|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
5.1.2011 10:47:16   
Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: november2010

IZVIRNO SPOROČILO: pajac

A mislita da bo z električnim šlo kaj bolj ven? Saj preveč ne sme vlečt, tako da si ne predstavljam da bi kaj bolj vleklo.. Raje več fiziološke noter nalijta preden čistita..Koliko je sploh data not? 

jaz eno niveino ampulco zlijem v tisti aspiratorček za 2evra in mu potem špricnem v nosnice da fino na drugi strani ven priteče. Če vidim, da je še za sčistit, mu dam še malo. A je to premalo/preveč?

jaz imam oboje, moram pa rečt da s tistim na dah več ven potegnem, sfiniširam pa še z električnim (ampak na tem imam nastavek s čisto malo luknjico zato večjih kosov zasušenih ne potegne noter)- lahko pa menjaš nastavke so tudi večji, potem gre pa super ven....
Drugače pa če notri našpricate veliko fiziološke (lahko na sebi sprobate, sploh pri zamašenem nosu), ti pride fiziološka v usta in z njo tudi smrkelj ali karkoli in otroci to pojejo (od tega je lahko tudi sluz v blatu potem), nos je pa čist in razen preostale sluzi, tekočine ven ne dobiš nič več...

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 901
5.1.2011 10:48:08   
Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: naša beba

Zdele grem na stopnišče, da poberem pošto, in kaj vidim... ENA BARABA NAM JE ZLOMILA VOZIČEK!!!!!!
ZA POP*****.....
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bom en fajn vljuden list napisala in ga nalepila na oglasno desko.... preklete riti!!!

to je ša žleht...res grdo!

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 902
5.1.2011 10:53:40   
Renesme**
Najki- ja sem pozabila da rota lahko dobijo v milejši obliki, ostali pa vseeno v hudiuser posted image , sem optimist, da ga sploh ne bouser posted image

Pa upam da se vama z Lien uspe porediti!!!

Količina popitega mleka- ne se ozirat kaj na škatlah piše....Tinkara v prvem letu življenja mleka po flaški ni nikoli popila več kot 100ml/obrok, ko je pri 5 mesecih popila 500ml mleka/dan sem jaz zagnala celo paniko in jo popokala na tehtanje...pa se je vseeno zredila dovolj v 1 mesecu- mi niso verjele, da popije tolk malouser posted image

Mali pa že od 2 tedna naprej pije med 80-120ml/obrok...pol pa bodi pameten

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 903
5.1.2011 11:03:00   
emma83
Sem pozabila prej napisati, da sem včeraj malega tehtala in naj bi imel cca. 6,5kg. Pravi mišelinko je že, ko se samo spomnim kako je bil drobcen s svojim 2800 g ob rojstvu, me kar stisne malo pri srcu.

Neposredna povezava do sporočila: 904
5.1.2011 11:04:38   
Valentina85
Ja Renesme imaš prav, jaz si pravim, če je lačna naj poje pa če je to 90 al pa 120ml. Zjutraj je po petih urah spanja pojedla 120ml. Vesela sem, da ima apetit, ko ga ne bo imela bom že vedla da neki ne štima...

Neposredna povezava do sporočila: 905
5.1.2011 11:28:45   
Najki
rajsi babyvac vzemi. elektricni je mende bolj svoh od ustnega.

pajac nas je imel AD in skos vneto kozo, to smo resili, ko smo pravo mazo nasli, v enem tednu. Alergije same je za mleko in psenico prebolel pred prvim letom. Jagode lahko sem pa tja ksno poje, predno dobi spet AD. Koscicasto sadje bomo letos se enkrat probali ob sezoni, seveda samo bio. Jajca pa do ene 3. ali 4. leta ne bo prebolel, pa se potem bo verjetno preslo v alergijo na cvetni prah in dlako ipd. Junija imamo kontrolo. Cepljen pri enem letu je moral biti na PK, ker je precej alergicen in je cepivo na osnovi jajca. Imamo pa sem sum na alergijo na orescke, pa bomo tudi videli junija.
Na zacetku smo imeli problem le z alegijo na mleko, ker je bil v glavnem na AM, to smo hitro resili z aptamilom ADC, potem se je tudi AD zelo izboljsal. Samo mi nismo imeli neke simptome v blatu, nam je slo vse na kozo. Samo je trajalo predolgo, da so odkrili in potrdili alergijo in sploh predlagali ADC .

Fora kapice po kopanju je po moje v tem, da se otrocek v banji ful shladi in skozi glavico izhaja najvec toplote, zato ga je treba dodatno oblect, da se lazje segreje. Ker laski se itak hitro posusijo ali pa jih sploh se ni, tako da to res ne more biti problem. Pa po kopanju 3 ure ne sme it ven.

Jaz ji dam v nosek par kapljic FR v vsako nosnico, potem pa z babyvacom ven potegnem. Ce je treba, ponovim. Pred BV pa sem ji nalila not tudi do 4 FR. FR ne more biti prevec. Jaz ji dajem na hrbtu leze in gledam, ce golta ali izpljune skozi usta, takrat so poti proste.

nasa beba to pa je res skrajno nesramno... a ste v bloku? kateri vozicek pa? upam da najdes krivca in cimprej urihtate voz.

november poskusi najti ksno zavetje pri hisi, pa ga samo tam pusti na zraku.

Tako imam polne dojke danes, da tamali mleko ze skoz usesa gleda user posted image .

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 906
5.1.2011 12:08:40   
ječi12
ojla

naša beba noro no.kaj si dovoljo. čeprou ne vem kdo bi to naredu namenoma,edin kšn norc.

pajac ful šit tole,počas ne bo več nč kar bi loh jedla,ma ena prjatlca isto miškota k ne sme pšenice,mleka,jajc pa še neki zadev. je lahko samo 6 živil in to je to.

mi v noska damo po ene 5x na dan fiziološko,pa ponoči enkrat. dam mu z brizgo 3ml,če je kdaj še useeno zamašen dam še 3ml. pol pa kar ostane poskram z aspiratorjem na dah. morm rečt da nam gre tko super.nos res fino spucamo in ni potrebe po drugemu aspiratorju in je tale top. sicer bo pa kmalu marec,april,maj in čas za morje tko da bo konc tega sranja.
mi bomo tudi kupili zdj za zimo vlažilec zraka in sicer tega k ga majo v šparu-kako ste zadovoljne tiste ki ga imate?user posted image
samo še 5 točk nama manjka,midva v šparu skor nič ne kupujeva pol pa na taščo in moje čakava da nama naberejo.

js sploh še nism pogledala na škatlo kok naj bi pojedel tok težek in star dojenček kot je naš. sicer pa točno niti ne vem kok je težek,vem samo da bomo mogli iz 56 priti na 62 ker raste in bo kmal premajhno ,nekaj je pa že....

emma83 a dejansko ga daješ na dieto?? a je pediater to reku? poglej od kolegice miško je star tok kot tvoj,oz točno en teden mlajši pa tehta že skor 8kg. zgleda poleg mojga kot 6 mesečni dojenček pa sta samo 14 dni razlike,naš je pa čis nekje na sredini glede rasti in teže....sm gledala k norc k sm vidla kakšn je.pa nimaš kej,sj k začnejo hodit gre use dol.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 907
5.1.2011 12:20:56   
emma83
Ma kaka dieta, naj otrok je kolikor mu paše. Jaz je še omenila nisem, november2010 je napisala, da je njen mali prostovoljno na dieti, ker ji ful manj popije kot prej.

Punce mal sem šla brat aprilčice in je ena že rodila 600 gramskega fantka, upam da bo vse v redu, to je skoraj 4 mesece prezgodaj rojen otrok.

Greva z malim na sprehod do občine, bom kr osebno odnesla tisti obrazec za vzdrževane člane.

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 908
5.1.2011 12:50:23   
kapesanta
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12
Mi bomo tudi kupili zdj za zimo vlažilec zraka in sicer tega k ga majo v šparu-kako ste zadovoljne tiste ki ga imate?user posted image
samo še 5 točk nama manjka,midva v šparu skor nič ne kupujeva pol pa na taščo in moje čakava da nama naberejo.

jaz jih imam kar nekaj in jih dam če jih še katera rabi

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 909
5.1.2011 12:51:31   
Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

Mi bomo tudi kupili zdj za zimo vlažilec zraka in sicer tega k ga majo v šparu-kako ste zadovoljne tiste ki ga imate?user posted image

jaz se javim, če jih še imaš!

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 910
5.1.2011 12:54:58   
zori82
ojla

sam na hitro eno vprašanjeuser posted image
zdravstvena izkaznica so jo vaši user posted image že dobli...pri nas o njen ne duha ne sluhauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 911
5.1.2011 13:00:59   
kapesanta
ZDRAVSTVENA - dobila v 14 dneh po tem ko so v službi poslali prijavo.

Jaz sem pa danes v Šparu našla akcijo risank Nekoč je bilo življenje - jih imajo po 2 EUR, samo nisem dobila vseh - manjkajo mi še 10 in 11 - če jih katera kje zasledi naj mi prosim pove, da jih kupim. Roku so glih zanimive ratale, sva zadnjič eno našla na Davinci learning v francoščini.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 912
5.1.2011 13:06:41   
Najki
Pri dojenckih na AM je kar fajn gledat na tezo, ker se jim drugace oblikujejo mascobne celice, ki jih bojo spremljale celo zivljenje. Zato ni dobro, da so miselinkoti. Dojenci so lahko, ker se drugace presnavlja materino mleko. Sicer pa preverite pri P za vsak slucaj.

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 913
5.1.2011 13:41:37   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

jaz se javim, če jih še imaš!

ja kapasanta ful bi prosila da kupimo čimprej včažilec!

Neposredna povezava do sporočila: 914
5.1.2011 13:43:25   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Ma kaka dieta, naj otrok je kolikor mu paše. Jaz je še omenila nisem, november2010 je napisala, da je njen mali prostovoljno na dieti, ker ji ful manj popije kot prej.

Punce mal sem šla brat aprilčice in je ena že rodila 600 gramskega fantka, upam da bo vse v redu, to je skoraj 4 mesece prezgodaj rojen otrok.

Greva z malim na sprehod do občine, bom kr osebno odnesla tisti obrazec za vzdrževane člane.

aja sorry,površno branje!!! sorči res user posted image

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 915
5.1.2011 13:43:40   
Valentina85
Punce, jaz imam tud še nekaj nalepk če še katera rabi za vlažilec? 

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 916
5.1.2011 13:45:07   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: zori82

ojla

zdravstvena izkaznica so jo vaši user posted image že dobli...pri nas o njen ne duha ne sluhauser posted image

a sta oddala v službi RL?
mi smo jo dobili po oddaji obrazcev po 14h dneh.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 917
5.1.2011 13:45:45   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: Valentina85

Punce, jaz imam tud še nekaj nalepk če še katera rabi za vlažilec? 

če jih da kapasanta renesme jih prosim jst!

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 918
5.1.2011 13:48:51   
Valentina85
OK. Pošlji mi naslov na ZS, pa danes odpošljem. 

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 919
5.1.2011 13:53:32   
pajac

ojla

14 dni po poslanem rojstnem listu v službo, vmes pa sem dobila še tisti list, ki jo nadomešča v tem času..

Najki hvala... joj upam le da ni.. vsakič ko grem do P grem z upanjem, da bo rekel, da ni to nič in da naj ga neham sračkat s to dieto.. no danes ko sem klicala zaradi tega, ker bi jo rada cepila proti Rotavirusu, pa sem hotela še njegovo mnenje kdaj to opraviti glede na sum na alergijo in ko sem rekla kaj vse ne jem pa da je blato še vedno tako, je kar napotnico za gastroenterologa dobila....user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 920
5.1.2011 14:13:56   
naša beba
IZVIRNO SPOROČILO: Najki
nasa beba to pa je res skrajno nesramno... a ste v bloku? kateri vozicek pa? upam da najdes krivca in cimprej urihtate voz.

HB je vse skup na pol že zrihtano. user posted image user posted image Jutri mi kolegica posodi svojega. Bom pa morala s cmokom v grlu zrihtat tega, ki je bil tudi sposojenuser posted image . Ja take mamo ko so otročki kr fajn po vrsti in se vse posoja in daje naprej.
Je pa Hauck, mau starejši model.

Besna pa še vednouser posted image user posted image . Sosedi so kr poštarja našli za krivca. Bom že prišla zadevi do dana. Pa če je poštar al pa župan al pa kir od sosedov. Nesreče se dogajajo, ampak pol poveš in priznaš in bi blo tistemu že pol oproščeno...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 921
5.1.2011 14:18:20   
naša beba

Najki hvala... joj upam le da ni.. vsakič ko grem do P grem z upanjem, da bo rekel, da ni to nič in da naj ga neham sračkat s to dieto.. no danes ko sem klicala zaradi tega, ker bi jo rada cepila proti Rotavirusu, pa sem hotela še njegovo mnenje kdaj to opraviti glede na sum na alergijo in ko sem rekla kaj vse ne jem pa da je blato še vedno tako, je kar napotnico za gastroenterologa dobila....user posted image

šmenta, pri nama se je pa blato kr hitro popravilo. Se pravi od četrtka do ponedeljka. Saj mi je zdravnica razlagala kaj pomeni to v kolikem času se blato popravi, ampak ne vem več natančno. Da tud to pomeni a gre za alergijo ali pa za kako okužbo ali pa bolezni in poškodbe črevesja.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 922
5.1.2011 14:28:25   
philadelphia
ojoj pajaca user posted image user posted image user posted image . držim pesti, da je samo lažen alarm!! user posted image user posted image user posted image  zate

Drugače pa imam jaz elektronski aspirator, pa ni glih intenzivno močen, pa ful fiziološke je treba dat v nosek. Meni je všeč! Kupila pa sem ga, ko je renesme rekla, da ga pri njih uspešno uporabljajo in meni res ni bilo do unih drugih. Sam vseen me je mal strah da ne bilo to slabo za novorojenčkov nosek (uničena sluznica??). Baje je ena uporabljala nek elektronski aspirator (ne vem če tega) in uničila otrokovo nosno sluznico. A katera kaj ve o tem, če je res kaj na tem?

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 923
5.1.2011 15:29:33   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: naša beba

IZVIRNO SPOROČILO: Najki

HB je vse skup na pol že zrihtano. user posted image user posted image Jutri mi kolegica posodi svojega. Bom pa morala s cmokom v grlu zrihtat tega, ki je bil tudi sposojenuser posted image . Ja take mamo ko so otročki kr fajn po vrsti in se vse posoja in daje naprej.
Je pa Hauck, mau starejši model.

Besna pa še vednouser posted image user posted image . Sosedi so kr poštarja našli za krivca. Bom že prišla zadevi do dana. Pa če je poštar al pa župan al pa kir od sosedov. Nesreče se dogajajo, ampak pol poveš in priznaš in bi blo tistemu že pol oproščeno...

kateri kreteni....user posted image user posted image

kateri model je bil??

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 924
5.1.2011 15:48:45   
zori82

ojla

14 dni po poslanem rojstnem listu v službo, vmes pa sem dobila še tisti list, ki jo nadomešča v tem času..

ja mi smo tud dobli ta list ko nadomešča, prav kartico pa še ne pa je že 2 mesca okoluser posted image A mislite da bo jutri ka težila sestra al pa da jo ne bo hotla zarad tega vzetuser posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Pogradi.
пеперутка16

Da/ne in zakaj?

Da. (54%)

Ne. (44%)

Ne vem. (3%)

Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!