|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
14.2.2011 17:44:46   
Jo@n

IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Jo@n kako si pa ti?Kako kaj sladkor?
Pri nas je izginil čudežno in sem prov vesela,da sem frej vsega,....

Ah, zaenkrat ga krotim z inzulinom, pričakujem da po porodu izgine. Dobila sem številko dr. Tomažičeve za naročit na pregled v aprilu, vzamejo na tešče kri, potem pa čez pol leta še obremenilni test...

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
14.2.2011 17:49:07   
Anonimen
Pozabila sem dopisati, proti krčkom mu pa dajem 2-3 kapljice - kapljice proti krčem gorensjkih lekaren. Super pomaga!!! Sploh po adaptiranem mlekcu. Midva sedaj kar vmes zmešava med mlekca. Je pa res, da Nik tako eksa mleko (neglede katero), da vmes kar stoka. Potem je pa jok, da postane čisto plav. Od kar dajem tole, so še krčki veliko milejši. Dam tudi kapljico do dve na dudiko, če je res prehudo in da tisto v umetnem mlekcu ne prime takoj.

Komarčkov čaj lahko dajete piti od prvega tedna naprej, je meni petronažna rekla. Samo moj ga nemara pa ne vem zakaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4427
14.2.2011 17:50:18   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Z velikim veseljem sporočam, da je Patrisha danes končno postala mamica!!
Ima hčerkico Gaio, veliko 47 cm in težko 2470 g. Sporoča tudi, da sem zdaj jaz na vrsti hehe in da naj pozdravim bando. user posted image

Čestitke in poljubček za Gaio! user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitke!!user posted image Končno. user posted image Zdaj se pa lahko veselo cartate!user posted image

tamy82 ja a ni tak, da naj prve 4 mesece ne bi nič dodajal? Ne bi rada, da se navadi na flaško iz katere lije in potem postane lena pri dojenju. Poleg tega pa sploh nimam nobene flaške doma. user posted image Sem mislila izključno dojit in si nisem pustila nobene rešilne bilke. user posted image A ni isti šmorn, če jaz pijem čaj, pa ga ona dobi preko mleka?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
14.2.2011 17:55:02   
Anonimen
Tudi jaz imam kupon za sleepy wrap, ki se ga naroči preko mojskratek.si. Kuponček z 10% popustom podarim, če bo katera naročevala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4429
14.2.2011 17:55:49   
Jo@n
Teyla, če izključno dojiš, ne rabiš dodajat čaja.
Če bodo kolike, daš pa na bradavico ali dudo (če jo ima) par kapljic, pa bo. Prvi krčki pa niso nujno znanilec kolik. Pazi na tvojo prehrano, pridno podirajte kupčka, pa malce bušija pomasirajte, pa bo.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
14.2.2011 18:00:46   
Tisia

Ima hčerkico Gaio, veliko 47 cm in težko 2470 g. Sporoča tudi, da sem zdaj jaz na vrsti hehe in da naj pozdravim bando. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

no super user posted image  pa je le dočakala svojo pupiko...ČESTITKE PATRISHA ZA GAIOuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
14.2.2011 18:02:27   
Anonimen
Teyla, lej če mlekca nimaš se moraš tudi z rešilno bitko spopasti. Mene je čisto zaflustriralo, ko moj tudi z nastavkom ni mogel piti. Tako, da sem v porodnišnici jokala. Drugega ni, kot da kupiš adaptirano mleko, ker moj Nik bi stradal, ker nisem mela mleka prve tri dni niti vse skupaj 30ml za cel dan. user posted image

Je pa res, da moraš ga hraniti z flaško, ki se mora matrati da pije, drugače dojke ne more prijeti. Vendar naš, še vedno omaga, tako da ga iz obroka do obroka silim jesti. Na 2 ure, ker ko smo šli na 3 ure je hujšal in me je spet čisto zaflustriralo. Če v sredo ne dobi za vsak dan od 15-20g gor, potem bova pristala v porodnišnici in infuziji. user posted image Zadeva je zelooo stresna, če nimaš mlekca, pa če dete ne more piti.

(odgovor članu Jo@n)
  Neposredna povezava do sporočila: 4432
   [Brisano sporočilo]
14.2.2011 18:04:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4433
14.2.2011 18:07:10   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Teyla, če izključno dojiš, ne rabiš dodajat čaja.
Če bodo kolike, daš pa na bradavico ali dudo (če jo ima) par kapljic, pa bo. Prvi krčki pa niso nujno znanilec kolik. Pazi na tvojo prehrano, pridno podirajte kupčka, pa malce bušija pomasirajte, pa bo.

Hvala za informacijo. user posted image
Kupčke podiramo, trebušček tudi masiramo pred obrokom in tudi z nogicami telovadimo tako kot je svetovala patronažna. Tako, da upam, da bo ok.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
14.2.2011 18:26:12   
tamy82
teyla Kakšna pa naj bi bila ta telovadba z nogicami za boljšo prebavo?
A je kakšen poseben način kako masirat trebušček?

Aja, čaj sem mu pa dala kar malo po žlički, da se niti ne navadi na flaško user posted image

< Sporočilo je popravil tamy82 -- 14.2.2011 18:27:17 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
14.2.2011 18:39:31   
Anonimen
Jaz sem pa ravnokar ugotovila, da so mi v Kranjski P zgubili UZ. user posted image Jutri bom poklicala, če bom mela srečo, če jih bodo našli.

(odgovor članu tamy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4436
14.2.2011 18:44:27   
trsica

KOOOOONČNOOOOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
14.2.2011 18:46:39   
lil_
spet jst...user posted image
no nase drugo dojenje-neuspesno. ena zagrabi, druga ne ve kaj bi delala z bradavico. joj jst bi mela kr skos patronazno pr sep, k je treba dojit. ceprov je blo dopoldne kr mal grozn-za moje prsa, k jih tok stiska in za princesi, k ju je tko prstavlala da kr res ni...sam sta saj prjele. zdej k sm pa sama, ju pa nemorm tko nastimat-zmanjka rok. no bomo vsak dan mal probal, pa bomo vidl.

joj ene mate pa res mal mleka. pol se pa jst sekiram, k ga mam manj, pa se vedno dovolj, za nahrant dvoje lacnih ust.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
   [Brisano sporočilo]
14.2.2011 18:50:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4439
14.2.2011 18:55:28   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Aja, čaj sem mu pa dala kar malo po žlički, da se niti ne navadi na flaško user posted image

Trebušček masiraš pred obrokom z odprto dlanjo pritisneš na trebušček in krožiš v smeri urinega kazalca. To pomaga pri prebavi, ker gre prebavni trakt v isto smer.
Z nogicami pa masaži ali prej (isto pred obrokom) izvajaš "telovadbo" tako, da najprej pokrčiš nogice tako da jih ima dojenček na trebuščku, nato pa čisto raztegneš, zopet pokrčiš na trebušček in iztegneš... Brez suknovitih gibov, lepo počasi. običajno malce prdne ali pa kaj drugega, ko to izvajaš, tak da naj bo oblečen. user posted image Jaz to izvajam pred previjanjem ali pa vmes, če se ful joka. Pa jo včasih pomiri.

Mam tolko dela, pa traja, da odgovorim, ker še pečem pecivo, pa pomivam posodo. user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
14.2.2011 18:58:30   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

spet jst...user posted image
no nase drugo dojenje-neuspesno. ena zagrabi, druga ne ve kaj bi delala z bradavico. joj jst bi mela kr skos patronazno pr sep, k je treba dojit. ceprov je blo dopoldne kr mal grozn-za moje prsa, k jih tok stiska in za princesi, k ju je tko prstavlala da kr res ni...sam sta saj prjele. zdej k sm pa sama, ju pa nemorm tko nastimat-zmanjka rok. no bomo vsak dan mal probal, pa bomo vidl.

joj ene mate pa res mal mleka. pol se pa jst sekiram, k ga mam manj, pa se vedno dovolj, za nahrant dvoje lacnih ust.

lil_, a imaš dovolj za obe? jaz imam sicer ogromno mleka, a še vedno ni dovolj (vsaj za Davida). Nadja se pa vedno dovolj naje. Mah... Jaz moram Davida zvečer vedno na flašo nafutrat, da mi spi vsaj tri ure.

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
14.2.2011 20:01:27   
valek
ku ku....kje ste bodoče mamice...bolj slabo klepetamo....

no js sm imela skoraj eno urno kopel....je pasalo tako zelooooo,mmmmmuser posted image user posted image
trebuh imam pa napet kot nevem kaj...koža je tako napeta da moram definitivno paziti teh nekaj dni še da se večkrat mažem z oljem...čene mi bo popokala koža...

zdaj bom pa malo pred tv malo pa za rač...dokler moj pride iz službe....tako da imam časa še 3 urce...
a mi bo katera delala družbo(kakšna taka ki tudi še čaka na svojga dragega)...ali bom morala imeti kar monologe...user posted image user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
14.2.2011 20:04:19   
tincha21
IZVIRNO SPOROČILO: hel32

IZVIRNO SPOROČILO: tincha21

Helo! Na hitro se javljam.. Sem vidla, da ste že na FB zasledile novico :) No, 9.2. ob 12:46 se nama je rodil Nik, velik 51cm in težak 3900g. Sam porod je bil.. No ja, ni blo glih lahko, ampak itak v trenutku pozabla.. Bi šla spet :) No kaj več napišem drugič. Aja pa še to.. Poleg malega sončka pa sem v porodni sobi dobila še zaročni prstan :)

Hel32
, mislim, da sma si delali družbo v porodni sobi 5 :) Čestitam za hčerkico.

Daj nehaj, a res, nisi nič rekla:) Sicer pa čestitke za zaroko, in sinčka Nikauser posted image user posted image  Smo bili bolj hitri pa sem mislila, da bova istočasno, škoda, sicer pa moraš obvezno prit na srečanje Februark v MB, da te vidim, JA?????

Sem šele kasneje ugotovila, da si bila ti poleg user posted image Ja, mi smo si vzeli malo več časa, kot vi user posted image Sploh ne vem kdaj so te odpeljali, nisem več dojemala dogajanja okol sebe user posted image Pol sem mojemu rekla, aja, sosede pa ni več? user posted image Najbolj sem se bala, da ne bi bila sama v sobi pa da mi bo ful neprijetno pa to.. Ampak sn ugotovila, da ti je v tistem trenutku res totalno vseeno za take stvari.
Za srečanje pa upam, da se bomo kaj zmenli ja.

*Peace*

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
14.2.2011 20:07:12   
Mišyka
Patrisha končno ste jo dočakali, vašo princesko... ČESTITKE!!!!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
14.2.2011 20:11:09   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

tamy82 ja a ni tak, da naj prve 4 mesece ne bi nič dodajal? Ne bi rada, da se navadi na flaško iz katere lije in potem postane lena pri dojenju. Poleg tega pa sploh nimam nobene flaške doma. user posted image Sem mislila izključno dojit in si nisem pustila nobene rešilne bilke. user posted image A ni isti šmorn, če jaz pijem čaj, pa ga ona dobi preko mleka?

Sej mal čajčka lohk probaš tud po žlički, mislim, da bi moglo it. Pa tko hitr se ti otrok ne navadi na flašo. Če pa že kupuješ, kupiš 1-ko, ki ima najmanjšo luknjo.

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Tudi jaz imam kupon za sleepy wrap, ki se ga naroči preko mojskratek.si. Kuponček z 10% popustom podarim, če bo katera naročevala.

Jst ga mam že... je kera sleepy wrap že sprobala? Mene prov firbec matra kako bo.

Nina pozabla sem komentirat čudovite slikice tvojih fantov oz. čudovita fanta na slikicah. Pa tale vaš modrookec...

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
14.2.2011 20:14:17   
Mišyka

Jaz sem pa ravnokar ugotovila, da so mi v Kranjski P zgubili UZ. user posted image Jutri bom poklicala, če bom mela srečo, če jih bodo našli.

Kaj so ti izgubili? Ne vem, men ni jasn...

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
14.2.2011 20:17:29   
Mišyka
Moj pregled dons... vse bp, CTG-ja nismo delal, ker malo itak čutim čist dovolj, sem pa 3 dni po roku v KR P zmenjena s svojim G za amnioskopijo. Upam, da ne bo treba...

Kar se pa tiče mojega maratona bruhanja, driske... očitno da smo vsi trije nekej pobasali. Tamav jo je še najboljš odnesu. Dons je že mojga možeka neki zvijal. Kakorkol že, upam, da bomo vsaj takrat ko bo treba it dihat, kokr tolk zdravi.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
14.2.2011 21:01:54   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Kaj so ti izgubili? Ne vem, men ni jasn...

V porodnišnici, so jih hoteli imeti, ker mi ni ocenila teže. Pa je moj šel po njih pa nazaj v P Kr tisti dan, ko sem rodila. Dans sem pa gledala, v MK in videla prazno kuverto brez vseh UZ. Sem tko user posted image Ker vpisujem v knjigico in lepim slikce. Tako, sem tudi ugotovila, da ni ultrazvokov nobenih user posted image

Upam, da jih imajo v p Kr, da bom do njih prišla.

(odgovor članu Mišyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4448
14.2.2011 21:07:43   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Ti je že Teyla odgovorila... Jaz bi samo dodala, da za masažo golega trebuščka daj malo olja na roko, da lepše drsi in kroži okoli popka. Pa lahko kar precej pritisneš

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
14.2.2011 21:08:06   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Jst našo samo dojim, tako da ji nič čaja še ne morem dat. Mogoče butasto vprašanje, pa vseeno: A tile krčki na začetku so mogoče "obetavni" za kasnejše kolike? 

Kaj niso krči in kolike en in isti šmornuser posted image Razumem, da lahko prebavne motnje povzroči zrak, ki uide v črevesje in mamina prehrana (a to so krči?) nekaj je pa lahko zaradi nerazvitega črevesja ( a to so pa kolike?)

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Poštnina
nada56

Vas plačevanje poštnine ob dostavi paketa spravlja ob pamet?

Da, ker nimam drobiza (23%)

Da, ker je to dodatni strošek (43%)

Da, placal bi rad vse naenkrat, (14%)

Ne, to je pac dostava, ki stane (20%)

Število vseh glasov: 56

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!