|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
27.2.2011 15:14:20   
aktak

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Helou!
Mišyka sporoča:
"Danes ob 2:04 je prijokala na svet naša čudovita punčka Neža, dolga 54cm in težka 3370g. Pa sem se le pridružila mamicam. Lp, Mišyka!"
Mišyka, še tuki: ČESTITAM!!!

Čestitke!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 501
27.2.2011 15:37:38   
tamy82
Z našim pa ne vem kaj je zadnje tri dni, ful poredko je lačen user posted image Danes sem ga dojila ob polnoči, pa potem ob 4h, 8.30, 12h in od takrat nič več user posted image Pa še zjutraj in prej ob 12h ni začel jokat, da je lačen, ampak sem ga vseeno podojila, ker me že malo skrbi zakaj to dela. Sem ga provala dojit tudi malo prej (na 2 uri recimo), pa sploh ni lačen, parkrat potegne in potem konec. Tako da ne vem ali se toliko naje, da je potem toliko časa sit al je kaj narobe.
Kakamo in lulamo pa na polno (še posebej lulamo user posted image ), tako da kar se tega tiče je ok.

Zdej sem malo odspala (sem dobila varuško za Vala user posted image ), zdej me pa spet glava malo boli, upam, da se tole čim prej pozdravi, ker ni nič kaj prijetno pa niti ne vem od kje sem se tega nalezla. Verjetno je krivo nočno dojenje, ko skačem iz tople postelje ven, pa spet nazaj ipd. user posted image

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 502
27.2.2011 17:05:33   
Juxy
Mišyka, čestitke !!! user posted image user posted image user posted image ... in dobrodošla med mamicami user posted image

tamy82, jaz sem imela zdaj v roku enega tedna 4x migreno, in to tako, da kar naenkrat ne morem več izostrit vida, vidim stekleno nagubano nit, ki se mi vleče po enem delu očesa, čez pol ure pa potem pride hud glavobol, da moram it za par ur spat... baje je to od branja in gledanja tv... temu se moramo prvih 6 tednov zelo izogibati. Upam, da to hitro mine user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 503
27.2.2011 17:47:48   
samsara04
biljana, ja zdaj bi pa že res lahko rodila ena od naju user posted image tudi jaz imam jutri zjutraj (sicer prvi) ctg in bomo videli kako in kaj. Danes pa ne vem, kaj mi je..Ponoči sem super spala, pa tudi čez dan kako urico, kot da bi bila čisto brez energije.

Lep pozdrav vsem...

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 504
27.2.2011 17:55:01   
Anonimen

Eko, naš je spet pokakan, pa sva se pred švoh uro previla - pokakan je bil tut takrat obilno. Pa kolca in poliva in se zvija...ni da ni. No, kupčka valda ni.
Glede nastavka pa nimam pojma.

Glede krčkov poskusi s temi kapljicami, našemu nikiju so samo te pomagale v kombinaciji z biogaijo. http://www.lekarnadeteljica.com/

Jaz tudi stalno z nastavkom dojim, vendar mi se mi zdi da mi ostaja mleko notri. Pa tudi, da čez tiste tri luknice ne gre nič ven in potem moj pikec joka. Pa tudi vidim trisvete.... Vendar jaz imam tisto najmanjši aventov nastavek in se mi zdi, da mi je premajhen. Ker mi potegne nik tam nekje 2/3 do polovico potegne v nastavek. Potem je pa en del bradavice do polovice drug pa do 2/3 in mi poči, ker se v tistem vmesnem delu tako potegne. Joj, kako sem to razložila, ne vem, če me boste razumele ;)

A ma katera navodila, da bi prebrala, kako se jo gor namesti, jaz sem stran vrgla že v porodnišnici. Ker v P Kr nimajo nastavkov, si mogu sam kupit, jaz sem pa stran vrgla. user posted image

(odgovor članu Nina33)
  Neposredna povezava do sporočila: 505
27.2.2011 18:00:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy
tamy82, jaz sem imela zdaj v roku enega tedna 4x migreno, in to tako, da kar naenkrat ne morem več izostrit vida, vidim stekleno nagubano nit, ki se mi vleče po enem delu očesa, čez pol ure pa potem pride hud glavobol, da moram it za par ur spat... baje je to od branja in gledanja tv... temu se moramo prvih 6 tednov zelo izogibati. Upam, da to hitro mine user posted image

To sem tudi jaz fasala, zato me nekaj časa ni bilo gor. Sem šla tudi k zdravniku, tudi dioptrija se mi je poslabšala. Baje smo to malo same krive, ker beremo in pred pcjem sedimo. Po porodu naj nebi en mesec ne bral ne pred pcjem sedel ali gledal tv. Zato ker smo med porodom učke napenjale. Jaz sem sicer dobila napotnico še za pregled ozadja, ker ga mam od rojstva v okvari in sumi tudi, da mi je kaj popokalo. Tako, da če se ti po 6 tednih ne umiri (zmanjšat moraš vse to na nulo, vem da je težko, jaz nisem), pojdi še na pregled ozadja, za vsak slučaj.
Sem pa slabe volje, ker sem v januarju dobila nova očala, pa sem po porodu pridobila kar nekaj dioptrije gor. Tako, da bom mogla dati samoplačniško novo dioptrijo, pa še cilinder, ki je tako drag :(

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 506
27.2.2011 19:00:45   
antoninap
Tudi jaz moram dojiti z nastavki, ker imam ploske bradavice. Imam small nastavke, sem kupila tudi standard, pa Brina nikakor ni mogla sesat, je bil prevelik. Ko meni povleče, bradavica nastavek zapolni nekje do 2/3. Jaz navodil sploh prebrala nisem user posted image user posted image , sem pa potem nekje na netu prebrala, da jih je dobro pred "montažo" splahnit s toplo vodo, da se lepše primejo bradavice (čeprav jaz ga moram vedno nekaj popravljat, se "odlima"), pa obvezno tako gor dat, da se nosek od dojenčka dotika prsi, ne pa gume, ki je okoli (saj Avent ima tak lep lok odrezan). Tudi jaz sem imela pomisleke, koliko dejansko lahko preko nastavka potegne, ampak nam je tehtnica pokazala, da pije.

Imam pa eno vprašanje ... mene že dva dni nekaj špika v prsih, predvsem v bradavicah, pa tamala se mi med podojem joka, ampak zanimivo, da samo na eni joški, in to tisti, iz katere je ponavadi pricurljalo največ, vsaj preko črpalke. Ko si po podoju črpam, mogoče ven dobim 5ml, včasih sem vsaj 20-30ml. Mi je lahko zmanjkalo mleka? Ali pa samo vse popije user posted image Čeprav moramo potem še vedno z dodatkom malce dopolnit, da smo siti, ampak to že od rojstva. Kar tako mi tudi ne more presahniti, sva se z Brino trudile vsakič in podojile, pa vedno sem si še ven črpale, tako da povpraševanje je bilo user posted image

P.S. Koliko vas dodaja BioGaia kapljice? Tiste, ki dodajate, jih dajete zaradi preventive ali dojenčke mučijo krčki?

< Sporočilo je popravil antoninap -- 27.2.2011 19:09:54 >

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 507
27.2.2011 19:08:54   
antoninap
tanjusi in Misyka čestitke za punčki user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 508
27.2.2011 19:31:47   
Teyla
Vidim, da nisem edina, ki se ji ( . ) ( . ) aktivirajo na lakotni alarm. user posted image Najbolj smotano je, ko pridem ven iz tuša, pa se ravno tamala začne dret, da je lačna, pa se men tako ulije, da lahko čez 1h samo nazaj skočim, ker drugače se vsa lepim. user posted image
Podoj štejem od začetka do začetka. Sesa mi pa okol 10min, včasih manj, včasih več.

tamy82
, če je krivo nočno "skakanje" iz postelje in nazaj, pa izkoristi svojega, da ti Vala kar v posteljo dostavi. Jaz imam še vedno ta luksuz, in je res fajn, da ti štručko nekdo prinese, ti jo pa samo podojiš, pol jo pa še odnese.user posted image

Jaz sem bila pa pridna danes, sem posesala, oprala in obesila perilo, pomila posodo in naredila lazanjo za kosilo. Dobra je bla.user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 509
27.2.2011 19:49:56   
tamy82
teyla sej Val itak spi z nama v isti postelji, ampak vseeno se dojiva sede, ker se mi zdi, da mi je tako najlažje. Ne vem, leže mi nekako ne sede. Bova mogla še kdaj provat kar leže lepo v postelji user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 510
27.2.2011 19:54:13   
prvičmami
Dober večer!

No sem vesela ko sem prebrala da mate tud druge dudo, ker sem mela že slabo vest, ker so me vsi spraševali začudeno a ŽE ma dudouser posted image
Punce, ki vas daje zdravje upam da se ližete da ne zbolite na polno, ker zdj je res viroz za pop....
Pilotgirl - kk pa veš da ma drisko? Mogoče se čudno sliši vprašanje ampak naša ves čas kaka rumeno čist penasto nekje 3-4x na dan pa je patronažna rekla da je to okuser posted image
Glede nastavkov sem pa js uporabljala aventovga ta velikega . mi je sestra v bolnici svetovala nj vzamem največjega, sem že pozabla zakaj in mi je bil všeč, drugih sicer nisem probala.
Pilotgirl - ti maš tud probeleme s težo kot mi ( no morem potrkat da zsj lepo napreduje), sem pozabla a dojiš al ji daješ po flaši? Ker najina je bla preutrujena in je premal pojedl,a zdj sma pa na aventovih flašah še mal povečala luknji in poje v 10 minutah in to nekje 80, tk da se je začela lepo redit. Je pa res da se navadi da ji ni potrebno tk vlečt in dojenje potem odpade, ampak js sem tk obupala da bi se hotla še kdaj dojit si bom mogla kr črpat mleko dokler bo - upam da čimdelj.
Drugač nas je pa res sam še par aktivnih mamic ostalo, upam da je to ker se prve tedne čuvajo pred računalniki,tv.... in da se pol vrnejo na forum. Js sem prav jezna na sebe, ker se res ne pazim, na rač sicer nisem velik sam tv mamo pa skor skoz prižganouser posted image   Sj ne dajo mam cajt skoz gledat, sam ko se hranima pa ko jo cartam pa zvečer ko nisem več za nobeno rabim, ker še sam na kavč padem.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 511
27.2.2011 19:55:41   
prvičmami
o cel roman sem spet spisalauser posted image user posted image user posted image
A vas že kj hrbet boli? Js sem že čist zlomlena, ker ko ma krče jo tk bol visoko nosim na rokah in trpi moj hrbetuser posted image upam da bo čimprej konc krčev!

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 512
27.2.2011 19:57:24   
prvičmami
Aja pa še to glede krčev - a ste opazle po kateri hrani jih majo? Pri men je približo isto ne glede na to kaj jem, tk da zdj jem vseuser posted image ok sadja res še nisem probala pa gaziranga ne pijem ampak kar se tiče kosila se pa ne pazim več ker ni sprememb.

Neposredna povezava do sporočila: 513
27.2.2011 19:58:46   
tamy82

IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Aja pa še to glede krčev - a ste opazle po kateri hrani jih majo? Pri men je približo isto ne glede na to kaj jem, tk da zdj jem vseuser posted image ok sadja res še nisem probala pa gaziranga ne pijem ampak kar se tiče kosila se pa ne pazim več ker ni sprememb.

Mislim, da krči nimajo veze s tem kaj ti ješ. Če ga kej napenja, je mogoče kriva hrana, drugače pa najbrž da ne.

Neposredna povezava do sporočila: 514
27.2.2011 20:05:53   
valek
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

IZVIRNO SPOROČILO: Urša

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
Sem pa opazila, da me je začelo boleti, ko se doji, a je možno, da zarad dude ne zagrabi več pravilno? user posted image

Točno tako.

Saj se mi je zdelo. Ker kar naenkrat ne odpira več ust tako na široko in potem jo težko tako prislonim, da zajame še večji del kolobarja zraven. Bomo mi to dudico malo zmanjšali, da ne bo z dojenjem kakih težav. Je pa fajn pripomoček in se je težko upret, če rabiš malo tišine, pa jo samo to pomiri. user posted image

valek super, da si se javila. Vi kar ujemite ritem, potem pa čim prej nazaj na rr na babji klepet. user posted image

hehe.,..bom že sedaj poskušala vsaj vsaki drugi dan pokukati in kako besedo napisati, vas prebrati...mi to kr paše magari je časovno malo napeto vse skupaj...
a se kar da...mali je kar priden....danes cel dan bil...pa tudi ponoči je vse bolje...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 515
27.2.2011 20:19:02   
Juxy
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

To sem tudi jaz fasala, zato me nekaj časa ni bilo gor. Sem šla tudi k zdravniku, tudi dioptrija se mi je poslabšala. Baje smo to malo same krive, ker beremo in pred pcjem sedimo. Po porodu naj nebi en mesec ne bral ne pred pcjem sedel ali gledal tv. Zato ker smo med porodom učke napenjale. Jaz sem sicer dobila napotnico še za pregled ozadja, ker ga mam od rojstva v okvari in sumi tudi, da mi je kaj popokalo. Tako, da če se ti po 6 tednih ne umiri (zmanjšat moraš vse to na nulo, vem da je težko, jaz nisem), pojdi še na pregled ozadja, za vsak slučaj.
Sem pa slabe volje, ker sem v januarju dobila nova očala, pa sem po porodu pridobila kar nekaj dioptrije gor. Tako, da bom mogla dati samoplačniško novo dioptrijo, pa še cilinder, ki je tako drag :(

Isto sem tudi jaz decembra dala precej denarja za nova očala, ker se mi je dioptrija povečala... pa že tako imam preveč dioptrije in tudi cilindra user posted image ... upam, da mi ni kaj popokalo, kot piše zgoraj PilotGirl7.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 516
27.2.2011 20:24:00   
valek

Valek, pozdravljena nazaj.

Kako ste kaj danes? Jaz sem danes totalno nenaspana. Naša štručka je dobila hude krče čez noč in drisko. Pred urco sem ga zopet previla, spet polna driska revček je kakal še med previjanjem. Mene je groza, upam da se ustavi čene bomo leteli pod nujno v Lj.
A mogoče kera ve kje je urgenca za take male štručke? user posted image

Ojoj...boga....ja meni so rekli v porodnišnici,da karkoli bo narobe,naj pridem nazaj...in to gre za čas enega meseca po porodu...v tem času vse rihtamo v porodnišnici..
no mi pa tudi še nismo nič kaj naspani....ker je moj mali čez dan zelo priden,veliko spi,joka skoraj nič ne,dojim ga pa čisto različno ,na 1  uro, na 1uro in pol...najpogosteje...malo redkeje pa na dve ure...le danes se je zgodilo da je cele 3 ure in pol popoldan skupaj spal ...no ponoči pa je malo drugače;ima obdobje vsaki dan med 1:00-4:00 se kar precej joka,rabi podoj na 1 uro in dokler se trudimo s podiranjem kupčka da je spet podoj takoj tuki..no po četrti uri pa spet pride v svoj ritem in je bolj normalno vse skupaj lahko malo zaspim...

tako da upam da bo vsak dan malo bolje in da mu nardim en dober ritem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 517
27.2.2011 22:25:45   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

teyla sej Val itak spi z nama v isti postelji, ampak vseeno se dojiva sede, ker se mi zdi, da mi je tako najlažje. Ne vem, leže mi nekako ne sede. Bova mogla še kdaj provat kar leže lepo v postelji user posted image

Meni pa sede ni preveč udobno, tako da jo ponoči dojim leže, podnevi pa sede, ampak se prej obkrožim z blazinami.user posted image

Zdajle sva pa imele neko rekordno dojenje, ker se mi je dojila skoraj eno uro ( z vmesnim odstavljanjem po par sekund). Meni ni bilo nič jasno. user posted image   Obnašala se je kot da je lačna, sesala je tudi, ampak požirala pa ni veliko. Kot da je hotela dudo. Bo treba zadevo ukinit, že vidim, da mi štalo povzroča, ker se jo je preveč navadila.

prvičmami jaz sem ugotovila, da jo napenja sveža solata, sadje pa sploh ne. Čokolado jem pa vsak dan, pa tudi ni nobene panike, ker je vsak dan drugačen.user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 518
27.2.2011 22:57:43   
zasi
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Mislim, da krči nimajo veze s tem kaj ti ješ. Če ga kej napenja, je mogoče kriva hrana, drugače pa najbrž da ne.

Juliji ni odgovarjalo mleko, ki sem ga jaz pila. Zato sem tako mleko, kot tudi jogurte v ponedeljek izločila iz jedilnika. In je že od takrat brez krčov.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 519
27.2.2011 22:58:40   
meta21

Helou!
Mišyka sporoča:
"Danes ob 2:04 je prijokala na svet naša čudovita punčka Neža, dolga 54cm in težka 3370g. Pa sem se le pridružila mamicam. Lp, Mišyka!"

user posted image user posted image user posted image Čestitke!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 520
27.2.2011 22:58:55   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n
Meta, kako tvoja viroza? Pa vidim, da si imela že navsezgodaj pestro. user posted image

Ni hujšega, hvala! Malo pokašljujem in kakšen robček umažem, drugače pa kolikor toliko prespana noč in ena urica popoldne delata čudežeuser posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 521
27.2.2011 22:59:20   
meta21

Valek, pozdravljena nazaj.

Kako ste kaj danes? Jaz sem danes totalno nenaspana. Naša štručka je dobila hude krče čez noč in drisko. Pred urco sem ga zopet previla, spet polna driska revček je kakal še med previjanjem. Mene je groza, upam da se ustavi čene bomo leteli pod nujno v Lj.
A mogoče kera ve kje je urgenca za take male štručke? user posted image

Na Metelkoviuser posted image . Nisem ziher

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 522
27.2.2011 23:18:48   
meta21
Na FB-ju sem zasledila, da je babynitka tudi že postala mamica. Mislim da 23.2. Imajo pa Emo!

user posted image user posted image user posted image Čestitke!user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil meta21 -- 27.2.2011 23:19:15 >

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 523
28.2.2011 9:03:11   
maurica
Mišyka čestitam!!! user posted image

čestitke tudi tebi babynitka!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 524
28.2.2011 9:07:01   
maurica

Isto sem tudi jaz decembra dala precej denarja za nova očala, ker se mi je dioptrija povečala... pa že tako imam preveč dioptrije in tudi cilindra user posted image ... upam, da mi ni kaj popokalo, kot piše zgoraj PilotGirl7.

Jaz sem bila na pregledu enkrat v nosečnosti in mi je rekla, da naj naslednjič pridem 9 mesecev po porodu, ko se stanje čisto znormalizira. zaenkrat imam občutek, da se mi ni nič poslabšala dioptrija

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Enako ime?
Masha_M

Če bi izvedeli, da je nekdo od vaših bližnjih otroka poimenoval enako kot vi svojega, ali bi se počutili...?

jezno, užaljeno? (30%)

počaščeno? (32%)

indiferentno? (39%)

Število vseh glasov: 209

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!