|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke po IVF/ICSI 3. del
9.3.2011 10:39:06   
womanpolice
MIKLAROM super za pregled - in naj cerklaža lepo drži...

Danes spet nič kaj spala... ob sedmih sem že bila budna in sem se trudila, da bi zaspala še za kakšno urco, vendar brez uspeha... vendar prav čutim, da sem neprespana... Tamala je dans tko lepo aktivna... že od petih zjutraj pleše....

Kaj bom danes počela? Mislim, da je skrajni čas, da si naštimam torbo za v P za vsak slučaj, da nas kaj ne preseneti, saj po mojem, če bi moj moral pakirati, bi pol stvari pozabil.......
Že zdaj razmišljam kaj bom imela za kosilo... nisem se še odločila - vem le to, da meska danes nič... Ali bom jedla mlečni griz ali pa bom široke rezance z ribjim prelivom. Pa vi? Kaj boste danes kuhale, tiste ki ne boste mesa jedle?

Spet je tako lepi sonček, da bo treba kaj tud na sprehod... Včeraj sm bla z dvema mladima mamicama (ena ima fantka (aprila bo eno leto star), ena pa punčko (7 m staro) tako, da se je družba v mojem kraju povečala na št. 4 :-D

Še v knjižnico moram, saj so me klicali, da je prišla knjiga, ki sem jo rezervirala od Nataše Kampuš. To bom spotoma ko bom šla iz sprehoda...

Včeraj sem tašči za Dan žena kupila eno lončnico z keramičnim lončkom. Je bila full vesela, in je rekla, da bo ona meni za materinski dan. Morm priznat, da sem kr ponosna, da bom končnoooo tudi jst praznovala materinski dan. Moji mamici sem že kupila darilo za materinski dan, in sicer imajo v DM ene lončke na katerem je en verz in piše nekaj podobnega kot "najboljša mama na svetu", zraven pa bo dobila še riževo čokolado, ki jo takoooo zeloooo obožuje. Je rekel moj, da bosta potem s tamalo tud men prinesla kakšno pozornost... :-D  Jst bom vesela kakšne risbice od tamale... 

Moj je te dni kar priden... dela drsna vrata v vetrolovu (beri veranda), da bova en del zaprla za "kramo", potem še bo namestil police, nato pa bo sam izdelal še garderobni del. Najprej morava to uredit, da sprazniva tisto sobo kjer bo otroška, da jo lahko potem začne delat (izolacija, knauf, pod,...). Je rekel,da bo otroška na vrsti nekje maj, junij. No, sej se ne mudi, ker bo itak nekaj časa pri nama v spalnici.

Ja, nič... dovolj si ga bodi... želim vam res lep dan. ....pejte mal na sprehod, saj bo lepo vreme le še do vključno sobote, potem pa spet poslabšanje, v ponedeljek menda dež  ......

Lep dan!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 4376
9.3.2011 14:14:37   
Maja_V.
Pozdravljene, mogoče se vam kmalu pridružim...
jutri, 10.3., imam krvni test za beto, sicer sem po 2. ivf, otrok še nimam... pred nekaj dnevi je CB pokazal +...
vendar me nekaj skrbi... večkrat na dan čutim topo bolečino v levem jajčniku, sicer je znosna, ne rabim tablet, ampak me vseeno skrbi, da ne bi šlo za izvenmaternično... user posted image user posted image user posted image
kakšne so vaše izkušnje? aja, pa tu pa tam imam na papirčku, ko se obrišem, med utrogestanom tako rumenkasto sluz...

hvala za odgovore!

"V vsakem, še tako majhnem koraku, je smisel življenja!"
*13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*

(odgovor članu womanpolice)
Neposredna povezava do sporočila: 4377
9.3.2011 15:11:33   
mismis
Maja, čestitke za plusek user posted image user posted image user posted image  bolečina je lahko prisotna še zaradi povečanih jajčnikov, ki so posledica postopka. Za izcedek je pa kriv utrogestan, tako da te nima kaj skrbeti, dokler ni sveže kri. Pa čimvišjo beto jutri user posted image user posted image user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Maja_V.)
Neposredna povezava do sporočila: 4378
9.3.2011 16:48:22   
Reby
maja - čestitke za plusekuser posted image . Nič skrbet, kot je rekla mismis, sama sem v 14. tednu in imam še kar povečan lev jajčnik in me tu in tam ornk špikne notr. Čeprav te itak celo nosečnost skoz nekaj špika, razteguje, boli, potem pridejo še ornk brcike, ja ni nam dolgčas user posted image

Midva s T-jčkom jutri odhajava v mama hotel. V petek imam pregled, v soboto pa se javim. Pridne bodite user posted image

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 4379
9.3.2011 17:12:00   
pikovit
Mateja,še vedno sem brez besed in vem,da bo prišel dan ko boš spet polna optimizma,le čas celi rane user posted image
Miklica super za cerklažo user posted image
Reby uživaj v hotelu mama user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 4380
9.3.2011 17:13:23   
pikovit
Maja super za + in vso to špikanje in bolečine paše zraven,vse bo OK,sedaj pa samo pozotivni naprej user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4381
9.3.2011 18:34:24   
pokamoka
Heeej
Že fuuul časa se vam nisem javila. Vas berem in spremljam, napišem pa bolj malo... hmmm...
V glavnem... jaz sem v desetem tednu (9t/2d) in nekako se spopadam še s slabostmi. Mnoge od vas ste to že dale preko in zdaj uživate:) Jaz pa še ne... hmmm... danes se bojujem še z zelooo napetim trebuhom, pa ne vem, ali je to od hrane, prebave, nosečnosti... me kr nekaj boli... tak res zelo napet je. Ampak, zdaj se bom malo umirila, počivala in računam na to, da bo bolje.

Imela sem že 2 UZ, ki sta pokazala, da je stanje deteta o.k. PDP imam 12. 10., nuhalno pa 30. marca. Grem v Dravlje. Je bila še katera tam??? Ste delale tudi DHT??? Stara sem preko 30, tak da nameravam kar oboje hkrati opraviti.

No, lepo bodite... obljubim, da se bom bolj redno javljala... :):):)
pa pa

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4382
9.3.2011 18:46:06   
nana7
Maja tudi jaz ti čestitam za plusekuser posted image user posted image user posted image . To špikanje naj te pa ne skrbi, tudi mene je, verjetno zaradi povečanih jajčnikov. Oba jajčnika sem imela povečana kar za 6 cm posledica rahle hiperstimulacije. Pa jutri javi rezultateuser posted image user posted image !

Pokamoka jaz sem bila v Dravljah na NS in to pri dr. Pušenjaku in sem bila zelo zadovoljna. Če želiš ti posname tudi 3D na CD.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 4383
9.3.2011 18:49:21   
Maja_V.
hvala vsem za odgovore in vzpodbudo, jutri vam javim, kakšna je beta!

*13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 4384
9.3.2011 18:50:44   
nana7
aja, pokamoka jaz DHT nisem delala, ker nosim dvojčka in rezultati ne bi bili realni. Drugače bi se pa sigurno odločila še za to

(odgovor članu nana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4385
9.3.2011 20:16:09   
pokamoka
nana7 ... od česa je pa odvisno, k kateremu dr. padeš na NS??? Ker vem, da jih imajo več. Ko sem klicala tja, da sem se naročila, me niso nič vprašali, pri kom bi delala NS. Verjetno so me potem kar sami razporedili, al kako????
Hvala za odgovor...
lp

(odgovor članu nana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4386
9.3.2011 20:20:45   
punsha
womanpolice, imaš pa pridnega možeka
Maja_V. še tukaj, super za plusek, jutri pa naj bo visooooka beta user posted image . Ne misli takoj na najslabše in izvenmaternično nosečnost. Špikanje je čisto normalno in s tvojo pikico je vse ok. Imej pozitivne misli, te najbolj pomagajo - boš videla, takoj se boš bolje počutila. Pravijo, da smo nosečnice take, da kar cvetimo user posted image , tudi tebi želim to. Energijo, veselje, smeh...
pokamoka super za oba pregleda in da je vse tako kot mora biti. No, slabosti lahko kar naženeš, da se ne bodo preveč udomačile user posted image

Jaz sem pa vredu. Slabosti kakih hujših za enkrat še ni, je še čas za to user posted image , čeprav jih sploh ni treba. Ste ve imele kaj dosti krčev, ste kaj jemale Buscopan? Ga še nisem šla iskat, zaenkrat je vse ok. V prejšnji nosečnosti me je kar dajalo, ampak se ne spomnim v katerih tednih se je začelo. Sploh po ene 18 tednu, pa ko je trebuh ves čas otrdeval...Sploh ne bom razmišljala....sedaj bo vse ok.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu nana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4387
9.3.2011 20:35:58   
nana7
pokamoka, poklicala sem na tisto splošno številko, ki jo dobiš na netu in ko sem rekla, da bi se rada naročila k dr.Pušenjaku so mi dal drugo številko.
Če jo boš slučajno rabila je  tel št. 051 321 224. Če se ti sestra ne bo takoj oglasila, ne skrbi, te pokličejo nazaj.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4388
9.3.2011 20:59:54   
punsha
Eno vprašanje. Kdaj ste imele prvi UZ v Lj, koliko časa po krvnem testu? Je to odvisno, al ti vstavijo enega ali dva user posted image ? V prvi nosečnosti sem ga imela 23 dni po testu (38 dni po transferju), sedaj ga imam pa že 15 dni po krvnem (30 dni po transferju). To je več kot teden razlike. No kakorkoli, oni že vedo, le upam, da se bo vse ok videlo.

(odgovor članu nana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4389
10.3.2011 7:42:16   
Goldy
Dobro jutro!!!!

punsha - jaz sem obakrat imela UZ na GK 14 dni po krvnem testu. Ne vem, če je pomembno ali ti vstavijo enega ali dva. Buscopan sem vzela pa samo enkrat, v prvi nosečnosti mogoče malo večkrat.

pokamoka - jaz sem delala NS in DHT na GK v Lj. Ker sem stara čez 35 mi to pripada.user posted image

Maja - čestitke in danes visoko beto!!!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4390
10.3.2011 14:55:58   
Maja_V.
no, moja beta ni tako visoka, ampak je pa le pozitivna (245), tako da se vam zelo srečna pridružujem! user posted image user posted image user posted image

saj ne vem, od česa je pa sploh odvisna vrednost oz. kako to, da imajo nekatere tako hitro ful visoko beto?

tako, zdaj pa še 2 tedna čakanja in trepetanja do uz... sicer pa si sploh ne morete predstavljati moje veselje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , gre za mojo prvo nosečnost, stara bom pa kmalu 33.

juhej...user posted image

user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Maja_V. -- 10.3.2011 15:04:53 >

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 4391
10.3.2011 15:00:56   
mismis
Maja, čestitke za beto user posted image user posted image user posted image , višina beta je odvisna od tega, kdaj se je vnezdilo in koliko se jih je vgnezdilo user posted image . Če se ne motim si ti imela ET na 3. dan po punkciji, to pomeni, da si danes šele 12. dan po ET za kar je beta kar lepa. Po vsej verjetnosti pa se je vgnezdil samo user posted image , ampak pustimo se presenetiti

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Maja_V.)
Neposredna povezava do sporočila: 4392
10.3.2011 15:07:52   
Maja_V.
IZVIRNO SPOROČILO: mismis

Maja, čestitke za beto user posted image user posted image user posted image , višina beta je odvisna od tega, kdaj se je vnezdilo in koliko se jih je vgnezdilo user posted image . Če se ne motim si ti imela ET na 3. dan po punkciji, to pomeni, da si danes šele 12. dan po ET za kar je beta kar lepa. Po vsej verjetnosti pa se je vgnezdil samo user posted image , ampak pustimo se presenetiti

hvalauser posted image , ET sem imela 5 dan in sem danes 15.dan po ET... ja, tudi jaz mislim, da je samo user posted image , ampak kot si rekla, pustimo se preseniti, in tudi če je samo 1, bom najsrečnejša user posted image

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 4393
10.3.2011 15:15:15   
frnikola982
Pozdravljene user posted image ! Pa se pridružijem še pri tej temi. Stara sem 28 let, prič noseča in sicer pometodi ICSI (IMSI). V torek 15.03.2011 imam prvi UZ na GK. 14.02.2011 sem namreč v varstvo dobila user posted image  user posted image  in upam, da se bo že kaj videlo :)
Maja_V.: čestitke!!! Jaz sem imela na 14 dan po ET beto okoli 470, kar tudi ni tako zelo veliko.
Punce, prvič vam pišem, pa bom že malo zamorila. Ravno sem malo raziskovala glede NS in sem na eni spletni strani prebrala tole: "Veljavno je, da zarodki, ustvarjeni v postopku umetne oploditve nimajo večjega tveganja za kromosomsko okvaro, razen če so bili ustvarjeni po metodi ICSI."  Sem zelo prestrašena, in me zanima, kaj mislite glede tega in če je imela katera takšno izkušnjo. Zavedam se, da je, kar je in da ne morem kaj spremenit, zato moram ostat pozitivna, ampak sem vseeno doživela mali šok, ker sem prvič slišala za to.
Imejte se lepo!

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 4394
10.3.2011 15:19:28   
punsha
Maja_V. uhuu, čestitke za beto user posted image

Pušenjak sicer odgovarja, da na podlagi bete se ne more določiti, al je 1, ali sta 2 user posted image user posted image . Ok, bi se dalo, če bi spremljali naraščanje bete več dni, tako je pa ta razlika menda tako mala, da ne moreš vedeti. Jaz sem imela že v 1. nosečnosti visoko beto - nekaj čez 4100, pa je bil le eden (so mi samo enega vstavili). Bomo videli na uz ane user posted image . Mene pa skrbi...vem, da sploh ne bi smela razmišljati o tem, ampak danes je kar nekaj prišlo....očitno že hormoni delajo user posted image . Skrbi me prezgodnji porod, skrbi me, če bosta dvojčka. Ne razumeti narobe, zelo bi bila vesela obeh. Ampak že prvo nosečnost sem se začela odpirati kmalu po 20 tednu...Sicer po strogem ležanju v P, potem rodila v 34 tednu, kar je bilo super. Samo če bosta pa 2...Že enega nisem donosila, kaj šele dva...in potem mi letajo čez misli kaki črni scenariji (jih nekatere predobro poznate - žal). Uf, upam, da je samo danes tak dan. Sem morala napisati in dati ven. Upam da je šlo user posted image

(odgovor članu Maja_V.)
Neposredna povezava do sporočila: 4395
10.3.2011 15:47:29   
mismis
Punsha, kot kaže je danes res tak dan, še dobro da ga bo kmalu konec user posted image , kaj pa če bi se ti glede teh strahov pogovorila s svojo G, morda bi bilo smiselno narediti cerklažo.

Frnikola, tudi tebi čestitke. To, kar si prebrala drži, ravno zato, ker ICSI "izsiljena" oploditev, semenčice v labratoriju potisnejo v jajčno celico, zato ni možnost naravne selekcije in s tem izbire najboljšega in najmočnejšega predstavnika. Vendar se je brezveze obremenjevati s tem, ko boš prišla na NS ti bodo izmerili otročke in ti izračunali tveganje, če bo preveliko te bodo poslali naprej še na AC. Vendar pa je dejansko zelo malo tveganja za downov sindrom tudi pri oplidtvi z ICSI oz. IMSI metodo.

joj kolk je danes težak dan, mene spet vse v buškoto boli user posted image

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4396
10.3.2011 21:19:58   
reni36
Frnikola Haj, jaz sem imela oploditev po ICSI metodi. Sem prebrala tudi jaz, da je večja verjetnost za kromosomske napake. Na NS so mi izmerili 1:30 kar je izredno slabo sem bila čisto  nesrečna. Potem sem šla na Amniocintezo in je pokazalo, da z mojim otročkom ni čisto nič narobe in je zdrav fantek.
Tako da če ti bodo na nuhalni svetlini povedali slab rezultat še ni nič rečeno, da je res kaj narobe. Upam, da boš že na nuhalni imela dobre rezultate in bo vsaka skrb odveč. Lp

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 4397
10.3.2011 21:29:41   
punsha
mismis hvala. Ja, cerklažo imam pa obljubljeni user posted image
Grem spat, jutri pa v službo povedat, da me ne bo še kaki 2 leti user posted image

(odgovor članu reni36)
Neposredna povezava do sporočila: 4398
10.3.2011 22:00:24   
drejčy

Punce da se še tukaj javim.Uspelo mi je v postopku z zamrznjenčkom 7.2 in krvni test 21.2 je pokazal beto 936,nosim pa enega.

Doma pa imam že enega navihančka, starega dve leti.Tudi po postopku umetne,...

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4399
11.3.2011 8:00:27   
Goldy
Dobro jutrooo!!!

drejčy - dobrodošla in čestitke!!

punsha - boš videla, vse bo tako kot je treba. Mene je tudi skrbelo, no potem se je pa izkazalo, da je samo eno bitjece. Pa četudi bo pri tebi drugače, bo vse ok!!!

frnikola - dobrodošla in čestitke!!! Kot so ti druge rekle - nič pretiranega strahu. Na NS bodo vse preverili, če bi hotela biti 99% bi pa morala it na amniocentezo. Jaz imam celo bratranca z Downovin sindromom, kar pa ni dedno, ampak so še bolj pozorni. Alja je tudi po ICI metodi, pa ji nič ni. No, naše drugo dete je pa tudi po IMSI metodi. Je pa med tema dvema metoda velika razlika, predvsem v tem, da so pri IMSI metodi spermiji pregledani pod veliko večjo povezavo in je zato tudi zmanjšana možnost okvar, ker izberejo ne samo najlepšega, temveč tudi najboljšega (spermija). laično povedano. Lahko si pa več prebereš tule in na strani 34 je tudi napisano o otrocih. http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_knez_katja.pdf

Maja_V - boš videla, vse bo dobro. user posted image Tako kot pravi mismis je odvisno tudi od vgnezditve zarodka in še česa. Vidiš - pri meni velika beta nikoli ni pomenila - dvojčkov, kar bi recimo lahko predpostavljali. Predstavljam pa si tvoje veselje, ker sem jaz bila celo leto starejša, ko nam je prvič ratalo....user posted image

mismis - buško boli manj???

Kje ste ostale user posted image ?

Pa smo 4!!!

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Katero ime vam je všeč??
rosajelka

a)Nika (26%)

b)Taja (28%)

c)Zala (29%)

Č)Zara (18%)

Število vseh glasov: 365

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!