rockstar
|
IZVIRNO SPOROČILO: mikroBB Rockstar...naj te potolažim, da boš imela čisto normalno porodniško nadomestilo (povprečje 12 plač), samo pač konec marca ko ti poteče pogodba (če sem si prav zapomnila), se prijaviš na zavod za zaposlovanje in potem boš upravičena do nadomestila za brezposelnost pač samo za tistih nekaj dni dokler ne nastopiš porodniške - ostalo ti bo pa kao mirovalo... Delovna doba ti bo tekla tako, da bo višina tvoje porodniške povprečje zadnjih 12 plač. Js sem že skoraj diplomirala iz teh nadomestil, ker meni je potekla pogodba konec decembra (mi je niso hotli podaljšat za teh par mescev, čeprav sem čisto zdrava in normalno lahko delam; banda ) in sem zdaj prijavljena na zavodu... Nadomestilo bom dobivala 3 mesece do konca marca predvidoma, potem pa mi ostaneta še 2 tedna do začetka porodniške, ko mi delovna doba ne bo tekla in tako naj bi dobla porodniško po uni varianti 55% minimalne plače. Kar se bo pa precej poznalo - skoraj pol manj kot sicer...tako da zdaj preiskujem možnost, da bi si sama plačala za tisti mesec vse prispevke, vsaj minimalne, da se mi ne bi prekinla delovna doba in bi dobla "normalno" porodniško . Včasih res ne vem kaj misli ta država in delodajalci - po eni strani spodbujajo rodnost kao, po drugi strani pa naredijo vse, da bi ti stvari ja čim bolj otežili... Al mam pač js tako (ne)srečo Seveda mi ni niti trenutka žal, da sem noseča, bomo že kako... Hvala za tolažbo sej če bi meni znal kdo na začetku vse to tako lepo razložit bi bla čist mirna, tako pa moraš res vsako stvar sam zvohat in se pozanimat, niti na netu ne najdeš vseh informacij. In tako kot si napisala, tudi meni ni niti za trenutek žal, da sem noseča. Zakladek, ki ga nosim v sebi ma z ničemr ga ne morem primerjat. Upam, da boš našla koga ki te bo prijavil za en mesec ali pa da si sama plačaš prispevke - to sicer ne vem kako gre, ampak upam da se da vse uredit. Vse, ki ste se znašle v podobni situaciji, upam, da najdete čimboljšo rešitev, da boste mele vredu porodniško. Ma naj že vzame te viruse, prehlade in vse skup. Moj prehlad gre počasi h koncu, v križu me včasih špikne, ampak še ni sile, me pa že en teden boli pod levo lopatico, kot bi mela vkleščen kakšen živec. Če si pa to mesto masiram me pa začne še boj bolet in čutim prav pekočo bolečino, mravljince. Punce lepo se imejte, naj vam čimrej minejo vse takšne in drugačne tegobe.
|