|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
26.2.2011 19:06:38   
aktak

IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

IZVIRNO SPOROČILO: aktak

Živijo,

sem vas uspela na hitro prebrat. Vem da sem hotela še nekaj komentirat ampak ne vem več kaj.
Pri nas smo imeli zadnje dva dni težave s krčki in je bil nepopisen jok podnevi in ponoči. Tako, da smo poslali tatkota v Italijo po kapljice in vse kaže da so počasi prijele saj je danes bistveno boljše. Sicer smo najprej probali z eteričnim oljem brina masirat trebušček ampak je to bolj malo ublažilo težave, na koncu smo se zatekli h kemiji user posted image .
Čukica ta mali je pravi frajer. Sem vesela, da je bilo na pregledu vse ok.
Če se spomnim, kaj sem še hotela pokomentirat se vrnem user posted image

Kakšne kapljice ste pa kupili v IT? In kje? user posted image
Za vsak slučaj ... user posted image

Kupila sva Mylican kapljice. Moj jih je kupil v Špetru (nam je najbližje) mislim da jih dobiš v vsaki lekarni. Sicer pa dobiš v Karminu še ene druge če so te premalo, ti jih zmešajo pa glede na težo.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 451
26.2.2011 19:09:47   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami
Sem že včeri hotla vprašat, pa sem seveda pozabla - če uporabljate dudo? Js sem ji dala parkrat zvečer če je bla ob 23 še čist budna da je lažje zaspala, zdj sem pa še ugotovila da se z njo zamoti in zeloooo oblaži krče, tk da jo ma tud čez dan v ustih, ne skoz ampak če bedi in ni na rokah ji pa dam, da se lažje zamoti v ležalniku.

Naša ima dudo običajno čez dan, ponoči pa ne, ker zaspi brez nje in je ne bi rada navajala nanjo. Običajno jo dobi, ko je taka "tečkasta" in še sama ne ve, kaj bi rada, pa je potem mir. Pa na previjalni jo dobi, da imamo tišino, ker drugače moj dobi živčni zlom, ko jo previja. user posted image
Sem pa opazila, da me je začelo boleti, ko se doji, a je možno, da zarad dude ne zagrabi več pravilno? user posted image

Mišyka v šoli za starše so rekli na 10min. Če se je začelo ti želim čim manj bolečin in čim hitrejši porod. user posted image

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 452
26.2.2011 19:10:47   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04

Hej, hej, nosečke, kako ste kaj? Ni nobeneda glasu od vas user posted image
Pri meni še vedno nič novega, le slabo spim in danes me precej bolj špika v nožnici kot pa prejšnje dni, tako da ne vem, če mi bo uspelo iti na sprehod.

Lep pozdrav tudi vsem mamicam...

me prav zanima katera od naju bo prejuser posted image  ..kakor zgleda bom jaz to lepo prenesla v marec..čedalje manj znakov imam za rodituser posted image ,
tečna sem in okorna...še danes me je sestra pogledala v P in pravi ...ja kolikšno težo sta pa prvi dve imeli,ker imam konkreten trebuh...pa začela sem pokat,kjer sem imela stare strije se mi je začelo od tam nadaljevat..na konicah user posted image ...upam da gre čimprej ven da ne bo še huje popokan trebuh
nič treba bo stavit za kremšnito tako kot so meta,maurica in suzyuser posted image user posted image user posted image  pa bo mogoče tudi pri naju kaj začelouser posted image

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 453
26.2.2011 19:24:38   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Kopanje: mi mamo banjico pa sem pr prvemu skor šla še čebriček kupit, ker je imel eno obdobje, ko se je "bal" banjice (ležečega položaja) ko user posted image križa in bi nam bilo vsem lažje s čebričkom pomoje... Tko de sem si ga zdej ogledala in ker smo dobili bone za BC ga bom verjetno kr kupila, ker mamo stojalo tako, de tut zraven paše user posted image Pa še lažje bo vodo do spalnice prnest v čebru kot jo je v banjici (mamo mal zapleten sistem, vem, al drgač ne gre). In ga bom poj večkrat zmočila pomoje user posted image .

Mi imamo banjico-Bebe Jou s stojalom in tudi nameravam čebriček dokupit, kasneje, ko bo že glavico držal. Verjetno paše samo Bebe Jou čebriček ali tudi Tummy Tub v tisto luknjo?

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 454
26.2.2011 19:24:47   
Patrisha

jaz ocitno nimam pojma o dojenju user posted image
mi2 se dojima na cca. 2.5 h od 15 do 30 min.. odvisno kak kdaj.. ampak med enim in drugim dojenjem mam zizo tak trdo da joj in ze rahlo boleco ?? zdaj nvem al morem podojit na eni + drugi, al samo eni in potem drugo rundo na drugo zizo al ce rajsi zacnem crpat... ce mi zna dat kera kak pametni odgovor, ker moja patronazna kr nekaj flanca user posted image user posted image

Kako preprečevati  zastojno vnetje (mastitis)?

Včasih so lahko vzroki zelo banalni, kot npr. ročaj nahrbtnika ali varnostni pas, ki pritiskata na določeno mesto na dojki do resnih vzrokov: da si mati preveč prazni dojke (dodatno stimuliranje z iztiskanjem, poleg dojenja), otrok preskoči obrok in takšnih, ko vzrokov enostavno ne moremo odkriti (in jih iščemo v življenskem stilu - premalo počitka, prehiter tempo, stres).

Zastojno vnetje (mastitis) je bakterijska okužba v dojki, ki se lahko pojavi pri doječih materah. Mastitis se lahko pojavi tudi pri nedoječih materah, nosečnicah in celo pri majhnih otrocih. Nihče ne ve natanko, zakaj nekatere ženske dobijo mastitis, nekatere pa nikoli. Do bakterijske okužbe lahko pride preko razpokanih in ranjenih bradavic, toda tudi ženske, ki nimajo ranjenih bradavic lahko vseeno dobijo mastitis.

Razlikovati moramo pojma "mastitis" in "zamašeni mlečni vod". Zamašeni mlečni vod ne potrebuje zdravljenja z antibiotiki, medtem ko so za zdravljenje mastitisa pogosto (toda ne vedno) potrebni. Zamašeni mlečni vod nakazuje boleče in oteklo mesto na dojki, pogosto pospremljeno s pordelo kožo. Mastitis pa spremljajo še vročina in simptomi, podobni gripi in zelo hude bolečine v dojki. Včasih je težko ločevati med zamašenimi mlečnimi vodi in mastitisi, vendar zamašeni mlečni vodi pogosto vodijo v mastitis.

Zdravnik diagnosticira mastitis takrat, ko je v dojki boleče, otrdelo in oteklo mesto. Če ima mati vročino brez zgornjih znakov najverjetneje ne gre za mastitis. Tudi simptomi gripe in vročine sami niso dovolj, da se določi mastitisno vnetje v dojki. Močna, kljuvajoča bolečina v dojki, brez otrdelega, oteklega mesta tudi ni mastitis. Takšno bolečino verjetneje povzroča glivična infekcija in je ni potrebno zdraviti z antibiotiki.

Najpogostejši vzroki za nastanek mastisa so: slabo in nepravilno pristavljanje in neredno, ne dovolj pogosto sesanje dojenčka.

Zamašeni mlečni vodi lahko nepričakovano nastanejo v času 24 do 48 ur. V času, ko je vod zamašen je dojenček lahko pri dojenju na tej strani bolj nemiren, siten ali dojko celo zavrača, saj je tok mleka drugačen kakor je navajen.

Zdravljenje zamašenih mlečnih vodov

Zamašeni mlečni vod se najhitreje odpravi tako, da:
1. nadaljujete z dojenjem tudi na prizadeti dojki
2. bolj pogosto dojite na prizadeti strani
3. otroka dojite na prizadeti strani tako, da ima lička naslonjena na predel, ki je otrdel in boleč in menjamo položaje med samim dojenjem, tako da otrok izprazni vse predele v dojki
4. med hranjenjem dojenčka nežno masirajte in stiskajte dojko
5. na prizadeti predel dojke položite topel obkladek ali v pleničko zavit termofor
6. mati z zamašenim vodom ali mastitisom naj kar največ počiva, otroka vzemite s seboj v posteljo in "gnezdita"
7. včasih se lahko za zamašen mlečni vod zamenja boleč mehurček na bradavici, ki je v bistvu zamašena, vneta lojnica. Tak mehurček prebodite s sterilno iglo in iztisnite zobni pasti podobno snov. Če ne morete tega storiti sami, obiščite zdravnika.

Če se zamašen mlečni vod ne pozdravi v 48 urah, obiščite zdravnika.

Zdravljenje mastitisa

Če ima mati simptome mastitisa več kot 24 ur, mora mati obvezno k zdravniku. Zdravnik bo predpisal terapijo z antibiotiki. Če mati še nima simptomov več kot 24 ur, se antibiotik lahko predpiše, toda materi se svetuje, da počaka, preden začne jemati zdravilo. Če se simptomi v naslednjih 8-12 urah poslabšajo (več bolečine, povečanje pordelega mesta, povečanje zatrdline), potem mora mati začeti s terapijo z antibiotiki. Če se materi stanje po 24 urah ne poslabša ali ne izboljša, mora tudi začeti s terapijo z antibiotiki. Če simptomi mastitisa pojemajo, potem ni potrebe po terapiji z antibiotiki. Kljub zdravljenju se simptomi lahko vlečejo še naslednje dva do pet dni. Vročina ponavadi pojenja v času 24 ur, bolečina v času 24 do 48 ur, rdečina lahko ostane tudi še cel teden ali dalj. Ko se enkrat začne stanje izboljševati (z antibiotiki ali brez), se mora izboljšanje nadaljevati. Če se simptomi spet poslabšajo, mora mati obiskati zdravnika.

Zapomnite si:

Vsekakor nadaljujte z dojenjem, čeprav je lahko zelo boleče. Če je dojenje preveč boleče, na prizadeti strani mleko nežno iztiskajte in pričnite s ponovnim dojenjem takoj, ko bo mogoče. Nadaljevanje dojenja pripomore k hitrejšemu ozdravljenju mastitisa. Mastitis ne predstavlja nobene nevarnosti za otroka. K boju z okužbo lahko pripomorejo topli obkladki, veliko počitka, tudi povišana telesna temperatura. Povišano telesno temperaturo zdravite le, če je vaše telesno počutje zelo slabo ne pa zato, ker imate vročino. Po posvetu s svojim zdravnikom vzemite sredstva proti bolečinam, ki so združljiva z dojenjem.

Zdravila vam lahko predpiše le zdravnik. Antibiotiki, kot so amoxycillin in enostavni penicilini so za zdravljenje mastitisov pogosto neučinkoviti. Potrebni antibiotik je tak, ki je učinkovit proti bakteriji, imenovani Staphylococcus aureus. Učinkoviti antibiotiki zanjo so: Cephalexin, Cefaclor, Cloxacillin, Flucloxacillin, Amoxycillin-Clavulinic Acid, Clindamycin in Ciprofloxacin. Zadnja dva sta učinkovita tudi pri materah, ki so alergične na penicilin. Z vsemi temi zdravili je z dojenjem možno nadaljevati.

Možni vzroki, poleg bakterij, za mastitis ter zamašene vode so tudi:
- dojenček je preskočil obrok - ker je spal dlje kot ponavadi ali je bil hranjen po steklenički in so materine prsi prepolne
- dolgotrajen pritisk na prsi - pretesen modrček, pritisk materinega prsta med dojenjem (mnoge matere se bojijo, da dojenček med dojenjem ne more dihati in s prstom pritiskajo na tkivo)
- nepravilno pristavljanje dojenčka - dojenček zagrabi le bradavico in dejansko ne sesa dobro, kar povzroča zastajanje mleka
- mati je prezaposlena in premalo počiva.

Takoj, ko opazite zamašen vod ali prve znake mastitisa začnite z domačim zdravljenjem: s hladnimi obkladki si lahko blažite bolečino, s toplimi obkladki pa si pomagajte tik pred podojem, da mleko lažje steče. Kaj pomaga? Najprej in še posebej: počitek in še enkrat počitek. Nato - pogosto dojenje (brez dodatnega črpanja) le na otrokovo zahtevo, še posebej je dobro, da kakšen dan vedno začnete s podojem na boleči dojki, ko otrok še močno sesa. Nato - zelo zelo nežna masaža v bolečem predelu (ki ga prej pogrejete s toplimi obkladki), le s konicami prstov, najbolje pod toplim tušem. In ne nazadnje - sprememba položaja med dojenjem, poskusite otroka dojiti sede, če jo ponavadi dojite leže ali obratno. Za zamašene mlečne vode je odličen tudi (začasen) položaj, ko otroka položite na hrbet, na posteljo, z malce privzignjenim vzglavjem (npr. na blazini), se nad njim splazite na vse štiri in mu ponudite dojko v "prostem padu". Sliši se smešno, vendar je to položaj, kjer prav nič ne pritiska na dojko (ne modrček, ne položaj otroka, ne materini prsti,...) in je odličen za odpravljanje zamašenih vodov.

Dojite pogosto, predvsem na prizadeti strani, čeprav je dojenje boleče. Menjajte položaje pri dojenju in vsaj enkrat med obrokom postavite otroka tako, da je njegov nosek v smeri zamašenega voda. Če je le mogoče, za nekaj dni prenehajte nositi modrček, predvsem pa čimveč počivajte. Če nimate starejših otrok ali neodložljivih obveznosti, se z dojenčkom kar preselite v posteljo.

Mnogokrat so ponavljajoči se mastitisi tudi opomin, ki ga telo pošlje materi, naj upočasni ritem, naj več počiva in se bolj posveča dojenčku. Kadar se pojavi mastitis kmalu po že prebolelem mastitisu, je to skoraj vedno znak, da se vaše telo ni znebilo prve infekcije. Če se zamašeni vodi ali infekcije pojavljajo pogosto, potem je to znak, da je nekaj narobe z materinim splošnim zdravjem ali življenjskim stilom. Prepričajte se, da se zdravo prehranjujete, da popijete dovolj tekočine ter da dovolj počivate.

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 455
26.2.2011 19:27:49   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Sem že včeri hotla vprašat, pa sem seveda pozabla - če uporabljate dudo? Js sem ji dala parkrat zvečer če je bla ob 23 še čist budna da je lažje zaspala, zdj sem pa še ugotovila da se z njo zamoti in zeloooo oblaži krče, tk da jo ma tud čez dan v ustih, ne skoz ampak če bedi in ni na rokah ji pa dam, da se lažje zamoti v ležalniku.

Naša ima dudo običajno čez dan, ponoči pa ne, ker zaspi brez nje in je ne bi rada navajala nanjo. Običajno jo dobi, ko je taka "tečkasta" in še sama ne ve, kaj bi rada, pa je potem mir. Pa na previjalni jo dobi, da imamo tišino, ker drugače moj dobi živčni zlom, ko jo previja. user posted image
Sem pa opazila, da me je začelo boleti, ko se doji, a je možno, da zarad dude ne zagrabi več pravilno? user posted image

Mišyka v šoli za starše so rekli na 10min. Če se je začelo ti želim čim manj bolečin in čim hitrejši porod. user posted image

ma tole kricanje med previjanjem pa ocitno majo od P! vsaj za mojo vem.. ker so one modelke tak lepo previjale in jo metale in prevracale da joj.. in se pocasi navajamo na bolj nezno previjanje user posted image

duda? oja! nasa jo malo ma, malo ji gor dviguje.. mama bi rajsi vedla ce bi jo kdaj mela, ceprav ona pa je nekak noce user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 456
26.2.2011 19:41:42   
DIANE
Čav bao,

nč jst še kr v kompletu nvem kaj je zej z nami a ne bodo naši otročki vn pršli hehehe.
mene je edino ponoč neki tok špiknlo vendar pozneje se je vse umirilo in zej je čist vredi. Tišči me edin zle vse k sm se tok najedla hahaha

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 457
26.2.2011 19:45:05   
DIANE
A peti je že rodila?
Kok ste že po roku jst sm že 5 dni user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 458
26.2.2011 19:56:32   
Urša

Sem že včeri hotla vprašat, pa sem seveda pozabla - če uporabljate dudo?

Smo jo, pa mi je potem začel begat pri dojenju, čist ga je zmedlo in potem sem jo po nasvetu patronažne dala stran, pa je bilo kmalu spet vredu.

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 459
26.2.2011 20:05:12   
valek
Živjo mamice ....no sedaj lahko pišem tudi v tem imenu:)
mi smo se včeraj vrnili iz porodnišnice....vendar nisem utegnila do sedaj...
moja porodna zgodba:
21.2. na moj PDP, ob 17:17 sem imela prvi pravi krč, ob 17:47 na isti dan pa se mi je ulilo med nogami nekaj pa sm letela na wc in ugotovila da gre verjetno za plod. tekočino(no takrat sem se vam tudi javila), no je pa bila rahlo v rjavo obarvana, kar sem vedela da ni vredu in sma se kar pobrala z mojim v porodnišnico....
no tam so me seveda takoj sprejeli,ob 19-ih in me priklopili na ctg-imela takoj popadke na 3 min, bila 1 prst odprta...so me dali kar v porodno sobo,kjer se je počasi začelo-dali so mi spazmex in dve svečki...popadki so se stopnjevali,kmalu bila odprta 4 prste...nato so prišli tisi hudi krči,ki jih nikoli ne pozabim:(...in moj mi je res zelo pomagal,je bil od samega začetka skoz zraven, mi pomagal dihati in vse kar sodi zraven...vsaka mu čast,...težko bi brez njega...res sem že skoraj obupala, nakar reče da sm čisto odprta in da se glavica že vidi...in ta izjava mi je dala spet moči za zadnje iztiske......in nam je ratalo ob 00:56 roditi Kevina,velikega 54 cm in težkega 3970 g...babica je rekla da smo zelo hitro opravili glede na prvi porod, velikega otroka ...zelo sma vesela....

mali je dokaj priden, malo joka,veliko spi,...vendar ima ponoči eno obdobje 4ih ur,ko nič ne pomaga in samo joka....to me malo izčrpava,ker nisem skoraj nič do sedaj spala...upam da bo danes malo bolje...in da pridobim malo še spanja...
mali je zelo pogfosto lačen...ga hranim čisto različno je kr lačen, včasih na 1 uro, včasih 2 ure se pa zgodi tudi kdaj če je sreča na 3 ure,....a na žalost je največkrat nekje na 1 uro-2 uri....prsi menjavam.,..enkrat na eno enkrat na drugo...dojim ga po 15 minut...

za nazaj nisem utegnila prebrati(je malo preveč cca 15 strani...bom kdaj drugič....vsem pa se zahvaljujem za lepe želje in čestitke...
še pridem kaj gor ko utegnem

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 460
26.2.2011 20:08:53   
Urša

Točno tako.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 461
26.2.2011 20:13:30   
Urša
Super, Valek! user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 462
26.2.2011 21:33:46   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Točno tako.

Saj se mi je zdelo. Ker kar naenkrat ne odpira več ust tako na široko in potem jo težko tako prislonim, da zajame še večji del kolobarja zraven. Bomo mi to dudico malo zmanjšali, da ne bo z dojenjem kakih težav. Je pa fajn pripomoček in se je težko upret, če rabiš malo tišine, pa jo samo to pomiri. user posted image

valek super, da si se javila. Vi kar ujemite ritem, potem pa čim prej nazaj na rr na babji klepet. user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 26.2.2011 21:35:00 >

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 463
26.2.2011 21:57:43   
meta21
valek, pozdravljena nazaj!

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 464
26.2.2011 22:02:16   
meta21
Mene se pa nekaj loteva. Ta strejši nekaj kašlja in smrka, zdaj pa še mene nekaj hoče v grlu praskat in na kašelj silit. Upam, da ne bo hujšega. Včeraj zvečer sem si privoščila en babji sprehod (s kolegico sva se šli malo sčvekat na luft) in sem se zgleda mal premal oblekla.

Lahko noč!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 465
27.2.2011 8:22:59   
Patrisha

IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Točno tako.

Saj se mi je zdelo. Ker kar naenkrat ne odpira več ust tako na široko in potem jo težko tako prislonim, da zajame še večji del kolobarja zraven. Bomo mi to dudico malo zmanjšali, da ne bo z dojenjem kakih težav. Je pa fajn pripomoček in se je težko upret, če rabiš malo tišine, pa jo samo to pomiri. user posted image

valek super, da si se javila. Vi kar ujemite ritem, potem pa čim prej nazaj na rr na babji klepet. user posted image

no mene skor vedno boli.. sicer pri mojih XXXL bradavicah naj bi bilo dokaj normalno user posted image .. ceprav so patronazne nvem kak pametne samo ce mam jaz velike bradavice in kolobarje ogromne pa njena mala usteka no go, da nvem kolk tistega kolobarja zagrabi tak da ja.. pa se hudooo sesanje, mam tak filing ko da bi mi z slamico mozgane ven pila :)

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 466
27.2.2011 9:15:08   
tanjusi
Punce, da se vam javim, nekajkrat sem se javila na februarkah , drugače sem bolj aktivna pri marčevkah, rodila sem 21.2. 2011 deklico Niko , 3600g in veliko 52 cm ...Porod je bil kar naporen , ampak je vse pozabljeno ko dobiš mali zakladek v roke ...Zdaj sva že doma in se veselo cartamo ...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 467
27.2.2011 9:18:54   
meta21
Dobro jutro!

Za nami je že eno razgibano vstajanje. Bine je pokakan vsako uro, tako da od včeraj že samo kakce brišem. In da bo mera polna, si je Lovro že ob 7h sredi kopalnice stoje odpel pokakano plenico, ki je seveda padla po tleh, namazal si je pižamo, pingota (pingvin s katerim spi), da tal sploh ne omenjam. Jaz pa sem imela Bineta na previjalni v otroški sobi in vse kar sem lahko naredila, je blo, da sem se drla: Počakaj! Ne premikaj se!
Mož je vse skupaj mirno prespal ...  pa naj mu bo, ker me je ponoči pustil spat in je on malega nahranil.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 468
27.2.2011 9:20:26   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

Punce, da se vam javim, nekajkrat sem se javila na februarkah , drugače sem bolj aktivna pri marčevkah, rodila sem 21.2. 2011 deklico Niko , 3600g in veliko 52 cm ...Porod je bil kar naporen , ampak je vse pozabljeno ko dobiš mali zakladek v roke ...Zdaj sva že doma in se veselo cartamo ...

Smo našle veselo novičko tako, da si lahko nekaj strani nazaj prebereš naše čestitke. No, če ti ne uspe pa še enkrat iskrene čestitke!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 469
27.2.2011 9:32:11   
tanjusi

Smo našle veselo novičko tako, da si lahko nekaj strani nazaj prebereš naše čestitke. No, če ti ne uspe pa še enkrat iskrene čestitke!

Hvala!!

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 470
27.2.2011 10:17:24   
tamy82
Midva z Valom sva danes spet cel dan sama, ker tatko dela do 19h user posted image Pa še zbudila sem se z vročino 37.9 user posted image Zdej sem HB že precej boljše, vzela sem en lekadol+C tako da je vročina padla in tudi počutim se precej bolje.

Duda: čeprav sem bila jaz precej proti, je našemu Valu takooo zelo všeč, da si ne predstavljam več, da bi bili brez user posted image Se pa trudim, da mu jo dam ko je res nujno, da je nima kar skozi po ustih. Pri dojenju pa zaradi tega nisem opazila kakšnih težav - upam, da tako tudi ostane user posted image

valek super, da ste že doma in da si imela lepo izkušnjo s porodom user posted image Vi se kar navadite eden na drugega, potem pa lahko prideš tudi kej na rr čvekat user posted image

tanjusi čestitke še enkrat za malo princesko! user posted image

aktak hvala za info! user posted image

Sam zdej pa res neki štrajkate naše user posted image , a ne bo nobena več rodila v februarju? user posted image
Srečno!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 471
27.2.2011 10:32:07   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Midva z Valom sva danes spet cel dan sama, ker tatko dela do 19h user posted image Pa še zbudila sem se z vročino 37.9 user posted image Zdej sem HB že precej boljše, vzela sem en lekadol+C tako da je vročina padla in tudi počutim se precej bolje.

Duda: čeprav sem bila jaz precej proti, je našemu Valu takooo zelo všeč, da si ne predstavljam več, da bi bili brez user posted image Se pa trudim, da mu jo dam ko je res nujno, da je nima kar skozi po ustih. Pri dojenju pa zaradi tega nisem opazila kakšnih težav - upam, da tako tudi ostane user posted image

valek super, da ste že doma in da si imela lepo izkušnjo s porodom user posted image Vi se kar navadite eden na drugega, potem pa lahko prideš tudi kej na rr čvekat user posted image

tanjusi čestitke še enkrat za malo princesko! user posted image

aktak hvala za info! user posted image

Sam zdej pa res neki štrajkate naše user posted image , a ne bo nobena več rodila v februarju? user posted image
Srečno!

Upam, da se hitro pozdravišuser posted image  in da vama do 19h hitro mine. Nedelja res zna bit smotana, če si sam.

Malo opazuj Vala, če ga bo kaj bolj šravfalo, ker je meni enkrat v lekarni rekla, da med dojenjem odsvetujejo lekadol plus C, ker C vitamin šravfa.

Poleg štrajkajočih nosečk pa jaz pogrešam še kar nekaj mamic. Ninchi je bila včasih ful aktivna pa še cel kup jih je, ki se nič ne javijo. Se mi zdi, da nas je enih 10% samo ostalo tukajuser posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 472
27.2.2011 10:38:00   
trsica
Hojla.
tudi jaz sem danes cel dan sama s tremi. user posted image Mož je šel na vikend porezat trto.
Ponoči je bila spet žurka. Mož je z davidom čukal do enih, ker je imel krče. Potem je pa spal do pol sedmih.  Jaz pa sem z Nadjo na trebuhu zaspala ob desetih pa do dveh. Potem pa na dve uri. user posted image

Zeh... user posted image

Res jih je večina izginila. Od dvojnih se pa samo še jaz javljam bolj pogosto. user posted image Mogoče imam preveč pridne otroke. user posted image No, s torkom gre mož nazaj v službo. Bomo videli, koliko časa mi bo takrat še ostalo. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 473
27.2.2011 10:39:39   
Nina33
Helou!
Mišyka sporoča:
"Danes ob 2:04 je prijokala na svet naša čudovita punčka Neža, dolga 54cm in težka 3370g. Pa sem se le pridružila mamicam. Lp, Mišyka!"
Mišyka, še tuki: ČESTITAM!!!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 474
27.2.2011 11:00:00   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

jaz ocitno nimam pojma o dojenju user posted image
mi2 se dojima na cca. 2.5 h od 15 do 30 min.. odvisno kak kdaj.. ampak med enim in drugim dojenjem mam zizo tak trdo da joj in ze rahlo boleco ?? zdaj nvem al morem podojit na eni + drugi, al samo eni in potem drugo rundo na drugo zizo al ce rajsi zacnem crpat... ce mi zna dat kera kak pametni odgovor, ker moja patronazna kr nekaj flanca user posted image user posted image

A na bl pogosto je pa ne moreš pristavit, se ne zbudi? Če se naje na eni, ti ni treba še druge tišat kuj, sam če maš pa že trde, je pa pomoje bolj al čez čas jo pristavt (če hoče al ne user posted image ) al pa spumpat vsaj toliko, de pritisk popusti.
Men je včeri Joška Fišer prej eksplodiral user posted image , sem bla čist premočena v parih minutah user posted image . al je ostalo dost še za poj, sam župco smo skor vso polil user posted image .

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Nakupovanje
patkapatatka

Kje najpogosteje nakupujete za vaše otroke?

na spletu (7%)

v trgovini (93%)

Število vseh glasov: 193

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!