HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Meni se pa zdi da je postalo starševstvo, nosečnost, vzgoja, rojstvo in podobne zadeva eden največjih biznisov današnjice Kar vsak, ki ima 5 min si izmisli neko vzgojo in trupe mu sledijo dokler ne pride naslednji guru... Ma, kaj si starši sploh ne zaupate več, da morate za vsako stvar vprašat na forumu,oziroma najti spletno stran in guruja, ki potrjuje da imate prav??? Ali kako? S prvim delom se u iber strinjam, z drugim pa je tako, da vsak pač nekaj išče, potrditev, da dela prav... Recimo jaz bi prijateljičino hčerko vzgajal povsem drugače, ampak res povsem, ampak njej se pa zdi, da sem jaz prestroga do svojih otrok, ker si morata sama sleči/obleči bunde pri 6ih in 4,5 letih, pa pospraviti čevlje v omaro, pospraviti igračke za sabo (no, vsaj večinoma, včasih ju pozabim priganjati :-)... Pa se vprašaš, katerga ima prav... Vsaka po svoje, ne? Če njej klapa, da je poleg fotelja še obešalnik in smetiščna kanta, če prinčipeska česa ne poje, ok, pa ima zdrav razum, meni pač ne, zato vse to iskanje potrditve... Je pa res, da imam jaz rada pravila, ki ustvarjajo določen red - tako glede hrane, kot umivanja zvečer, gledanja risank, medtem ko pri ustvarjalnih dejavnostih, športu, igranju pač pustim, da si sama izbereta... Če je vsaj približno red, je vsem lepše, ne pa da ljubka otročička ne bi smela bčutiti niti zrna graha, jaz pa naj vse - kar bi njima vzelo pol minute - pedenam v nedogled... Grozna mama, ja, vem
|