Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:20:38
|
|
|
|
petrap
|
ojla... jaz sem še kar doma . na ctgju še vse mirno - popadkov ni, otročka ok. mi je pregledala tudi MV (prav popolnoma nič prijeten pregled, sploh ker je en otroček tako spodaj in je morala prav zadaj za njega), odprta 2 cm. poslala me je domov in imam datum 31.1., pa zraven piše sprejem in indukcija poroda (38T 4/7 bo takrat). tako da tudi če bo stanje enako kot danes, bomo zibali . sem pa sedaj spala 2 uri, me je čist zdelalo vse skupaj, pa še noč je bla kar nekaj. pa tud spodaj me vse boli, predvidevam da zaradi pregleda mv. tršica - tud pri nas bo spet danes akcija..zdaj pa res vsak dan. aja pa do sedaj nisem pila čaja za mehčanje mv, jutri si ga grem pa kupit. prvič sem ga pila in sem se hitro odpirala, mogoče bo tudi sedaj kaj pomagalo (vsaj psihi). avto - mi2 pa sva danes šla gledat Ford S-Max. mormo zamenjat našega Megana karavana, ker ne grejo trije sedežki zadaj. ga zagotovo še ne bi prodajala, ker sva zelo zadovoljna z njim, sam kaj ko je premajhen
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:25:13
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Pa otrok naj bi se že spustil menda, al je zdej šel nazaj gor al kaj? Mu spodaj nekaj ni všeč. Mam jaz tud enga takega ... Joj, ta mladina!
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:25:23
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha Kaj se tice jokanja, sem jaz to ocitno dala skozi v P. Skor 3 dni sem prejokala!! in mi je prav bed res.. ono so mi taurli se psihologinjo, ki je sicer ful ok, ampak mi je tut kolega povedal, da ce si pred porodom fuc in jokas, da po porodu se hujse.. upam, da ne!! Sicer zdaj vem, kaj me caka ce noter ostanem, sopanje z tabletami aka umetni popadki Ma ja! Ni pravila-jaz sem bila v prvi nosečnosti ista (no, malo manj sem psihirala, ker me mož takrat še ni varal ). Isto sem mu težila za brez veze, jokala kakšen dan, še sama ne vem zakaj, pa sem bla po porodu čist OK. Me je 2. dan po porodu zvil POPORODNI MAČEK in sem res tulila cel dan ampak je res trajalo le en dan. Sestre so mi takrat omogočile, da sem bila sama v sobi (se je glih dalo, ker so šle en dan prej vse domov) in potem je blo vse ok.
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:26:33
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Danes sem očitno jaz prevzela štafeto od tebe Čeprav je zdej po popoldanskem počitku (in ko mam mojga spet doma) precej boljše že Al pa je sesanje pomagalo Najboljše bo, da se to prepričaš . Zdrava boš pa še vse se bo svetilo
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:27:54
|
|
|
|
tamy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Danes sem očitno jaz prevzela štafeto od tebe Čeprav je zdej po popoldanskem počitku (in ko mam mojga spet doma) precej boljše že Al pa je sesanje pomagalo Najboljše bo, da se to prepričaš . Zdrava boš pa še vse se bo svetilo Za danes je bilo prav dovolj Bomo preživeli tudi v malo umazanem stanovanju
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:28:28
|
|
|
|
Teyla
|
urshy* čestitke za hčerkico in dobrodošla med nami. Upam, da bomo več čvekali pri starševskem čveku. Patrisha zanimivo, meni je bila pa hrana kar ok, pa sploh nisem ljubiteljica mesa. Je pa res, da sem zmeraj drugačno dobila, ker sem imela dieto za jetra. Tako da ko so ostale dobile sarmo, sem jaz imela mlečni zdrob. Jogurtov pa tega, pa tudi ne maram preveč, tak da mi je bilo res fajn. Tud za zajtrk nisem nikoli dobila salame ali česa podobnega. Verjetno bo pa potem na oddelku drugače in bom tudi jaz bolj ko ne lačna. Pa sestre so bile čisto vse kul, zmeraj so lepo pvoedale, za katero je kater pladenj. Strežnica je pa tudi najmanj 3x na dan vprašala, če še imamo čaj in če smo hotele, so dobile še en vrč. Za mleko je pa še dvakrat prišla. Ne vem, meni se zdi, da so me stregli od spredaj in zadaj in bi me čist preveč razvadli, če bi bla še kakšen dan tam.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:29:29
|
|
|
|
meta21
|
Joj, kaj naj počnem? Delat se mi ne da nič, mojega še vsaj 3 ure ne bo, TV-ja se mi ne da gledat ... Ma najboljš, da grem rodit k glih nimam kej počet PilotGirl sem sms poslala pa mi še ni odgovorila.
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:29:36
|
|
|
|
tamy82
|
petrap vi pa kar vztrajate! Ampak če en prej, bo čez en teden akcija, ne Srečno že zdej! Pa držim pesti, da ti rata po naravni poti že kej prej, da ne bo treba pospešit zadeve
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:31:08
|
|
|
|
tamy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Joj, kaj naj počnem? Delat se mi ne da nič, mojega še vsaj 3 ure ne bo, TV-ja se mi ne da gledat ... Ma najboljš, da grem rodit k glih nimam kej počet PilotGirl sem sms poslala pa mi še ni odgovorila. Pri meni situacija podobna ... ampak vseeno ne bi še šla rodit
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:33:14
|
|
|
|
Teyla
|
Mene jokavost ni še zagrabla, me pa še bo se mi zdi. Na današnji kontroli so mi dali datum- v petek mi sprožijo porod, rodim najkasneje v soboto. Tak, da na žalsot tudi jaz ne bom prava februarka, bom pa po srcu, če to kaj šteje. Sem se malo ustrašila, pa sva z mojim rekla, da bova mal telovadla, pa kakšne štenge prehodila, pa bo mogoče tudi kaj prej. Se namreč čisto nič ne veselim umetnih popadkov ali pa tiste tabletke. Nisva pa nikomur povedala, mene bi moja mat samo živcirala kolikor jo poznam, bi klicala že ob 14h, če se že kaj dogaja. patrisha čisto možno, da bova skupaj v sobi.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:37:41
|
|
|
|
tamy82
|
teyla a potem uživaš v zadnjih nosečniških dnevih zdej? Sem pa že upala, da je vse ok in da bodo pustili, da gre po naravni poti Potem pa srečno v petek/soboto!!!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:41:07
|
|
|
|
tamy82
|
Potem nas bo pa res malo februark "čisto ta pravih" Ma važno, da ste po srcu NAŠE Mene pa moj danes že cel dan ful brca v rebra, tako da na trenutke prav fajn boli. Kaj to pomeni, da se ni še nič spustil navzdol? Očitno mu dogaja ...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 18:42:41
|
|
|
|
Teyla
|
Ja, kot kaže so res zadnji dnevi, razen, če se strop v Lj P ne zruši (je katera za kako akcijo mogoče? ) Psihično me še nič ne daje, me je pa strah zarad rezanja/šivanja, ker mam občutek da se nisem pripravila tolk, kolikor bi se lahko. Sva pa danes z mojim nakupilqa še malenkosti kot so fiziološka, alkohol, pa tudi eno dudico sva vzela. Aja pa na pokušino sva vzela 4 vrste otroške hrane, vse z istim okusom, da bova lahko primerjala. Sicer tega ne mislim kupovat, ampak sva rekla, če bova kdaj rabila, da bova vsaj takega z normalnim okusom vzela. A ima katera kakšen dober internetni seznam z imeni za otročka? Po možnosti s kakšnim pomenom. Zdaj namreč pospešeno iščeva ime za fantka. Ah, nevermind, sem že našla nekaj.
< Sporočilo je popravil Teyla -- 24.1.2011 18:44:35 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.1.2011 19:04:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:04:50
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Mene jokavost ni še zagrabla, me pa še bo se mi zdi. Na današnji kontroli so mi dali datum- v petek mi sprožijo porod, rodim najkasneje v soboto. Tak, da na žalsot tudi jaz ne bom prava februarka, bom pa po srcu, če to kaj šteje. Sem se malo ustrašila, pa sva z mojim rekla, da bova mal telovadla, pa kakšne štenge prehodila, pa bo mogoče tudi kaj prej. Se namreč čisto nič ne veselim umetnih popadkov ali pa tiste tabletke. Nisva pa nikomur povedala, mene bi moja mat samo živcirala kolikor jo poznam, bi klicala že ob 14h, če se že kaj dogaja. patrisha čisto možno, da bova skupaj v sobi. ej upam :) jaz sem ze spakirala vse kaj rabim od krizank, do gobelina - sem ful zacela sivat od dolgega casa :) vse mam, da se zamotim, ker meni strasansko hitro dolg cas postane. Jaz bom ju3 natancno zvedla kak pa kaj! sicer pa daj na FB cifro prpopaj, da dam v fon, ce se slucajno ne vidimo, da si smsama... oh si pa srecnica, me smo jedle kr nekaj.. nvem al pa sma mi2 glih kaki tedn narazen ble v P, vglavnem sreznice so ble ubupne!! sicer so punce ze prej pravle, da so vsi ok, al pa sem jaz ko sem bla drug tedn kot ti naletela na neke cudne mrke obraze..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:06:03
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Potem nas bo pa res malo februark "čisto ta pravih" Ma važno, da ste po srcu NAŠE Mene pa moj danes že cel dan ful brca v rebra, tako da na trenutke prav fajn boli. Kaj to pomeni, da se ni še nič spustil navzdol? Očitno mu dogaja ... ostajamo zveste februarkam!!! nic bat! smo z mislimi pr vas
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.1.2011 19:07:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:10:29
|
|
|
|
Teyla
|
Sem dala št. na FB. :) Patrisha Ja, men se res zdi, da sem kar trofla z datumom. So bili vsi prijazni. Baje lahko končam tudi na oddelku, če ne bom nič odprta do petka (potem mi bodo vstavili tabletko, drugače grem pa v porodno). Tako da se morda tam vidiva, mogoče pa a oddelku po rojstvu. Lahko pa tudi nič od naštetega. me pa ne morš zgrešit- čudna frizura, pa več al manj se mi skoz smeji. Edin, če bom imela poporodno otožnost se bova morda zgrešile. Pa fajn opravi jutri.
< Sporočilo je popravil Teyla -- 24.1.2011 19:11:10 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:14:37
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Sem dala št. na FB. :) Patrisha Ja, men se res zdi, da sem kar trofla z datumom. So bili vsi prijazni. Baje lahko končam tudi na oddelku, če ne bom nič odprta do petka (potem mi bodo vstavili tabletko, drugače grem pa v porodno). Tako da se morda tam vidiva, mogoče pa a oddelku po rojstvu. Lahko pa tudi nič od naštetega. me pa ne morš zgrešit- čudna frizura, pa več al manj se mi skoz smeji. Edin, če bom imela poporodno otožnost se bova morda zgrešile. Pa fajn opravi jutri. http://www.otroska-imena.si/ ce pa tu imena ne najdes pol pa nvem no! mi smo celo ime spremenili, ker je moja mama protestirat zacela.. no grem jo jaz tut prpopat.. Mene bolj skrbi kot porod to, da mi une tablete ne bodo primle in da bo treba na CR it :/ nic se nisem pozanimala v kokih primerih ne primejo.. ko sem bla v P, eni niso primle in je 4 dobila potem pa nvem kaj je blo... celo odprta je bla nekaj malega in se je nazaj zaprtla po talbetah..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:15:56
|
|
|
|
meta21
|
No pa me je prijateljica, s katero sva se spoznali na septembrkah 2008, rešila dolgčasa, ker me je poklicala. Sem se še po telefonu malo načvekala. Vmes mi je PilotGirl poslala sms in žal nima nič kaj dobrih novic. Danes so ji poseg na nogi odklonili, ker bi bil preobsežen in bi jo mogli uspavat, kar pa ne smejo dokler je noseča. V sredo ima posvet v P in bo verjetno mogla predčasno rodit. Tisto reč na nogi ji bojo mogli definitivno rezat, ker je menda še slabše. Trenutno počiva, vas vse lepo pozdravlja in se zahvaljuje, ker mislimo nanjo.
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:24:51
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Na današnji kontroli so mi dali datum- v petek mi sprožijo porod, rodim najkasneje v soboto. Tak, da na žalsot tudi jaz ne bom prava februarka, bom pa po srcu, če to kaj šteje. Sem se malo ustrašila, pa sva z mojim rekla, da bova mal telovadla, pa kakšne štenge prehodila, pa bo mogoče tudi kaj prej. Se namreč čisto nič ne veselim umetnih popadkov ali pa tiste tabletke. Nisva pa nikomur povedala, mene bi moja mat samo živcirala kolikor jo poznam, bi klicala že ob 14h, če se že kaj dogaja. Jaz sem tudi včeraj moji mami in tašči strla srce, ko sem rekla, da zvejo, ko bom rodila in nič prej. Prvič sem jim sporočila, ko mi je voda odtekla in niso nič spali. Rojevala sem ponoči. Moja mami mi je sred noči poslala sms: Trpim s tabo! Pa sem ji odgovorila, da ni treba, da smo mi čist ok.
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:28:37
|
|
|
|
hayabusa
|
Halo! Mi smo pa dans imeli sumljivo dober dan. Po tem, ko sem zjutraj vstala z levo nogo, sem po enem tednu odpeljala gospodično v vrtec in šla domov sesat. Katastrofa. Sem mislila, da mi bo križ ven strgalo, po tem sem noge dvignila malo v zrak, čeprav ne vem zakaj ker mi nič ne hasne. Delam ninchy konkurenco z otekanjem. Uspela sem celo eno uro zaspat, da se malo k sebi spravim in se nato odpravla v vrtec po šefico. Ta je bila cel dan presenetljivo dobe volje brez extra izpadov, baby pa že cel dan v trebuhu zganja tak rompompom da to ni za verjet. Pohvalila sem se, zdaj pa grem brat za nazaj ker sem ostala na 50 strani.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:31:19
|
|
|
|
Patrisha
|
nic odhajam :) se na sprehod morem, pa pofrizirat se se beremo ju3 ce pridem uspesno domov :) ce ne pa prek smsov bote na tekocem ( me je kr zasraufalo, morem se na wc..joj ). Bajos
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:31:34
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Ja, kot kaže so res zadnji dnevi, razen, če se strop v Lj P ne zruši (je katera za kako akcijo mogoče? ) Bom kaj prej rodila, če ti pomagam zrušit strop? Hm, samo, kje pa bom pol rodila? Psihično me še nič ne daje, me je pa strah zarad rezanja/šivanja, ker mam občutek da se nisem pripravila tolk, kolikor bi se lahko. Sva pa danes z mojim nakupilqa še malenkosti kot so fiziološka, alkohol, pa tudi eno dudico sva vzela. Aja pa na pokušino sva vzela 4 vrste otroške hrane, vse z istim okusom, da bova lahko primerjala. Sicer tega ne mislim kupovat, ampak sva rekla, če bova kdaj rabila, da bova vsaj takega z normalnim okusom vzela. Če govoriš o žitnih kašicah z okusi ti priporočam navadne, ki jim sama primešaš npr. banano ali kaj podobnega, če mulčku navaden okus slučajno ni všeč. Problem teh okusov je, da so zgolj arome in ne prave sestavine.
|
RE: Februarke 2011 III.del 24.1.2011 19:32:45
|
|
|
|
tamy82
|
pilotgirl upam, da bo vse ok s tabo in tvojim Sam bogica res nimaš sreče s to nosečnostjo, stalno neki problemčki ... važno, da bo na koncu vse ok meta21 take pač so mame ... na žalost Pri meni bo tašča (+ cela familija od mojga) itak vedela, ko bom šla v P, ker smo v isti hiši ... tako da to posledično pomeni, da bodo vedeli vsi, da sem šla rodit Jah, takle mamo ...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?