ronja
|
Mojemu možu pa prekipeva, ko mu povem.Ker pred njim ničesar ne tajim kar ona dva govorita. In on tudi takega vmešavanja in takih besed ni navajen. Zgleda imaš fajn moža, kaj če bi zamenjala svojo primarno familjo za to, tadobro, ki sta jo sama ustvarila? Resno - to je super stvar, preverjeno . Da sta ti onadva prva, ostali so pa bonus, ne pa vsakodnevno prisotni, če ti grenijo življenje. Vsak starš ima pravico bit sam brez obiskov s svojim otrokom in tega mu nima nihče pravice očitat. Bigbunny prereži popkovino...resno. Ne vem zakaj imate tako urejeno,da se videvate vsak dan a očitno tebe in tvojemu ne paše.Čas je,da se postavita zase, da se dogovorite za obiske,ne vem enkrat tedensko/pač kako vam paše. Ker to ni življenje,vsakodnevno vtikovanje...ne vem,jaz bi že zdavnaj popi*****,da moji/njegovi starši vsak dan visijo pri naju!! Podpis pod vsako besedo. Moraš se zavedat, da imaš MOČ, da ti v bistvu nič ne morejo. Žal je tako, da jima raje ugodim, sem tiho samo da ne poslušam njunih žaljivk in poniževanja. Prekini stike za nekaj časa, da ugotovita, da tako ne gre. Če začnejo zjat na tebe ali žalit tebe ali partnerja, se enostavno posloviš, če si ti pri njih ali ju vržeš ven, če si doma. Če tega ne moreš, potem pa odidi iz svojega stanovanja - na sprehod, karkoli... Verjetno te ne bosta čakala par ur,d a se vrneš. In naslednjič isto. Dosledno, vsakič! To deluje;). Če se začne nekaj nesprejemljivega, pojdi stran, če nisi trenutno tako močna, da bi lahko z besedami postavila meje oz. če onadva tega načina ne razumeta. Daj jima vedet, da se na ta način pač ne boste videli, pika. Nisi več otrok, ki rabi potrditev staršev, potrditev zdaj dobiš od moža, tudi od otroka - ti da vedet, da si dobra mami, ne? Torej - zakaj bi rabila njuno potrditev? Če sta čorava, sta pač čorava, naj bosta čorava pri sebi doma. Telefon daj na tiho in se ne oglašaj, kadar ti ne paše. Se bosta že navadila, da se pač ne boste vsak dan slišali, če tebi to ne paše. Veš, koliko ti bo ostalo energije, če daš tole stran? Takes one to know one, čeprav ni bilo nikoli niti približno tako hudo - pa vseeno - jaz zdaj, odkar smo omejili obiske, naredim 100x več, imamo se 1000x boljše, sem 10000 manj zmatrana in manj bolana in smo 1000000x bolj zadovoljni - vsi 4je! Niso vse družine za vse - enim paše bit skoz skupaj, drugim pa ne in bi jim to bilo v breme. Če tebe to izčrpava, imaš vso pravico rečt ne. Če ne sprejmeta tega argumenta, tako ni to neka pristna ljubezen - ker če imaš nekoga res rad, mu daš dihat. Vso srečo - bolj močna si kot si misliš, garantiram!