Ursi2
|
Zofy, hvala za odgovore. Sej to tud jz mojmu govorim, ko kr naprej poslušamo, pa LUka pa dej no, pa kk se pa obnašaš, ja kolk si pa star. Pa dej no, pa kk piješ, pa spet si cel moekr, pa kolk si pa star,..... Pa sem mu rekla, da 2 in da ne verjamem, da je on že vse obvladal, ko je bil tolk star in da ni nič ušpičil. Pol je pa jezen in gre za rač in pol najpa sama rihtam, ker itak nič prav ne nardi. Al pa ga čist ignorira. Luka skače okrog njega pa ati, grema se z vlakom igrat, ati na, tu je tvoj vlak,......, on pa gleda tk mimo njega, jz bi ga že najrajš z eno desko po buči, pa le moj reče nazaj, ja sej maš tule vlaka, kaj pa hočeš. Ne vem, sej ni vedno tk, pa se vsede pa se kako minuto igra, pa je konc al pa se že skregata, ker pač LUka razdre progo, da bi jo drgač sestavil in pol moj spet jezen, zakaj more raztavljat,..... Po drugi strani pa cel sladek okrog Jureta pa se igra po 10-15 min z njim. Eh, se vidi, da mama midva krizo, pol sem pa še bolj sitna pa vse še bolj črno vidim. Ja, za cepljenje bomo pa vidli zdej. Če je res alergija na Hiconcil, pol bom jz tud kr fajn razmislila o cepljenju, ker je zdejle enkrat dobil on drug antibiotik (Zinnat) pa ni bilo skor nič boljš po njem. Drgač pa do januarja ni imel še nikoli vnetih ušesk, odkar smo pa prišli pa iz bolnice, pa še ni bil brez vnetih ušesk. To pomeni, da je od 8.1. dobil že 3x Hiconcil in 1x Zinnat, kar mi je pa too much. Nič, morem se mal pomenit z zdravnico, pa pošten premislit, pa preučit, da vidim, kk j e na stvari. Sem pa še dans govorila z uno drugo zdravnico, ki je P in smo prijatelji in mi je še enkrat ful svetovala, da naj ga dam cepit. Ja, glede bolanih otrok, sem tudi jz bila kr šokirana, čeprav meni se zdi, če že grdo kašlja, da ni za v vrtec. In je obojega kr neki: eni starši jih imajo doma, ker je ponoči fajn kašljal, pa so doma po par dni, drugi pa ga pripeljejo, čeprav je mali čist bled, pa jamra, da ga trebušček boli,... ne zastopim, kaj jim je. Mislim, jz si sploh ne znam predstavljat, da bi takega bogega otroka peljala v vrtec, ko pa rabi, da počiva in da je v domačem okolju. Poleg tega, da se potem sam širi viroza na virozo. Ampak nažalost je tk in veliko kaj ne moreš. No, s šminkanjem mi nimamo veliko problemov , imam pa več problemov, komorma kake majčke oblečt. Ene par jih ima, ki bi jih imel skoz, drugih pa sploh ne pogleda in tudi če si zv čer pripraviva za v vrtec, če ni taprava, ga naslednji dan ne prepričam. Drgač pa se je mal unesel kar se preoblačenja tiče, ampak se je itak mogel, ker se morma po 5x na dan preoblečt. Zofy, tele nalepke so res super, jih bom tud jz šla kupit, ko bom enkrat prišla do Kika.Sicer ga imamo pri nas, sam jz do trgovin ne pridem. Luka pa prav pogreša trgovine. je dans, ko smo šli od zdravnika ful jokal, da on ne bi šel domov, da bi šel v trgovino in potem bi tam ostal. Ja, mal pa je po meni. Sicer jz ne kupujem rada, razen za tamala dva, gledam pa zlo rada. Darilo: ja, midva sma tudi skoz govorila, da bo dobil kolo, zdej so nam ga pa sosedi posodli, ker imajo že 6 let staro punčko IN GA ne rabijo. Sicer je roza, ampak se ne bom s tem ubadala, ker bi najprej rada vidla, kk mu sploh bo. Morem pa kupit pomožna kolesca, ker so jih založli, tako da zdej sam v garaži stoji. Ene 2x se je peljal z njim, sam ni bil posebej navdušen, ker se ni počutil varno. DRgač pa sva mislila že za božička kupit prikolico za velik traktor, pa jo bom mogoče zdej. Praznovanje pa bomo vidli, mogoče bomo tud na koncu kr skupi nardili z Juretom, ki je konec marca.Najprej mormo se porihtat, pol pa bomo naprej razmišljali. Odvajanje od pleničk: Morem rečt, da ponoči je Luka zlo priden in se zaenkrat še nikoli ni polulal in tudi zelo redko me je ponoči poklical, da more lulat. Sej na začetku, ko še ni rekel, da more lulat, je začel malo jamrat v spanju,pa nemiren je bil in sem ga nesla lulat, ampak to se je zgodilo ene 3x. Zdej pa me je ene 2x poklical, da more lulat al pa sem ga sama nesla, ker je kr pil zvečer pa ponoči, ko je bil bolan. Sam čez dan pa mu rečem, grema lulat in reče ne, me ne tiši, čez minuto pa je cel gnil. in 10 hlačk v dveh dneh je takoj. Pa sej bo že. enkrat bo že minilo. Mumu, ne vem glih kja naj ti rečem glede odvajanja. Pri nas smo začeli doma in v vrtcu skupi odvajat in smo se tega držali. Jz sem mu dala pleničko gor, sam ko sma šla spat. Če sem šla recimo direkt iz vrtca k mojim ali k moji sestri, sem mu v avtu dala pleničko, ker sem vedla, da bo zaspal in sem mu tudi vsakič povedala, in sem jo potem takoj dol dala, ko se je zbudil. Če pa smo šli v avto tk,da sem vedla, da ne bo spal al pa če smo šli naobisk ali v trgovino, pa mu nisem dajala hlačk, sam sem ga pa skoz psraševala in večkrat se je zgodilo, da smo na poti iz SG do Velenja 3x stali, ker sem ga vprašala, če more lulat, pa je rekel JA. Zdej pa že reče, da ne, da doma in lepo pridno zdrži. Sam doma še imamo probleme. Pa tudi pri nas šele zdej kak mesec sam reče, da more lulat, prej pa ni niti hotel slušat, ko sem mu rekla, kk naj reče. In smo bili že čist suhi, mogoče se mu je 1x na teden zgodilo, ko je bil utrujen in se je zaigral. Zdej pa smo spet kr precej na začetku. Ne vem, a sem jz kriva, ad ga ne znam. Sam silit ga pa nočem, da bi imela borbe, ko je treba lulat. Lona, tudi tebi hvala za odgovore. Nič vsem bolančkm želim en kup pikapok, zdej pa grem počasi malo spat.
|