|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moram se izpovedat :(
14.2.2011 16:05:55   
ksenija12
Jah, zdi se mi, da je problem nekje drugje - v vajinem odnosu. In nič boljše ne bo, če dobite psa. Mislim, da se morata pogovoriti na sploh.
Praviš, da si imela vse življenje psa, da bi rada da so psi prisotni tudi v življenju tvojega otroka (če sem prav razumela). Naj ti povem, da sem vse svoje otroštvo preživela 'z naravo', pri 4-ih letih sem na vrtu pomagala sadit solato, trgala jabolja, pomagala okopavat..skratka na pol kmečko dekle. In zdaj sem mestna ženska in ves čas razmišljam, da otrokom ne morem dat tega, kar sem imela sama (sajenje solate, vrta..) ker pač živimo v mestu. Ampak za to obstaja rešitev - naravo jima približujem na drug način (hodimo v hribe, v gozd, pri dedku imata majhen vrt, veliko beremo o tem, da vesta od kje korenček in kje raste jabolko). Moj predlog bi bil, da psa ne 'izsiljuj', ker na ta način ne bo nič dobrega. Če želiš pse približat otroku, pa morda berita knjigice o njih, pojdita v zavetišče in jih peljita na sprehod, celo posvojiti se da psa 'na dajavo'...Čez čas ko bosta z možem razčistila tisto, kar je trenutno slabega med vama, pa mislim, da bosta ali psa skupaj nabavila ali pa te bo želja preprosto minila.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu madona77)
Neposredna povezava do sporočila: 51
14.2.2011 17:07:49   
Greenie
Jaz psa v stanovanju ne bi imela nikoli. Soseda ima malega kužka, predprostor pa si delimo, tako se dlake prenašajo k nam in me prav moti pa nimam nič proti psom.  Poleg tega vedno kadar je ni doma (npr. dopoldne, ko je v službi) kuža nevzdržno cvili. Meni je včasih prav zoprno.

Pri nama je tako, da jaz bi imela mačko, pa je moj alergičen, moj bi imel kačo, pa jaz še misli na to ne prenesem. Tako, da nimamo (še) nobene žvali in nam je tako tudi prav. Pomisli malo v tej smeri, kaj če bi partner hotel imeti doma žival, ki tebi ne bi bila všeč in bi te v to silil.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 52
14.2.2011 17:08:25   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Moje mnenje: pes ni za v stanovanje. Želja gor dol. Jaz ga bi tudi mela, ampak ne v stanovanju, sori.
Kar se pa odnosa z možem tiče, se pa malo pomenita, kaj ga muči in predvsem kaj tebe muči.

Aja, zakaj pa pes ni za v stanovanje? Ves kolk stanovanjskih psov ima mnogo vec gibanja kot tisti, ki so pri hisah zaprti v pesjaku ali pa jim je na voljo tekanje po vrtu? Pes je lahko v mini garsonjeri ali pa na posestvu s 1000000 hektari, odvisno je pa od lastnika, kako in koliko se bo z njim ukvarjal.

Mojemu prav nic ne fali, pa je v stanovanju. Pa se marsikateremu v stanovanju tudi ne. Veliko psom zunaj his, na verigah, v pesjakih, pa ni prav nic lepo.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 53
14.2.2011 17:51:37   
olana
IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: olana

No vidim, da imate hudo debato, pa da se še jaz pridružim. Psa imam 3 leta je moj prvi pes in se strinjam z dejstvom, da pes NI in še enkrat, da povdarim NI za v stanovanje. Vendar me je mož prepričal in sva ga nabavla. Žal mi je kolikor imam las na glavi! Vse lepo in prav ampak, sem človek, ki ima rad čisto, s psom to ni variante! Posesaš tepih čez 3 min polno dlak gor, otresa se kar naprej, dlake vsepovsod. Zjutraj posesaš, urediš stanovanje, zvečer kot, da se pritaknila ne bi. Da se razume, da ne sme na posteljo sedežno, niti v kuhinjo, kjer se kuha. Dobi prebavne motnje, ne glede na to da se hrani z najboljšimi briketi, vendar takoj, ko mu kdo da kak dodatek DRISKA, super pucaj, ker ga le ne moreš kar naprej ven voditi. Zunaj je travo, ti bruha noter, super pucaj! Pa naj omenim, daj je naš pes veliko zunaj, ampak povsod pač ne moreš biti, služba itd.

Hvala Bogu, da smo se domenili, da ga vzame tašča, če ne bi se meni zmešalo. In ne ne morem si zamislit, da bi otrok lezel po tleh po pasjih dlakah, slini, itd. Pa da bi pes lizal otroka, maloprej si je pa lizal ....! Hvala lepa, PSA NIKOLI VEČ V STANOVANJE! Pa lahko komentirajo pasji ljubitelji kar hočejo!

Jaz ne bom nič komentirala, samo tegale user posted image prpopala.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 54
14.2.2011 20:46:48   
Zamima
kak ste ene pametne, prav smešno mi je user posted image očitno se res zelo dobro spoznate na pse, ko govorite kako jim izpada dlaka, očitno še niste slišale, da obstajajo tudi psi, ki jim NE izpada dlaka user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 55
14.2.2011 20:58:39   
matejka12
Naj razjasnim....psa sem mela odkar sem iz trebuha prišlauser posted image ...in zadnjega ki sem ga domov prinesla sem pač starši niso strinjali in zato sem ga morala en dan ko je prišlo do take situacije takoj tisti dan oddati(sem ga pa 2 leti imela).Se pravi je moj 2 leti poslušal moje kako so težili glede psa(sva ga skupaj šla iskat).In vem kakšna je odgovornost,ampak če nimaš tisti trenutek druge rešitve,nimaš svojega stanovanja,prostora moraš narediti tudi nekaj kar si ne želiš!
Ne najine težave ne povzroča pes!Sem rekla da traja to že skor 7 mesecev,psa pa sem mu omenila cca 1 mesec nazaj.In ne ne mislim da imava težave zato ker mi ne ustreže,enostavno morejo bit stvari po njegovo.Prej sva se o stvari skupaj odločila zdaj se večinoma sam odloča(in ne ne mislim sam psa)!
Kot je že ena omenila da psi ki živijo v stanovanju imajo več sprehodov kot tisti v hiši,se popolnoma strinjam.tisti psi so večinoma v pesjaku,pač lastniki počistijo za njimi in to je to(večinoma se ne v dežju odpravijo ven na sprehod).
Če bi kdaj rabila varstvo imam že načeloma zagotovljeno.
Pucam pa itak tako in tako vsaki dan!
Hm..po službi bi itak  hodil zmeraj znami ven,kam bi pač lahko šel in bi se veliko znjim ukvarjala.Kot sem rekla nimam prvič psa in vem kakšna obveznost je,in naj rečem da sem nazadnje imela res hiperaktivne psa ki je rabil veliko ukvarjanja.

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 56
14.2.2011 21:20:36   
Izabelina
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima
kak ste ene pametne, prav smešno mi je user posted image očitno se res zelo dobro spoznate na pse, ko govorite kako jim izpada dlaka, očitno še niste slišale, da obstajajo tudi psi, ki jim NE izpada dlaka user posted image  

ja npr. labradoodle http://labradoodle-ny.com/images/labradoodle-100_1075.jpg user posted image

šalo na stran... js sm na psa čakala 20 let, ko smo se preselil v hišmo smo kupil psa, ki je živel z nami notr... je ogromna razlika med stanovanjem in hišo... zdej ko živim v stanovanju psa ne bi mela... tako je moj pes ostal doma pri starših (ne morte si mislt kašne občutke mam ob tem, ker se počutim kot da sm zapustila otroka) ampak vem, da je za njega to najbolš...

si pa ne predstavljam, da bi prnesla domou eno žvau brez da bi se moj partner s tem strinju... to sem delala ko sm mela 10 let in smo mel pouno bajto glodalcev... sam tisto so bli starši...

upam, da boš ugotovila kaj se je zgodil s tvojim možem, da se tako spremeniu način komuniciranja s tabo in pa upam, da bo prišel čas ko boš lahko imela psa... js tut zdej čakam na to!

srečno!!!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu matejka12)
Neposredna povezava do sporočila: 57
15.2.2011 9:46:42   
Vijoličarka
Sama bi se na tvojem mestu raje posvetila tistim problemom, ki jih imata od otrokovega četrtega meseca dalje.

Precej da misliti  tvoja trditev, da zdaj si na svojem, da ni več staršev, ki bi se jim morala uklanjati. Ni čisto tako. Nisi sama, imaš moža, s katerim bo treba sklepati kompromise. Zato sem pomislila: ali je bilo štiri mesece vse samo po tvoje in je bil zato sijajen partner in očka, po štirih mesecih je pa kdaj tudi želel svojo voljo uveljaviti in tebi se morda zdi, da če ni 100 % po tvoje, potem je VSE po njegovo? Ne vem, samo razglabljam, lahko je čisto nekaj drugega ali tretjega.

Pes bi pa vsekakor v tem trenutku pomenil samo še dodaten problem. In na silo ga pripeljati v družino bi bilo v v taki situaciji zelo nepošteno do živali.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

Neposredna povezava do sporočila: 58
15.2.2011 10:47:58   
zvezdica_1
no, pes v BLOK ne spada. če tebe ne moti v stanovanju, še ne pomeni, da ne moti stanovalcev, ki prebivajo v istem bloku. veš, pes laja, pušča dlake ( nekateri in verjemi da jih ni malo, imajo alergijo na živalsko dlako-in ne verjamem, da boš vsakokrat, ko boš psa peljala ven, pometla in umila popolnoma vsako dlakico, ki mu bo padla ven). zakonsko je v bloku sicer lahko 5 psov, a verjemi, da tistih, ki ne morejo spati(ja, dosti ljdusi dela nonče in spijo podnevi), in takrat je psaji lajež še toliko bolj moteč. da nočnega ne omenjam

poleg tega se niti partner ne strinja-in ja, pes je velika obveznost. najbolj me pa moti, da pride folk s psom na plažo in ga kopa v isti vodi kot se kopamo ljudje-mislim, pojdi na osamljeno plažo ne pa da vaš pes skače med nami prosto po prešernu, o kaki vrvi, s katero bi ga lastnik krotil pa ne duha ne sluha... nagobčnik pa je že itak znanstvena fantastika

v zvezi je potrebno delati kompromise. in če se partner s psom v bloku ne strinja, boš pač morala popustiti in počakati, če si kdaj zgradita hiško. vse želje se nam v življenju nikoli ne izopolnijo nekatere zaradi financ, druge iz kompromisov

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 59
15.2.2011 11:34:08   
Katjuska986
Jaz živim z živalimi že od malega. Pri nas smo imeli vedno psa in mačka (že takoj ko sem se rodila). Mislim, da je za otroka super če lahko odrašča z živalimi, se nauči določene odgovornosti in s tem tudi zapolni nekaj prostega časa... Samo mi smo imeli veliko hišo, ter travnike okoli... Doma imata še danes psa - novofudlanca in mačka. S tem, da ima pes svoj bazen (ker mu je poleti grozno vroče pri vsej tisti dlaki in črni barvi). Pa tudi pes je večinoma notri, kar pa je napaka, ki smo jo nardili že na začetku. Ker je bila bolna je bila v hiši in se tako tudi navadila biti tam... tako da noče biti zunaj ne glede na to, da ima precej veliko hiško, ter da ni nikoli privezana ker imam celoten vrt ograjen (in to ne majhen vrt)... Glede na to, da je 80kg pes notri, da se veliko slini in da ji dlaka zelo odpada je posledično uničen parket, stene se belijo enkrat do dvakrat (izjema tudi večkrat) letno, da ne omenim peska ki škripa pod nogami.. Mami je zaradi tega z živci na koncu.. Čeprav si noben od nas ne predstavlja, da bi bili brez živali, smo pa odločeni da pes ne bo več v hiši, vsaj ne tako velik.
Jaz pa sem se odselila lani  v stanovanje nad starši od mojega. Pri njih nikoli niso imeli psa, vedno pa mačka. Čeprav moj nikoli ni maral psov se je navadil naše novofudlanke in je tudi za da ga kupiva. S tem, da je dal pogoj, da bo nemški ovčar. Moj pogoj pa je, da se okoli hiše naredi ograja, da pes ne bo privezan in da pes ne bo vi hiši - razen prizidku, kjer je pokrita in zaprta terasa (tam so tudi ploštice tako da večje škode kot umazanih sten ne bo). Si pa zelo želim, da bi najini otroci odraščali z živaljo kot sem jaz..

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 60
15.2.2011 13:01:08   
maniac
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

no, pes v BLOK ne spada. če tebe ne moti v stanovanju, še ne pomeni, da ne moti stanovalcev, ki prebivajo v istem bloku.

Mene tudi marsikdo od stanovalcev bloka moti, pa kaj? A potem ne spadajo v blok?

Neposredna povezava do sporočila: 61
15.2.2011 13:25:36   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: madona77

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: olana

No vidim, da imate hudo debato, pa da se še jaz pridružim. Psa imam 3 leta je moj prvi pes in se strinjam z dejstvom, da pes NI in še enkrat, da povdarim NI za v stanovanje. Vendar me je mož prepričal in sva ga nabavla. Žal mi je kolikor imam las na glavi! Vse lepo in prav ampak, sem človek, ki ima rad čisto, s psom to ni variante! Posesaš tepih čez 3 min polno dlak gor, otresa se kar naprej, dlake vsepovsod. Zjutraj posesaš, urediš stanovanje, zvečer kot, da se pritaknila ne bi. Da se razume, da ne sme na posteljo sedežno, niti v kuhinjo, kjer se kuha. Dobi prebavne motnje, ne glede na to da se hrani z najboljšimi briketi, vendar takoj, ko mu kdo da kak dodatek DRISKA, super pucaj, ker ga le ne moreš kar naprej ven voditi. Zunaj je travo, ti bruha noter, super pucaj! Pa naj omenim, daj je naš pes veliko zunaj, ampak povsod pač ne moreš biti, služba itd.

Hvala Bogu, da smo se domenili, da ga vzame tašča, če ne bi se meni zmešalo. In ne ne morem si zamislit, da bi otrok lezel po tleh po pasjih dlakah, slini, itd. Pa da bi pes lizal otroka, maloprej si je pa lizal ....! Hvala lepa, PSA NIKOLI VEČ V STANOVANJE! Pa lahko komentirajo pasji ljubitelji kar hočejo!

Jaz ne bom nič komentirala, samo tegale user posted image prpopala.
Še enega user posted image

še en user posted image user posted image

taki ljudje kot ti, je bolje, da res svojo žival oddajo... ker jo pač nimajo s takim namenom, ki naj bi bil...torej da je žival naš hišnji ljubljenček in del družine... jaz vem, da ne bi mogla svojih mačkonov kar oddat, ker bi mi šlo na živce, ker je tolk dlake in dela z njimi.. ni šans.... ko imaš žival, je obveza, tako kot skrbiš za otroka, moraš tudi za psa oz. katerokoli drugo žival, ker sam zase pač ne more poskrbet (si konzervo odpret, brikete natrest, vodo zamenjat, na sprehod it....)

jaz nekateri tle ne razumem... imam tri mačke in nimam tolk problemov z dlakami, kot jih imajo eni tlele z enim psom.. pa so imeli pr mojmu bivšemu tudi psa v stanovanju, pa ni bilo tolk dlak kot ene tle piše... jaz ne vem, a ste res alergične na vsako dlako k mimo prileti al kva? user posted image

(odgovor članu madona77)
Neposredna povezava do sporočila: 62
15.2.2011 13:32:43   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: maniac

no, pes v BLOK ne spada. če tebe ne moti v stanovanju, še ne pomeni, da ne moti stanovalcev, ki prebivajo v istem bloku.

Mene tudi marsikdo od stanovalcev bloka moti, pa kaj? A potem ne spadajo v blok?

očitno se lahko zdej vsak ob vsakega obregne in mu nakazuje, kako pa kaj mora živet... včasih je marsikatera žival bolj civilizirana kot kakšen človek

(odgovor članu maniac)
Neposredna povezava do sporočila: 63
15.2.2011 14:04:57   
ronja
No, iz izkušnje lahko garantiram, da je majhen  pes lahko veliko bolj srečen v stanovanju v bloku kot v hiši (verjetno tudi velik, ampak za malega lahko garantiram). Naša prejšnja kužika je bila presrečna, ko sva se preselila v res majhno stanovanje, sva bila pa vsak dan popoldne doma (prej pa nas je bilo v hiši veliko, vendar nikoli nisi vedel, kdaj bo kdo prišel), imela je svoj urnik, red, sprehode,... Dobesedno je oživela, pomladila se je za par let in to so opazili VSI, ki so jo videli prej in potem! To ni bila samo najina projekcija, dejansko se je videlo: dobila je lepšo dlako, bolj je bila igriva, več se ji je dalo, bolj je bila gibčna, poskočna, skratka pomladila se je. Potem je še kar nekaj let živela z nama v stanovanju. Problem je nastal, ko je imela 17 let in ni več mogla sama po stopnicah v 2. nadstropje (pa še to ne bi bil problem, če ne bi imela jaz takrat 1 dojenčice in 18 mesečnice in samo 2 rok), zato je takrat večino časa bila pri tašči in tastu, ki bi jo itak že takoj vzela (je šla že prej včasih z njima kam za vikend, kadar sta šla v naravo in so se ful ujeli), ker sta jo oboževala (samo dokler smo lahko skrbeli zanjo, je midva nisva hotela za skoz dat, ker sva jo tudi imela rada - na koncu ji je bilo pa res lažje pri njima (ki sta v večstanovanjski hiši) - ampak to samo zadnjih par mesecev, ko je bila res že boga. Pa seveda je bila tudi tam v stanovanju, notri, nikoli ni bila zunaj, razen poleti, ko smo meli (dokler sem živela v hiši) vrata na vrt odprta, ampak seveda je lahko hodila not in ven po mili volji. Ker je bila hiša velika, ni bil problem, da ni smela v malo kuhinjo (jedilnica je bila v veliki dnevni) in v spalnice/naše sobe, ki so bile zgoraj. Vseeno je bila veliko bolj srečna, ko je bila v stanovanju, kjer je bila ves čas zraven naju.

razlika je, da nimaš dlak po stanovanju in ne rabiš sesat vsak dan stanovanja

To je odvisno od tega, kako picajzlast si in katero pasmo imaš. Kak fajn mešanec se tudi ne goli non stop, da bi moral čisto vsak dan sesat. Ne rečem, vsekakor je bolj usrano, če imaš psa, ampak da ga samo zaradi dlak ne bi imela, če si ga tako močno želi, je pa trapast razlog. To, da mož ni pripravljen, je pa dober razlog, ampak nima veze z dlakami, ampak z obveznostjo.

Ampak mislim, da je bolj pomembno, da najprej razčistita, zakaj se je njegov odnos že prej spremenil.

pod to pa podpis.

Poznam tudi 3 člansko družino, ki je stanovala v garsonijeri s škotskim ovčarjem

Mi smo bili en kratek čas 4je na 38 kvadratih - res pa je bila kužika majhna - velikost kokršpanjela, pasma "malo mešano".

Čeprav sem velika ljubiteljica psov, mi je trenutno stanje kar všeč. Pes je odgovornost in včasih mi prav paše da mi ni treba še za nekoga skrbet. Bo pa pes skoraj sigurno prišel v hišo, če si ga bo hčerka, ko nekoliko odraste želela. Vsi imamo pse radi ampak trenutno po njem nimamo potrebe.

Tako je tudi pri nas. Trenutno komaj folgam službo+malidve in mi paše, da ni še enega člana, za katerega je treba skrbet. Enako lubi. Psa bomo torej spet imeli, ko se preselimo v večje stanovanje in si ga bosta tudi malidve zaželeli (saj je fajn, da si kaj najprej nekaj časa želiš in potem dobišuser posted image ).

Vendar moje mnenje je, pes je kot otrok. Popolnoma bo odvisen od vaju in zaželen mora biti pri obeh. Če se mož ne strinja s tem, da bi pil pes pri hiši, mislim da nima smisla siliti. Mogoče počakaj še malo, večkrat kaj podebatirajta. Morda se bo s časom vdal in si ga bo tudi on želel. Veseli se v tem kar imaš do sedaj, posveti se sinčku in celotni družini, malo pozabi na psa in čas ti lahko prinese mnogo presenečenj. Morda bo nekega eno od njih tudi pes

Podpis. Silit ga nima smisla, mislim, da to, kar si želiš od nas, je v bistvu nasvet, kako bi mu pokazala, kako zelo si želiš psa. Jaz bi na tvojem mestu poizkušala takole: najprej bi združila svoje želje (pes) z družinskim živeljnjem in njegovimi trenutnimi željami (ne psa) v kompromis, ki bi bil še sprejemljiv. V tem primeru recimo to, da posvojita psa iz zavetišča: kupujeta mu hrano, prineseta deke, ga vozita na sprehod vsaj čez vikend ali če si na porodniški, lahko gresta z malim tudi čez teden dopoldne, ga crkljata, učita trikov... In tako je to vaš pes, ki trenutno ne živi z vami. Tebi bo to malo olajšalo to hudo željo, mož ne bo imel problemov z odgovornostjo in dlakami, otrok bo spoznal pse... Morda se bo tako tudi mož navezal na tega psa in si ga bo zaželel imet bliže. Morda bo tebe želja malo spustila, ker boš dobila ventil, kjer vsaj del teh občutkov sprazniš.

Assja, pri živih bitjih si morata to bitje želeti oba.

Na splošno se s tem strinjam, vendar poznam preveč parov, kjer eden ni hotel imet psa, ko sta ga pa vendarle dobila, se je čisto raznežiluser posted image . Psi pa dojenčki imajo to sposobnostuser posted image . (Res pa je, da ni ziher, da bi pri vseh ljudeh delovalo.) En od teh se je celo v družbi vedno delal, da tega psa kao ne mara, vendar se je že na daleč videlo, da ga obožujeuser posted image . Tako da sem tu optimistična, čeprav bi se sama za živo bitje odločala samo skup z lubijem: kadar si bova oba želela. Ampak če prav razumem, si njen mož psa želi, samo ga slaba izkušnja straši.

Sama bi se na tvojem mestu raje posvetila tistim problemom, ki jih imata od otrokovega četrtega meseca dalje.

Podpis. Počakaj s psom dokler ne rešita drugih problemov, mogoče se bo potem ta sam rešil.

najboljšauser posted image .
Pa tudi z jagodo se strinjam, psi so lahko bolj kultivirani od ljudi (pa imam alergijo na živalsko dlako in tulijo tudi dojenčki ponoči, pa nihče ne reče, da jih ne smemo met, ker bojo sosede motili!)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 64
15.2.2011 14:54:05   
bigbunny
podpis pod maniaca, jagodo 77 in seveda Ronjo!user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 65
15.2.2011 18:20:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: matejka12

hm..saj namenjam ljubezen možu in mojemu sinku..

Očitno je ne tako, da bi bili vsi zadovoljni in srečni. Ali sem nekaj spregledala?

Enako kot je mož odrezav in mora biti po njegovo, enako ti vidiš samo sebe in svojega tako želenega psa. Želja je legitimna, a poglej jo v luči trenutnega stanja in trenutnih odnosov. In prvo sploh prižgi luč, da boš kaj videla.

Neposredna povezava do sporočila: 66
15.2.2011 20:18:49   
zvezdica_1
zanimivo, da ste vse kopirale samo moj prvi stavek. ampak dejstvo je, da soseda lahko utišaš, če je preglasen ( recimo kake zabave in podobno)

a mi katera izmed vas ljubiteljic živali lahko pojasni, kako doseči, da psi ponoči ne lajajo? ker po zakonu lahko laja samo pol ure dnevno. in pri 5 psih v bloku je to 2.5 ure lajanja dnevno... če vas ne moti, mene moti. pa ljubezen do živali gor ali dol. jaz bolj ljubim sebe in mirnonoč, v kateri se spočijem in prirpavim na naslednj dan, ne pa, da zaradi  ljubezni do živali 1 sosea cel blok ne spi. zame je to egoistično.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
15.2.2011 20:43:11   
Zamima
ne vem kakšne pse imajo to, naša laja samo in izključno takrat ko kdo pride k hiši (ne mimo hiše ampak ko pride po stopnicah gor), pa še to samo dokler določena oseba ne vstopi, potem še malo skače in potem da mir. Živimo pa v hiši in jo imamo noter, ker je pač manjša od mačke in bi čudno zgledala na ketni ali v boksu - ok, tole je bil hec user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 68
15.2.2011 20:46:27   
Zamima
zvezdica, glede utišanja sosedov bi se pa dalo razglabljat, stanovanjska hiša v kateri živita moja starša je čez noč postal "študentski dom", se jim je že ene 100x reklo, da naj stišajo njihov "tuctuc" to je "muzika", ki skozi stene doni, kot bi kdo konstantno s kako macolo tolkel, oprosti, potem raje poslušam Wernerja majkemi user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 69
15.2.2011 21:05:17   
zvezdica_1
zamima

za take primere pa obstaja policija. vejemi, ko bodo dobili kazen več kot 500€ bo kaj hitro mir...dobrih sosedskih odnosov pa že itak ni-če bi bili, bi glasnost glsbe omilili. tudi jaz živim v bloku, kjer je nekaj stanovalcev starejših... pač nimamo zabav-ok, tisto 1 na leto pač tolerrajo, jim vnaprej povem in se opravičim, če bomo preglasni pa tudi povem, da vedno lahko pozvonijo in bomo utišali... ampak še nikoli nismo bili dlje kot do polnoči...

psa pa ti ne moreš utišati, ko je ura 10 ali ko ima sosed nočno in čez dan spi. sploh pa ne moreš preprečiti dlak v stanovanjih sosedov.... in to je stvar, ki je najboljmoteča. tudi jaz bi imela psa, pa ga zaradi tega ker me dlake motijo, nimam. zakaj pa bi morala tolerirati umazanijo sosedovega psa v svojem stanovanju??? do9lžan si ga na honiku in ostalih skupnih prostorih, v lastnem stanovanjupa ne. in to je točka, ki je marsikateri lastnik poleg motečega lajanja ne razume. nekateri čistijo, kolikor se da, ampak taki so redki

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 70
16.2.2011 8:35:34   
jagoda77

tudi jaz bi imela psa, pa ga zaradi tega ker me dlake motijo, nimam. zakaj pa bi morala tolerirati umazanijo sosedovega psa v svojem stanovanju??? do9lžan si ga na honiku in ostalih skupnih prostorih, v lastnem stanovanjupa ne. in to je točka, ki je marsikateri lastnik poleg motečega lajanja ne razume. nekateri čistijo, kolikor se da, ampak taki so redki

in kako lahko sosedov pes umazanijo nosi v tvoje stanovanje? tole mi pa ni čist jasno?user posted image

glede lajanja pa tko... tako kot je odrasel, otrok, najstnik,... glasen... pač tudi pes kdaj laja in zelo dvomim, da bi kakšen pes non stop lajal... non stop pomeni neprekinjeno nekaj ur.... če se pa to dogaja, pa očitno lastniki ne skrbijo dobro zanj in greš do njih in jih prašaš kako pa kaj...tako kot če bi se otrok nekaj ur skupaj jokal, bi se tud marsikdo prašal, kaj počnejo njegovi starši...

Neposredna povezava do sporočila: 71
16.2.2011 9:26:06   
saruška
zgornjih postov nisem brala, zato samo moje mnenje:
pes je lahko v stanovanju. mi ga imamo, pa ne nekega mački podobnega, ampak bokserja, ki je hiperaktiven pa gre! pač malo več sesanja in to je to!
je pa res da sva se oba strinjala da ga kupimo!
razčisti z možem, upam da ti ga uspe pregovorit user posted image !

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 72
16.2.2011 9:52:22   
ronja
n kako lahko sosedov pes umazanijo nosi v tvoje stanovanje? tole mi pa ni čist jasno?

To pa tudi meni ni jasno: imamo 3 pse v bloku, en je celo v stanovanju zraven nas, pa odkar mi nimamo več svoje psičke (je umrla), nimamo več dlak v stanovanju - in čeprav se psi sprehajajo po hodniku (kako pa naj dol pridejo) od nobenega od teh psov nimamo dlak po stanovanju, čeprav sta dva zelooo velika. Verjetno so dlake na hodniku, ne grem gledat, ker ni treba tega meni pucatuser posted image .

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 73
16.2.2011 10:09:59   
zvezdica_1
ronja

dlake pridejo v stanovanje, ker pes hodi mimo in mu odpadajo. ko odprem vrata, pa pridejo noter... in to ne mala količina... in če imaš alergijo na pasjo dlako, je zadeva izredno moteča, pa tudi draga, ker kreme so večinoma na samoplačniški listi....
in najstniku ti lahko dopoveš, da naj bo tiho, ker nekdo spi, preglasne zabave ukrotiš magari s policjo, ampak kako dopoveš psu, da ne sme lajati? mu zavežeš gobec? ali enostavno čakaš, da kdo izmed sosedov popeni in pokliče policijo zaradi motenja javnega reda in miru ponoči? tole ni provokacija, ampak me resno zanima...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 74
16.2.2011 10:27:05   
ronja
Prvi nasvet: kupi si en ornk predpražnik, da se bojo dlake tja gor ulovile in tiste metlice proti prepihu daj na vhodna vrata - tako boš veliko manj vse svinjarije iz hodnika not dobila. Saj pravim, pri nas ni nič,pa so tudi psi, se splača. Tudi sama sem zelo alergična na mačjo dlako in cigaretni dim, ampak ne morem zato sosedom prepovedat, da kadijo na balkonu in dim gor nese ali da imajo mačka. To je pač cena tega, da živiš v bloku. (Imam srečo, da soseda, ki je pod nami, ne kadi, kadijo pa na sosednji strani in moja soseda poleti dostikrat ne more zračit zaradi tega - pa glih tako nima kaj).

Če pes ure in ure laja, seveda lahko pokličeš policijo ali društvo proti mučenju živali, če se ti zdi, da ga zanemarjajo. Če pa pes samo kdaj zalaja, je pa to isto kot če meni pade šalca sredi noči in se razbije (se je že zgodilo) ali če se soseda začneta pač pozno zvečer kregat - pač cena življenja v bloku, meni se ne zdi prehuda glede na pluse. Če si človek, ki izredno težko prenaša zvočno prisotnost drugih ljudi v svojem življenju, potem verjetno res nisi za v star blok, kjer se vse sliši. Mene ne moti, čeprav se res vse sliši: slišim lahko, ko daje soseda svojo tamalo spat, če se zgornja soseda kregata, če druga soseda mami nekaj po telefonu razlaga, ko gledajo drugi sosedi basket se itak tudi ven sliši in mi niti radia ni treba poslušat, da bi bila na tekočem z rezultatomuser posted image . Pač odmisliš te zvoke, ker niso del tvojega življenja, pa je. Ko sem bila noseča in prvo leto po porodih sem se vedano za vsako figo zbujala, ker si pač takrat bolj oprezna (verjetno je to čisto naravno, od hormonov, vsaj pri meni je bilo obakrat isto), da bi slišala dete, če se bo zbudilo ali morebitno nevarnost. In sem bila čisto crknjena, ker sem se zbujala za vsako reč. Ni fajn, samo niso zdaj sosedi krivi, če imam jaz rahel spanec (jaz hvalabogu samo kadar imam dojenčka).

Kar se tiče psov: ko pride pes v nov dom, navadno še ne ve točno, kje vse je "njegov teritorij" in zato laja in brani tudi tisto, kar ni njegovo (hodnik), če gre kdo mimo. Ampak to bo skrben lastnik videl, psu vsakič razložil, da je naše stanovanje od vrat dalje in da zaradi hrupa na hodniku ni treba lajat. Naši psički se je to dalo čisto lepo dopovedat, pa je bila 12 let stara, ko se je preselila! Niso vsi psi enako tiho, to je res, vendar navadno so psi v blokih tišji in boljše vzgojeni (samo moje izkušnje), ker pač točno vejo, do kod je njihovo.

kaj če bi se enkrat pogovorila z lastniki - tako čisto prijazno- da zveš, ali pes laja od osamljenosti, zato, ker ga lulat, zato ker brani tudi hodnik ali zakaj? Potem lahko naprej rešujejo problem, če pes laja, ko njih ni doma, niti ne vejo, da problem je...

Psi seveda šibajo okoli, ker jih na malem stopnišču nimajo zavezanih in moja tavelika se jih boji in seveda to ni fajn - samo ne morem jaz zdaj lastnikom zato težit. Pač povem tamali, da ji ne bojo nič naredili, vsakič znova, pa postavim se tako, da se "skrije" za mene in oni tudi navadno se nekak trudijo, da bi pes šel malo bolj počasi mimo (v gl. neuspešnouser posted image ). Tako da ni, da ne bi imeli nobenih problemov zaradi tujih psov - ampak vseeno: vsak malo pomaga, da lahko fajn skup živimo.

Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

ime za fantka
markicaa

Katero ime vam je bolj všeč?

Ožbi (12%)

Bit (1%)

Liam (28%)

Maj (59%)

Število vseh glasov: 601

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!