|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
29.12.2010 22:20:16   
Nina33

user posted image

user posted image

datum                                               ime
           rojstva          nick           PDP          otroka      teža      dolžina

user posted image   16.9.2010 CR  Archie         23.9.2010   Teja        3330g     49cm

user posted image    22.9. 2010   Katalenca            ?          David       3450g    51cm

user posted image    23.9. 2010   teodora75     30.9.2010  Svit Valentin  3500g  53cm

user posted image     1.10.2010    Patty81         24.9.2010    Jakob      3700g   54cm

user posted image    13.10.2010   Zinchy         12.10.2010   Mai Peter   3600g   54cm

user posted image  
   13.10.2010 CR   Lija30     11.10.2010   Val        3930g   51cm

user posted image     17.10.2010    Pikica1111   12.10.2010   Marina   3110g   51cm  

user posted image     15.11.2010       Flik             12.11.2010   Manca   3390g   50cm  

user posted image     22.11.2010 CR   Nov2010     20.11.2010     Rok    3550g   52cm

user posted image     2.12.2010       BabyKitty      5.12.010      Tristan   3800g    53cm

user posted image     23.12.2010    DeVilla    22.12.010   Jurij Benjamin  3800g   52cm

user posted image    24.12.2010  Pinkalonca   25.12.2010     Nika    2550 g     49 cm

user posted image                       user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 29.12.2010 22:22:08 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
29.12.2010 22:23:48   
Nina33
Pinkalonca, lepo, da si se javila user posted image . Lepo spoznavanje vama/vam želim user posted image . Fajn, de je šlo hitr, koboš imela več časa pa nam napiši še kaj več user posted image .

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
30.12.2010 11:43:49   
antoninap
Pa sem končala s službo user posted image Uradno začnem s porodniškim dopustom 7.1., ampak sem si frej vzela in se včeraj od sodelavcev poslovila z zabavo user posted image

Pa še ena vesela novička ... moj user posted image me je na božični večer čist nepričakovano zaprosil za roko, tako da se še zdaj počutim user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pinkalonca
Porodno zgodbo bom napisala kdaj drugič, rodila sem tako hitro da skor nism dojela user posted image ob rojstvu je imela najina Nika 2550g in 49cm, tako da je G na UZ reeees dobro izmeril in čist pravilno napovedal težo. Smo super in se spoznavamo user posted image

To je pa kar lahko dete user posted image A si prej rodila? user posted image

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
30.12.2010 13:08:56   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Pa sem končala s službo user posted image Uradno začnem s porodniškim dopustom 7.1., ampak sem si frej vzela in se včeraj od sodelavcev poslovila z zabavo user posted image

Pa še ena vesela novička ... moj user posted image me je na božični večer čist nepričakovano zaprosil za roko, tako da se še zdaj počutim user posted image

ČESTITKE! In kdaj bo tisti veliki dan?
Kr paše bit frej ane? Uživaj! Tudi jst sem s tem tednom že frej, na dopustu.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
31.12.2010 0:45:09   
DeVilla
Ojla, punce! Najlepša hvala za čestitke in pozdravčke! Do danes nisem imela tolk moči in časa, da bi kaj pisala... user posted image  

Naj na kratko opišem mojo tretjo porodno izkušnjo. Ker se je že tadruga punca rodila v relativno kratkem času, sem vedela, da bo v tretje skoraj gotovo šlo še hitreje. Dan mojega PDPja sem preživela relativno mirno, brez kakšnih znakov, da se kaj dogaja. Popoldne sem bila na pregledu pri mojem G in je ugotovil, da sem še vedno odprta samo 2 cm, enako kot pred tednom dni. Po tel. pogovoru z mojo babco sva sklenili, da se vidiva na kontrolnem pregledu čez 2 dni v LJ P. Potem me je moj dragi gnal še malo peške po mestu, da sva obredla pošto in nakupila še nekaj drobnarij za Dedka Mraza.
Proti večeru sem postala nemirna, vendar me ni nič špikalo. Obesila sem oprano perilo, tamalima prebrala pravljico in ju spravila spat. Z dragim sva pogledala še en film, nakar sem se okoli pol polnoči spravila spat.
Ob 1:20 me je zbudil močan pritisk na mehur. Po vrnitvi v posteljo me je čez 15 minut spet zvil enak filing. Takrat me je prešinilo, da je prišel čas in da gremo. Zbudila sem mojega dragega, poklical je taščo, da je prišla k nam popazit na taveliki dve. Povem vam, da se mi tistih pet minut, ko sva jo čakala da pride čez teraso iz spodnjega nadstropja še nikoli ni tako vleklo. Ko je končno prišla, sem jaz že predihavala prvi resnejši popadek. Proti Lj sva štartala 1:50 s popadki na cca. 10 minut. Na srečo sva imela prazno cesto, tako da je dragi izživel svojo akcijsko plat, ko je malo bolj pritisnil na plin in izkoristil nekaj rdečih luči na praznih križiščih. user posted image   Pred porodnišnico sva prišla s popadki na cca. 6-7 minut okoli 2:15 ure, takoj sem šla v triažo. Medicinka me je pregledala, odprta sem bila 7 cm, na CTGju je bil otročkov utrip ok, popadki pa so tudi že veselo pojačevali svojo moč. Po popisu vseh potrebnih papirjev, so me končno ob 2:45 spravili na porodni oddelek, počakala sem v čakalnici, da se je spraznila porodna soba, za klistir pa ni bilo več časa. Popadki so se zgostili na 3-4 minute. Tako smo praznjenje mehurja in osnovne lepotne opravke naredili kar na porodni mizi, proti bolečinam so me zadevali z "gas-masko", tempo je naraščal... In končno se je ob 3:32 rodil naš fantiček! user posted image
Od samega poroda vem bolj malo, menda je tudi moj dragi pomagal "potiskati" malega iz trebuha, ko so se porodila ramenca in sem jaz nehala potiskati. Z naslednjim potiskom pa je bil mali rojen. Takoj so mi ga dali na trebuh, jaz nisem mogla verjet, da imamo fantička! Ful lep občutek je bil in mogoče tudi malo šoka. user posted image  Nato je dragi prerezal popkovino, malega so odnesli na umivanje, ven so dobili še posteljico (sem si jo ogledala, ker sem bila firbčna user posted image ), potem pa so nas vse tri pustili, da smo se malce crkljali, pofotkali in poljubčkali... Malega so sestre dale pod lučko, da se je malce umiril, mi2 pa sva naredila manjšo telefonijado novopečenim babicam in dedkom. Ne moreš verjet, kakšno veselje zna naredit droben fantiček!
No, da skrajšam - dragi je čez pol ure odšel domov, da je zjutraj spravil otroke v vrtec in šolo. Naju pa so okoli pol sedmih prepeljali v sobo, da sva še malce podremala. Čas v porodnišnici je minil hitro, ker sva za družbo imela punčico, 3 minute mlajšo od našga fantička. Z njeno mamico sva se odlično razumeli in upam, da bova ohranili stike. Domov so naju spustili že v soboto za Božič, če zdaj premislim, mogoče vseeno kakšen dan prezgodaj. user posted image   Po prvih ogledih novega družinskega člana s strani ožje familije, sem bila v ponedeljek čist  uničena, bolele so me trebušne mišice, pa še ravno naval mleka se je pričel.
Zdaj po enem tednu lahko rečem, da je mali ful priden. Zbuja se na cca. 3 ure, ponoči lahko spi tudi po 4 ure v kosu, dojiva se zelo lepo, prav tako mu prebava laufa kot treba. Pri porodu je imel nalomljeno levo ključnico, meni so zato povedali šele na dan odpusta. user posted image  Mali je podzavestno levo rokico stiskal k sebi, vendar se je kostka do sedaj že zacelila - mali pa še vedno pazljivo premika rokico.  Po nosku ima nekaj belih mozoljčkov, pa učke ima še malce krvave - menda naj bi to v 14 dneh izginilo. Popek je odpadel po 6h dneh. Jaz imam na srečo mleka dovolj, za redne tople obroke se moram zahvaliti tašči, ki je nase prevzela kuhanje kosil. Taveliki dve imata počitnice polne dogodivščin, saj jih razvaja cela žlahta, da jima ni dolgčas. Malega sta sprejeli zelo dobro, predvsem tamala ga hodi non stop božat in ga hoče držat v naročju. Najbolj jo navdušuje dojenje, čudež da mami iz svoje dojke proizvaja hrano za dojenčka. Ful je dobra. Vidim, da sva ju z dragim dobro poučila o nosečnosti, rojstvu in dojenju, ker se jima ne zdi nič čudnega.

Ok, dost sem napisala.... Upam, da mi bo RR sprejel tale roman.  Lahko nočko mamice in nosečke!

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
31.12.2010 0:46:28   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: pinkalonca
Porodno zgodbo bom napisala kdaj drugič, rodila sem tako hitro da skor nism dojela user posted image ob rojstvu je imela najina Nika 2550g in 49cm, tako da je G na UZ reeees dobro izmeril in čist pravilno napovedal težo. Smo super in se spoznavamo user posted image

To je pa kar lahko dete user posted image A si prej rodila? user posted image

ČESTITKE!!! Za zaroko in dopust user posted image .
Pinkalončina Nika je pa bolj drobna, ker je bila kao "zahiranček" - zato je mogla tut na levem boku ležat tolk cajta (Pinkalonca, ne Nika user posted image ). Važn, de sta zdravi user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3156
31.12.2010 0:56:28   
Nina33
Verjetno me letos ne bo več sem gor, zato:

Recept za prihajajoče leto   

Vzemite 12 mesecev, prav skrbno jih očistite zagrenjenosti, strahu, laži in pohlepa. Vsak mesec razdelite na 30 ali 31 dni, tako da bo zaloga zadoščala natanko za eno leto. Potem pripravite vsak dan posebej - iz enega dela dela in iz dveh delov veselja. Dodajte tri zvrhane žlice optimizma, čajno žličko potrpežljivosti in zrnce razumevanja. Nato dodobra prelijte vso maso z ljubeznijo. Pripravljeno jed okrasite s šopkom majhnih pozornosti in jo vsak dan servirajte z nasmeškom.

Iskrenih nasmehov, toplih objemov, prijaznih besed, vedrih pogledov,zdravja, sreče, veselja ter veliko uspehov vam v prihajajočem letu 2011 želim!!!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
31.12.2010 1:10:59   
Nina33
Hoj, DeVilla! Še tuki še enkrat ČESTITKE!!!
A fantek praviš, de tolk veselja nardi user posted image ? Se ti do zdaj zdi, de je kakšna razlika med user posted image in user posted image (razen, de te pobč "lepše" polula md previjanjem user posted image )?

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
31.12.2010 13:09:41   
iskrca
devilla super porodna zgodba, jst bi tutuser posted image user posted image user posted image
Lepo se cartajte in uživajte! Sem pa prepričana, da če bi po dveh fantkih imeli zdaj punčko, da bi bilo veselje tudi tako. Kaj češ, taki smouser posted image Glavno, da sta ga sestrici lepo sprejeli in da uživate!user posted image

30.1.2009 naju je razveselila najina sončica
29.4.2011 pa nas je osrečil še en sonček

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
31.12.2010 13:10:47   
iskrca
Drage moje,
naj se vam v letu 2011 uresničijo sanje, udejanjijo želje in izpolnijo pričakovanja!

Lepo praznujte s svojimi najdražjimi, user posted image in trebuščki!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
3.1.2011 20:10:49   
antoninap
Punce, tudi jaz vam želim v novem letu vse najboljše, user posted image čim manj težav in čim lažji porod, novopečenim mamicam pa čim manj skrbi z user posted image in veliko crkljanja.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
4.1.2011 1:56:40   
Nina33
Čer!
Drage "moje" so user posted image : tole leto bo prečudovito user posted image user posted image user posted image , smo se zmenile tako, ne?
Upam, de ste vse OK.
Lahko noč in lepe sanje!

Neposredna povezava do sporočila: 3162
4.1.2011 14:46:35   
antoninap
Madonca, okoli 50cm velika štručka bo, pa toliko stvari za oprat! user posted image Pralnica poka po šivih s kupi perila ... od posteljnin do tetra plenic in oblek. user posted image Vse, kar se da oprati, čaka na stroj, nekaj pa že za likat. Se pa ne morem načudit, kakšen cort so stvari, komaj čakam, da pride model, da jih vidimo "v živo" user posted image user posted image

Archie, Pikica, Flik ... mi poveste, s katero številko oblačil ste začeli pri svojih pupah in kje ste zdaj? user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
4.1.2011 16:26:31   
archie
začeli smo s št. 56, sedaj ima majčke še vedno 62, hlače in bodije (tudi zaradi pralnih plenic) 68 (je pa ravno začela dobivati 68). Rodila se je 49 cm, 16. 12 je imela 58 cm. 

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

Neposredna povezava do sporočila: 3164
5.1.2011 0:23:19   
Nina33
Čer!
Se strinjam - kolk so tele male cotike cort, sem danes jih prištimovala (tut 62, ker se mi še te zdijo takooo majhne, se pozna, de imam že enga "dedca" doma user posted image ) in sem kr jokala zraven - presneti hormoni user posted image . Ne morem verjet, da jih je imel oblečene in de so mu bile celo velike!
Lahko noč in lepe sanje!
P.S. Januarke, kje ste, porkaduš? user posted image Mal življenja prosim, no!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3165
5.1.2011 8:26:11   
Mišyka
Nina, dej še enkrat povej kera je ta druga tema gorenjk, mogoče še tam kej zvem... nikol ne veš. Pa mogoče se tam kej več dogaja.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
5.1.2011 13:17:01   
antoninap
Jaz sem pa danes na posvetovalnici dobila napotnico za porod, CTG in amnioskopijo ... očitno gre počasi za res user posted image

Mišyka, mislim da je Nina govorila o forumu GORENJSKE MAMICE

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
6.1.2011 23:42:09   
Nina33
Hoj!
Vidim, de ste že najdle Gorenjske mamice user posted image , pridne! Je pa zatišje kle gor, februarke mamo itak na "svoji" temi dost za naklofat, ostale so pa bol...tko, no... švoh, de tko napišem - bom spet začela čren pike talat: ........... user posted image
Napotic pa jaz še nimam user posted image , dobim naslednjič, že čez 10 dni - men gre tole čist prehitr, res. Že zdej "trebuh pogrešam" pa ga še mam user posted image . Naštimanga tut še nimam (skori) nič. komplet za kri mam v torbi, pleničke (ta male) sem že kupila (de se ne bo moj lovil s tem, če nas kej prehiti slučajno), pa prsne blazinice takisto user posted image . Pa cunjice sem na plano privlekla, to je pa to. Lupinica je sicer oprana in čaka, a na podstrešju (v sobici), vozek je še v uporabi in ga čaka generalno pranje, ki bo... ne vem kdaj user posted image . Sem pa ravnokar oprala obrobo za malo posteljo, v kateri pa zaenkrat še vedno kraljuje prvorojenec, ker obljubljene "ta velke" postelje še kar ni user posted image ( za pouser posted image so), tko de...ne vem, če jo bom imela kam dat sploh user posted image . Košare (mehke) še nimam, ker jo je moja mami nekam založila in ne ve kam, zdej si je pa boga še gležen zlomila ( ga ma že sešraufanga skupi al bo trajalo tedne, mesece preden bo spet na nogah user posted image ) in slabo kaže z najdbo, ker je moj ati bolj švoh za to, tko de tut za to ne vem user posted image Pa čez dobre 5 tednov naj bi rodila user posted image No, jaz bi kr kej prej (vsaj par dni, tedenček), ker po PDPju se pomoje kr vleče user posted image .
Na, pa sem se mal razpisala, mogoče še kero drugo h čem podobnem sprovociram user posted image .
Lahko noč in lepe sanje!

Neposredna povezava do sporočila: 3168
7.1.2011 12:59:55   
antoninap
Pri februarkah na forumu se čist preveč dogaja user posted image in meni nikakor ne rata sledit, se samo tu pa tam oglasim in preberem user posted image Nas je kar veliko, ampak ne toliko iz KR in okolice, tako da v porodnišnici, upam, da ne bo gužve user posted image

Tudi jaz še nimam naštimane torbe za porodnišnico ... se tolažim, da toliko stvari pa spet ne rabim s sabo vzet, da bom zmogla, ko bo prišel klic iz Rima user posted image So rekli v MŠ, da od svojih stvari samo za osebno higieno, nogavičke in copatke, vse ostalo ti pa oni dajo, za user posted image bo pa očka kakšen dan kasneje prinesel. Jaz bom edino še kaj za brat s sabo vzela, obvezno fotič in polnilec za mobitel, dudo za vsak slučaj in mogoče kakšno igračko, čeprav vem, da bo samo za okras user posted image

Ker sem s pranjem in likanjem proti koncu, se zdaj veselim končnega dekoriranja sobice. Na steno moram namreč prilepit ogromno stensko nalepko, ki je sestavljena iz ne vem koliko posameznih delov, bo pa na koncu sobo krasilo luškano pisano drevo. Poleg tega moram malce naokoli do fotografov, da najdem kak debel album in že začnem s fotodokumentiranjem nosečnosti, zaenkrat so še vse slike na aparatu user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
7.1.2011 13:03:18   
antoninap
Aja, pa trsici se baje, mogoče že nekaj dogaja, tako da veliko sreče njej in njenim user posted image user posted image !

user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3170
7.1.2011 15:30:15   
DeVilla
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Hoj, DeVilla! Še tuki še enkrat ČESTITKE!!!
A fantek praviš, de tolk veselja nardi user posted image ? Se ti do zdaj zdi, de je kakšna razlika med user posted image in user posted image (razen, de te pobč "lepše" polula md previjanjem user posted image )?

Ja, tole z lulanjem kar drži, čeprav še noben ni fasal direktnega curka... Se mali več ali manj polula po trbuščku in po majčki, pol je pa še pa še vpitja, ko ga preoblačim, on pa lačen... user posted image  Drgač je pa priden, tako kot sta bili njegovi sestri v tej fazi...

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
7.1.2011 21:37:04   
iskrca
hej, hej, da se še jst mal oglasim...
Jst sem speeeet in skooooz bolna, prehlajena.... kakorkol že, v glavnem nič ni od mene. Se sploh ne spomnim več kdaj sem bila nazadnje zdrava in sem lahko čez nos normalno dihalauser posted image
Mi je dans rekla dr. da probleme z nosom lahko povzročijo tud hormoniuser posted image , in seveda traja do porodauser posted image Se mi bo kar zmešal do majauser posted image . Sem že vštela enotedensko zamudo user posted image , ker je baje pri drugemu tako kot pri prvemu. Tako, da sem psihično že pripravljena, da dobimo bikcauser posted image To bo vesela mešanica temperamentov v družiniuser posted image user posted image

Lepo bodite in lepo božajte svoje trebuščke oz. malčke.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3172
8.1.2011 23:28:02   
Nina33
Čer!
Antoninap, kolk lušno drevoo, kje si ga staknila? Jaz sem imela/imam v sobi-spalnici, kjer je bila in kmalu spet bo tut mala posteljica tele "nalepke". Zdej, za "otroško" sobo sem pa v Ikei ene dobila, a´la džungla (je naš na leve in krokodile ipd. mahnjen user posted image , pa še stena je rumena in je bl afriško), je pa "tvoje" drevo res lepo.
DeVilla, ja fantki so skoz lačni baje user posted image . pa cilat se tut "naučijo" user posted image . Lepo, de se tko fajn rihtate user posted image .
Iskrca, pozdravi se (pa ne zato, ker te diploma "čaka" user posted image ), res je zoprno tole... Mi smo HB (trkam, trkam....) zgleda dali skoz, sem jo jaz še najslabš odnesla, mali je samo malo smrkal par dni user posted image .
Tršica pa čaka, ja user posted image user posted image user posted image . Baje zdej ne bodo več ustavljali, če/ko se bo (spet) začelo. Ima pa z jetri oziroma encimi "težave" in so jo obdržali notr.
Nč, grem jaz počas u mižule...
Lahko noč in lepe sanje vsem!

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
9.1.2011 9:50:10   
trsica
Ja, res je. Čičam in čakam v P. user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
9.1.2011 14:02:35   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: iskrca
Lepo bodite in lepo božajte svoje trebuščke oz. malčke.

A lohk oboje user posted image ?
Pa a poj morm jaz en teden odbit user posted image ? Uf, samo še štirje poj user posted image . Kam gre ta cajt....

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 9.1.2011 14:03:32 >

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?