HoneybeeMaja
|
Ola punce! Vsakič,ko vas utegnem brati,kakšna nova carta...Čestitke! Nina33 tvoja porodna zgodba je prav vzpodbudna za brat,se sliši,kot da vse skupaj ni čisto nič hudega . Pa max. všeč mi je ime,ki sta ga izbrala,eno izmed lepših in bolj izvirnih imen,kar sem jih v zadnjem času slišala. Čiščenje majhnih noskov,tudi jaz jima z mililitersko brizgalko vbrizgavam fiziološko raztopino,da se sluz malo zmehča,potem pa očistim nosnice še z svaljki vate.Tako so me naučili v porodnišnici,zadeva je enostavna in pri nas deluje,resda nista navdušena nad posegom,ampak potem čisto in lepo dihata. Jaz se na veliko trudim z dojenjem,ampak je vse prej kot enostavno nahraniti dva sestradana dojenčka ,tako da po vsakem dojenju še pojemo še malo dodatka,mi jemo Nestle BEBA,ker s tem hranijo tudi v mariborski porodnišnici,pa sem potem kar z istim adaptiranim mlekom nadaljevala.Zenkrat smo brez težav,veselo papamo,veselo kakamo.Zoja je imela nekaj manjših težav s krčki,pa smo jih rešili s tem,da ne uživam več kravjega mleka in mlečnih izdelkov.Še to...če še katera kupuje BEBO,v Muellerju je cena za 800g pakiranje 12eurov,v lekarni pa 16eur . Kako ste kaj tiste,ki ste že mamice izpeljale zadeve,kar se tiče obiskov? Mi se jih zaenkrat še uspešno branimo ,jaz sem že vnaprej vse opozarjala,da bo prvi mesec prepoved približevnja,pa moram vse pohvalit,da se pridno držijo tega ,sicer mislijo,da sem čudakinja ,pa ni važno,mi je več vredno to,da smo zdravi,ker je zdaj pa res najbolj neugoden čas kar se tiče viroz,prehladov in gripe.Tudi v neonatološki ambulanti so posebaj poudarili,da naj bomo razsodni,ker lahko tako majcen dojenček umre od gripe . Danes smo si privoščili prvo vozičkanje ,Zoja in Maj sta cel sprehod prespala,tako da sta si mami in oči lahko v miru privoščila kavo in klepet. Lepo se imejte,preostale nosečke pazite na trebuščke in uživajte zadnje dni z njimi (tudi jaz ga pogrešam... pa si nisem misila,da ga bom,glede na to kolk je bil zanje tedne ogromen pa naporen! ),vsem novopečenim mamicam pa čim več spanja,počitka in cartanja!
< Sporočilo je popravil HoneybeeMaja -- 7.2.2011 18:42:55 >