|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
9.3.2011 21:56:26   
Urša
Mi imamo Hooverjev sušilni stroj-9 kg in smo zadovoljni!

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
9.3.2011 21:57:02   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

Kolikokrat vas je obiskala patronožna/babica? Pri nas bo jutri peti obisk, pa ne vem ali bo to zadnji ali ne user posted image

Pa še no vprašanje za vse "mlekarce" - kako rešite problem "puščanja" ponoči? user posted image Js si vedno ko dojim zamenjam blazince, ampak ob malo daljšem premoru med podoji vedno naredim lužo v postelji, pižamo si pa itak moram zamenjat user posted image

Žal nimam teh težav ampak nam je babica v P predlagala mrežaste hlačke s prerezanim mednožjem čez prsi in tetra plenico notri.

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
9.3.2011 21:58:48   
Urša
Nina, dobra si! user posted image user posted image user posted image  Jaz grem z vsemi tremi samo v Merkator, pa še to sem čist živčna na blagajni, da mi kakšen kam ne pobegne in tako hitim v vrečo zlagat! user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
9.3.2011 22:00:06   
gold fish
meta kuku user posted image ...sem kar sem prišla, da te pozdravim....user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
9.3.2011 22:00:13   
Urša
Meni pa nič ne pušča ponoči, samo ko sem naval dobila, sem bila mokra. user posted image  Je pa res, da moje dete papa na 2 uri ali še pogosteje, tako da ni časa puščat verjetno. user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
9.3.2011 22:01:09   
gold fish
user posted image

< Sporočilo je popravil gold fish -- 9.3.2011 22:06:36 >

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
10.3.2011 9:08:34   
vipercat

Kolikokrat vas je obiskala patronožna/babica? Pri nas bo jutri peti obisk, pa ne vem ali bo to zadnji ali ne user posted image

Pa še no vprašanje za vse "mlekarce" - kako rešite problem "puščanja" ponoči? user posted image Js si vedno ko dojim zamenjam blazince, ampak ob malo daljšem premoru med podoji vedno naredim lužo v postelji, pižamo si pa itak moram zamenjat user posted image

evo mlekarice user posted image  jaz jih poskušam čim bol luftat, zato ne dajem modrčka ali blazinic. ko dojim, si na drugo zizo dam preko pleničko - tetra, in ko neha tečt jo umaknem. saj ponavadi začutiš ko začne tečt, to je to, drugače jih pa pim manj pokrivam, ker se mi je zaradi tega prvič naredil matitis. sedaj jih luftam user posted image

tttttttttttttoooooooooooooooooooo biljana user posted image user posted image user posted image  čestitke, pa si dobila svojje darilo za 8 marec

little miss - jaz sem že nekajkrat opazila da sem dosti bol zmatrana ko dobro spim ponoči, kot če spim samo nekaj uric.

Neposredna povezava do sporočila: 1057
10.3.2011 9:11:11   
vipercat
mi smo šli včeraj na prvi sprehod - mala je spala kot top, jaz po racala poleg čisto počasi, ker so me šivi še malo boleli. tiste ki ste imele carskega ( a sploh je kakššna?) kdaj ste šle prvič ven in koliko daleč?

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
10.3.2011 10:56:10   
Teyla
Jutro user posted image

Pa je res zatišje tu. Tamala je naročena na UZ kolkov, tako da imam to zrihtano. Se mi pa že smeji na polno. Prvi nasmeh dobim že za dobro jutro, ko me pogleda, pa še par čez dan. To je tako fajn videt, jaz se čist razbežim.user posted image   Sva pa z malo še vedno same, ampak očka vsaj malo prej pride, tako da jo še vidi, pa ponoči tudi vstane (običajno šele drugič-proti jutru- ker je v prvo preveč koma user posted image ).

Zdajle greva pa s tamalo v službo jo malo pokazat. Kaj čem, je prvi otrok, pa se moram malo hvalit, ker sem tako ponosna. user posted image user posted image

Uživajte

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
10.3.2011 11:44:37   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: suzy29

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

samsara, welcome back!

suzy, kdaj gremo pol na kremšnito?user posted image

Fajn bi blo, da bi blo zunaj malo topleje. Bi lahko sladko združile še z sprehodom. Kaj praviš ? user posted image
Ja, itak! user posted image

Prav. Smo zmenjene. Kaj pa maurica pravi?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
10.3.2011 11:45:08   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: hel32

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

IZVIRNO SPOROČILO: valek

IZVIRNO SPOROČILO: FoxyLady

Tudi pri meni so vsi že v "mežici" in tudi jz mam vse pripravljeno za čez noč ,razmišljam še samo a nej počakam še urco pa pol ,da si spumpam mleko al nej grem spat.

Mam pa vprašanje za vse. Koliko vas samo doji, doji z dodatkom ali deva samo mleko?
Jz na žalost dojimz dodatkom ker sploh nimam veliko mleka,samo 40 ml iz obeh dojk.A ima mogoče še kira kakšen recept glede večje "proizvodnje"mleka?

Ja jaz sem na istem, tudi jaz na vsake 3 ure izčrpam mleko in ga iz obeh prsi dobim od 40-45 ml maksimum...tako da še dodam Novalac 1 da ima otrok skupaj obroka 90 ml....samo pa se mi tudi vmes kdaj joče za jesti,pa ga podojim dokler mu je dovolj(ti obroki pa so bolj kratki, nekak malo cartanja bolj kot prehranjevanje...)
... v bistvu pa je šlo za to da ko mi ga je patronažna stehtala in menda premalo pridobiva...tako da imamo zdaj tak sistem...

Tudi jaz se vama pridružujem, jaz na dan spumpam iz obeh dojk samo še 40ml :( Prej sem imela 120ml. Tako, da mu dam saj tisti obrok, da malo mojega mlekca popapa + AM, ker ga moj mlek mogoče mislim psihološko ampak ga zelo umiri in v smehu zapančka.
Pa stalno pijem čaj! Jem polento, pijem sezamov sok, malinov, pijem več kot 3 litre na dan,... ne vem več kaj še naj v usta dam, men nič ne pomaga. Očitno je res genetika, ker pr nas ženske vse so mele težave z mlekom!
Sem pa tko žalostna, že tko mamo na odpustnci in na drugem pregledu v P od pediatrinje napisano zahiranje. :( Čeprav mi mami govori, da tud če bi mela nevem kok mleka, mu nebi mogla spravt tok v želodček kot povprečno velikemu novorojenčku, da počas bo zrastu. Upam, da res, kar mi vsi pravijo, da bo nadoknadu. Moj je še kar na max 60ml na obrok.

No, da se še jaz pridružim, vsem vam, ki si pumpate mleko, pri meni je tako, da pri prvid 2 nisem imela skoraj nič, oz, pri prvi majčkeno 1 teden, pri drugem 14 dni, zdaj bo pa počasi 1 mesecuser posted image user posted image user posted image sem ful veselauser posted image user posted image , naša princesa noče več potegnit joške, sem pa imela na začetku po 20ml iz vsake, no zdaj pa počasi usiha, kak dan si komaj 70ml napummpamuser posted image , ma, jaz se ne sekiram, ker pri naši familiji so geni, ni imela ne moja sestra ne mama, ne babica, tako, da, kolk je sem vesela, pa ne pomaga polnta juha, kompot, čaj,...ništa, tako so geni in konec.

Pilot Girl, draga mamica, vem, da te skrbi za sinka, po navadi so taki zahirančki še pravi bukseljni, ko zrastejo, so bolj bojeviti in močni. Bo nadoknado, brez skrbi, samo tako naprej, mamiuser posted image

Se podpišem pod Valek. Pri nas je tudi tako.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
10.3.2011 11:46:07   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: valek

Pa še nekaj...kaj je dobro jesti , piti za nastajanje mleka?
A katera pije pivo?(a je vredu brezalkoholno?-ker sm že od dveh čula da sta pili alkoholno,ker da baje da brezalko. nima pravega učinka)

To pa tud mene zanima. Mislite,da je kaj na tem user posted image  Jst sem se že skor odločla, da bom probala user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
10.3.2011 11:46:46   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Brina se je pa danes zbudila z vnetim levim učkom user posted image Ji tako gnoj ven teče. Po navodilih patronažne moram fajn s fiziološko in sterilno gazico čistiti. Če se do jutri ne bo poštimalo, ko pride na obisk, bo treba po kapljice. Katera ve, kako hitro to mine? Ker ne smemo ven, pa bi bila full škoda, da bi zamudili te lepe dneve. Pa sem tako pazila, da je vedno še plenica fajn čez voziček pokrita, ampak očitno je bilo še vedno preveč vetrovno.

BABY CENTER BON ... tiste, ki ste članice, ali ste že dobile vrednosti bon za lani opravljene nakupe? Meni obljubljajo že od februarja, pa še nismo nič dobili. Bi prišel prav, potrošnja plenic in drugega "previjalnega materiala" je VELIKA user posted image

Probaj v učko kanit malo tvojega mleka. Pravijo, da ni bolšega zdravila, kot je materino mleko user posted image

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
10.3.2011 11:47:53   
suzy29

Pri nas je bila tudi 5x, je pa naročila, da jo naj še pri 4-ih in 8-ih mesecih pokličem. Bo prišla še takrat malo malega ščekirat. Le zakaj user posted image  Jaz sem mislila, da hodijo patronažne sam takoj po rojstvu user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1064
10.3.2011 11:49:55   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Ja je še problem, da ne smeš vseh zadev sušiti v sušilnem stroju?

Mi imamo Boschov sušilni stroj- 9kg- A razreda. -Je super!Če boš gledala na našitke, boš vidla,da je skor na vseh cotah znak "prepovedano sušenje". Jaz ga imam in ga redno uporabljam. V njega ne dam edino delovnih kombinezonov ter kakih pletenin. Drugače pa vse.....

< Sporočilo je popravil suzy29 -- 10.3.2011 11:52:14 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
10.3.2011 12:03:44   
suzy29
Mene pa zanima, če vaši user posted image ponoči spijo v zibkah in posteljicah? A ima katera user posted image kar pri sebi? Midva sva ga prvi teden dajala spat v zibko, ampak je rabil ful časa da je zaspal, pa še ponoči je bila cela procedura, ko je bilo treba dojit. Zdaj spi kar pri nama, ker mi ga je ponoči tako najlažje podojiti, pa še oba hitro zaspiva nazaj user posted image . Me pa malo skrbi, da se ne bi preveč razvadil in da kasneje ne bi več hotel v zibki spat user posted image . A ima katera kakšno izkušnjo s tem?

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
10.3.2011 12:17:13   
MoSoNi
Lep pozdrav!

Mi smo imeli prvo posvetovalnico in je vse super... v enem mesecu smo se zredili za 815 g, zrasli za 2,5 cm in naredili vse kar je teta pediatrinja pričakovala od nas user posted image

Ne morem mimo Metinega komentarja na pust... o (ne)maskiranju malčkov user posted image - tole vam morem povedat... še zdej se smejim user posted image
Meta je (če se prav spomnim) pisala o tem da ne bo maskirala malega, ker kako bi pa blo, če bi nas kdo našemil v piščančka in nas slikal... (no, nekaj podobnega je blo, ne?)... hja, sem se nasmejala od srca, ker sem že mela pripravlen kostum za piščančka za našega Naca user posted image user posted image user posted image
Mi smo ga pač oblekli, ker smo se šli glih na pusta prvič pokazat njegovi prababici - in je bla presrečna ko je vidla našga srčkanga piščančka user posted image

Še eno vprašanje za vse: a boste cepile vaše user posted image za rotavirus? Js še vedno premišljujem... user posted image

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
10.3.2011 12:45:29   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Tigrica: a vi potem nič ven ne hodite, če imate že tako dolgo vnet uček? user posted image Meni se bo zmešalo, če bom samo notri.

Verjetno si mislila mene. Hodimo ven, dam pleničko čez vozek, pa je. Saj je že dosti bolje, ni več zlepljen, samo na vsake tolko še malo ven priteče.

sm se ravno hotla bunit, da to nism js user posted image

drugače pa smo včeraj šli prvič na zrak, danes bomo ponovili vajo user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
10.3.2011 12:50:34   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: suzy29

Mene pa zanima, če vaši user posted image ponoči spijo v zibkah in posteljicah? A ima katera user posted image kar pri sebi? Midva sva ga prvi teden dajala spat v zibko, ampak je rabil ful časa da je zaspal, pa še ponoči je bila cela procedura, ko je bilo treba dojit. Zdaj spi kar pri nama, ker mi ga je ponoči tako najlažje podojiti, pa še oba hitro zaspiva nazaj user posted image . Me pa malo skrbi, da se ne bi preveč razvadil in da kasneje ne bi več hotel v zibki spat user posted image . A ima katera kakšno izkušnjo s tem?

Js poskušam, da spi v svoji posteljci, čeprav se je že nekajkrat naredilo, da ni hotel zaspat (oz. se je predramil, ko sem ga odložla), tako da ga večkrat po nočnem podoju dam k nama v posteljo user posted image , potem ko pa trdno spi, pa ga prestavim v njegovo posteljico (včasih je to po parih urah, ker vsi trije tak lepo zapančkamo, da niti luči ne ugasneva user posted image ). Izredno rad ima stik z mano (ali atijem), tako da včasih pomaga že, če ga samo za rokice primem(a)

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
10.3.2011 12:52:23   
Tigrica86
Mi smo se pa danes drugič kopali user posted image tokrat je to delala mami in celo ga nism utopila user posted image Je tako užival v vodi... mami je pa tud cela raznežena user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1070
10.3.2011 13:05:43   
Jo@n
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

tiste ki ste imele carskega ( a sploh je kakššna?) kdaj ste šle prvič ven in koliko daleč?

Po dobrih 14 dneh, ker je bilo prej slabo vreme in nismo vozičkali, po opravkih je pa MM skočil. Pri prvemuser posted image pa še malo prej, ker je bila že pomlad in toplo.

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
10.3.2011 13:21:43   
Jo@n

IZVIRNO SPOROČILO: MoSoNi

Še eno vprašanje za vse: a boste cepile vaše user posted image za rotavirus? Js še vedno premišljujem... user posted image

Midva jo bova cepila. Moj je pri prvem imel pomisleke, jaz pa poznam primer, ki se je zaradi rotavirusa končal zelo slabo, zato v odločitev ZA cepljenje nisem nikoli dvomila. Naj se pa vsak odloči po svoji vesti..

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
10.3.2011 13:24:18   
Jo@n
Pri nas smo imeli ponoven obisk patronažne in prvo kopanje, naša mala princeska ima v 3 tednih 4430g, kar je + 560 g od porodne teže , od zadnjega obiska patronažne ima skoraj 50 g prirastka na dan... Pa sva sedaj na polnem dojenju brez dodatka user posted image

Zdaj pa čakam, baje po kopanju dojenčki pridno spijo... no, medve sva se od takrat že 2x podojili in 3x pocrkljali...user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
10.3.2011 14:07:24   
IsabellaLana
Jaz sem imela CR. Ven sem šla nekje 3 tedne po cr, sedaj 6 tednov po cr, pa že čist normalno okol hodim, doma vse delam, edin previdno je treba, da niso kakšni nenadni gibi.

Punce, tiste, ki imate AM, na škatli recimo piše, da naj bi 6 tednov star otrok in 3-3,5 kg pojedu 600 ml, ampak naša je težka 3700 g pa hoče več. Naj ji dam al ne?

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
10.3.2011 15:08:43   
maurica
Ja, kar dej ji, dokler se ne naje. Naš poje ful različno. Čez dan se hraniva na 3 ure in spije od 100 do 220 ml mleka.

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?