|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
3.3.2011 19:15:29   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Men je patronažna glih na zadnjem obisku rekla da se v slo proda največ novolaca, ki pa naj bi bil po raziskavah najslabšiuser posted image ostali pa nekje priblčižno isti. pač enim otrokom paše en drugim drug, ker se že v osnovi eni zaprti drugi skoz pokakani.

100 "strokovnjakov", 100 različnih mnenj. Naša P ga je pa ful pohvalila. A je kakšna fora, da je ta v Slo delan za vzhodne trge?

definitivno je razlika, če je delano na vzhodu. t.j. slabše. v mullerju naj bi bilo vse "made na zahodu"

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 751
3.3.2011 19:22:08   
meta21
katero vrsto kontracepcije boste uporabljale po porodu? meni je okulist odsvetoval tabletke, tiste zadeve, ki se vstavljajo noter mi ne potegnejo, kondomi so kot da bi lizal sladoled čez šipo, tako da ... user posted image

Ah sej tak hudo pa ni. Moškim podaljša čas, ženske si pa lahko zbiramo površino kondomauser posted image . Meni je še najbolj smotano, d malo ubijejo spontanost. Ne moreš glih zmetat cunj iz sebe in se naskočituser posted image user posted image user posted image user posted image , ker moraš rečt, stop stop, še kondom rabvauser posted image . Drugač pa se morva midva še zmenit, če smo zaprl štacuno al ne. Če je nismo pol kondomi, drugač pa kaj trajnega.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 752
3.3.2011 19:22:22   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Pa še eno butasto vprašanjeuser posted image - kaj pijete čez dan - sadni sokovi in gazirano naj bi jih šraufalo, vode mam pa že vrh glave. Zjutri pa zvečer spijem čaj za dojenje drugač pa nisem neka ljubiteljica čajev in sem pol cel dan na vodi. Sicer sem že prej spila ogromno vode, sam vmes sem pa le kak kozarc gaziranga al pa soka da vsaj mal spremeniš.

Jaz pijem različne čaje-jih tudi prej nikoli nisem. Se zdaj malo crkljam in si tiste taboljše čaje kupujem, ne glih tuševegauser posted image . Zjutraj si skuham cel vrč in pomalem pijem, včasih nesladkanega, včasih z medom, malo limone ... Drugače pa jaz  spijem tudi kakšen sok ali cedevito. In kavo tudi pijem, pa ne samo eno.

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 753
3.3.2011 19:34:46   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

A ma še katera težave, da bi vaša mala štručka bila skos v rokah?
Dobesedno naše dete zaspi na polno, da mu rokca pade dol, ko jo dvigneš, ko ga daš v košek konc. Se začne jokat in poje serenado se jaz hecam. Ampak to se tko dere, da se pomoje iz hiše sliši!!!

Ma katera nasvet? Isto se nama dogaja, ko je hudo zaspančkan in je čas počitka ali spanja, ne bo zaspal,če ne greva v posteljo in ko ga dam not je konec oči odpre in jok.

Jaz imam teorijo, da se zbudijo zato, ker ni več topline našega telesa in jih zazebe oz. začutijo hlad. Pri prvem sem ga jaz dala v spalno vrečo ali zavila v deko preden sem se odločila, da mi bo na rokah zaspal. Potem sem ga s tistim vret odložila in je zaleglo. Z Binetom še nimamo teh težav (trkam)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 754
3.3.2011 19:35:27   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Jaz imam 3 otroke dovolj in razmišljam o sterilizaciji. Stara sem sicer "šele" 33 let (pred 35 te baje sploh ne šmirglajo), a je mož že 42. Pa imava oba dovolj otrok. Kolikor vem, sedaj delajo že tako, da je reverzibilna. Pregled imam šele naslednji teden, pa bomo videli. Tabletk tudi jaz ne bi (je pred pol leta kolegica dobila strdek zaradi tega). Da bi mi kaj vstavljali nočem (brrr, spet šarjenje po moji mufi). Kondom pa itak, kot pravi maurica, skozi šipo...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 755
3.3.2011 19:39:31   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Mi smo se tudi danes prvič kopali. user posted image  Je užival, zdaj pa spi!
Ena slikica:

user posted image
Čebriček bomo pa nabavili, ko bo sam glavico držal, je res super zadeva, zelo praktična! user posted image

Luštna slikica. Samo ne zgleda preveč vesel. user posted image

Pitje čez dan pijem največkrat bebe čaj, vodo in pa cedevito ter razredčen sok. user posted image

čišča kdaj vi štejete da se je nehala? Jaz imam že več kot teden dni dokaj mir, le občasno še kakšno kapljico zasledim, tako da imam samo dnevni vložek, ponoči pa nič.

sladice se samo meni zdi, al se meni res nenormalno lušta sladkih stvari po porodu? Ima še katera podoben "efekt"? Ker se mi zdi, da res ogromno sladkega pojem. Samo zdaj mi je vsega zmanjkalo, zato grem kasneje štrudelj pečt. user posted image

Tigrica madonca, kaj ste doživljal. Tvojmu sineku pa res ni blo fajn prve dni. user posted image Važno, da ste sedaj vsi ok. Pa ful lepo, da si tako vztrajala z dojenjem.user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 756
3.3.2011 19:45:21   
meta21
Tigrica, kaj naj ti drugega rečem kot bravo!user posted image  Drugače pa ti kar piši, sej veš da smo te pogrešale!user posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 757
3.3.2011 19:49:37   
meta21
Sem pa že enkrat misnla vprašat (pa mislim, da nisem-teyla efekt še delujeuser posted image ) zakaj ste vse tako proti umetnim popadkom. Pravzaprav umetnih popadkov sploh ni, le umetno sproženi naši lastni. Jaz sem prvič rodila s 95 % umetnimi, drugi pa s 100% svojimi pa ne vidim razlike. Pravzaprav bi rekla, da je blo zdaj bolj intenzivno, ker je blo 3x hitreje. Edino, če ste proti zaradi kemijeuser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 758
3.3.2011 19:52:27   
Teyla
Da še dodam: danes sva bili s Tejo (in mojo mamo user posted image ) v posvetovalnici. Vse je ok, zrasla je za 3cm (54cm), obseg glavice se ji je povečal za 2,5cm (37,5 cm), trebušček je biol prav tako 37,5cm. Tehta 4320g, tako da se je od odpustne zredila več kot 1kg, kar je sestra rekla, da je super in da nama dojenje gre fajn in samo tako naprej. Naslednja stvar je bila preverjanje njen odzivnosti, no tukaj smo pa ugotovili, da Teja ne je*e sistema. user posted image  user posted image   Sestra ji je pred nosom migala z neko pikapolonico, kateri naj bi Teja sledila s pogledom- yeah right. user posted image Tudi odzivanje na zvonček ni bilo idealno, odzvala se je šele četrtič in tud to je bil samo pomežik z očmi.  user posted image   Mogoč je bil tud to slučaj, ampak sestra je bla zadovoljna-nekako. user posted image No, vsaj stik z očmi je vzpostavila z njo, drugače bi mi začela trobit, da je tamala rahlo zaostala al pa kej. Ko jo je pa položila na trebušček, da mi pokaže kako naj bi mala kravice pasla, se je pa Teja že oprla na rokice. user posted image

Dobila je tud D3 kapljice, eno sem ji že dala, zaenkrat je vse ok. Na UZ kolkov se moram pa naročit. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 759
3.3.2011 20:00:54   
Teyla
meta21 mislim da se ne gre tolko zarad kemije ampak zaradi pospeševanja zadeve na nenaraven način zarad tega ker se zdravnikom "mudi". Ne rečem, če je otrok ali mama ogrožena oz se s tem strinja ali jih sama želi, ampak večinoma narava zna poskrbet. Se večkrat dogaja, da se marsikatera ne odpira na začetku, pa se potem v 1h odpre za 7cm ali več, tako da se mi to tud ne zdi razlog, da bi jih poturili kateri. In se mi zdi, da v nkeaterih P to preveč radi delajo. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 760
3.3.2011 20:16:25   
Urša
Bošček Marcel. Samo, da se je dobro končalo! user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 761
3.3.2011 20:18:06   
tamy82

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

sladice se samo meni zdi, al se meni res nenormalno lušta sladkih stvari po porodu? Ima še katera podoben "efekt"? Ker se mi zdi, da res ogromno sladkega pojem. Samo zdaj mi je vsega zmanjkalo, zato grem kasneje štrudelj pečt. user posted image

Jaz se javim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 762
3.3.2011 20:23:31   
tamy82
tigrica o bogi Marcel, res ni izbral najbolj lepega začetka user posted image Ampak važno, da ste zdej doma in da se lepo imate skupaj user posted image Pa čestitke, da si se tako postavila zase in vztrajala pri dojenju! user posted image

teyla pri nas pa niso nobenih zvončkov in pikapolonic imeli v posvetovalnici user posted image user posted image Samo učke mu je pogledala z neko lučko, pa na trebuh ga je dala in provala če "hodi" (no, pač premika noge, če ga pokonci postaviš). Ah, itak spet vsak po svoje ne user posted image

čišča: ponoči je že nekaj časa vložek čist, podnevi pa je še nekaj, tako da nismo še ravno konec s tem user posted image

kontracepcija: midva bova verjetno tudi nadaljevala s kondomi ... tabletke itak ne pridejo v poštev, ker nobenemu ni všeč, da bi se filala s hormoni, o čem drugem pa nisem še niti razmišljala.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 763
3.3.2011 20:23:53   
tamy82

meta21 mislim da se ne gre tolko zarad kemije ampak zaradi pospeševanja zadeve na nenaraven način zarad tega ker se zdravnikom "mudi". Ne rečem, če je otrok ali mama ogrožena oz se s tem strinja ali jih sama želi, ampak večinoma narava zna poskrbet. Se večkrat dogaja, da se marsikatera ne odpira na začetku, pa se potem v 1h odpre za 7cm ali več, tako da se mi to tud ne zdi razlog, da bi jih poturili kateri. In se mi zdi, da v nkeaterih P to preveč radi delajo. user posted image

Ja pod tole se pa podpišem user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 764
3.3.2011 20:25:14   
tamy82

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Dobesedno naše dete zaspi na polno, da mu rokca pade dol, ko jo dvigneš, ko ga daš v košek konc. Se začne jokat in poje serenado se jaz hecam. Ampak to se tko dere, da se pomoje iz hiše sliši!!!

Ma katera nasvet? Isto se nama dogaja, ko je hudo zaspančkan in je čas počitka ali spanja, ne bo zaspal,če ne greva v posteljo in ko ga dam not je konec oči odpre in jok.

Jaz imam teorijo, da se zbudijo zato, ker ni več topline našega telesa in jih zazebe oz. začutijo hlad. Pri prvem sem ga jaz dala v spalno vrečo ali zavila v deko preden sem se odločila, da mi bo na rokah zaspal. Potem sem ga s tistim vret odložila in je zaleglo. Z Binetom še nimamo teh težav (trkam)

To sem tudi jaz ugotovila, da veliko boljše spi, če je zavit v odejico. Zato mi ponoči prakticiramo to tako, da ga najprej zavijem v tanko odejo in čez pokrijem še z debelejšo. Pa kar fajn spi, če ga kej ne napenja seveda ... takrat pa niti toplota ne pomaga user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 765
3.3.2011 20:45:16   
hayabusa

Ko ste že pri umetnih popadkih...
prvič sem bila tako utrujena,da ne vem če bi lahko sploh še kaj,če bi čakala samlo na svoje. Je pa bla naša plodovnica mekonijska tako da bi tudi to bilo "opravičilo" za umetne p.
Tokrat pa sem vedela kaj me čaka in sem bila vesela da so mi jih "častli". Tokrat sem imela težek porod in hvala bogu da je bil expresen!

En dan pred porodom sem bila pri G in niti približno ni zgledalo da bi kaj kmalu rodilla. Naslednji dan pa sem se zbudila z nežnimi popadki ki so bili v sumljivem zaporedju. Zrihtala sem hčero, jo odpeljala v vrtec in šla na dogovorjrni CTG v P. Tam smo ugotovili,da bi se res lahko nekaj dogajalo. Moj G me je pregledal in rekel da se odpiram in da grem kar rodit. ker nisem imela s sabo nič sem klicala očeta da mi gre bo nahrbtnik in ga še zunaj počakala. ob 9h sem šla v porodno sobo, ob 9.30 so  mi predrli mehur in ob 10h dali infuzijo z umetnmi p. Babica je par krat prišla pogledat kako mi gre in kakšni so popadki in čez čas sma se strinjali da mi dozo pojača. En dve tri so se začeli tajaki popadki ampak odpirala se pa nisem, zato mi je ena od babic še to "pomagala" in niti ni bolelo. Ko se je vse skupaj začelo zares je pa nastala panika, otroku je padel pulz in bil je napačno zarotiran. Nise se spuščal proti porodnemu kanalu in zato se tudi nisem odpirala. Tako da ko je nastala panika sem imela zraven sebe 3 babice in G. Ker frajerju ni bilo za ven so mi ga morale potiskat ven. Ni mi bilo vseeno ko so poklicali še pediatra ampak na koncu se je vse v redu izteklo. Sedaj pa ga imamo- čistokrvnega deda, len je da je kaj in se dojima tudi na pol ure in non stop bi bil na joški, o dudi noče niti slišatuser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 766
3.3.2011 21:30:15   
Anonimen

Da ga po umetnem zvija je normalno, sem se v P, petronažno in pediatrinjo pogovarjala. Preprosto, se mora črevesje navadit.

Mah, meni pa je glih moja pediatrinja razlagala (ko sem omenjala, da ga po mojem mleku krči dajejo), da ga zvija po materinem mleku zato, ker se črevesje krča in "postavlja" v pravilno obliko. Da pri AM pa tega ni. Zdej jih pa razumi user posted image To ma vsak neko teorijo user posted image

Ja jaz sem pa slišala, da ravno po AM bolj črviči (po besedah pediatrinje in babice). Je pa res, da na eno AM reagirajo tako na drugo tako. Pa tudi da je aptamil veliko boljši od novilaca, ker ima nekaj več notri. Kaj je pa dejansko res, pa nisem preučila. Me pa moti, da na spletnih straneh skrivajo te podatke kaj je not, da bi človek lahko primerjal. Marketinška poteza, da moraš ja kupit in potem primerjat :)
Je pa res kar je Trsica rekla, definitivno je razlika kje je delano. Tako kot nutela, je polska blek, nemška mjami! Že po okusu veš.
Drugače je pa v Lecleru vse iz Nizozemske in Irske.

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 767
3.3.2011 21:43:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

To sem tudi jaz ugotovila, da veliko boljše spi, če je zavit v odejico. Zato mi ponoči prakticiramo to tako, da ga najprej zavijem v tanko odejo in čez pokrijem še z debelejšo. Pa kar fajn spi, če ga kej ne napenja seveda ... takrat pa niti toplota ne pomaga user posted image

Se podpišem pod obema. Ravno zdele dva dni dajemo termoforšek v posteljico. Ko ga dam not se ne zbudi. Je pa res, da se potem zbudi zaradi krčkov. Pa smo na istem. Samo očitno je res toplota bla kriva.

(odgovor članu tamy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 768
3.3.2011 21:56:45   
Urša
Jaz sem tudi na sladko mahnjena, dosti bolj kot v user posted image ! Ne vem kako bodo šle kile dol. user posted image  No, ko bo lepo vreme, bomo vozičkale na polno! user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 769
3.3.2011 22:02:09   
babynitka
Dober večer vsem... user posted image user posted image

Vidim da ste že opazile na FB-ju, da sem tudi jaz postala mamica - hvala vsem za čestitke. 23.2. se je rodila naša Ema. Težka 3660g in velika 52cm. Rodila pa se je s carskim rezom po 7 urnem trudu v porodni.
V nedeljo smo prišle domov in sedaj se navajamo drug na drugega in se trudimo z dojenjem.
Zaenkrat samo toliko, drugič napišem kaj več...
Lepo se crklajte, za vse ki ste še user posted image pa čim lažji in čim hitrejši porod.user posted image user posted image
nočkauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 770
3.3.2011 22:17:56   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: babynitka

Dober večer vsem... user posted image user posted image

Vidim da ste že opazile na FB-ju, da sem tudi jaz postala mamica - hvala vsem za čestitke. 23.2. se je rodila naša Ema. Težka 3660g in velika 52cm. Rodila pa se je s carskim rezom po 7 urnem trudu v porodni.
V nedeljo smo prišle domov in sedaj se navajamo drug na drugega in se trudimo z dojenjem.
Zaenkrat samo toliko, drugič napišem kaj več...
Lepo se crklajte, za vse ki ste še user posted image pa čim lažji in čim hitrejši porod.user posted image user posted image
nočkauser posted image

Čestitke mami!!!!

(odgovor članu babynitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 771
3.3.2011 22:32:52   
Anonimen
Malo sem gledala, za maškare kaj bi našega oblekla, če bi bil večji.
Tole mu je čisto na kožo pisano user posted image

user posted image
ali pa tole
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 772
3.3.2011 22:43:04   
Teyla
Pilotgirl jaz bi pa mojo oblekla v pingvinčka. ne vem kje sem že videla kostum... Me zelooo mika, da bi jo že letos, pa ne vem... Razen kakšne slike kaj preveč ne morem narest ko jo oblečem. Sicer bo pa naslednje leto isto. Kaj pa ve, boste kaj oblekle svoje malčke, in če ja v kaj? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 773
3.3.2011 22:52:19   
meta21
hayabusa, super da se je vse dobro končalo! user posted image Pridi nas še kaj pogledat.

babynitka, pozdravljena nazaj!user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 774
3.3.2011 23:16:06   
meta21
Po ugotovitvi, da vsak ginekolog dela malo po svoje naj dodam še en dokaz, da tudi vsi pediatri delajo malo po svoje.

Tudi mi smo imeli danes posvetovalnico in najprej me je skoraj minilo, ko sem videla, da je naša P zbolela in jo nadomešča en zdravnik, ki je prav zares poseben. Govori tako dolgo, da vmes zgubiš koncentracijo in enkrat, ko sem tavečjega peljala k njemu, je pregledal meneuser posted image user posted image . Fajn ne? No, pretipal mi je vse bezgavke in oči, da bi mi nazorno razložil, kaj moram pri otroku opazovat.

No, na koncu je bil čisto ok-mogoče, ker je bil mož zraven. Edino neskončno ga je zanimalo, kako hudiča sem rodila tako veliko dete in koliko šivov mam. Ko sem rekla, da nobenega, je mojemu možu pohvalno rekel: Mate pa fejst elastično ženskouser posted image . Tamalemu je pa pregledal vsak košček telesa, pokomentiral kožo, pogledal glavo, nohte (mi svetoval čimprejšno manikuro), mi naročil, da čimbolj vlečemo kožico na lučku (on ji pravi kapucauser posted image ) dol, ker se tam nabira največ bakterij (razložil celo zgodovinsko ozadje obrezovanja), preveril kravce, refleks hoje po ravnem in po stopnicah ...

Posebej zabavna je pa sestra pri P, ker mora vse otroke zmetat v 2 koša (med predebele in presuhe)user posted image . Drugače je super in ponavadi kr njo vprašam vse kar me zanima ampak me je prav zanimalo kam bo uvrstila Bineta. "Hm, nekam suh je!" user posted image  No po tehtanju si je premislila. Ima namreč 5150g in 59 cm, kar pomeni da je zrasel 5 cm, od porodne teže pa je sicer res dobil "le" 810g ampak od najnižje, ko je še doma malo zgubljal, pa kar 1230g. Glava mu je zrasla za 3,5 cm in mu meri že 40,5 cm pa ni nihče omenjal kakšne prevelike glave, čeprav sem jo dvakrat vprašala, če je sigurna. Obseg prsnega koša tudi 40 cm.

Pa še to. Vse ste do sedaj napisala, da dajete D3 kapljice-enkrat sem že spraševala, kako to, ker se spomnim, da so pred 2 letoma večinoma predpisovali AD3 (pediatrinja mi je celo razložila, da so slednje veliko primernejše ampak, če jih otrok ne bi prenašal, mi bo pa dala D3). Ker mi ni nobena odgovorila, sem si mislila, da najbrž so že spet kaj novega dognali in zdaj na veliko predpisujejo D3. No, danes smo dobili recept ampak spet za AD3. Spet kakšna fora, ko vsak malo po svoje dela?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...

Imena za PUNČKO
Janjikaaaa

Neža (19%)

Larisa (13%)

Neja (15%)

Tiana (16%)

Vanesa (5%)

Lana (32%)

Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!