ronja
|
In kile ki sem jih fasala ob nosečnostih sem že zgubila in vem kako to gre. anonimna2, ne gre vsem enako hitro dol. Lej, meni se nobenkrat ni bilo treba nič trudit, kile so šle same dol, na prvem poporodnem pregledu, točno 6 tednov po porodu, sem imela obakrat pod 60 kil in vsakič sem potem prišla nazaj na 54 brez kakega odrekanja (celo ful sem jedla obakrat po porodu, ker sem bila skoz lačna). Sem pa dojila in taprvič veliko vozičkala, tadrugič sem mela pa dve mali doma in je bilo to dovolj akcije . Ampak se zavedam, da sem imela srečo (upam, da jo bom imela tudi v prihodnje, če bom še kdaj rabila). Veliko punc poznam, ki jim ne gre tako zelo hitro, nekatere so shujšale, ko so šle v službo, nekatere pa sploh niso ali pa so šele z dolgotrajnimi dietami,... Jaz lahko zmažem celo vrečo keksov, prijateljica pa je ves čas na dieti,pa ne pride na iste kile. Nismo vsi enaki, nimamo enakih metabolizmov, pa tudi navad,... Kar se mojega moža tiče je športnik in ni nikoli od mene zahteval naj mu sledim. Me pa zavoljo mojega zdravja opomni na dobrohotnost sprehodov in pri tem mi dela družbo. In to je čisti užitek. Ja, ampak da te nekdo opomni, da bi bilo nekaj dobro za tvoje zdravje in te še spodbuja z družbo zraven, je eno, da ti pa reče, da si debela in zato ne more seksat s tabo, je pa nekaj drugega. S tem tudi svoj (pač vajin skupni) problem vali izključno nate. In potem ima človek občutek, kot da si samo telo - da spi s tabo samo in izključno zaradi telesa samega. Sploh ne trdim, da telo ni važno, sploh pri seksu. Ampak ni pa vse. Anonimna1, če imaš tega partnerja zdaj res rada, potem se pogovorita o problemu: povej mu, da te je njegova izjava prizadela, da pa razumeš, da se je zaljubil v "suho tebe" in da si mu bila takrat fizično bolj všeč. Vendar pa si skeptična glede tega, ali je res samo v kilogramih problem ter da bi rada popestrila vajino spolnost - morda bo to tudi njemu potem bolj zanimivo. Predlagaj, da se lotita problema vsak iz svojega konca in gresta k zdravniku, da vama pomaga pri tem. Vizualnost je pomembna za spodbujanje libida, ni pa edini sprožilec. Zadnjič sem tudi brala intervju s psihoterapevtom, ki pravi, da moški v zrelih letih tudi rabijo predigro in da jim je to nekaj novega, ker so bili prej pač bolj vizualni in jih to veliko prestraši, ker mislijo, da jim ne bo šlo, če se ne vzburijo že takoj, ko ženo vidijo. Vizualnost še vedno dela tudi pri njih, vendar manj in je bolj izražena tam, kjer je vse še novo (torej pri drugih ženskah), ko pa drugo žensko boljše spoznajo (so dalj časa z njo), je isto. Morda se to dogaja tudi tvojemu partnerju, hkrati pa išče krivca za dogajanje, in ga delno tudi najde, v tebi, ker si se pač spremenila. Nekako takole: nekaj čisto drugega ne bi hotela ratat kot sem samo partnerju na ljubo (recimo imam zelo dolge lase, čeprav ima on v principu rajši kratkolase - sem se pa 1x postrigla, ker me je zanimalo, če bi mi bilo všeč, pa mi ni bilo, vendar tega verjetno iz principa ne bi storila, če bi on težil naj se postrižem pa ni nikoli težil, saj so tudi njemu zdaj moji lasje všeč, ker so pač moji, del mene). Problem je pa res v tem, da te je spoznal pri kilah, kjer se ti nisi dobro počutila. Mogoče najdeta kak kompromis, če bosta rešila tiste druge probleme...