anckabancka
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika itaq je pa drugje vedno lepše pospravljeno kot doma. S tem bi se pa strinjala. Sploh, če pride na obiske napovedano. Tudi pri nas imamo krasno pospravljeno, ko imamo obiske. Med tednom, ko smo sami, pa velikokrat polno ene šare. Cunje, ki čakajo, da jih raznosim v omare, polno krame na kuhinjskem otoku (reklame, ki mi lahko še koristijo , položnice, ključi...), kake drobnarije, drobtine na kuhinjski mizi, bomba v otroški sobi (no, to je pač ustvarjalni nered), polno cunj na košari za perilo, ker je premajhna za vse naše cote (nas je 6, košara pa normalne velikosti ), čevlji niso zloženi v vrsto (ko so obiski, lahko vse čudežno pospravim v omaro ), pa nekaj pomite posode na pultu, ki se mi jo ne da zložit v omare, tepih občasno nasvinjan s kakimi drobtinami od tamalih, pa kruh ki se suši na radiatorju (ga moji starši pofutrajo živalim), da ne omenjam igrač, ki jih tamali sproti vlačijo iz svoje sobe... Načeloma lahko vse dokaj hitro pospravim, če je treba. Težko pa vzdržujem red vsak dan, ker se mi enostavno ne da. Nekaj dni zdržim, potem pa spet po starem. Drugače pa tudi blazno rada hrčkam vse živo. Od škatel za čevlje, ki mi bojo prišle prav, ko bom posravljala kakšno omaro... cunje, ki mi bojo verjetno še kdaj prišle prav - za doma... strgani štumfi za na vrt... velike kartonaste škatle, ko selim letne garderobe, cunje od otrok, ki bodo za doma...stare torbice, čevlji, ki so še uporabni, polomljeni avtomobilčki, ki še dobro zgledajo... kakšne revije z recepti, nasveti za mamice... cel kup skodelic,... stari stekleni servis (če katera rabi V kleti pa imam en kup mašinerije, ki je sploh ne uporabljam, pa je nočem dati od hiše (multipraktik, friteza, flajš mašina, litoželezni vok, pa ena mašinca za sok stiskat, pa dve kolesi - taki gorski, ki čakata, da naši fantje zrastejo...) V glavnem ful ene krame, ki je uporabna ampak je ne uporabljam. Škoda mi jo je dati naprej, ker mi pa lahko enkrat še prav pride in bom mogla kupovat...