|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
3.3.2011 13:52:32   
Urša
Glede Pikapolonice pa ti ni treba nič razlagat, da ima sestrična kartico, ti kar lepo povej ime in priimek, pa bo! user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 726
3.3.2011 13:53:21   
Tigrica86
Najprej lep pozravček vsem mamicam in user posted image

Sem rabla kar neki časa da mi je uspelo vse prebrat!

lutika89, Vipercat, Registrirana, valek, j6, Tanjusi, muca5, Mišyka, babynitka, samsara04, METULJ!, DIANE, mateyci in če sem še katero pozabila - čestitke user posted image in veliko cartanja user posted image

Sedaj upam, da bom uspela sproti sledit kaj se dogaja in da vam napišem še svojo izkušnjo!

Enter za drugi del dojenčkov user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 727
3.3.2011 13:54:52   
Urša
Mi smo se tudi danes prvič kopali. user posted image  Je užival, zdaj pa spi!
Ena slikica:

user posted image
Čebriček bomo pa nabavili, ko bo sam glavico držal, je res super zadeva, zelo praktična! user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 728
3.3.2011 14:14:07   
Urša
Jaz pijem Zalo Harmony-mi je kolegica rekla, da je njej pomagala pri mleko, škodi mi ne! Pa čaj za dojenje, en kozarec cedevite, kdaj tudi pivo ruknem-brezalkoholno. user posted image  Eno kavo na dan tudi.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 729
3.3.2011 14:54:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Mamice, ki dodajate AM ...

Katero mleko uporabljate? Mi imamo Novalac, pa jo pri 2. škatli sedaj full nekaj zvija. Ne sicer full, ampak več kot prej. Se tudi dojive, vendar pazim, kaj jem, tako da od moje prehrane, mislim, da ni nič. Dajemo tudi vetrovne kapljice in pa BioGaia kapljice.

Na netu sem brala, da bi morali Novalac v Italiji ali pa Avstriji kupovati, ker je boljši, pa baje še full cenejši. Ta velika škatla je v Avstriji, vsaj na netu, cenejša za 5€. Pa nekateri prahu ne mešajo z navadno prekuhano vodo, ampak z vodo, v katero so malenkostno potopili vrečko s komarčkovim čajem. Paktricirate to. Tudi jaz Brini včasih ponudim čaj, pa ga noče, dela take grimase user posted image , ker smo kupili nesladkanega.

Jaz uporabljam, Aptamil premature. Sem pa sama tudi slišala, da je novilac veliko ceneje v It, da je večja pakunga in cenejši. Nemorem pa trditi, da je bolj kakovosten.
Da ga po umetnem zvija je normalno, sem se v P, petronažno in pediatrinjo pogovarjala. Preprosto, se mora črevesje navadit. Lahko je tudi to, da si prešaltala prehitro iz 1-2 pa je prišla reakcija.
Moj je zanč bolj bruhal pa sem mu dala aptamil AR, pa smo meli celo opereto, revčka tako zvijalo, da sem potem rekla tudi, če bo polival bom pri premature ostala. Sam naša ritka je res občutljiva, vse se mu pozna. Jaz sem še vedno moram skoraj vsemu izogibat, sojo in riževo mleko še najbolj prenaša pa koruzni kruh ko ga jem. Zato mam pomoje težave z mlekom, ker premalo jem. Sam, če mu lajšam zato 50% krčkov bom to delala, ker hočem da na dan saj 30-60 ml mojega mleka popije, kar nama uspe popiti. Vsekakor kombiniramo z biogajo in kapljicam proti krčkom!
Lahko pa relem da komarčkov čaj je blažev žegen. Sicer naš je po AM blazno žejen, tako, da se odžejamo. Ker je po tem žejen zeloo.

IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Ja tudi v P Kr mi je Mithat HANDŽAR, dr. med., spec. za ginek. in porodništvo, da smo še dobro odnesli. Tako, da vse pohvale za njega, res takoj me je resno vzel pregledal, celo bili smo na CR pa je zadeva tako hitro potekala, da ni bilo časa. Se je našemu Nikcu mudilo na svet user posted image Mi je pa že nasledni dan poslala svojega prijatelja je tudi G v pregled, da je precekiral mene pa malega in kartoteko. Ker je prišel tudi do mene in me spraševal reči, je reku, da bo njej poročal. Če popravici povem, men je dol viselo ker sem bla zmatrana vse me je dol bolelo ker sem not in zunaj posita, na njo sem bla pa jezna.

On je zakon. Je bil nekaj dni tudi moj sobni zdravnik (nadomeščal Riznerja) in je prvi pravilno ukrepal pri mojih jetrih, naredil cel kup preiskav in me dal na pravo dieto. In da sem vsaj kaj izvedela, kakšno je moje realno stanje.user posted image

On je res carski, on je mene reševal in to mojo hitrost. Tud šokiran je bil ko je videl škratka, pa olusceno posteljico, v MK pa nič napisano. On je res super!!!!

(odgovor članu antoninap)
  Neposredna povezava do sporočila: 730
3.3.2011 14:55:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Katero mleko uporabljate? Mi imamo Novalac, pa jo pri 2. škatli sedaj full nekaj zvija. Ne sicer full, ampak več kot prej. Se tudi dojive, vendar pazim, kaj jem, tako da od moje prehrane, mislim, da ni nič. Dajemo tudi vetrovne kapljice in pa BioGaia kapljice.

Na netu sem brala, da bi morali Novalac v Italiji ali pa Avstriji kupovati, ker je boljši, pa baje še full cenejši. Ta velika škatla je v Avstriji, vsaj na netu, cenejša za 5€. Pa nekateri prahu ne mešajo z navadno prekuhano vodo, ampak z vodo, v katero so malenkostno potopili vrečko s komarčkovim čajem. Paktricirate to. Tudi jaz Brini včasih ponudim čaj, pa ga noče, dela take grimase user posted image , ker smo kupili nesladkanega.

Mi imamo Novalac posebej za krčke in ful pomaga (pri nas oznaka AC, v Avstriji BK). Vendar dam v vsako flaško tudi eno šprico Antiflat kapljic. Krčkov (trkam) nimamo več user posted image .

Drži, v Avstriji in Italiji je PRECEJ ceneje. Midva sva bila v soboto v Avstriji. Škatla Novalac BK 400 g (ta varianta za krčke je samo v manjši embalaži) stane v Avstriji 7 eur, pri nas 11 eur!!!! Je pa dobro prej poklicat v lekarno in se pozanimat, če imajo dovolj na zalogi. Midva sva poklicala, ker sva kupla 8 škatel, in so nama rezervirali.

Joj, kaj nisi malo bolj pisala, jaz pa tako tu fehtarim, ko gre ker čes, da bi še meni pripeljal. user posted image

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 731
3.3.2011 14:58:37   
Urša
Kontracepcija...user posted image  Jaz sem že 9 let brez, še dobro, da imam samo 3 otroke! user posted image user posted image user posted image  Zdaj bo pa nekaj treba, še ne vem kaj, moža nagovarjam, da bi šel po injekcijo-a katera ve, če je to pri nas že možno? V tujini naj bi bilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 732
3.3.2011 14:59:03   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Pozabla sem se pohvalit, da sem bla dans prvo noč brez vložka, sem se končno rešla čiščeuser posted image

jaz sem rodila 9.2., pa že lep cajt nimam ponoči vložka, zadnje 4 dni pa sploh nič, sicer, pa odvisno od poroda in ženske, prejšnjič sem jo imela 8 tednov!!!!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 733
3.3.2011 15:04:05   
Anonimen
A ma še katera težave, da bi vaša mala štručka bila skos v rokah?
Dobesedno naše dete zaspi na polno, da mu rokca pade dol, ko jo dvigneš, ko ga daš v košek konc. Se začne jokat in poje serenado se jaz hecam. Ampak to se tko dere, da se pomoje iz hiše sliši!!!

Ma katera nasvet? Isto se nama dogaja, ko je hudo zaspančkan in je čas počitka ali spanja, ne bo zaspal,če ne greva v posteljo in ko ga dam not je konec oči odpre in jok.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 3.3.2011 15:07:04 >

(odgovor članu hel32)
  Neposredna povezava do sporočila: 734
3.3.2011 15:08:22   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Dobesedno naše dete zaspi na polno, da mu rokca pade dol, ko jo dvigneš, ko ga daš v košek konc. Se začne jokat in poje serenado se jaz hecam. Ampak to se tko dere, da se pomoje iz hiše sliši!!!

Tak je bil moj ta prvi sin. user posted image  Še v vozičku ni maral biti. Edino, kar je prenesel, je bil kengurujček.

No, ta dva bi bila tudi, pa (žal) ne moreta. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 735
3.3.2011 15:12:27   
Urša

Jaz se javim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 736
3.3.2011 15:16:24   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: hel32

jaz sem bila včeraj na pregledu pri G in je vse ok. tako da smo začeli user posted image , jupiiiii! user posted image

naš Anže zaenkrat ni zelo veliko po rokah, je zadovoljen s tem, če je v najini bližini (v ležalniku, na kavču, v posteljici), ne mara bit pa sam (recimo zvečer v spalnici, dokler tudi midva ne greva spat). razen če ga kaj teži, pol pa samo cartanje pomaga (in mu z veseljem ustrežem user posted image )

pošiljam en velik user posted image tistim, ki ponoči slabo spite!

katero vrsto kontracepcije boste uporabljale po porodu? meni je okulist odsvetoval tabletke, tiste zadeve, ki se vstavljajo noter mi ne potegnejo, kondomi so kot da bi lizal sladoled čez šipo, tako da ... user posted image

Hmmmm, pri meni je isto, ne vem, neki bova že naumila, ker res, hitro zanosim, in ne bi rada spet,...ma ne vem, nekaj umes!!!!
Morem malo počekirat, kaj vse obstaja, namreč, že lep cajt ne spremljam tega.

Jaz imam 3 otroke dovolj in razmišljam o sterilizaciji. Stara sem sicer "šele" 33 let (pred 35 te baje sploh ne šmirglajo), a je mož že 42. Pa imava oba dovolj otrok. Kolikor vem, sedaj delajo že tako, da je reverzibilna. Pregled imam šele naslednji teden, pa bomo videli. Tabletk tudi jaz ne bi (je pred pol leta kolegica dobila strdek zaradi tega). Da bi mi kaj vstavljali nočem (brrr, spet šarjenje po moji mufi). Kondom pa itak, kot pravi maurica, skozi šipo...

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 737
3.3.2011 15:23:41   
trsica

Aja še to -a kavo pijete, tiste ki dojite? Mi je pediatrinja v bolnici rekla da eno na dan sicer lahk da ni pa najbolj priporočljiva.
No zdej se pa alarm oglaša - "aaaaaaa" (beri: bi šla na roke)user posted image

Jaz pijem Nescafe v vrečkici. Se mi zdi, da ima manj kofeina ta umetna kava.

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

Neposredna povezava do sporočila: 738
3.3.2011 15:32:46   
trsica

Mi imamo Novalac posebej za krčke in ful pomaga (pri nas oznaka AC, v Avstriji BK). Vendar dam v vsako flaško tudi eno šprico Antiflat kapljic. Krčkov (trkam) nimamo več user posted image .

Drži, v Avstriji in Italiji je PRECEJ ceneje. Midva sva bila v soboto v Avstriji. Škatla Novalac BK 400 g (ta varianta za krčke je samo v manjši embalaži) stane v Avstriji 7 eur, pri nas 11 eur!!!! Je pa dobro prej poklicat v lekarno in se pozanimat, če imajo dovolj na zalogi. Midva sva poklicala, ker sva kupla 8 škatel, in so nama rezervirali.

Joj, kaj nisi malo bolj pisala, jaz pa tako tu fehtarim, ko gre ker čes, da bi še meni pripeljal. user posted image

Mi še odkrivamo toplo vodo glede AM. Po Aptamilu 1 ju zapre in ne kakata. Potem sem kupila Hipp PRE probiotic, je bilo nekaj časa ok. Potem je začel David polivat. Zdaj sem kupila Aptamil Anti reflux, je pa tako gost, da ne gre skozi cucelj (Aventov). In zdaj mešam Aptamil 1 in Aptamil Anti reflux v razmerju 3:1. Ko to porabim, bomo spet šli na Hipp PRE. Upam, da bo David do takrat nehal polivat.
Kupujem pa v Mullerju. Baje imajo tam original iz Nemčije (ne pa kot v DM ali BC, ko je iz Češke ali Slovaške).

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 739
3.3.2011 15:47:01   
tamy82
Mi smo pa danes zjutraj spet provali D3 kapljice (samo eno za začetek) in ni bilo nobenih problemov! user posted image Tako da upam, da bo zdej ok tudi naprej.

Pijem jaz največ vodo, pa tudi čaj in kakšen kompot. Sokovom in vodi z okusom se pa izogibam zaradi sladkorja - ga že tako dovolj pojem user posted image Kave sicer ne pijem, ker mi sploh ne paše, ampak ena na dan že ne škodi.

Aja, včeraj smo se prvič kopali v Tummy tubu in je bilo super user posted image Val se je prav razigral in užival v vodi user posted image Je pa res, da je bolj primeren za namakanje kot za pravo kopanje, ker ni ravno ful prostora.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 740
3.3.2011 15:48:58   
Anonimen

Tak je bil moj ta prvi sin. user posted image  Še v vozičku ni maral biti. Edino, kar je prenesel, je bil kengurujček.

No, ta dva bi bila tudi, pa (žal) ne moreta. user posted image

Resno razmišljam o nabavi pestunje user posted image

(odgovor članu trsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 741
3.3.2011 16:00:54   
Anonimen
Trsica rabis aptimilov AR ti ga podarim, našmu neodgovarja. Mi je škoda ga stran vršt.

Mogoče za info v lecleru je vse od aptimila ceneje, cene iste kot v avstriji, no za premature garantiram. Uvoz je pa vse iz holandije in irske.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 3.3.2011 16:06:11 >

(odgovor članu trsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 742
3.3.2011 17:26:44   
maurica

Aja še to -a kavo pijete, tiste ki dojite? Mi je pediatrinja v bolnici rekla da eno na dan sicer lahk da ni pa najbolj priporočljiva.

nam so rekli v materinski šoli, da eno kavo na dan lahko. smo pa v P PO dobivale za zajtrk belo kavo in mi je tudi ful dobra

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 743
3.3.2011 17:27:50   
maurica

sori!! user posted image bom povedala naslednjič preden grem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 744
3.3.2011 17:31:16   
maurica

[/quote]

Da ga po umetnem zvija je normalno, sem se v P, petronažno in pediatrinjo pogovarjala. Preprosto, se mora črevesje navadit. [/quote]

Mah, meni pa je glih moja pediatrinja razlagala (ko sem omenjala, da ga po mojem mleku krči dajejo), da ga zvija po materinem mleku zato, ker se črevesje krča in "postavlja" v pravilno obliko. Da pri AM pa tega ni. Zdej jih pa razumi user posted image To ma vsak neko teorijo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 745
3.3.2011 17:33:17   
maurica

Maurica, imaš še 3M injekcije depo provera, ali pa brez zabave...user posted image

[/quote]

Vzdržnost do naslednjega otroka user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 746
3.3.2011 17:36:59   
maurica

Men je patronažna glih na zadnjem obisku rekla da se v slo proda največ novolaca, ki pa naj bi bil po raziskavah najslabšiuser posted image ostali pa nekje priblčižno isti. pač enim otrokom paše en drugim drug, ker se že v osnovi eni zaprti drugi skoz pokakani.

100 "strokovnjakov", 100 različnih mnenj. Naša P ga je pa ful pohvalila. A je kakšna fora, da je ta v Slo delan za vzhodne trge?

Neposredna povezava do sporočila: 747
3.3.2011 19:03:06   
trsica

nam so rekli v materinski šoli, da eno kavo na dan lahko. smo pa v P PO dobivale za zajtrk belo kavo in mi je tudi ful dobra

kolikor vem, ta bela kava nima kofeina, ker je to tista Proja user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 748
3.3.2011 19:09:34   
Tigrica86
No, moja porodna zgodba je sledeča...

V sredo, 16.2., sem imela v P še CTG, ki je bil še povsem raven. Naročili so me na ponovni CTG naslednji dan. Popoldne sva se z možem šla v vežico poklonit njegovi stari mami, in posledično sem jaz bila tisti dan cel dan brez počitka. Zvečer je začelo še ful snežit in oba z dragim sva prigovarjala najinemu škratu naj si niti slučajno ne namisli priti na svet v tem vremenu! Šla sva spat in ob 2h ponoči sem se prebudila z mokro pižamo. Po obisku WC-ja sem bila prepričana, da se nisem polulala ter da je to plodovnica. Malo sem še želela počakat in presenečena ugotovila, da imam rahle popadke redno na 5 min. Moj dragi se je ob 3h predramil in ko sem mu omenila popadke je bil buden kot ris.

Nisem si upala tvegati in doma čakati na močnejše popadke, saj sva od P oddaljena cca. 40 min, glede na to, da pa je ponoči zapadlo kar nekaj snega sva se odločila kar za odhod v P. Vmes je dragi angažiral njegovega očeta, da nama je šel kidat sneg (no, kot naročeno pa je ravno takrat prišel potem tudi orat cesto)… V P sva tako prišla okrog 5h zjutraj. Priklopijo me na CTG – rahli popadki (ves čas sem molila, da so pravi in ne slučajno lažni), odprta popolnoma nič! Vmes zaslišanje za birokracijo – možek pridno čakal kaj bo… sledil je tuš in ob 6h gremo na oddelek. Končno so mi povedali, da naj moža le pošljem še domov za kakšno uro…

No, in potem so se popadki umirili na 12 min. Po jutranji viziti (kjer me je dr. pogledala koliko sem odprta tako grdo da sem videla vse zvezde in me je potem vse bolelo spodaj) sem bila še vedno čisto zaprta. Preko dneva sem imela popadke na 12, pa na 8 pa 6 pa spet na 8 min… v glavnem, premalo intenzivni in premalo močni (besede G, ki je zvečer ugotovila da sem še vedno nisem nič odprta) – njenih očitajočih besed, da to ni nič ne bom nikol pozabla (kot da lahk js diktiram kk močni in pogosti morjo bit popadki)! Nato celo noč isto… na 6 min, po mnenju sester na oddelku premalo. Ob 4h nisem več zdržela, ker nism mogla ne ležat, ne sedet ne stat ali hodit – se me je ena sestra ob 5.30 le »usmilila« da sma se šle pokazat k G – odprta 1-2cm! Sm že misla da me bo poslala nazaj, pa je rekla, da gremo v porodno.

No, vmes sem od sprejema zaradi razpoka mehurja na vsakih 8h dobivala antibiotike, še zadnjo rudno ob 6h ko sm že bla v porodni. Čez pol ure so mi končno prinesli GSM in stvari (ki sem jih prej pustla na oddelku) da sm lahk poklicala dragega (ki pa je doma ravno zaspal, ker celo noč ni mogel) in se mi ob 7.30 pridružil v porodni sobi. Je najprej vprašu, če je že kaj zamudil. Popadki so se stopnjevali, ko pa je babica pogledala koliko sem odprta in se mi je med nogami ulila plodovnica, so ti postali zelo močni in pogosti… praktično iz enega popadka v drugega. Morm pohvalit mojga moža, ki mi je skoz stal ob strani, potrpežljivo držal roke, da sem mu lahko lomila prste (vmes je mogel sneti poročni prstan, ker sem mu menda skoraj zlomila prst) ter mi dajal vodo, me spodbujal pri dihanju… Tud babica je bla super, mi je masirala hrbet, skratka takšna kot si jo lahko samo želiš! Dobila sem neki proti bolečinam – nevem kaj, ker se mi je začelo tak dremat, da nism mogla met oči odprtih, sam drugač sem pa vse čutla/slišala/… No, naš malček je potem hotel kar pohiteti, je pritiskal že močno navzdol, js pa še nism bla do konca odprta, tak da smo ga mogli kr mal bremzat. Potem pa je po nekaj potiskih v petek 18.2.2011 ob 11.12 bil rojen najin srček Marcel, velik 51cm in težak 3530g, obseg glavice 37cm! Kar hitro so mi ga položili na trebuh, babica pa je očku porinla v roke škarje in tako je prerezal popkovnino – čeprav je doma rekel, da tega pa ne bo! Potem so ga uredil in očka je že veselo cartal, mene pa so še zašili (so me mogli ene 3cm prerezat), pol sem ga pa dobila, da bi se podojila, vendar je naš sinek že takrat bil tak zaspanček, da se nismo (vsi so rekli da nč hudga!), pa sma se trudla ga zbudit, ampak nič – tak da ni bil podojen v prvih urah po rojstvu! Sicer smo se še par uric cartali v porodni, ampak tud pol na oddelku ni hotu povlečt zize!

Morm rečt, da sm bla sigurna, da mi je babica dala poleg sredstva proti bolečinam tud umetne popadke, ampak je zatrdila da ne, da je blo vse naravno in na odpustnici mi celo piše, da je porod traju 4 ure! Priznam, bolelo je – ampak res se vse takoj pozabi. Še najbolj sm bla vesela, da je končno konc, ker 2 dni nism nič spala (pol prvo noč na oddelku pa tud ne, ker je bil od cimre sin tolk glasen).

Joj, kak roman sm spisala – nadaljevanje pa še sledi! user posted image

< Sporočilo je popravil Tigrica86 -- 3.3.2011 19:11:19 >

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 749
3.3.2011 19:12:22   
Tigrica86
No, kot sm rekla, Marcel ni bil takoj podojen, čeprav sm js že mela mleko, sam se niso kj velik sekiral. So rekli, da se je verjetno napil plodovnice. Cel dan je bolj ali manj prespal, joku ni nič kaj. Js sm skoz težila sestram, da ni še nič jedel, zvečer pa se le najde ena, ki ugotovi, da nima sesalnega refleksa in da mu ga nj spodbudim s prstom v ustih! Bla je vidno jezna na osebje v porodni, ki se ni potrudlo, da bi se midva dojila (moja babica bi se sigurno, vendar je mogla it k drugi porodnici – polna luna je delala svoje). Tud ponoč se nisma nč dojila in na jutranji viziti sm js pač potožla to zdravnici, ki mi je povedla, da so našmu škrateku vzeli kri že prejšnji dan (zarad  tega k je men že 29 ur pred rojstvom poknu mehur), da so bli izvidi BP, da pa bodo še enkrat pregledali kri, ker vedno ponovijo preiskave.

In mal pred 13h mi pride povedat, da so izvidi katastrofalni, da morjo mojga škrata odpaljat na infuzijo ter da bo na 8h dobival antibiotike, ker ima infekt! Sem bla tolk iz sebe, da tud mojmu nism mogla povedat, kaj je narobe, k je glih pršu na obisk. Sam jokcala sm se. In pol sm bla 2 dni v negotovosti, če se bo kj izboljšal, al bo potrebna transfuzija krvi. Vmes se mu je delno vzpostavil sesalni refleks (ker sm bla js trmasta, da hočm dojit in nj me sestre za vsak k bo lačn pokličejo, da pridem dojit, čeprav me niso ble najbolj vesele, bi ga raje nafilale z nadomestkom) in sm vsake 2-3 ure hodla en štuk nižje dojit. Tretji dan so pa bli eni izvidi tolk bolš da so ga odklopli z infuzije in je nadaljna 2 dni dobival še antibiotike. Revček je bil cel prepikan – obe rokici na zapestjih in v komolcu, na koncu so mu metulčka mogli dat že v glavico, ker so ble drugje žile tolk prepikane da ne bi več zsržale… Ampak zgleda da je dojenje pomagalo, ker so bli izvidi 7 dan že tol kok, da sma lahk šla domov, ampak antibiotik smo še vedno meli na 8h. Smo meli v torek še kontrolo, pa je zdj ok, tk da smo brez AB!

Nism mela glih najbolj enostavn porod, vendar sm čist pozabla da me kj boli, k me je tolk skrbelo za mojga muceka. Pol še pa milijon klicev, k mislijo da te bojo tolažli, na koncu sm pa js njih mogla! Sj tista 2 dni sm se javla samo mojmu pa mami in sestri, pa še ti so bli bolj na tleh k js! Ostali firbci so pa ostali brez pojasnil. Najbolj ironično pa je, da je vsa žlahta zvedla za rojstvo Marcela ob krsti njegove prababice!

No, doma smo zdj sicer še vedno eni vlki zaspančki, skorajda nič ne joka, samo spi, je, kaka in lula! Vsaka plenička je polulana in pokakana (zarad AB je bla še bolj pogosto), za zizo ga je treba pa zbudit. Čeprav zdj na obrok popije že več k 100, pa teža nam gre tud lepo gor, tk da mamo sam tam nekje 6-7 obrokov. Bomo vidli kk še bo. Kopali se še nismo, ker je popek še vlažen, pa sm js nasprotovala – drugače bi se včeraj, tk se bomo pa verjetno v ponedeljek. Ponoči spimo po 4-5 ur v kosu (upam da bo tako še kar nekaj časa), nas pa občasno dajejo krčki vendar še ni tolk hudo, da bi dala kapljice. Dudo imamo občasno, vendar jo kmalu pljune vn, najbolj pomaga cartanje. Js mam mleka za izvoz, tak da ga občasno kr zalivam. Mamo pa probleme s podiranjem kupčkov – skoraj nikoli nam ne uspe, ampak zrak potem najde pot iz trebuščka po drugi poti!

Joj, spet cel roman! Lahko bi pisala še in še, ampak me bote verjetno mele poln kufer!user posted image

Tak, zdj pa upam, da bom sledila debati! user posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ali ste zadovoljne z izbiro nosečniških oblačil?
kincapika

Si želite več izbire nosečniških oblačil in kakšne?

Da, več elegantnih (26%)

Da, več športnih (31%)

Da, več ekstremno modnih (11%)

Ne (31%)

Število vseh glasov: 833

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!