|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
30.1.2011 19:26:02   
mija24
Nina33 iskrene čestitke pa superca za tak porod!!

Na, pa sm ostala brez soPDP-jevke user posted image
Drugače pa iskrene čestitke vsem, ki ste že postale mamice! Za nas ko pa še mormo v Rim pa user posted image user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
30.1.2011 19:30:40   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04
Še ene teme (se mi zdi) da se nismo dotaknile. Imam dioptrijo in nosim leče, le enkrat v tednu pa očala. Zanima me, če katera ve, kako je z lečami med porodom. Jih lahko imaš ali je bolje, da imaš očala?

Ne smeš jih met. Jaz še očal nisem mela gor. Mi je v porodnišnici pa res najmajn mar še za leče!

Nina 33 wow to pa je blo expres, upam da nas bo več takih, ČESTITKE vsem, kdo nam bo pa zdaj poste nabijal?
ČESTITKE; LEPO SE CARTAJTE!

Aja, mi smo ok, ju3 u ranu zoru ob 7h moram spet na CTG čist za kontrolo.

Kar se obiskov tiče, sem prebrala tud jaz dans da so omejeni na eno zdravo odraslo osebo. Saj se mi bo zmešalo min 3 dni brez otroka.

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
30.1.2011 19:36:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

pilotegirl; niti po porodu leče niso priporočljive (in vsaj še dva tedna), zato da se oči spočijejo po porodu. v bistvu se takoj po porodu odsvetuje vsakršno obremenitev oči (branje, gledanje tv ...)

Se mi je zdelo, sicer mi tega oftomologinja ni omenila mi je pa rekla, da naj čim bolk po porodu čuvam učke, ker že tako arhitektura prekomerno obremenjuje učke.

za lece pa se dobro da ste jih nekatere lahko nosle med , ker meni niso nikakor pasale in jih nisem v ucke spravla da je joj ne.. sicer pa tudi za po porodu je toplo odsvetovano kr nekaj casa, da se oci odpocijejo..

Jaz sem jih lahko breu težav nosila, se mi je pa dioptrija po 5 letih spremenila v tem času za 0.5 sicer minimalno se mi pa je, pa sem veliko manj za knjigami in pcjem kot prej. Tako, da ne vem a lahko res tok obremeni nosečnost ali ne učke. Porod ša sigurno obremenjuje.

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2278
30.1.2011 19:37:45   
Anonimen
Februarke, dejte malo stopirat, de bo še kera februarja rodila user posted image Malo heca.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2279
30.1.2011 19:38:16   
DIANE
Čer,
o superca česttam nina33 tole je pa res kr padu vun. Upam, da bo vsej mal te sreče pr meni.

Drgč pa ta vikend pa je bil naporen. Bila sva na abrahamu in to sm kar dolgo žurala še plesala sem. Danes smo pa še malo praznovali moj rojstni dan ki se bliža. Mal je blo treba zalir ker okrogla ni kar tak in je blo prav fino fajn, samo škoda ker čas tako beži.
Res lep vikend je za mano.
Pa pomoje sem tudi težja za kak kg ker mi je pa prav pasalo jest. hehehe
No kmalu se bo začel februar naš mesec po PDP-jih tako, da zej pa res gre zares.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
30.1.2011 19:44:41   
valek
Čestitke Nina 33 za malega Nandeta.......prijetno cartanje!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
30.1.2011 19:55:02   
šebela
Čestitke Nina in Nande!!!user posted image user posted image user posted image user posted image Si nas pa res presenetla! Pa sam en dan pred mano rok, sem se kr malo zamislila.
Jaz pa še zmeraj letam okoli, kot da se mi nič ne more zgodit.
Ste tolk natipkale čez vikend, da bom mogla cel teden brat.....

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
30.1.2011 20:06:29   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

pilotegirl; niti po porodu leče niso priporočljive (in vsaj še dva tedna), zato da se oči spočijejo po porodu. v bistvu se takoj po porodu odsvetuje vsakršno obremenitev oči (branje, gledanje tv ...)

Se mi je zdelo, sicer mi tega oftomologinja ni omenila mi je pa rekla, da naj čim bolk po porodu čuvam učke, ker že tako arhitektura prekomerno obremenjuje učke.

za lece pa se dobro da ste jih nekatere lahko nosle med , ker meni niso nikakor pasale in jih nisem v ucke spravla da je joj ne.. sicer pa tudi za po porodu je toplo odsvetovano kr nekaj casa, da se oci odpocijejo..

Jaz sem jih lahko breu težav nosila, se mi je pa dioptrija po 5 letih spremenila v tem času za 0.5 sicer minimalno se mi pa je, pa sem veliko manj za knjigami in pcjem kot prej. Tako, da ne vem a lahko res tok obremeni nosečnost ali ne učke. Porod ša sigurno obremenjuje.

ne samo porod tudi nosecnost.. ker so spremembe ne samo v telesu ampak tudi uckah.. manj se ti solzijo oz. telo produrica solzenja in se oci bolj susijo.. to je problem.. potem si mores - ce mas probleme non stop kaplice devat v ucke itd.. meni vglavnem ni pasalo in lepo pridno nosim ocala..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
30.1.2011 20:37:39   
meta21

meta; kaj zdej, a misliš ti zadnja rodit od vseh al kaj? user posted image . dejmo malo gor pa dol po štengah!! user posted image

user posted image  Živim v 3 nadstropni hiši (no, pritličje in 2 nadstropji) tak da itak 100x na dan grem po štengah, če je le možno čepim, hodim z malim na sprehode, malinovega čaja mi je itak zmanjkalo ... Ah ... Bomo vidli, kaj bodo jutri rekli stric G in CTGuser posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
30.1.2011 20:37:57   
meta21

Meta, meni je pa sošolka rekla, da ji je oddteklo ful vode doma, potem pa še v porodnišnici, ko so jo na CTG peljali, da je blo sigurno 1l, če ne več še v porodnišnici. Ji je bilo prav narodno, ker je za seboj puščala lužico in imela mokre noge. Da pri iztisu ni skoraj nič vode bilo. Sem jo pred časom vprašala je rekla, da je sigurno mela 1,5l vode vse skupaj. Trdila ne bom, ker ne vem, baje ni nujno da ti vse takoj odteče lahko pa skor cela v šusu. Lahko pa samo rahljo kaplja.

Odtekanje je itak možno v vseh mogočih oblikah od "cunamija" do kapljanja ampak povprečna nosečnica ima na koncu nosečnosti okrog 1 litra plodovne vode, do 1,5 litra se še smatra normalno ampak to imajo redke (na koncu nosečnosti se količina zmanjšuje). No, če bi mene kdo vprašal, koliko mi je odteklo, bi tudi rekla, da vsaj par litrov, ker je bila v trenutku mokra cela postelja, ko sem vstala sem naredila lužo sredi spalnice, do porodnišnice sem pustila še nešteto lužic in v sprejemni pisarni pri stolu še eno veliko lužo pa mi je kljub temu po porodu sestra izstisnila še en slap. To je najbrž bolj občutek. Konec koncev koliko pa polulalmo? 2dcl? Pa se nam tudi zdi, da je za cel piskeruser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
30.1.2011 20:43:32   
meta21
Ena al pa dve na ninin račun...user posted image user posted image user posted image  

Včeraj zvečer je optimistično napisala:

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Mam pa "žurke" ob petkih, ja user posted image , no, še eno do dve planiram, poj bomo pa drgač ga "žural" user posted image .

user posted image  ... in planirala še cel kup stvari ....

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

... no, pr nas (kao) dva tedna user posted image , lohk kakšen dan prej (mi je 11.02.2011 zelo všeč - se bere enako z obeh strani user posted image ) pa itak imam še en kup "nujnih" zadev za narest do spremembe našega tria v kvartet (in posledičnega uglaševanja z novim članom user posted image ).

Ja, življenje res rado preseneti!user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
30.1.2011 20:54:40   
little*miss
pa ninino sanjanje o porodu tudi ni bilo kar tak user posted image

Jaz pa čakam da tast prinese hamburger..da se še malo poredim in nezdravo nahranim user posted image

Danes sem mislila še malo počistit, pa pode umit, ampak se mi ni dalo. Bom jutri user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
30.1.2011 21:03:46   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss
Bom jutri user posted image

Si ziher?user posted image  Te ni nina nič naučilauser posted image . Joj, jaz bi tudi presenetla. Čeprav, jaz niti nisem več presenečenje, ker mam v torek PDP. Ma sej vem, da sem že tečna ampak pojma nimate, kako zelo si želim it rodit-da vidim že to štruco mojo enkrat in da se neham premikat ko stara mamauser posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
30.1.2011 23:06:39   
tamy82

pa ninino sanjanje o porodu tudi ni bilo kar tak user posted image

Ravno na to sem se prej spomnila, kako je govorila, da bi rada šla rodit user posted image zdej ji je pa ratalo še bolj hitro kot je upala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2289
30.1.2011 23:07:56   
tamy82

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Si ziher?user posted image  Te ni nina nič naučilauser posted image . Joj, jaz bi tudi presenetla. Čeprav, jaz niti nisem več presenečenje, ker mam v torek PDP. Ma sej vem, da sem že tečna ampak pojma nimate, kako zelo si želim it rodit-da vidim že to štruco mojo enkrat in da se neham premikat ko stara mamauser posted image

Držim pesti zate, da bo čim prej! user posted image

Jaz bi pa zdej še vseeno kakšen dan počakala, tudi če mam že cel dan kar konkretne bolečine v spodnjem delu trebuha user posted image user posted image

Nočko!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
30.1.2011 23:08:51   
tamy82
Moram priti do 1000 postov pred porodom še user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
30.1.2011 23:43:55   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

ne samo porod tudi nosecnost.. ker so spremembe ne samo v telesu ampak tudi uckah.. manj se ti solzijo oz. telo produrica solzenja in se oci bolj susijo.. to je problem.. potem si mores - ce mas probleme non stop kaplice devat v ucke itd.. meni vglavnem ni pasalo in lepo pridno nosim ocala..

Pol pa zato mene skos učke rbijo. Sicer jaz sem tudi na očalih ok na faks, grem z lečam, pa na preglede, posege,... Zdej sem dobila pravo dioptrijo mi je še lažje, ker prej mi očala niso nosila in se vozit s takimi očali nisem upala. Z lečkam pa res nisem mela težav. Moram potrkat, razn to, da me po cele dneve učke srbijo, pa sem mislila, da je prah.

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2292
30.1.2011 23:58:53   
little*miss
tamy kje pa si zdaj? Pridi postov nabijat, mogoče greš jutri že rodit user posted image No, pardon, jutri še ne smeš, ker še je januar, lahko pa 1.2 meti vkradeš, pa njo naprej spustiš user posted image

Moj kašlja spet in nemorem zaspat. user posted image Verjetno bom kar jest šla nekaj..hamburger je že spustil user posted image

Danes pa ste nekam tiho bile vse (saj jaz sem tudi med njimiuser posted image ), se vidi da še je nedelja..bo jutri boljše. Edino tisti monologi od nine bodo manjkali, pa bo takoj ena stran na dan manj user posted image

< Sporočilo je popravil little*miss -- 30.1.2011 23:59:06 >

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
31.1.2011 0:04:41   
little*miss

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

še bomo vidli user posted image ne, res morem, pa še našo mini sobico morem preuredit, da bo prostor za prenosno posteljico..posteljico pa bo postavil moj takrat, ko bom v P. Pa mogoče še me prime kaj, če bom preveč delala user posted image

Pa nisi tečna,saj vse vemo kako je. Jaz samo upam, da nebom šla čez rok (čeprav imam vedno večji občutek, da se bo ravno to zgodilo user posted image ) Mogoče pa boš ena izmer redkih, ki bodo rodile na PDP user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
31.1.2011 0:34:09   
little*miss
tršica, super da ste po JUS-u in ste že lahko šli domov user posted image lepo se cartajte user posted image

petrap, tebi pa držim pesti za jutri user posted image

hayabusa, upam da bo CTG jutri zaznal veliike popadke in boš šla rodit user posted image

Sem mojemu zdaj karamelno mleko naredla, pa da vidim če bo nehal kašljat.. user posted image Grem kar v posteljo, če me nebo nazaj je misija uspela user posted image

Lahko noč (upam)

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

Neposredna povezava do sporočila: 2295
31.1.2011 0:39:08   
Anonimen
Nočka! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2296
31.1.2011 4:54:12   
tamy82
Punce, samo toliko, da vam sporočim, da gre pri nas zares. So se mi začeli pojavljat popadki že kmalu potem, ko sem šla spat (okrog polnoči) in zaenkrat jih še lepo predihavam doma, bomo pa kmalu na poti v P.
Če bo vse po sreči, bomo še danes dobili našega user posted image user posted image
Žal ne bom februarka, ma vseeno ...
Vam definitivno sporočim, ko bo kaj novega user posted image

Uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
31.1.2011 5:26:19   
mateyci
user posted image user posted image Tamy82 SREČNOuser posted image user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
31.1.2011 8:06:57   
little*miss
nič nebo s 1000 posti user posted image

Srečno in lahek porod ti želim user posted image user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu mateyci)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
31.1.2011 8:20:36   
MoSoNi
user posted image user posted image user posted image user posted image Tamy srečno!! user posted image user posted image user posted image user posted image
Če še dihaš... naj čim hitreje mine, če že cartaš... pa ogromno lepih trenutkov!! user posted image user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?