Urša
|
Še moja porodna zgodba: Točno na rok, 8. februarja ob 1h zjutraj me je prebudil popadek, ki pa je bil za razliko od prejšnjih lažnih kar konkreten. In so si sledili ene trije na 10 minut, potem že na 5, dokaj močni, tako da sem vedela, da je to-to. Moj si je šel skuhat kavo, tokrat jo je res potreboval, jaz pa sem mogla že vstat, ker mi je bilo lažje dihat med hojo. Spakirala sem še vse potrebno in šla pod tuš. Ob 2.30 sva štartala proti porodnišnici. v avtu so se začeli popadki na 3 minute. Držala sem se za kljuko ob strani in dihala, že po . Sem si mislila, da če se nehajo do avtoceste, se bova kar obrnila nazaj domov, pa se ni zgodilo. Postajali so čedalje močnejši, jaz čedalje bolj dihala, mož pa čedalje bolj hitro vozil. Malo pred Celjem mi je začela že glavca dol tiščat, je bila kar panika. Pozvonila sva, odprla je sestra in jaz sem ji rekla, da sem prišla rodit. V sprejemno, v spalno srajco, na CTG, to je bilo ob 3.00. Vmes so bili popadki še kar na 3 minute, babica pa je rekla-Uf, tole je pa resno! Zdaj se pa že orng dogaja! Je bilo treba že zobe stiskat. Še dobro, da sem imela birokracijo že izpolnjeno od zadnjič, ker v tem stanju res ne bi bila sposobna odgovarjat kdaj sem imela prvo M, teža otrok, koga obvestit, če gre kaj narobe, telefonske številke, mah, kje, se je dalo osredotočit samo na dihanje in nič drugega. Potem me je pregledala zdravnica. Komaj sem zlezla na tisti stol, ravno en orng popadek je bil. Me pregleda in pravi, da sem 5 cm odprta in kar direktno v porodno, brez britja in klistirja, da bo šlo hitro. Na posteljo, na bok in dihat. Bolelo me je že res zelo, zato sem dobila pol injekcije Dolantina. Popadki na 2 minuti, noro intenzivni. Mož mi je mogel obljubit, da se bo dal kastrirat! Ob 4.00 me babica pregleda in reče, da sem popolnoma odprta-torej sem se v pol ure odprla za 5 cm, tako da si lahko mislite kako intenzivni so bili popadki, imela sem samo svoje. Ko me je pregledovala, je počilo in odtekla mi je voda. Težko sem že razmišljala, ker se je odvijalo tako hitro, dobila sem navodilo, da jo moram dobro poslušat, naj grem na hrbet, da bomo rodili. In vprašam: A že??? Ona pa: Ja, a ste za? Čez 10 minut je našega fanta dobesedno izstrelilo iz mene, da ga je komaj ujela! Potem pa že veste kako gre naprej, zaslišiš jok in si v . Šivana nisem bila, posteljica pa se je tudi porodila brez težav, medtem ko sem imela pri prvih dveh porodih kar težave in je malo manjalo, da me ne dajo pod nož, ker ni hotel ven. Vsem mamicam s trebuščki želim en lep porod in veliko crkljanja z .