganje je bilo 1:4000, ta drugi pa ravno tako in tveganje 1:3355 tako da ni pravila..brez sekrianja

(odgovor članu trmica)
Neposredna povezava do sporočila: 4404
11.3.2011 9:15:14   
nana7
frnikola982, čestitke in dobrodošlauser posted image user posted image user posted image user posted image . Samo za informacijo jaz se delala beto 15 dan po ET in je bila 492 in nosim dvojčka.

Če katera želi tel št. od dr. Pušenjaka (direktno od njegove sestre) v Dravljah: 051 321 224

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 4405
11.3.2011 12:08:03   
Maja_V.
evo, klicala za prvi uz, imam ga 23.3... a ni to malo hitro, glede na to, da je bil ET 23.2. (5. dan po punkciji)? In glede na to, da beta ni tako visoka (245) 15. dan po ET? a se bo sploh kaj videlo?

"V vsakem, še tako majhnem koraku, je smisel življenja!"
*13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*

(odgovor članu nana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4406
11.3.2011 12:51:34   
nana7
maja_V tudi jaz  sem imela v takem času prvi UZ. Brez skrbi, vidi se že marsikajuser posted image , koliko gestacijskih vrečk je, če so ti dva vstavili, vidi se srček, ki bije in takrat naj bi bil zarodek velik tam nekje 6 do 9mm cca. Ne obremenjuj se pa z beto. Ta se na vsak dan do dva podvaja in vse kar je na 40 pomeni nosečnost. 

(odgovor članu Maja_V.)
Neposredna povezava do sporočila: 4407
11.3.2011 13:49:02   
Roži_
Hejla Reby, kaj pridete kaj na morčka?user posted image

Sinček nama je polepšal življenje(2011) in drugi/a se nama bo kmali pridružil/a(2015)

(odgovor članu nana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4408
11.3.2011 14:23:10   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: Roži_

Hejla Reby, kaj pridete kaj na morčka?user posted image

Ufff, z veseljem, ampak ko bo malo topleje. Nekje maja sigurno.
A ne pridete drug teden v LJ? user posted image

frnikola - ah, larifari, nč ne beri teh stvari, brezveze.
Jaz sem pred 2 letoma na NS po IVF postopku imela zveganje 1:1780, tokrat pa sem imela ICSI postopek, še 2 leti starejša in sem imela 1:6717.
Tako, da le uživaj in se sprosti, vse bo ok.

Mi smo bili danes na pregledu. Škratek je ok, zelo živahen otroček in baje bomo imeli spet lulčka user posted image
Naslednji pregled oz. morfologijo imam 15.4.

(odgovor članu Roži_)
Neposredna povezava do sporočila: 4409
11.3.2011 18:39:15   
Roži_
Reby, ja čestitke za lulčeka, bo kr lušno z fantiči v hišiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Samo da je vse vreduuser posted image

Ja jaz grem v torek na MF, ampak imam komaj ob 16.00, tako da bom pozna, ker moram še do trgovine z vozički, se bomo pa dobile maja ko bo res krasno vremeuser posted image user posted image Lubčka Tomiju***

Sinček nama je polepšal življenje(2011) in drugi/a se nama bo kmali pridružil/a(2015)

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 4410
11.3.2011 19:54:42   
mojškra
Hojla punce, že dolgo se nisem oglasila. Vidim, da bo kar nekaj dvojčkovuser posted image user posted image user posted image user posted image , bravo čestitke. O nekatere se boste kmalu pridružile k nam mamicam. Pa srečno do konca.

(odgovor članu Roži_)
Neposredna povezava do sporočila: 4411
11.3.2011 22:19:43   
pokamoka
heeej
Se spet malo oglašm, čeprav nimam novih novic...
Vidim, da se vam kar dogaja:):):) Naj se dogajajo še naprej same lepe stvari... to je tudi meni v veselje.

Kar se tika NS v Dravljah. Sem klicala in sem pač smo prosila za datum in sem pač dobila 30. marca. Ne vem pa, kdo mi bo delal. Saj verjetno so vsi fajn, tak da... važno je, da mi naredijo, da rečejo, da je vse o.k. in to je to.

Jaz sem kr utrujena, slabosti počasi (očitno) minevajo, kar me veseli... nekaj se širam okrog pasu:) ... in to je to.

Bodite lepo in pazite nase...
lp

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 4412
12.3.2011 10:46:29   
Maja_V.
IZVIRNO SPOROČILO: nana7

maja_V tudi jaz  sem imela v takem času prvi UZ. Brez skrbi, vidi se že marsikajuser posted image , koliko gestacijskih vrečk je, če so ti dva vstavili, vidi se srček, ki bije in takrat naj bi bil zarodek velik tam nekje 6 do 9mm cca. Ne obremenjuj se pa z beto. Ta se na vsak dan do dva podvaja in vse kar je na 40 pomeni nosečnost. 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
hvala

*13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*

(odgovor članu nana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
13.3.2011 11:18:23   
Maja_V.
imam eno vprašanje... to je moja prva user posted image , zato sem malce negotova.... user posted image
kdaj ste ob prvi user posted image začele opažati prve znake???user posted image
jaz trenutno nimam še nobenih znakov in me malo skrbi... po izračunu bi naj bila noseča  cca. 5 tednov...

hvala za odgovore!

(odgovor članu nana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4414
13.3.2011 11:42:26   
Reby
Maja_V - jaz nisem mela nobenih znakov, ne prvič in ne zdaj. Niti slabo mi ni bilo in nisem bruhala.
No, zdaj sem imela hiperco in napihnjen trebuh.
Ne skrbi, vse bo vredu. Sprosti se in uživaj, UZ bo tik tak tukaj user posted image
Goldy - helou, vidim te user posted image

< Sporočilo je popravil Reby -- 13.3.2011 11:43:16 >

(odgovor članu Maja_V.)
Neposredna povezava do sporočila: 4415
13.3.2011 12:33:49   
Goldy
Reby - jaz pa rebe nisem videla. A si se skrivala (undercover?) user posted image

Maja_V - jaz zdaj drugič tudi v začetku nisem imela nobenih znakov, potem sem bila pa edino zaspanaaa, no, pol pa slabost in bruhanje... Vse pride ali pa ne!user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 4416
13.3.2011 13:28:51   
barb71
Pozdravljene,
sem nova na tej temi. Zanosila v 3 postopku IVF. Transfer 31.1.11.
Imam pa eno vprašanje. Morda mi katera zna odgovort. Na prvem UZ se je videlo en user posted image , pa utripek je vidla čisto za malo veliki pa smo bili 3mm. Po enem tednu (ko sem bila noseča 7t) je pa utrip lepo viden, user posted image  veliki pa smo 5mm. Dr. T je rekel da je ok, potem pa ko je štel tedne, pa je rekel, da je mogoče malo premajhen za 7t. Naročil me je spet čez en teden. Zdaj me zelo skrbi če bo vse ok.
Je mogoče katera že imela podobno izkušnjo? Je bilo potem vse ok?

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 4417
13.3.2011 18:43:03   
Goldy
barb71 - pozdravljena! Naša pikica je bila v 7t velika 6mm, ampak kasneje bila čisto dovolj velika, tudi na nuhalni je bila glih po regelcih. Zdaj pa imam pregled šele naslednji teden. Nikoli pa ni noben rekel, da je premajhna. Čeprav je bila prva hčerka v istem tednu velika 9 mm. Mislim, da ni nič narobe.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu barb71)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
14.3.2011 7:02:56   
Reby
barb71 - nč sekirat, čist super je, je po mojem čist odvisno, kdaj se pikica vgnezdi. Malo si poglej tole stran:
http://www.noseca.com/7teden.html

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
14.3.2011 9:29:13   
barb71
Hvala Goldy in Reby za vzpodbudo. Me je dr. Tomaževič zadnjič prestrašil, ko je rekel, da je mal premajhen, pa se drug teden spet vidimo. Ko bi oni vedel kaj s besedami nam naredijo, kok dodatnih skrbi.  Sej sem že vse pregledala kakšne so velikosti v sedmem tednu, pa so tko različne. Jaz se samo s tem tolažim, da je v enem tednu pikica zrasla za 2mm, pa user posted image  se je zelo dobr vidu.
Nestrpno pričakujem sredo, da vidimo kako se razvija naša pikica.
lp vsem

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
14.3.2011 15:16:18   
punsha
barb71 bomo držale pesti v sredo. Mora biti vse ok.
Maja_V. , nič ne skrbi, vse bo vredu. Sedaj je še vse tako na začetku, da je za znake še dovolj časa. Če jih pa ne bo, si pa sploh lahko vesela, da si med tistimi srečnicami user posted image . Samo sprosti se in uživaj v nosečnosti.

Jaz sem vredu, jutri dopolnim 6. teden in začnem sedmega user posted image . No čez en teden imam pa pregled. Saj gredo dnevi hitro, ampak po drugi strani se mi pa zdi da se vlečejo, še en teden je user posted image . Znakov kakih posebnih nimam, razen občutljivih in povečanih prsi ter utrujenost. Slabosti za enkrat ni, tako da trkam. Naj kar tako ostane. Vem le to, da bi se morala bolj paziti pri dvigovanju. Joj, ko pa je tako težko...mali bi se dvigoval, pa gor pa dol, pa sem in tja... Jah tako je pri enoletniku user posted image . No vseeno bo vse kul user posted image
Drugače pa ravno kosilo kuham, pire in špinača, pri nas smo vsi mahnjeni na to user posted image .

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu barb71)
Neposredna povezava do sporočila: 4421
14.3.2011 19:31:53   
womanpolice
Živjo punce!

Kak ste mi...?

Danes nam je crknil LCD... :-( Ista napaka kot leto in pol nazaj... in je blo popravilo že takrat 200 eur (tv pa je bil 1500 eur)... Je moj kr slabe volje dans...

Danes sem šla (prepozno) v Lidl, da bi si kupila tisto kolesarsko opremo in ... seveda VSE pobrano!!!!!!!!!!!!!! Jst pa trola, pozabila zjutraj it v Lidl zarad tega... sm bla kr sama nase jezna... Kaj čmo... dobra šola za drugič...

Kaj je kej novega? Nič... spimo skoraj nič... na uro ali na uro in pol hodimo na wc ponoči... boki bolijo od ležanja na boku, na hrbtu sploh ne pride v poštev... tamala je full aktivna (Hvala Bogu)... me skoz opominja, da jo imam... Včasih se prov nasmejim, ko vidim kako dela po trebuščku... Kilogramčki so se mal "umirili"... decembra sem se res grdo poredila (kar pet kg), zdaj pa grem gor na tri tedne cca. 2 kg.  Zdaj pa že res obaaaaaaaaaa komaj čakava, da priveka na svet... jo tko težko pričakujeva...

Včeraj sem se lotila nečesa, kar sem odlašala že od konca lanskega leta... zahvale za poroko. Narejene sem že imela pred poroko (sem jih sama izdelala :-)  ), le še fotko je bilo treba prilepit in natisnit naslove, jih prilepit na kuverto in poslat... in mi je vzelo 3 ure... danes pa sem končnoooooooooooo oddala na pošti. Kolk še imam za postorit pred dnevom D.... Vi tudi, ane.... :-D tudi albume sem uredila (da sem dala fotke razvit in zložila v albume - zdaj še le dopišem datume in jih potem spravim), potem pa še en dan skupaj z mojmu čistilna akcija "fleta", potem pa bo to počasi to z moje strani...

Zdajle koristim 2 tedna letnega dopusta... Porodniško pa nastopim 20.3. (na moj god :-D )  

V knjižnici sem si izposodila knjigo od Natashe Kampush - 3096 dni (je skoz izposojena, sem jo morala prav rezervirati...) in vam bom poročala kakšna je, ko jo preberem... zdaj bo "čas", ko je TV crknil :-/

Drug teden dobim od kolegice posteljico, tak da še to sestavimo in postavimo v spalnico, ter dala bo mi še leseno stajico, katero pa bom imela v dnevni...

Torbe za v P si še SEDAJ NISEM PRIPRAVILA - KAKŠNA LENOBICA!!!!!!!!!!!! Jutri pa si jo res že moram. Zdaj pa se že res zaj....

Uf, sem naklofala... nič, dovolj si ga bodi...  se tipkamo...

Lp.

< Sporočilo je popravil womanpolice -- 14.3.2011 19:33:49 >

(odgovor članu frnikola982)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
14.3.2011 20:56:32   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: womanpolice

Torbe za v P si še SEDAJ NISEM PRIPRAVILA - KAKŠNA LENOBICA!!!!!!!!!!!! Jutri pa si jo res že moram. Zdaj pa se že res zaj....

veš kaj, moja izkušnja je, da ko torbo pripraviš, potem greš kar v P user posted image . Jaz sem jo čisto prezgodaj pripravila. No, na srečo sem potem še tam ležala 3 tedne, tak da ni bilo hude krize. Počakaj še 2 tedna doma, potem pa lahko greš user posted image

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu womanpolice)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
15.3.2011 11:21:32   
Reby
Sam na hitrco.
anci banci in Roži - srečno danes na morfologiji user posted image
miklca me je včeraj klicala, je še vedno v bolnici, cerklaža je super uspela, danes ima UZ, bodo najbrž vidli, ali bo še malo pri njih ali bo šla domov, še ne vejo. So pa rekli, da bi bilo fajn, da zdrži do 28. tedna.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
15.3.2011 21:06:06   
lučka 25
Pozdravljene. Zdaj se vam bom pa končno pridružila. user posted image

Včeraj smo pri Rešu videli en lep plod, ki mu srček bije kot za stavo. PDP naj bi imela 26.10. Že v torek 22.3. pa imam UZ pri svojem G.

Par punc poznam, ker smo skupaj čakale na naše prve sončke, nekaj vas bom pa še spoznala.

Obljubim, da v naslednjih dneh kaj več napišem.

Za danes pa le, naj bo z miklico vse lepo in prav, pa da anci banci in Roži poročata kako zelo sta uživali na morfologiji.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

pust
Lelly28 RR

ali se za pusta našemite skupaj z vašimi otroci?

da (67%)

ne (33%)

Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!