|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010
3.1.2011 19:16:18   
NiNiBo
jazzy zanimivo internetno stran si dala. Jaz sem pristas sveck, dam pa paracetamol svecke.  
T.Z. pri nas imamo tudi sluz v blatu, ampak kri pa res ne. Kaj pa ce poklices kam na dezurno tolk, da ravno ne vozis Filipa in vprasas kaj bi to bilo.  

Mi od P, torej pljucka so cista HVALA BOGU, to mi je bilo najbolj pomembno slisat. Ocitno gre za hud prehlad in nadaljujemo, kot smo zaceli: fizioloska v nosek, ce bo temperatura rektalno nad 38 potem svecka, mazem ga z tistim mazilom z etericnimi olji primerim za dojencke. Ce vrocina ne popusti v treh dneh, potem pa bo vzela kri ampak jaz upam, da bo slo pocasi na bolje - fino se bomo crkljali pa bouser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4176
3.1.2011 19:23:41   
Anonimen
mi do zdaj nismo imeli ne enega ne drugega. ampak zanimivo - ravno danes, ko že cel dan dojim... user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 4177
3.1.2011 19:42:15   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo

jazzy zanimivo internetno stran si dala. Jaz sem pristas sveck, dam pa paracetamol svecke.  

Tudi jaz. Je pa pri svečkah tako, da če daš celo svečko se hitro zbije temperaturo, oz. jo preveč zbije in potem lahko pride do velikih nihanj v temp. Seveda, če je vročina visoka ti ne preostane drugega kot to, ampak če ima pa npr. okrog 38 - 38,5 je pa načeloma dobro da se malo zbije, ravno toliko da temperatura sama po sebi še ima namen obrambe oz. boja proti bolezni. V tem primeru dam jaz potem lekadol ali pa 1/3 svečke. Samo pri tako malih kot so naši septembrčki pa seveda lekadol ne pride v poštev.

Drugače pa super da ni nič hujšega user posted image

< Sporočilo je popravil Jazzy1 -- 3.1.2011 19:43:46 >

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 4178
3.1.2011 19:49:16   
Jazzy1
prej sem nepopoln link dala

http://www.foodsmatter.com/natural_medicine_comp_therapies/homeopathy/articles/alternatives_to_calpol.html

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4179
3.1.2011 19:54:02   
Anonimen
eto, klicala zd. mi je zdravnik rekel, da glede na opis bi znalo biti čisto na koncu, lahko da se mu je zaradi napenjanja naredila kakšna ranica na anusu. če se ne bo ponavljalo je ok; če bi se ponavljalo pa naj ga pripeljem.

aja, glede lekadola: za dojenčke obstaja lekadol sirup, nam ga je napisala namesto calpola pri cepljenju.

(odgovor članu Jazzy1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4180
3.1.2011 20:06:54   
tinkatonka
AMPAK en kupček (taki mali, ne veliki) sluzi pomešanih s krvjo (svežo, svetlo rdečo) je bil vmes.

a tebi še vedno krvavijo bradavice...če ja, je to mogoče od tega. Seveda upam,da se stvar ne bo ponovila in da bo vse ok.

NiNiBo...tudi Neu en kup virtualnih vitaminčkov!!user posted image user posted image

In seveda tudi za vse ostale bolančke.user posted image user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4181
3.1.2011 20:08:15   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo

Tudi jaz. Je pa pri svečkah tako, da če daš celo svečko se hitro zbije temperaturo, oz. jo preveč zbije in potem lahko pride do velikih nihanj v temp. Seveda, če je vročina visoka ti ne preostane drugega kot to, ampak če ima pa npr. okrog 38 - 38,5 je pa načeloma dobro da se malo zbije, ravno toliko da temperatura sama po sebi še ima namen obrambe oz. boja proti bolezni. V tem primeru dam jaz potem lekadol ali pa 1/3 svečke. Samo pri tako malih kot so naši septembrčki pa seveda lekadol ne pride v poštev.

Drugače pa super da ni nič hujšega user posted image

sam tok, če se bo še kteri to zgodil, da  se ne bo preveč ustrašla. moj sin je prvič zakuhal pri 7m-vnetje ušesa. ampak, zakuhal je na 41 in paracetamol mu ni prijel. smo šli na urgenco, kjer so mu dali voltaren svečko in recept, da smo jih šli iskat v lekarno. in vedno, ko je zakuhal, nikoli ni končalo pri manj kot 40.ker mu je prijel samo voltaren, mu pri manj kot 39 sploh nismo zbijali. pa še, ko je res zakuhal, smo morali zbijati na 4 ure. pa hladiti glavo, pa mlačne kopeli itd... lani poleti je v 15 minutah zakuhal na 41... sem prou vprašala našega pediatra, kaj naj, ker se svečke naj ne bi dajale tok pogosto, pa mi je odgovoril, da pri tako visoki vročini pač ni druge..

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4182
3.1.2011 20:08:24   
tinkatonka
mah, kok so različni G. men je brez debate dala obroček in rekla, da če bomo pa še kazga  hotli, ga naj pridem pa ven vzet  pa moram pohvalt tale obroček. so res daljše in obilnejše, ampak boli pa čist nič trkam na les

jaz grem ob naslednji M tud po obroček. user posted image Se ni za zezat, mogoče bo pa moja novoletna želja za 2012 tudi taka kot vajina letošnja nenka.user posted image

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 4183
3.1.2011 20:41:27   
sanje2
dober večer!

se res ful poredko oglašam - razlog je v pomanjkanju časa, no vas pa kdaj pa kdaj preberem,...

vidim da ste pri kontracepciji: jaz sem ravno danes bila pri svoji G in mi je ponudila, nekakšno modro plastiko, ki naj bi si jo sama vztavila in jo noter imela tri tedne, potem pa ven uzela in jovo na novo,..kaj je to obročekuser posted image user posted image user posted image - prosim ne se smejat,...no jaz sem se raje za tablete odločila, sem jih bolj vajena in mi kar odgovarjajo, upam da kakšne ne pozabim, ker mi ni več za hodit rodit user posted image user posted image user posted image , saj ne imam dva dovolj, tako se oba z možekom strinjama.

naš, anejček pa lepo pridno raste, se ful slini in si pešičke non stop tlači v usta - zakaj nimam pojma, si jih  mija ni,...spi mi še kar ok, je pa tudi lepo na štiri ure, tako da sem kar zadovoljna,...v četrtek imamo prvo ceplenje, bo pa takrat star že 3,5 meseca - malce zamujamo,...

ok. lepo se imejte, vam sporočim nove mere pri 3 posvetovalnici, lahko noč

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 4184
3.1.2011 20:54:08   
benika
Punčke moje, najprej en kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse bolančke in pocajtajte se čimprej.

Tudi mi spadamo med ta bolane. Manja ima zopet bolj kot ne bronhiolitični kašelj, HB vročine nima ima pa ornk zabasan nosek. Štejem vdihe, spremljam dihanje in močno, močno molim, da se kaj ne razvije. Poleg vsega sem pa še jaz čisto na tleh. Na veliko potrebo nisem šla že 14 dni, danes sem si kupila klistir, tako da mi je končno malce, ampak res malo, odleglo. Od napenjanja me že vse boli, pol pa še bruham (ja, tudi misel na ponovno user posted image je že bila v igri, ampak jaz se tolažim, da je vse to posledica zaprtjauser posted image ). Vase hrane ne spravim, ker me takoj izda želodec, tako da če že bruham, potem gre iz mene le žolč. Boli me vse, še tisto, za kar niti ne vem, da imam.user posted image Skratka, krasen začetek letauser posted image

Jutri bo pa moj malček star 3 letauser posted image Ajej, kako čas beži, pa ravno rojen je biluser posted image

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 4185
3.1.2011 21:10:11   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Tudi mi spadamo med ta bolane. 

Ojoj. user posted image user posted image tudi vam!!! Ampak a se men samo zdi, al nas je res večina s tega foruma obležala - al me al pa naši tamali?  Pa kakšen začetek leta je to.user posted image user posted image Tannya - se tudi jaz tolažim s tem kar si rekla - če je že začetek slab, bo konec sigurno boljši. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4186
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 21:13:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 4187
3.1.2011 21:53:33   
tinkatonka
pa kaj a kakšen virus razsaja tle med septembrkami...jojojoj....vsem bolančkom pošiljam virtualne vitaminčke, objemčke in dobre želje po čimprejšnji ozdravitvi!!!user posted image user posted image user posted image

Danes sem izvedela, da kot kaže bodo govorice o novi knjižnici v naši vasi postale resnične.user posted image user posted image user posted image Čist zraven vrtca bo. Sem iskala kdaj pride k nam potujoča knjižnica pa najdem razpis za dobavo opreme za novo knjižnico. Danes sem bila namreč v knjižnici v Mostah, si sposodila 5 knjigic za Aneja in sva 2 že prebrala, jutri bova še ostale, pol bo treba pa spet po novo rundo. Mi je všeč da toliko rad bere, si pa veliko tudi zapomni. Zadnjič je dobil iz vrtca bralni nahrbtnik in je moral nesti v vrtec knjigico in povedati obnovo. No in jo je baje ful lepo povedal in je bil tko ponosen, da zdaj ko knjigico enkrat prebereva, on naslednji dan kao sam bere.user posted image

bratca...vedno bolj si ga Anej zeli imeti v rokah in v narocju (vedno pod nadzorom seveda), pa danes se je k njemu v posteljo ulegel in obratno (to pa itak skoraj vsak večer počnemo)user posted image Jakob ga gleda kot Boga, meni se pa kr očke orosijo ko ju vidim skupaj se crklati. Pa Aneja ko govori: ja kok si srčkan, kaj se pa smeješ miško.user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 3.1.2011 21:57:03 >

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4188
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 22:05:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4189
3.1.2011 22:16:17   
tinkatonka
vročina pri otrocih....Anej je vedno znal zakuhat do 40 in se tud fajn spotit. Ponavadi je dobival svečke, če je imel res visoko vročino, Voltaren svečk mu nikoli nisem dala, drugale pa Calpol. Sem ga mogla pa parkat tudi ohlajat ponoči pod tušem, ker mu vročina ni padla, zdravila mu pa še nisem smela dati, ker še ni preteklo dovolj časa med zadnjim odmerkom. Ko ima visoko vročino vedno spi pri nama, da ga čutim, da vem kdaj se prešvica in ga preoblačim (tudi po trikrat na noč - je res taprav "švicar"), to je ponavadi itak potrebno samo eno noč, ker drugi dan bolezni ponavadi več nima visoke vročine. Sem si pa malo prej spet mal prebrala o vročinskem krču in kako reagirat. Ker, bog ne daj sicer, nikoli ne veš, mogoče jih bo pa Jakob imel. Čeprav seveda srčno upam, da ne. Ampak preden bo imel prvič vročino, sem si raje malo osvežila spomin.

Kavica....petek???

Jutri grem pa v šoping, ker rabim novo jakno, pa mal po razprodajah pogledat. Mami bo čuvala Jakoba. Pa še moj brat ima Rd jutri in moram kupit kaj za darilo.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 3.1.2011 22:18:25 >

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 4190
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 22:19:22   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4191
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 22:22:57   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4192
3.1.2011 22:29:07   
tinkatonka
Mi smo bili danes v Kranjski gori, ta večji se je smučal, ta srednji se je sankal, Jakob je pa vse skupaj prespal.

Nam je Kr. gora tud super. Lansko leto smo bili en teden tam. No jaz manj, ker sem zamudila prva dva dni in zadnja dva dni zaradi hospitalizacije zaradi dehidriranosti. Ampak anej je bil pa tud čist navdušen na tekočim trakom. Možu pa Kr. gora ni prevče všeč, ker so mu smučišča dosti slabša od npr tistih na Rogli. No letos sem Aneju kupila vso opremo, na smučke ga pa še nisem postavila. Pomojem se bomo en dan zapeljali do smučišča Kandrše, ko bo kaj več snega. Kakšnega zimskega dopusta tokrat zaradi oslabljenega fin. stanja ne bo.

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 4193
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 22:29:36   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4194
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 22:38:48   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4195
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 22:40:46   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4196
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 22:42:59   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4197
   [Brisano sporočilo]
3.1.2011 22:46:07   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4198
3.1.2011 22:55:56   
Anonimen
eto, da se pohvalim (oz. tamalga)

sva ga skopala, se je podojil ampak je ostal buden. ga dam v kinderped v njegovo sobo in vključim varuško.
10min se je še z igračkami pogovarjal potem pa čisto lepo zaspal user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4199
4.1.2011 7:11:10   
tinkatonka
dobrooo jutro...

s pravim čajem črne vanilije pred sabo in banano v roki...lep začetek dnevauser posted image Jakob spi. Včeraj sem prvič prakticirala podobno kot archie...da sem Jakoba zvečer zbudila, ga previla, nahranila in dala spat. Samo da pri meni ne spi do zjutraj, ampak je pa spal do 4h, kar je lep uspeh in kr fajn spanje za mene. Torej ob 23h previt, nahranjen, ob 4h spet obrok, spal do 6h, ko ga je zbudilo ponovno pregovarjanje z Anejem.user posted image . No se je lepo pokakal, previl in preoblekel in je zaspal nazaj. Archie kakšno količino mleka pa tebi spije zvečer? Ker Jakob še vedno poje nekje med 130 do 150ml mleka, večkrat 130ml. Pa ima sigurno že blizu 8kg. Da ne govorim, da moram vedno več cunjic 68 pospraviti v škatle.user posted image No in ker poje manj na obrok ima seveda posledično več obrokov, da prinese notri potrebno dnevno količino. Rižolino mu pa zvečer več ne dodam v kašico, ker še več bruha, ne manj.user posted image

kavica...a jutri v SUpernovi? lahko....se moram dobit tudi s tisto gospo, ki mi je za nagrado sešila spalno vrečo za Jakobauser posted image Pa bosta dve muhi na en mah.

jaz si pa prav zelim malo vec snega. Da bi se Anej lahko malo sankal tukaj pri nas, pa kakšnega sneženega moža naredil.

No zdaj grem pa počasi še za kosilo pripravit...pride mami čuvat Jakoba, pa ji bom še s kosilom postregla preden gre potem v službo.

Pozdravček,

Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 4.1.2011 7:15:59 >

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Generacija Beta je prispela
Leto 2025 označuje začetek nove generacije. Preprosto povedano, generacija Beta zajema tiste, ki se bodo rodili med leto...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?