|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dolenjke, 4.del
20.2.2011 22:12:28   
dekle23
živjo, evo nas iz bolnice. za domačo nalogo smo dobili počivanje in pitje magnesola in železa, da ne bo več krčov user posted image

ravno gledam odpustnico pa gor piše par podatkov k mi niso poznani. tako da, ve imate že veliko več izkušenj in bi bila vesela če mi jih pomagate razvozlati :)
kaj pomeni BPD, FAC in pa FL?pa povsod je zraven še ena številka v (). to so namreč merili pri obeh user posted image , pa se sedaj matram s prevodom vsega tega :) tako da če katera ve, bi bila vesela, da to deli tukaj gor :)

lepo noč vsem skupaj user posted image

(odgovor članu ajč.)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
21.2.2011 9:49:32   
vesna_b
ojoj, dekle, upam, da si že doma. pazi se... a, vidim, da si. ej, ti ne znam pomagat, sam upam, da ti škratka ne bosta več nagajala.

ja, petra, čedalje bolj nestrpna boš user posted image  poznamo. ma naj pikec uživa. sedaj mu/ji je tako luštno, pol bo pa vse na novouser posted image

ajč- o dobrodošla nazaj user posted image . pa me se preveč matrat, ker pospravljanja nikol ne zmanjka... poznam pa brce v mehur... jaz sicer nosim spredaj in nizko, ampak v mehur pa tako žokne, da če nimam praznega, zna tud kaka kapljica uidt... no, zarad tega imam tud trebuh ogromen. mislim, da bi se lahk kosala s petro. nazadnje, ko sem jo vidla, je bil še majhen... user posted image

no, pri nas je pa bil tale vikend mal na off... v petek sem oprala 2 stroja, v soboto smo šli v Lj, na obisk, pa moj bi moral jit na polet nad Bledom, pa so odpovedali zaradi slabega vremena, šli smo na pozno kosilo (smo imeli pozen zajtrk in smo pojedli sam zelenjavno juhico, preden smo šli, ob pol poldne), potem pa smo šli v h&m kupit nekaj za dojenčka. sem rekla tamali, da lahko ona izbere. no, zapičla se je v roza črtaste hlačke in roza bodi. ha ha ha, sem se smejala. bolj, ko sem ji iste zelene hlačke ponujala, bolj se je ona za roza zagrela. sicer v nevtralni barvi je bilo vse plišasto, tako da nisem kupovala nič, razen bodije i love mum, potem smo šli na kavo, kjer je tamala uživala v barvanju, in nato še v c&a. tukaj smo končno našla 2 nevtralna bombažna pajacka, nevtralnih barv, in je tamala potem izbrala enega. kako se ji je fino zdelo... no, sedaj imamo tudi za iz porodnišnice že nov kompletek.

včeraj je prišel svak domov, z družino, pa še sestrična od mojga, in sem kuhala kosilo. no, solato je tašča naredila, ostalo jaz. pismo sem popoldne žekomaj hodila, saj sem bila še od sobote precej boga. no, sam sem pa popoldne vseen še zlikala tista dva stroja. saj drugače bi me pa počakala...
noge mi že zatekajo...user posted image user posted image user posted image user posted image  sicer ne vsak dan, sam če sem velik na nogah.

no, včeraj je bila tamala malo sumljiva, ponoči jo je začela kuhat vročina, tako da smo danes kar doma. pa jutri tud še bomo. sam zanimivo, ker nismo bili nekaj full zunaj v soboto. no, pa saj tud meni paše mal možgane dat na off... itak pa sem že v petek povedala moji nadomestni, kaj ima danes za delat. odločbe za dopuste, za 200 ljudi. dost dela bo mela... user posted image  pa še da v program vnese, pa skuvertira, pa razdeli...

aja, pa danes pečem krofe. se mi jih že cel teden lušta, tako da.... njami... ej, jaz tud full uživam v peki. prav sproščam se ob tem user posted image

nič, dovolj za enkrat.
se še kaj tipkamo

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 21.2.2011 9:50:16 >

(odgovor članu dekle23)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
21.2.2011 12:14:31   
Tincy90
Oj...

Dekle- user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , za te kratice pa tud js nimam pojma.

Vesna_b- user posted image user posted image user posted image , naj se tamala čim prej pocajta! In supr za šoping, js bi tuuuuud.user posted image zdj že nestrpno čakam obračun iz BC, da vidm kolk bom dobila bona za zapravt.
user posted image user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
21.2.2011 21:48:03   
frufru
za FAC ne vem, drugi dve sta pa meritvi s pomočjo katere spremljajo rast otročka, ponavadi merijo še AC- 0bseg trebuščka. mogoče bi to bilo fetus abdomen circumferenceuser posted image
BPD - biparietal diameter, prečni premer glavice
FL - femur, dolžina stegnenince

< Sporočilo je popravil frufru -- 21.2.2011 21:50:52 >

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
22.2.2011 11:06:45   
lenkadolenka
Punce,
mene pa zanima, kam hodite oz. ste hodile na telovadbo za nosečnice?
Jaz razmišljam, da bi začela hodit, pa me zanima, kam se najbolj splača vpisat...

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
22.2.2011 13:27:21   
vesna_b
o, čveke, ste pa naklofale... user posted image

lenkadolenka -vem, da je petra hodila v zdravstveni dom, ker sem imela namen se ji pridružit, pa me je moj zafrknil. hm...user posted image
za drugje pa ne vem, če je še kje.

jaz sem danes še doma, jutri pa gremže pogledat v službo, če me še kaj pogrešajo user posted image

nič, uživajte

(odgovor članu lenkadolenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
22.2.2011 18:00:03   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: lenkadolenka

Punce,
Jaz razmišljam, da bi začela hodit, pa me zanima, kam se najbolj splača vpisat...

v ZD v NM je ob pon ob 18.00 cena 6€na uro, plačaš za 1 mesec naenkrat

(odgovor članu lenkadolenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
22.2.2011 18:33:22   
kaminek
dobr večer!

na hitro; smo ble v nm bolnici in danes smo doma nazaj, ker je imela Patricija v nedeljo vročinski krč. diagnoza=angina, kar je bil povod za krč, ki se je zgodu pri 38,2 st.C. grozn,....ah, kaj vse naši tamali doživljajo.

me pa neki zanima, mi je zdravnica od Patricije rekla, da ne morm dobit bolniške za dni, ko sva ble v bolnici in da morm koristit dopust. men se to zdi čudn, morm mal prevert. a mogoče, katera od vas ve, kako je s tem?

bodite zdravi,....pozdravček

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
22.2.2011 19:02:18   
Udb
kaminek te čisto razumem - tudi moj sine je mel enkrat vročinski krč, tako da - vem da je grozno.

glede bolniške - za dni v bolnici ti ne pripada nega otroka - če pa imaš dokaj normalnega tvojega zdravnika, ga lahko prosiš za bolniško. Vsaj z mojo se je dalo vedno zment.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
22.2.2011 19:30:37   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: frufru

IZVIRNO SPOROČILO: lenkadolenka

Punce,

v ZD v NM je ob pon ob 18.00 cena 6€na uro, plačaš za 1 mesec naenkrat

res je...imaš pa še v Balnei, vsako sredo ob 17h, isto 6eur na uro :)

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
22.2.2011 23:33:59   
dramica
kaminek ja,res tudi ko smo bili mi v bolnici se ni dalo dobit bolniške ker je otrok v času ko je v bolnišnici preskrbljen in ne potrebuje nege staršev ker oni kao skrbijo zanj.Tako obrazložitev sem dobila jaz.Se mi pa zdi po eni strani tole malo mim ker bogi otročki potrebujejo ob sebi svoje starše za tolažbo, družbo,pomiritev...ja tako je to.."romi imajo prednost ne rabijo bolnišk ker NE DELAJO!!user posted image Se opravičujem ampak tako je!Povsod imajo prednostiuser posted image user posted image .

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
23.2.2011 9:31:23   
lenčy
evo še mene malo...
sem zlo napeta zadnje dnji, ker se še trudim z diplomsko, ki pa bi jo že mogla dat v lektoriranje... če bi bli na svetu perfektni mentorji, bi se še dalo kaj, zdj pa lhk sm molim pa čakam...

vidim, da nobena nova rodilauser posted image  petra ti si na vrstiuser posted image  a že imaš pripravlene tiste sexy mrežaste gatke?user posted image  js sm jih kupila v milerju, so ble kar fajn med čiščo-priporočam.

upam, da ste vsi zdravi. danes je sonček, boste lahko vzunaj!

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
23.2.2011 11:22:02   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: Udb

glede bolniške - za dni v bolnici ti ne pripada nega otroka - če pa imaš dokaj normalnega tvojega zdravnika, ga lahko prosiš za bolniško. Vsaj z mojo se je dalo vedno zment.

ja, edino to ti preostane. da ti tvoj zdravnik predpiše bolniško zate. adijo pamet sistem, ampak takole mamo. saj je dramica prav napisala...

lenčy - vidiš, jaz sem jih pa še iz P prinesla, tako da nisem rabila nič kupovat... pa tud čišča je bla hitro mimo...

no, naša je končno boljša. je bila že včeraj sicer brez vročine, sam še mal je pokašljala, tako da je bila en vragec, in je že sanjala vrtec. danes sem jo dala mal, zdele jo grem pa iskat, pred spanjem. a ni to lepo, ko vidiš, da so otroci navdušeni nad vrtcem?

ah, nič, bejbe, uživajte. pejte ven, jaz ne bom mogla. bomo še kar not s tamalo...

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
23.2.2011 12:24:06   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: dramica

kaminek ja,res tudi ko smo bili mi v bolnici se ni dalo dobit bolniške ker je otrok v času ko je v bolnišnici preskrbljen in ne potrebuje nege staršev ker oni kao skrbijo zanj.Tako obrazložitev sem dobila jaz.Se mi pa zdi po eni strani tole malo mim ker bogi otročki potrebujejo ob sebi svoje starše za tolažbo, družbo,pomiritev...ja tako je to.."romi imajo prednost ne rabijo bolnišk ker NE DELAJO!!user posted image Se opravičujem ampak tako je!Povsod imajo prednostiuser posted image user posted image .

mislm, zakaj pa imaš plačane prispevke, pa dodatna zavarovanja in podoben š.i.t.????WTF, sm tko razpizdjena, da ne morm povedat.
zdej pa naj otroka samga pustim, da bo klical za menoj in jokal za brez veze, pa že tko ga matra,...pa tud v bolnici, osebje je ok, ampak "ugodje" pa je fenomenalno grozno-spiš na sedežu, k se mal poleži in to tko, da maš rit v luknji, noge auf, glava ti pa niha iz ene strani naslona na drucga. a zato, ko si pri otroku in mu pomagaš, da čimprej ozdravi, ne dobiš bolniške?????
sej, enim res "paše" bit "rom". i dont understand ;(((((

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
23.2.2011 12:56:27   
cukr07
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek
me pa neki zanima, mi je zdravnica od Patricije rekla, da ne morm dobit bolniške za dni, ko sva ble v bolnici in da morm koristit dopust. men se to zdi čudn, morm mal prevert. a mogoče, katera od vas ve, kako je s tem?

Midva sva bila z Lenartom med božičem in novim letom v bolnici 8 dni in mi je bolniška za nego otroka pripadala za dan sprejema v bolnico in za dan odpusta iz bolnice. Za ostale dni se moraš znajt pač sama (jaz sem koristila dopust, ker sem ga imela kot po naključju ravno za takrat planiranega). Sem bila pa tudi jaz takrat zaradi tega zelo jezna, saj si niti pod razno ne predstavljam, da bi samega pustila v bolnici. Vem pa da če nebi imela možnosti koriščenja dopusta bi šla zihr do svoje osebne zdravnice in jo prosila za bolniško.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
23.2.2011 17:20:12   
kaminek
da sporočim še eno  novost v našem domu.....

....pralne krogle so zakon. sm jih naročila, ker je Patricija dobila neke izpuščaje, kateri so bli posledica viroze. ampak sm začela razmišljat, da bi blo dobr bolj EKO varianto imet doma in sm jih naročila in zdej tud sprobala. dala sm prat tetra plenice na 60 st. in so se oprale zelo dobro. torej na manj st., z nič praškauser posted image user posted image . dobra investicija.

danes gre še moj kupit inhalator, da bo mala malo inhalirala, ker ima laringitis in se odkašljuje na moč, tko da bomo imel kar nekaj novosti doma. sej človk ne pomisli na take stvari, ko pa jih nuca, jih pa hitr nabav.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
24.2.2011 9:45:29   
majch
Samo en kratek pozdravček z naše strani...

uživajte babike , pomlad bo! user posted image

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
24.2.2011 12:23:57   
ajč.
Na hitrco malo pokomenteram user posted image
Kaminek...kar se tiče teh pralnih krogel-res so zakon...pri belem jaz sicer dodam še malenkost praška...drugače pa če imaš pralni stroj ,ki prere pri 90° je vredu...moja mama ima 95° in ji je kroglo potegnilo skupej user posted image user posted image user posted image sej prala je normalno še, samo smešno je bilo user posted image

tak lep sončen dan, mene pa muči zaspanost in grem kr nazaj v posteljouser posted image

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
24.2.2011 13:07:49   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

evo še mene malo...
sem zlo napeta zadnje dnji, ker se še trudim z diplomsko, ki pa bi jo že mogla dat v lektoriranje... če bi bli na svetu perfektni mentorji, bi se še dalo kaj, zdj pa lhk sm molim pa čakam...

vidim, da nobena nova rodilauser posted image  petra ti si na vrstiuser posted image  a že imaš pripravlene tiste sexy mrežaste gatke?user posted image  js sm jih kupila v milerju, so ble kar fajn med čiščo-priporočam.

upam, da ste vsi zdravi. danes je sonček, boste lahko vzunaj!

glede mentorjev se kr strinjam...in ja tudi moja bi moraal it ze v lektoriranje pa se kr nisem dobila nazaj od mentorce...

drgac pa ja...tud sexi mrežaste hlačke že mam .....ou yeahhhhhhhhhhhh :D

Alex, ste doma ko so počitnce? user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
24.2.2011 14:28:56   
Alex01
petra - oooo, kaj to vidimuser posted image . Še 15 dni do dneva Duser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Drugače smo pa kar v službi, mali v vrtcu, veliki pa pri naniuser posted image .

za vse bolančke en kup user posted image user posted image user posted image

Ka je spet mrzlouser posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
24.2.2011 15:15:48   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: Alex01
petra - oooo, kaj to vidimuser posted image . Še 15 dni do dneva Duser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

jaaaaaa, ne vem al bi bla user posted image al user posted image
me dajejo kr mešani občutki...po en stran si ful želim čimprej, po drugi me je pa kr mal strah vsega...bemo....ma bo že user posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
24.2.2011 20:48:00   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

petra - oooo, kaj to vidimuser posted image . Še 15 dni do dneva Duser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

jaaaaaa, ne vem al bi bla user posted image al user posted image
me dajejo kr mešani občutki...po en stran si ful želim čimprej, po drugi me je pa kr mal strah vsega...bemo....ma bo že user posted image

to je čisto normalno, da imaš mešane občutke. Sem jih imela jaz tut. pa verjetno še katera. MEne je blo ful strah poroda, po drugi strani sem si pa ful želela, da bi že svojo bebico stisnila k sebi. Ampak nič se ne boj, ko se bo začelo dogajati, boš videla, strahu ni več. PA tut časa ni, da bi te bilo strahuser posted image . Potem, ko je šlo pa že čez PDP pa sploh ni bilo več strahu, samo želja, da bi bilo že mimo.
Samo pogumno, bomo vse dihale s tabouser posted image user posted image user posted image SREČNO

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
24.2.2011 22:36:33   
ursa_p
Pozdravljene dolenjke!

Vabim vse, na studijsko fotografiranje otrok to soboto 26.2.2011 v Planet Tus v Novem mestu! :D

Vse, ki ste na fb-ju, si lahko vec preberete tukaj:
http://www.facebook.com/event.php?eid=199625333396382
Bom pa zelo vesela, ce boste vabilo posredovali naprej! :D

Ce pa se katero kaj zanima, mi lahko pise tudi na privat! :D

Lep vecer vam zelim in upam, da mi ne zamerite, ker sem kar vskocila v vaso temo! ;)

Ursa

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
25.2.2011 8:26:06   
vipercat
lep pozdrav

midve sva že od torka doma, pa sem bila prelena, da bi prižgala računalnik - se je preveč lepo cartat. sva ok. mala je pridna, lepo se redi, veliko spi, samo rada se carta na zizah, zato imam toliko mleka da bo vse počilo. kar čakam da bom spet fasala mastitis. tudi ko se podojiva, je še kar vse trdo toliko ga je - joj joj kot krava mlekarica sem user posted image

kako ste ve kaj? grem malo prebrat kaj se je zgodilo, odkar meni bilo

(odgovor članu dekle23)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
25.2.2011 8:50:01   
vipercat

Evo, kaj sem našlauser posted image user posted image user posted image user posted image

VIPERCAT IMA NINOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKE

Danes ob 09:43 je Tevž dobil sestrico Nino, težko 3720g in veliko 53mm.

haha tole je moja napaka mm - sem pisala še čisto zakomirana od protibolečinskih user posted image .

hvala vsem za čestittke

z kofetkanjem počakite še kakšne 3 tedne - da se midve čisto sestaviva, potem pa gremo veselo na delo user posted image

mala princeska - kako je služba? si zadovolna? kaj pa moj krompir? user posted image

dekle 23 - jaz sem to ime do našega srečala samo enkrat, pa mi je bilo takoj všeč. sedaj ko ga imamo mi, pa se mmi zdi da jih je zelo veliko. ravno tako je z nino. prej nisem poznala nobene, sedaj pa jih redno srečujem user posted image

ajč - dobrodošla nazaj - v tople kraje??? iz kje si se pa selila?

dekle 23 - kar ubogaj pa na kavč

lenkadolenka - v trebnjem imajo v fitnes centru organizirano telovadbo za nosečnice če ti to kaj pomaga

kaminek to so tudi meni rekli ko sem bila pri malemu v bolnici da mi po zakonu ne pripada - hvala bogu je moja zrdavnica pametnejša od tega butastega zakona in mi je brez problema dala bolniško

punce kako zgleda tak krč in kaj takrta narediš. jaz sem devno mislila da to nastane šele ko je vročina višja od 40

meni je pa tale krogla bol tko no. sem prala z njo pa navadni flek od blata ni šel dol. prala sem na 40, brez praška, sem pa dala notri malo manj perila kot ga dam drugače, ker so mi rekli da drugače ne bo učinka. ja če blata ni sprala, kje bo kaj drugega

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?