Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarski sončki 2011 17.2.2011 23:49:40
|
|
|
|
BARBY_2007
|
br27 midve sva se naglihale, tudi dojenje nama je steklo mleka je dost da bi lahko še kazga otroka hranla, tko da si morem včasih mal ven spumpat. drugače pabi moja mala jedla vsako uro če bi bilo po njenem. sem vesela da je z gregecom vse ok.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 7:41:54
|
|
|
|
agataema
|
Dobro jutro, pri nas so vse noči iste, enkrat se zbudimo ob 3eh in potem ob 6ih zjutraj, tako da sem zelo zadovoljna. Pika27: kaj pa ko bi kupila sedež 9-36, recimo Kiddy in Cybex imata tiste z mizico in so zelo fajn in imajo zelo dobre varnostne ocene. Mi smo imeli Kiddya, mizico smo dali stran ko je imel 15 kg, saj mu je bil z mizico premajhen. Imamo pa tudi 15-36 Cybexa solution x-fix, pa smo ga notri dali malo pred tretjim letom, vendar je tudi imel že 15 kg in velik je bil 1m. Zdja moram it na hitor zajtr za starejšega mulca naštimat, potem pa pričakujem da se bo mlajši počasi zbudil .
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 8:07:24
|
|
|
|
Janci F
|
Pri nas je tudi enkrat spanje do 4 ure, enkrat pa do 5 ali 6 ure. In danes je spala od 20.30 do 5.45, tako da sem se jaz ful naspala in bom danes cel dan dobre volje. Tako lepo je biti naspan. Ta velik je že zrihtan in v varstvu, se trudi zaspati, je šel pa na en sestanek v službo. Prav pohvalit se moram, saj mi je včeraj končno uspelo zaključit en projekt za službo in močno upam, da ne bo potrebnih kakšnih popravkov ali sprememb. Danes sem pa že pospravila eno žehto in obesila drugo, sedaj pa me čaka zajtrk in en kup dela za bilanco. Uživajte v prečudovitem petku!!
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 8:16:15
|
|
|
|
darchy82
|
Dobro jutro . Kolk ste že zjutraj pridne . Jst sem sicer bolj jutranji tip, ampak rabim kar nekaj časa da se zjutraj skup sestavim . Naša pupa se je pa danes ponoči spet na 2 uri zbujala in potem še cel projekt dojenje vsakič traja po kako uro, ker mi vmes kar na joški zaspi, jst pa zraven. Potem se pa valda začne jokat, ker je še lačna, tako da moramo vajo nekajkrat ponoviti. Se mi zdi da se ponoči več futramo kot spimo . Je Lana res velik požerušček. A vam tud med dojenjem zaspijo in do katerega meseca to ponavadi traja? Pa še to... A ste ve že dobile zdravstvene kartice za ali vsaj potrdila? Jst sem obrazec in rojstni list že pred kakim tednom poslala na zzzs, pa še vedno nisem niti potrdila dobila pa ne vem koliko časa to traja. bim*bam čestitke za hčerkico Lano Pa lep dan vsem. Upam, da bomo danes spet lahko na sprehod šli, ker je bilo cel teden tako čudno vreme, da sem bila raje kar doma.
< Sporočilo je popravil darchy82 -- 18.2.2011 8:26:26 >
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 9:19:39
|
|
|
|
rdečebela
|
dober dan,madonca ja,mam kr slabo vest ker ste nekatere tako zgodnje in marljive.po pravici povedano sva mi2 danes še v postelji (pa ne okol govort) ampak se mi zdi da mam že kar nekaj čamo polovico noči.no mala zaspi enkrat ob 21h,22h pa spančka do 2h ali 3h,potem se pa kar na uro in pol ali 2 zbuja.in darchy,naša isto,zakomira nj jošku in je nism več zbudit.včasih še kupčka ne more podret.pol se pa napenja.mogoče se pa zato zbuja tko pogosto ker se ne naje dovolj.skratka,bolj mi je bil všeč začetni sistem,ko se je zbudila enkrat vmes in potem spala do 7h.to je zdej ena velika zmešnjava.in od tega ne spanja bom ratala kmalu ku en zombi.ne morm spat čez ko ona dremucka,ker je vedno kaj za postoriti.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 10:47:49
|
|
|
|
Tiasana
|
bim*bam čestitke tud z moje strani!!! Danes je taki lepi sonček tu pri nas... in pri 15 dnevih bomo šli prvič ven... jeeeejj . Sicer sam na balkon- se za malo časa pokazat sončku, vendar tudi to je nekej. Zdaj čakam, da se zbudi, da kr greva, ker pol pa je napovedana neka burja . Vsaj da je ne bi bilo. Včeraj je bila patronažna in je rekla za kapljice, da naj jih greva iskat. Je šla danes moja mami jih iskat, smo dobili D3. Je pa rekla patronažna, da jih zdaj dajejo, ko so stari od 14-3 tedne. Jst jih ne mislim še začet dajat, sploh pa bi raje vitamin D ulovila na sončku. Že tako so se po malem začeli krčki, kaj pa bo potem... A ve ste pol dajale te kapljice, še dajeste?
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 11:10:00
|
|
|
|
darchy82
|
Tiasana nam je patronažna rekla, da bomo glede teh kapljic izvedeli pri P. Glede na to, da bo prva posvetovalnica šele 8.3. jih bomo očitno začeli dajat pri 6 tednih.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 11:30:44
|
|
|
|
Miii
|
Punce, približno koliko pojejo naši na en obrok pri tej starosti? Danes si bom poskusila črpati mleko čez dan po dojenju, da bi shranila za kakšen obrok ali dva vnaprej, sam ne vem, koliko približno naj za en obrok sčrpam? Zdaj sem po dojenju načrpala 40 ml, ne vem, morda bi lahko še več, ne vem kok več pa mi tud po moje ne ostane, ker se je mleko že uravnalo s povpraševanjem se mi zdi..pred tem sem si ročno stiskala, če sem imela prepolne dojke, ker sem imela na začetku težave s preveliko količino..
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 12:24:49
|
|
|
|
Lu
|
Miii pomojem odvisno od otroka tam od 90ml do120ml. Ja, mi smo imeli spet pestro od 19.30 naprej. Pol sem naredila še mal dodatka. No pa ja spravila vase še cca 40 ml. Tako, da imam pomanjkanje popoldne. rdečebela... kakšne tablete imaš to za mleko? JanciF a si si glede na to, da ti je otrok spal skoraj celo noč kaj sčrpala mleko? Ker pri meni je skoz tako in so potem joške čist trde, ker kar pustim. Mogoče bi bilo bolje si črpat, pa se mi ga še mal več naredi potem. Shopping. Joj ko grem jaz ven hodim kar v trenirki. So boki še preširoki, da bi šla v svoje cunje nazaj. Groza.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 12:45:19
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lu JanciF a si si glede na to, da ti je otrok spal skoraj celo noč kaj sčrpala mleko? Ker pri meni je skoz tako in so potem joške čist trde, ker kar pustim. Mogoče bi bilo bolje si črpat, pa se mi ga še mal več naredi potem. Preden grem spat si izrčpam mleko in ko se zjutraj zbudim so ful polne. Res pa je, da imam od mastitisa naprej tudi manj mleka, tako da dlje zdržim brez črpanja.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 14:16:51
|
|
|
|
Putka
|
Pika27, škoda da se danes nisva uspeli dobiti, pa drugič. Naš Vitan je očitno po meni, uživa v šopingu in letanju naokrog, je spal 3 ure danes. Prespal obisk v službi, v Mothercare sem pa zapravljala, da se je zbudil in nahranil.. Mi smo Maxi Cosi Tobija do pred mesecem uporabljali, pa je naša Katja kar velika. Po kilah bi še šla not, ampak zdaj z bundami malo kriza. Tako da do nekje 4 leta bi še šlo v ta sedež.. Zdaj se pa mali zbuija, grem.. Aja, tele Coliprev v Lj lekarnah zgleda nimajo, ker je moj dragi šele v tretji, privat lekarni našel
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 14:23:26
|
|
|
|
aischa1
|
Pozdravljene mamice kako ste kaj danes?Pri nas imamo tak lep sonček tako,da smo se sprehajali šli smo malo do Dm po pleničke in mleko pa lepo počasi nazaj in Natali že 4 urce nana se vidi ,da paše sonček. Jaz sem včeraj dobila knjižico bonov od Dm in imam odveč bone za -25% od Milupa Aptamii AR za dojenčke pri povečanem polivanju in sicer 3x.Tommee Tippee kasete za ponovno polnjenje koša -25% 3x,Curaprox Baby zobna ščetka za zvečenje -25%,Afrodita dnevna ali nočna krema proti strijam 2x -30% če katero zanima naj se javi pošljem saj jaz ne rabim teh kuponov pošljem po pošti ni problema.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 14:25:36
|
|
|
|
Betkica
|
JanciF; AP AR(anti –»regulgitation«) neko dolgo ime ima ta kratica. Kot sem rekle, ne upam ga kupiti, ker na tej škatli nič ne piše, da je treba stati 7min. Zato me zanima ali ga je katera uporabljala in da se ravno tako zgosti. Ker te imajo povsod, AP anti-reflux pa le v Milerju. Zato moram ekstra se vsesti v avto in iti iskat. Ga pa prej rezerviram, ker sem tudi že prišla zastonj. Vzamem ga kar 3 škatle. Putka; prodajalka prvi, da sta ista, le da je eden pakiran za avstrijo, drugi za nemčijo. Na obeh piše številka 1; naj bi pa bila razlika v napisu in da je eden tako gost, da je ubistvu že 2. Moti me le to, da na tem s kratico AR ne piše da mora hrana stati 7min. In ravno te minute zgostijo hrano. Sem pa pediatrinji omenila, pa ni nič komentirala. Jaz namreč imam reflux. Br27. Rumenica! Meni je smiselno, da če spi, ga pusti spati. Ko se bo zbudil bo ful lačen in bo ful bl vlekel in tudi pojedel več! Če ga pa zbudiš, bo pa mal pojdel pa kar dremuckal zraven. Čisto brez veze to zbujanje. Moj predlog!! Tiasana; jaz dajem D-vitamin od enega meseca dalje po 2 kapljici. Tako mi je pediatrinja rekle. Sem pa danes klicala pediatrinjo glede pikic…s čim naj mažem in od česa to pride. Pa je rekla naj ga v ponedeljek pripeljem pokazai. Upam, da ne bo rekla, da od hrane, ker pol smo pa v »rit«.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 15:10:20
|
|
|
|
darchy82
|
Sem ravno danes zjutraj spraševala, če ste že dobile potrdilo iz zzzs-ja, pa ga je ravno danes poštar prinesel Zdej pa samo še davčno in zdravstveno čakam. Vlogo za denarno pomoč občine sem pa že tudi vložila. Čakamo dinarčke Sicer pa z Lano danes za 2 dni odhajava v LJ k mojim ta starim, ker se je možek odločil, da bo čez vikend še laminat polagal . Upam, da ne bo preveč hudo in da bo Lana pridna. Se še kaj oglasim ker kliče alarm...
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 16:33:39
|
|
|
|
rdečebela
|
darchy a to vlogo za pomoč občine si dobila na občini al so ti ga poslali?
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 16:55:48
|
|
|
|
darchy82
|
Glede pomoči sem se na občini pozanimala, potem so mi pa obrazec kar po e-mailu poslali. Ne vem pa, kako je na drugih občinah. Pa pri nas je 90 dni po rojstvu čas da oddaš vlogo.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 18:46:17
|
|
|
|
Tiasana
|
Glede te vloge.. najbolje, da pogledaš na strani občine, v kateri živiš. Vem, da v Ng npr. imaš vlogo na net strani, v občini v kateri sem jaz pa ti to vlogo sami pošljejo na dom...
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 19:05:27
|
|
|
|
rdečebela
|
aha,hvala obema za info.meni je prav iz glave šlo da morm oddat tudi to vlogo.ma mislim da mi je sestrična omenila,da jo tudi v naši občini pošljejo na dom.samo ne vem,a je treba kaj javiti,v nedeljo bo že 1mesec,pa nisem nič dobila. Lu-mislim da si ti spraševala o tabletah,imenujejo se Tametil.meni jih je predpisala kar pediatrinja kamor sem vpisala tamalo.drugač pa bom nabavila tudi kapljice v Italiji.sicer malo se je stanje izboljšalo s tem mlekom se mi zdi. Dns sm jo vagala in je imela 60gramov več ku učeraj.s tem da celo noč in danes cel dan ni še nič pokakala.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 19:35:54
|
|
|
|
BARBY_2007
|
jst pa več nevem kaj naj...moja mala bi se dojila vsako uro, če ji ne dam se pa ful dere in išče z usti, da kr trese z glavo..jst nevem a imam mogoče prevodeno mleko da se ne naje, ker ko je res 10-15min neprestano vleče potem pa spusti in ko ji ponujam še kr z jezikom odrine stran. a je pri kateri tudi tako?
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 20:04:29
|
|
|
|
rdečebela
|
ja podobno je tudi pri nas.sploh proti veceru,pozno popoldan ko je mal kriza z mlekom.pol nardi neki pozirkov ku pozresnica in zakomira na josku :) pol k jo hocm odlozit u postlco pa jok.to že smrdi po razvajenosti.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 20:49:50
|
|
|
|
pika27
|
Men se zdi tole z odlaganjem v posteljico bolj sprememba temperature in pol pogruntajo, da niso več pr teb. Jaz sem se pri prvi posluževala termoforja, da je bla posteljica topla, zdej mam pa tako vrečo, ki je tudi pod glavo (sicer ni najbolj pametno) pa včasih deluje včasih pa ne, ker termoforja se mi ne da štimat ponoč. Ja Putka škoda za danes, pa kdaj drugič, naslednji teden. Ja v lekarni LJ pa Coliprev nimajo in tud ne bodo mel. Vsaj tko so men rekl. Jaz sem jih pol dons dobila v BTCju v privat lekarni. Bom jutri probala pa poročam, če je kej učinka. Za sedež sva se pa odločla, da ker je za v drug avto, bova kr ob Romerja Evolvo vzela, je od 9-36 pa nima mizice. ČEz ene pol leta, pa upam, da bo stanje že kej drugačno, sicer stara še ne bo dost, mogoče bo mela pa zadost kil, ker naslednje leto jo z bundo sigurno ne bomo več not spravil. Za več mleka. A pivo ste poskusle? 2 dcl piva pr men naredi ful mleka. Če je pa ful kriza, pa pijem še čaj za dojenje od hippa, pr men deluje.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 20:50:12
|
|
|
|
Putka
|
Jaz že komaj gledam, najraje bi šla spat.. me je malo dohitelo, tole prebujanje na pol urce ponoči. Upam, da ga luna nosi, ker vmes je bilo nekaj noči že prav super... Mogoče bi bilo treba s kakšim dodatkom okoli 11te poskusit, da bi ga vsaj za par ur zmanjkalo.. Lahko noč.. predvsem meni
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 20:52:15
|
|
|
|
Putka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pika27 Men se zdi tole z odlaganjem v posteljico bolj sprememba temperature in pol pogruntajo, da niso več pr teb. Jaz sem se pri prvi posluževala termoforja, da je bla posteljica topla, zdej mam pa tako vrečo, ki je tudi pod glavo (sicer ni najbolj pametno) pa včasih deluje včasih pa ne, ker termoforja se mi ne da štimat ponoč. Ne vem če Jaz ga v tamali dekci zavitega, še vsega toplega dam v posteljo, po 10 minutah je že jamr
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 18.2.2011 21:06:53
|
|
|
|
rdečebela
|
ja jst sm tud nekje prebrala,da je fajn dat termofor u postlco ko ga vzameš vn (npr.za dojenje) da se postla ne shladi,pa pol k ga daš nazaj not ni take spremembe.termofor sm sicer dobila,nism pa tega še sprobala. Putka-jst isto jo mam zavito v dekco.no,pravzaprav je stalno v teh dekcah.sploh moja mama ima manijo,da je tako božici bolj prijetno :) Pivo-ta ideja je res najbolj všečna od vseh metod za povečanje mlekca :) mi je tud patronažna rekla.bo ju3 tamoj nabavu.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 19.2.2011 7:56:54
|
|
|
|
darchy82
|
Za nami je pa spet ena precej neprespana noč. So božico zvečer začel ful krči matrat in še ponoči se niso čisto umirili . Mogoče jo je pa sprememba okolja zmedla, pa še atija ni v bližini, ker se tako rada crklja pri njem. Upam, da bo danes kaj bolje, ker sem že zdaj ko en zombi. Sicer bomo pa danes končno lahko šli na en daljši sprehod, ker je v LJ malo več izbire, kam se lahko gre . Pa lep vikend vsem.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?