Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Niso. Vsaj ne vsi, kake perle pa itak najdeš povsod: med njimi in med ženskami. Po moje gre bolj za stvar komunikacije in strpnosti oz. tega, kaj si še pripravljen potrpeti: ti bi se prej odselila kot počela našteto, ene so vseeno rajši skup. Kot si sama rekla na taisti temi: različni smo. Seveda, da smo razlicni. vendar ce se ze odlocis biti skupaj, ni treba obravnavati partnerja kot da je infantilen. jasno je, da se koliko toliko normalen clovek iz take okolice na nek nacin odmakne ali izolira. In doseze se nasprotni ucinek od zeljenega. Zgolj zato ker se nekdo postavi v vlogo osebka, ki ima pravico drugemu odraslemu cloveku predpisovati kaj lahko in kaj ne sme, celo na custvenem podrocju. Istocasno, ce bi moj moz meni izklopil elektriko zaradi igrice ali racunalnika ali foruma... ima maksimalne moznostui, da bo znova samski. Frodo, ti si čisto zasvojena. Ne zaradi igrice Ronja, zaradi spostovanja. Vedno in povsod zahtevam osnovno spostovanje. Tudi od partnerja in tudi od otrok. Spostovanje tudi vracam. Izklapljanje elektrike mi ne pade na pamet niti pri najstniku, ki se ne more odvojit od igrice. Pricakujem, da me dovolj spostuje, da preneha z igranjem in pricakujem, da bo znal ceniti spostovanje, ki ju ga dajem - da ga vljudno prosim, da zakljuci igrico in pojasnim zakaj. Ali sta taksna partnerja sploh za skupaj...? ej, frodica, tako kot mi ne smemo sodit, kaj je bolj zdravo in lahko en igra igrice, drugi pa športa, tako tudi nimamo kaj sodit, a sta dva za skup ali ne. Spasujem se, ne sodim. Presodil si bo vsak sam. Če si želita bit skup, potem že sta, a ne? So tudi pari, ki se glasno in veliko prepirajo, pa se imajo vseeno radi in ne morejo en brez drugega. Različni smo. To se pa spremeni, ko moz pretepe zeno. Tedaj jo vsi silijo naj ga prijavi, da nista za skupaj ipd... To je res vidno in ocitno fizicno nasilje. Tudi nenehno tezenje kaj moras narediti, kdaj moras narediti, kaj ti mora bit v veselje je nasilje. Kot neki punci mora biti v veselje, da se prodaja, ker ji je zvodnik rekel, da je lahko srecna, da ima za prezivetje in se lahko poslje nekaj denarja domacim. Da odrasli osebi predpisujes koaliko kaj, kdaj sme in kakos e pri tem mora pocutit je IMO nasilje. Veliko ljudi pa na zalost zivi v pasivno agresivnih odnosih. In kot ti ne moreš tradicionalni ženski tupit, da naj vendar ne nosi vsega gospodinjstva sama, kakor si napisala, tako jim tudi ne moremo tupit, da naj imajo take odnose, kot se nam zdijo pravi. Če ima kdo problem, predlagamo rešitve, v sklopu tega, kar človek takrat zmore. Lahko je pa ljudem vseeno čisto fajn tako, kot so. Odnose bodo imeli kakr si bodo uredili. Moj odnos do tovrstnega odnosa je, da me cudi in preseneca stevilo zensk, ki se do svojih partnerjev obnasa kot da so infantilni. Zanima me ali res menijo, da so infantilni ali s+je v vprasanju kaj drugega. Kaksni so to moski s katerimi je treba ravnat tako, kot se ravna s popolnoma nezrelim in nevednim otrokom. Pa celo do toroka se pokaze vec spostovanja. Sicer pa: včasih je treba skočit v vodo, da vidiš, da je fajn plavat. Sama sicer zagovarjam to, da se vsak sam odloči skočit, vendar pa sem videla primere, ko je bil en ali drugi partner prisiljen v skok, ker ga je drugi porinil, pa vseeno prav fajn plavajo. Po moje ni vse tako črno belo. Prav o tem govorim. Razlika je ali ga na silo rines in ob tem mu prekolnes vse po spisku ali ga nezno pregovoris in ustvaris situacijo v kateri se bo (manj ali vec) strinjal, da skoci..... Včasih se moramo tudi brcnit v rit: tako si tudi midva rečeva: "lubi, pejt že pisat tisti seminar", čeprav sva oba odrasla in bi se slejkoprej sama k temu spravila, je fajn, če veš, da te nekdo podpira. In kaksna bi bila tvoja reakcija, da ti "lubi" izjavi : dej ze enkrat se spravi to pisat, kaj si maloumna ali kaj, da en ****evi seminar ne mores spacati... Bistvena razlika (vsaj IMO)... kot med predlogom kaj bi lahko oce z otrokom pocel, ce bi ga prej vzel iz vrtca.. in komandiranja , da ga mora vzet, ker morata vec casa bit skupaj in uzivati en v drugem..., a ne da lenobo pase doma in se otepa otroka....