|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
7.3.2011 21:33:13   
rado_vednica_
IZVIRNO SPOROČILO: Tiara123

IZVIRNO SPOROČILO: snezinkaa

hej
ve katera za kakega dobrega zobozdravnika v postojni ali okolici?user posted image

Imaš ti tudi zobne probleme?? Sicer ne vem za nobenega, lahko ti povem v Lj... Jaz grem ju3 v Lj, ne zdržim niti sekunde več! Umiram od zobobola, prvič v življenju imam dejansko zobobol user posted image
Sem na Daleronih, ker drugače ne preživim user posted image

Če imaš slučajno v zobu luknjico, ti priporočam, da se sedaj takoj zapelejš do kake lekarne in si kupiš kapljice za zobobol...mojega je tako bolel zob, da mu tudi 6 nalgesin tabletov ni pomagalo, potem pa sva ob 1 ponoči šla iskat te kapljice v dežurno lekarno in so mu prijele v 10 min...res mu je pomagalo...priporočam!

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
7.3.2011 21:52:16   
mayalottie
Snežinka, Đorđević Smilja v Pivki, jaz hodim k njej, če ne pa v Postojni nimam pojma. Sem hodila k dr. Grujić kot majhna, pa je bla v redu, če ne pa ....?? Baje je v Postojni en fajn moški, sam pa ne vem imena...:S

Če ne pa: Jaz sem šele prvi dan na bolniški, pa sem preprala in speglala že vse cunjiceuser posted image Zdaj se perejo še pleničke in nekaj krpicuser posted image ...Kolkrat bom to storila do rojstvauser posted image

Hec.
Prvič in zadnjič. Sploh pol ne mislim več peglat teh malih cunjic. Amen.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
   [Brisano sporočilo]
7.3.2011 23:36:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lana_22)
  Neposredna povezava do sporočila: 3003
   [Brisano sporočilo]
7.3.2011 23:39:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3004
8.3.2011 0:34:49   
soraia
oooo vidim, da imamo že prvega junijčka, seveda iskrene čestitke mamici in očku!

Neposredna povezava do sporočila: 3005
8.3.2011 9:29:58   
Mihelinka
Ena pocukrana za Dan žena:

Bog je najprej ustvaril moškega, šele nato ŽENSKO...ker vsak umetnik naredi najprej skico, potem pa UMETNINO! Vse najlepše ob dnevu žena! user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu soraia)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
8.3.2011 10:12:18   
_sunny_
Meni se tudi zdi, da me včasih brca čisto spodaj in bo kar ven padel user posted image pa je rekla zdravnica, da je vse ok, maternični vrat je dolg 4cm, lepo zaprt, ta mali pa obrnjen na glavico. Se pa full odziva na razpoloženje, včeri sem bila full dobre volje in sma se smejala z mojim kot nora, pa se sploh ni mogel umiriti, je brcal do polnočiuser posted image

Te slike in videoposnetki v materinski šoli so tudi po mojem odveč. Saj vsaka ve kaj jo čaka in kje pride dojenček ven. Kot je rekla hruška debeluška, ti sama sebe tako ne vidiš, od vsakega partnerja posebej pa je odvisno, kako bo sodeloval pri porodu. Moj ma bol "rahel želodček" in ga želim samo za spodbudo, da bo ob meni, ne pa spodaj ko bo dojenček na poti skozi porodni kanal, po možnosti s kamero v eni in fotoaparatom v drugi rokiuser posted image Če si bo pa med porodom zaželel sodelovanja pa tudi prav! user posted image

< Sporočilo je popravil _sunny_ -- 8.3.2011 10:13:18 >

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
8.3.2011 10:17:57   
mayalottie
Verjetno je vsak plod drugače, ampak ginekologi valda vedo, če je vse ok ali ne. Tako da...mene ful špika spodaj že dva dni, pa skušam res čim več počivat. Je pa kar težko, ker je zunaj tak sonček.

Jaz vem, da bo moj fant zdržal, nočem pa, da bi snemal kaj tam spodaj ali slikal, kot počno nekateri.

Nekatere ste že rodile v Postojni, kjer ti ponoči otroka vzamejo....ali ti ga prinesejo ponoči, da ga podojiš, ali moraš to prav posebej zahtevat?

(odgovor članu _sunny_)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
8.3.2011 11:10:24   
LunaSonce
Moj se je odloču in hoče bit zraven pri porodu, vendar je tudi on eden izmed tistih, ki jih odbijajo igle, vonj po bolnišnicah.... Je pa res tko kot ste rekle...sej itak je zadaj pri tebi in ne v ''centru dogajanja''. Sva se pa zmenila, da če bi med porodom začutil, da ne zmore, da mu bo postalo slabo al karkoli, da se bo odstraniluser posted image  da ne bo slučajno več dela z njim kot z mano in otrokom.
Sva bila pa zadnjič na enem žuru za rojstvo in je novopečeni očka vsem po vrsti kazal posnetke rojevanja in dogajanja tam spodaj pri svoji ženki. No, tega pa res nočem....da bo na žuru za najinega otroka moje mednožje domena celotne žlahte, prijateljev in sosedov user posted image  Pri tem grejo eni že u ekstreme!

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
8.3.2011 11:11:23   
_sonček
Punce želim vam vse lepo za NAŠ praznik - DAN ŽENA!   user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 3010
8.3.2011 11:38:19   
delfinka2211
Najprej naj vam vsem skupaj zaželim prečudovit Dan žena. Želim vam da uživate in se razvajajte in predvsem da ste danes srečne nosečke brez skrbi.

Sedaj pa da malo pokomentiram debate. Moj se je tudi odločil da bo zraven pri porodu, in je tudi eden tistih,ki jim kaj hitro rata slabo sploh pa če je lačen. tak da sva se zmenila da bo v torbi tudi za njega kakšna čokoladica ko bomo šli na pot proti porodnišnici.

LunaSonce - poznam take posnetke. Moja kolegica je pokazala (bili smo v osnovni šoli)naši celi klapi posnetek rojevanja njene sestre. Še danes se nažalost spomnim vsega user posted image . Pa ok me punce smo še nekak to odraslo sprejele, predstavljaj si kako so pa to sprejeli fantje k so bli na višku pubertete. Groza. Midva bova sicr imela fotoaparat zraven samo prva slikica bo narejena (če ne bo kdo vmes skup zlezel) šele takrat ko bojo sineka položili k meni v naročje. In niti pod razno se ne bo snemalo in fotkalo kaj nižje od mojega popka. ker sem tudi mnenja da je porod kljub vsemu nekaj intimnega in je drugače če je to samo med partnerjema. Se pa strinjam da je čedalje več ekstremov.

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
8.3.2011 11:45:42   
_sonček
Pri porodu bo tudi moj zraven...seveda, tudi sam je za to user posted image
Snemala ne bova, bova pa slikala in tako kot praviš ti delfinka2211, šele takrat, ko bom našega fantka dobila na prsa user posted image user posted image  nič prej, tam doli me ne bo nič slikal in snemal...
Glede tega, če bo šel kaj gledat kako se rojeva otrok, pa se naj sam odloči, če bo želel, naj gre, drugače pa ne...samo mislim, da ne bo šel...bo pa, če bo lahko, prerezal popkovino user posted image

Midva pa greva danes spet v šolo, da vidimo, kaj bomo novega zvedeli user posted image

mayalottie jaz grem tudi rodit v Postojno, mogoče bove pa še istočasno tam user posted image  kdaj imaš ti rok? Jaz ga imam 30.6.

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
8.3.2011 13:00:18   
LunaSonce
Uh, glede porodnišnice...jst se še odločam.
Poznam par punc, ki so rodile v Postojni in so bile vse zadovoljne...no, vsaj nobenih večjih pritožb nism slišala. Postojna mi je všeč zaradi možnosti EA...se pa bojim, da bom na koncu pristala kar v Šempetru - bližina pač in možnost obiska očka večkrat na dan... Sem pa glede Šempetra slišala različne informacije in zgodbice. Na to pa ne dam glih veliko...sej smo si vsaka po sebi drugačna in verjamem, da so nekatere punce tudi grozno kritične in komplicirajo in niso vedno porodno osebje in medicinske sestre tko grozne ku pravijo. Tko, da bom pač vidla, kako bo naneslo, kolko časa bo in vse skupi. Malo potrpljenja in tiste tri dni pa ja preživimo in damo skozi...tko al drugače...druge izbire itak nimamo več, ne?!user posted image

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
8.3.2011 13:23:04   
ava_sa
Tele prizori in posnetki poroda znajo biti prav strašljivi.user posted image Sej je po eni strani to prikaz dejanskega stanja, po drugi strani pa nepotrebno plašenje preveč občutljivih ženščin. Jaz sem to pred kakšnim letom gledala in me je čisto prestrašlo, da mi je na začetku nosečnosti samo to hodlo po glavi: kako bom pa rodila? user posted image Itak pa pol vsaka ženska najde neko skrito moč. Tako, da čist razumem moške (ki so pa še bolj cagavi), da jih to prestraši.

(odgovor članu LunaSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
8.3.2011 14:42:20   
lana_22
IZVIRNO SPOROČILO: Bloby

Lana_22 držim pesti, da so lažni rezultati... moja nuhalna je že bla ena izmed takih, ogromno je teh meritev, ki odstopajo pa nakoncu ni nič hudga. A greš zdj samoplačniško h komu drugmu al k istemu gineku?

Sm pa dragemu glede poroda isto rekla ja, sej ne boš ti tam spodi, še jst ne bom vidla kaj se tam spodi dogaja, sam čutla...

Zdaj grem k svojemu, da bolahko primerjal rezultate.Potem pa grem še na drugo mnenje. Močno upam, da bo tudi pri meni šlo le za lažen preplah.

(odgovor članu Bloby)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
8.3.2011 14:52:56   
ajč.
no da še jaz malo pokomentiram..
tudi mene zelo špika spodaj in mamuser posted image res občutk da bo vsak čas vn padu user posted image user posted image me pa med hojo po prb. 10min začne bolet spodaj tko da se morm kr malo ustaviti oz upočasniti....user posted image
moj je pa rekel da ne želi biti zraven pri porodu...ker ko bi to videl...polej bi mel občutek da nese "hrenouko u hodnik" user posted image user posted image ....njegou biuši sodelavec in žena sta se ravno zaradi tega ločila...jo je meu ful rad ampak je v postli ni mogu več dotaknit.... user posted image no pri nama je zaenkrat taka slika,kako bo pa dejansko stanje na koncu boo pa še videli...user posted image user posted image
user posted image vsem in uživajte v lepem sončkastem popoldnevu!! midva pa odhajava k moji mami na krofe user posted image mmmmmmmm

(odgovor članu lana_22)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
8.3.2011 15:05:14   
mayalottie
Jst mam tudi sodelavca, ki noče biti pri porodu, ker pravi, da potem ne bi mogel več seksat z njo. Bo z njo samo na začetku, potem pa čakal zunaj.
Saj navsezadnje ni pomembno, vsak se odloči po svoje...Se mi zdi, da je ful velik pritisk, da morajo biti zraven. Mislim, da moramo upoštevat tudi njihove želje.
Ne vem sicer kako bi se jaz počutila če ne bi hotel biti zraven, hotla bi, da je vsaj na začetku...Sem pa happy, da hoče biti del tega. Čeprav je morda boljše, da ne vidi tistega spodaj;)

S Postojnsko porodnišnico so večinoma zadovoljni, ja...Sonček, jaz imam že 6.6., tako da če ne boš zlo pohitela, bova lahko skupaj;)

(odgovor članu rado_vednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
8.3.2011 15:05:33   
strelka87
za tega moškega ki je pustu ženo zarad tega lahka rečem sam da je PRASEC... halo rodila mu je otroka pa vse on jo pa pol zarat tega sti sj je nebi blo treba tja dol gledat moški so pri porodu da spodbujajo žene pa so jim v podporo ne pa da gledajo spodi poleg tega pa da se loči. HALOOO!!! GROZA!!!

(odgovor članu ajč.)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
8.3.2011 15:06:50   
Udb
No, jst ne kapisarm tega, da partner noče biti zraven! A ženska pa ima kakšno izbiro?! Če ga je naredu, MA DA JE ZRAVEN! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3019
8.3.2011 15:11:31   
Tiara123
Ajoj, kira debata user posted image  
Moški so pri porodu za spodbudo in pomoč svoji partnerki in ne zato, da bojo babci pomagali otroka ven vlečt!
Zato je čisto odveč razmišljanje in dvom, ali naj bo zraven pri porodu. Ženska je pokrita z rjuho, moj se ni niti slučajno smukal spodaj, bil je pri moji glavi in me spodbujal na finišu. Mu je pa res malo slabo ratalo, ko je blo vsega konec, ampak bolj zaradi tega, ker ni pričakoval takega razpleta poroda, kot se je pol na koncu zgodil. Je pa prerezal popkovino in potem posnel, poslikal najino pupo.
Med porodom mu še na kraj pametni ni padlo, da bi skakal okol s fotkičem, je moral meni pomagat. Šele potem, ko so malo urejali, jo je slikal, mene so vmes šivali, potem ko so mi jo dali na trebuh, je pa spet slikal user posted image
Mi2 sva se edino vmes, v tistih 8 urah kolikor sem bla v porodni, slikala, ko sem se obračala z boka na bok in čakala da se odprem. Je blo treba mal krajšat čas user posted image

Še poročilo o mojem zobobolu.. Tako je, če ti šarlatan zdravi zobe in ne nardi nič. Danes šla samoplačniško, se je zgrozila, da je stanje na zobu porazno in mi nardila plombo. Dala mi je injekcijo, upam da ne bo kaj narobe.. Zdaj pa še čakam, da se stanje izboljša..

(odgovor članu ajč.)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
8.3.2011 15:54:07   
ava_sa
IZVIRNO SPOROČILO: strelka87

za tega moškega ki je pustu ženo zarad tega lahka rečem sam da je PRASEC... halo rodila mu je otroka pa vse on jo pa pol zarat tega sti sj je nebi blo treba tja dol gledat moški so pri porodu da spodbujajo žene pa so jim v podporo ne pa da gledajo spodi poleg tega pa da se loči. HALOOO!!! GROZA!!!

Ni več kej za dodat! Dobro si to povedala!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu strelka87)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
8.3.2011 16:26:32   
Mihelinka
Tolk ste že podebatirale, da bi se sam ponavljala če bi kaj dodajala! user posted image

No, jaz sem si pa danes kupila prvo nosečniško oblačilo (razen nogavic in legic, ki sem jih kupovala doslej). Kupila sem si trenerko...pa še kaj bi si, ampak ko je v H&M oddelek za nosečke skupaj z oddelkom za dojenčke in me je kar vleklo tja proti roza oblekicam....tej pa sem na koncu kupila trenerkico za tamalo, pa oblekico Hello Kitty (je bila znižana) in komplet dveh kapic (še nimam nobene)....in plačala več za cotke za tamalo, kot za svojo trenerko...ajajajajaj....jutri dopoldan imam pregled cotk od tamale, da vidim česa je že zares dovolj in kaj nam še manjka user posted image

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
8.3.2011 16:39:48   
marjana.r
no prvo, da vas vse lepo pozdravim...kar nekaj časa me ni blo na forum...pa da se končno javim tudi jst z novico, da čakamo škratka 22.6. Po prvem IVF poskusu nama je uspelo s pomočjo mariborskih "mojstrov"....8 let sva čakala na to in zdaj počasi počasi se bližamo juniju :)
Pa še da vsem skupaj čestitam za dan žena ;)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
   [Brisano sporočilo]
8.3.2011 18:10:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu marjana.r)
  Neposredna povezava do sporočila: 3024
8.3.2011 19:13:46   
Mihelinka
marjana.r dobrodošla med nami in čestitke, da je uspelo user posted image

Zdaj pa, ker vidim, da debata še traja, naj samo dodam, da se strinjam z vsemi, ki ste napisale, da če te partner res ljubi, ti bo stal ob strani VEDNO ko ga potrebuješ, enako moramo me storiti zanje. In če jih rabimo pri porodu, bi to morali herojsko prenest. Je pa čisto res, da če ne želi, ne bo videl čisto nič drugega kot našo glavo...če pa svojo bučo tišči tja dol iz firbca in ima potem probleme sam s sabo itd je pa to njegov problem. Mi jih rabimo, da so tam Z NAMI, ne pa z našo vagino!

Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko traja nosečnost: devet ali deset me...
Zdrava nosečnost traja 40 tednov. In ker ima vsak mesec štiri tedne, ali to pomeni, da nosečnost v resnici traja deset, ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?