|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2005 - 5.del
26.12.2010 18:35:34   
NinaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: petarda

IZVIRNO SPOROČILO: ada2

jeee, čestitke za novouser posted image  user posted image user posted image user posted image

Ada....a veš, da sem jaz najprej nate pomislila user posted image ....druga varianta je bila pa Nina user posted image

aja, še to da ti dodam Petarda: user posted image user posted image user posted image   user posted image a nisem že povedala da sem zaprla proizvodno halo user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
26.12.2010 18:40:12   
ada2

jeee, čestitke za novouser posted image  user posted image user posted image user posted image

Ada....a veš, da sem jaz najprej nate pomislila user posted image ....druga varianta je bila pa Nina user posted image

user posted image user posted image user posted image

ojooooj, bom vzela to kot hormonsko motnjouser posted image

čeprav ..... sanjalo se mi je, da se mi je mirena odluščilauser posted image user posted image .... a misliš, da bi se mogla pri G naročit?

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
26.12.2010 20:02:03   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: amy26

še eno vprašanje, verjetno ste v tej smeri že govorile, vendar vseeno
kdo gre septembra v šolo?, jaz sem se odločila da bom Aleksa imela še v vrtcu, sploh zaradi govorne napake

bubi bo tudi šel v šolo. Čeprav bi s finančnega vidika bilo boljše, če bi ostal še eno leto v vrtcu user posted image
Moja ocena je, da čisto nič ne zaostaja za spomladanskimi otroci 05, tako da nimam kaj razmišljat. Govori pa zelo lepo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
26.12.2010 20:11:35   
amy26
Nina, kapo dol za piškote, jaz jih nisem pekla že 4-5 let, v nosečnosti z Aleksom sem bila še pridna, ustvarjala rogljičke, piškotle, razne štručke
sedaj nič od nič, nimam volje
že tko se user posted image sam redim

IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ

Ne spomnim se, da bi kaj govorile user posted image user posted image . Ampak Tina gre lepo v šolo, že komaj čaka in Miklavž je že šolsko torbico prinesel user posted image .
Pa misliš, da bi govorne težave tolk hudo vplivale na delo v šoli, da je bolje še eno leto počakat? Ker poznam dva fantka (en iz prvega in en iz drugega razreda), ki v šoli čisto normalno sledita, se učita, sodelujeta, kljub "govorni napaki" - starši ju seveda vozijo k logopedu.

ma nevem, za mene je še kar otročiček, si kar ne predstavljam da bo šel že v šolo, bi ga imela kar do polnoletnosti domauser posted image user posted image  on se je veseli

če bi šel sedaj v šolo, ne bi imel svoje družbe ki jo ima najraje, torej vsi njegovi vrstniki so rojeni konec leta 2005 eni pa januar, februar 2006
razlike so 2-3 mesece in seveda bodo šli v šolo šele drugo leto, sedaj če gre nima nobene svoje prave družbe in prijateljčkov
pet iz njegove skupine gre v šolo, ostalih 14 ne in glih ti ki jih ima najraje ne gredo

upam da bo kakšen sistematski pregled pr 5. letih, zaenkrat nič ne kaže
da se malo posvetojuem in pogovorim z zdravnico

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
26.12.2010 20:15:38   
amy26
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

bubi bo tudi šel v šolo. Čeprav bi s finančnega vidika bilo boljše, če bi ostal še eno leto v vrtcu user posted image
Moja ocena je, da čisto nič ne zaostaja za spomladanskimi otroci 05, tako da nimam kaj razmišljat. Govori pa zelo lepo.

sedaj imam kar malo slabo vest, ker očitno bo edini od novemberčkov verjetno še v vrtcu
bom kar še malo razmislila glede tega
zaostaja pa tudi on ne, edino pri govoru so mal težave, ampak to bomo že popravili

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
26.12.2010 20:46:00   
petarda
Javljam se user posted image . Drugo pa jutri preberem....je pa bil današnji dan čuuuudooooviiiiit. user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
26.12.2010 21:31:05   
Urša

user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
26.12.2010 21:39:21   
Urša
Jaka tudi hodi k logopedu. Ima težave z R-jem in šumniki, posamično jih lepo izgovori-ko vadiva, v prostem govoru pa pozabi. Vaje imava za delat, ampak sem pri tem premalo skrbna, priznam. user posted image  Bolj je ati priden.
Že na splošno Jaka precej manj razločno govori od drugih vrstnikov. Pa meni se to ne zdi neka prevelika ovira, da ne bi šel v šolo. Razen, če mi bo logopedinja ali pediatrinja svetovala, bom premislila. Drugače pa je brihten, tudi zamoti se z barvanjem, reševanjem nalog, tako da koncentracijo ima, kar pa je kar pomembno za vstop v šolo, tudi moteč ni.
Kaj pa vem, iz mojih izkušenj lahko povem, da sem imela 2 otroka do zdaj, ki sta šla kasneje v šolo. Enega lansko leto in je praznoval rojstni dan, seveda je bil po številki eno leto naprej od vrstnikov-so ga takoj ožigosali, da on pa ni smel v šolo, ker je bil v vrtcu preveč poreden. Letos pa sem dobila enega novega učenca iz druge šole in je zdaj decembra praznoval RD, spet za eno leto več kot drugi in so ga začeli spraševat če je ponavljal kakšen razred. Mogoče do tega pride, ker se zaenkrat res malo staršev odloča za to, jih bo pa mogoče čedalje več in potem to ne bo več tako opazno.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
26.12.2010 21:40:54   
Urša
Petarda, lepo, da si še v enem kosu, naj tako ostane še vsaj do petka zvečer. user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
26.12.2010 21:50:40   
Teni_
Hvala vsem za čestitke v Tejinem in mojem imenu. user posted image

Bom malo kasneje dala gor kako slikico, samo da jih naložim na računalnik.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
26.12.2010 22:17:44   
Teni_
Evo, obljubljene slike:

Mi4:

user posted image

Teja:

user posted image

Teja in Nika se imata radi(takrat ko se ne kregatauser posted image )

user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
26.12.2010 22:24:34   
Naty_ka
Dober večer user posted image

Čeprav z zamudo, a toliko bolj iskreno: želim vam vse lepo user posted image . Upam, da ste preživele prekrasen božič. Zame-če sem odkrita- je bil običajen dan. Cel dan sem imela občutek da je nedelja. No, nedelje so pri nas v bolj umirjenem tempu. Drugače pa itak vse poteka v nekem ustaljenem tempu. user posted image

Naty_ka, a Sergej potrebuje logopeta, ste že bili in kakšne vaje delate?? malo sem vas brala nazaj in sem se ustavila pri tem, da sta bila pri zdravnici,  jaz moram Aleksa nujno naročiti logopedu, odlašam že pol leta, sedaj smo končno dobili napotnico, poslala je še nisem
jo bom ta teden

Aleks že dolgo časa ne govori razločno, torej R je J, Riba je jiba in še par hib ima, baje obstajajo neke vaje, zato se priporočamuser posted image

še eno vprašanje, verjetno ste v tej smeri že govorile, vendar vseeno
kdo gre septembra v šolo?, jaz sem se odločila da bom Aleksa imela še v vrtcu, sploh zaradi govorne napake

Sergej je imel sistematskega pri logopedu. To je v sklopu sistematskega pregleda pri petih leti (tega je imel že 1. septembra-baje da zato toliko prej, ker če potem hitro po novem letu imajo že ti petletniki predšolski pregled in bi dejansko bilo to potem vse na kupu). Ne, S nima težav z govorom. V bistvu je R izgovoril vzporedno ko je začel govoriti. In tudi sedaj se pogovarja brez problema. Tako, da je pravilno rešil vse naloge, odgovoril na vsa vprašanja in zdeklamiral vse kar si je pač ona sprdnila. Sem pa že zadnjič omenila, da sem bila hudo razočarana nad logopedinjo. Ima smisel za delo z otroki, ni pa ji nihče povedal, da ti malčki pa mogoče še ne razumejo drugega dialekta (prekmurščine). Sergej zna dobro povezovati stvari med sabo, zato mu je bilo hitro jasno kaj ga sprašuje.
Dejansko že lep čas tuhtam, če naj kaj napišem v knjigo pritožb v ZD, ko imam januarja pregled z Erikom pri enem letu. Hm....user posted image

Ej, pa če jaz sedaj Sergeju rečem, da drugo leto ne sme v šolo, se verjetno dva meseca nebi pogovarjal z mano user posted image  Že sedaj teži zakaj mora čakat do drugega leta...user posted image  No, pri nas je to zato, ker imamo vrtec na dveh lokacijah in največje tri skupine so v šoli. In  ti mulčki se srečujejo s prvo triado na malci, pa na wc-ju in se jim vsem zdi taaaaaaaaaaaaaaako fenomenalno da že sami komaj čakajo da bojo oni tudi taki frajerji user posted image

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
26.12.2010 22:28:32   
Naty_ka
Teni, lepi ste user posted image user posted image user posted image

In čestitke za user posted image . Moram ti priznati, da te občudujem, da to tako hitro poveš v javnosti. Jaz za sebe vem, da sem-sva z user posted image  najbolj uživala, ko sva za nosečnosti vedela še samo midva. In itak da sva molčala vsaj do treh mesecev-drugič še kar lep čas dlje.

Držim pesti, da ti tokrat uspe in da bo vse ok. Pa da ati pride na svoj račun dobi user posted image user posted image    user posted image

inteligence.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
26.12.2010 22:30:51   
Naty_ka

čeprav ..... sanjalo se mi je, da se mi je mirena odluščilauser posted image user posted image .... a misliš, da bi se mogla pri G naročit?

Ob tem pa sem sedaj narežala... Pa niti ne vem kateri smeško bi bil najbolj primeren...

Aja... oni ki se valja od smeha....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

inteligence.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
27.12.2010 6:19:50   
Teni_
Dobro jutro.

Natyka, hvala za čestitke. Tu okoli še noben ne ve. To se ve samo tu na rr-ji. Ziher je ziher. Mi je lažje, da se vsaj tu lahko pogovarjam o tem, tudi če gre karkoli narobe- pa tokrat ne bo šlo. Takuser posted image . Ker sem jaz tako rekla.user posted image Upam no.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
27.12.2010 8:36:10   
*bubi*

Javljam se user posted image . Drugo pa jutri preberem....je pa bil današnji dan čuuuudooooviiiiit. user posted image

čas je za novo javljanje user posted image

Včeraj zjutraj je rodila od bratranca žena user posted image , samo se ne spomnim točno, ali je imela rok za božič ali za NL user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
27.12.2010 8:38:45   
petarda
Dobro jutro user posted image

Teni lušni ste! user posted image  .....in še bolj boste lušni, ko boste imeli še novega člana user posted image .... Jaz te razumem...jaz niti prvič, niti drugič, niti tretjič nisem mogla biti dolgo časa tiho user posted image ....moj user posted image  pa tudi ne....nama se je itak samo smejalo in takoj sva želela vsem povedati in z vsemi to deliti user posted image . Edino pri juniorju se spomnim, da sva slab teden počakala, ker sva želela povedati ravno na fešti za njegov trideseti rojstni dan...kar po mikrofonu pa vsem naenkrat user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
27.12.2010 8:38:46   
*bubi*

če bi šel sedaj v šolo, ne bi imel svoje družbe ki jo ima najraje, torej vsi njegovi vrstniki so rojeni konec leta 2005 eni pa januar, februar 2006
razlike so 2-3 mesece in seveda bodo šli v šolo šele drugo leto, sedaj če gre nima nobene svoje prave družbe in prijateljčkov
pet iz njegove skupine gre v šolo, ostalih 14 ne in glih ti ki jih ima najraje ne gredo

Jaz ti predlagam, da se malo posvetuješ. Pa bi prej rekla, da vzgojiteljico povprašaš na kakih govorilnih urah, ker ga ona še najbolj pozna. Pediatrinja ga (upam vsaj) bolj po redko vidi.... otroci so tudi drugačni, ko so bolni... mislim, da ni ona oseba, ki bi lahko podala objektivno mnenje.

Je pa to (da ostane s skupino) eden od argumentov, ki mene mučijo pri izbiri šole. Sem razpeta med 3 šole in res ne vem, kam ga naj vpišem. So + in so - pri vseh user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
27.12.2010 8:46:48   
petarda

Jaz ti predlagam, da se malo posvetuješ. Pa bi prej rekla, da vzgojiteljico povprašaš na kakih govorilnih urah, ker ga ona še najbolj pozna. Pediatrinja ga (upam vsaj) bolj po redko vidi.... otroci so tudi drugačni, ko so bolni... mislim, da ni ona oseba, ki bi lahko podala objektivno mnenje.

Je pa to (da ostane s skupino) eden od argumentov, ki mene mučijo pri izbiri šole. Sem razpeta med 3 šole in res ne vem, kam ga naj vpišem. So + in so - pri vseh user posted image

Amy....jaz ti svetujem isto kot bubi. user posted image  Jaz ga samo zaradi manjših težav pri izgovorjavi nebi vpisovala šele drugo leto. user posted image  Imam pa tudi jaz problem v katero šolo ga vpisat...samo ne toliko zaradi družbe, ker petardito itak pravi, da si bo povsod našel prijateljčke user posted image ....ampak lokacija....tu v vasi imamo podružnično šolo samo do 5 razreda. Šola je manjša, nimajo "ta prave" telovadnice, okrnjeni krožki, pripomočki...pač vse. Najbolj me pa moti, da ni dovolj vpisa in se lahko zgodi, da bodo imeli recimo 1. in 4. ali pa 5. razred skupaj pouk user posted image ....in to v eni učilnici user posted image . Sicer res vsak svojo učiteljico, ki zatrjujeta, da se ne motita...samo vseeno user posted image ....in to mi je največji argument, da ga kljub bližini nebi vpisala tukaj, ampak v mesto...tako in tako bom mala dva vozila v mesto v vrtec, pa jaz imam službo v mestu.... še najbolj se nagibam k šoli v mestu....imam pa težave, ker vsi v družini ne mislijo enako...user posted image ...saj na koncu bova itak odločala z user posted image ....samo mi ni vseeno user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
27.12.2010 8:55:49   
amy26

hvala vsem za nasveteuser posted image user posted image  vzgojiteljica je definitivno za da gre v šolo, ker je zelo napreden, samozavesten, zamoti se lahko dolgo z risanjem, pisanjem,... bom počakala sistematskega

teni, zelo luštno družino imaš, res lepo nosečnost ti želim in zdravega otročkauser posted image
petarda, uživaj še v enem kosu
Urša, zate sem pa zelo vesela da si user posted image  izvedela sem pred kratkim,

punce prav vesela sem, da sem se spet malo vrnila med vas, nisem imela časa zase, za nič, zredila sem se 5-6 kg v enem letu
samo služba, služba, dom, služba,...pol pa nekaj na hitro pojem in seveda kile gor, prebava poden,...
pa še na svojgauser posted image  sem zelo razočarana in žalosta, vse moram delati namesto njega, njemu je glavno da je prisoten
in pri otrocih in pri šlužbi, da bi pa kaj več bilo od njega da bi pomagal ali karkoli, to glin ne dosti
sam jamram, bom raje nehala 
rada vas imamuser posted image user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
27.12.2010 8:56:16   
petarda
Evo še par slikic...

Petardito pri izdelavi likov iz fimo mase...darilo za bratca in sestrično user posted image

user posted image

Za petardita nam je zmanjkalo bele fimo mase in si je omislil miško, iz katere je potem nastala muca user posted image
user posted image

Navdušenje je bilo popolno user posted image

user posted image

Delček home made daril za najdražje user posted image

user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
27.12.2010 9:05:19   
petarda

punce prav vesela sem, da sem se spet malo vrnila med vas, nisem imela časa zase, za nič, zredila sem se 5-6 kg v enem letu
samo služba, služba, dom, služba,...pol pa nekaj na hitro pojem in seveda kile gor, prebava poden,...
pa še na svojgauser posted image  sem zelo razočarana in žalosta, vse moram delati namesto njega, njemu je glavno da je prisoten
in pri otrocih in pri šlužbi, da bi pa kaj več bilo od njega da bi pomagal ali karkoli, to glin ne dosti
sam jamram, bom raje nehala 
rada vas imamuser posted image user posted image

Tudi jaz sem vesela, da si se oglasila user posted image user posted image ...te je lepo brati in videti tvojo slikico med novembrkami user posted image . Glede user posted image  pa.... nas moraš res večkrat prebrati, da boš ugotovila, da tvoj ni edini tak user posted image . Vsake toliko časa se javi kakšna novembrka s takimi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ......in potem ena drugo tolažimo, da bo bolje, bo minilo, da so samo hormoni.... user posted image user posted image user posted image . Evo ravno nekaj časa nazaj sem imela jaz izpad....oziroma ga je imel moj user posted image .... včasih, ko se malo ustaviš in pogledaš na celo sitacijo takole v miru in od daleč...uvidiš, da tako ne gre naprej....da so potrebne spremembe, pogovor... včasih pomaga, včasih pa (žal ali pa tudi ne) ne pomaga nič... In navsezadnje je tudi vsaka slaba stvar za nekaj dobra in vsak konec nečesa, lahko pomeni tudi začetek nečesa drugega...morda še lepšega. user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
27.12.2010 9:18:54   
Teni_

Teni lušni ste! user posted image  .....in še bolj boste lušni, ko boste imeli še novega člana user posted image .... Jaz te razumem...jaz niti prvič, niti drugič, niti tretjič nisem mogla biti dolgo časa tiho user posted image ....moj user posted image  pa tudi ne....nama se je itak samo smejalo in takoj sva želela vsem povedati in z vsemi to deliti user posted image . Edino pri juniorju se spomnim, da sva slab teden počakala, ker sva želela povedati ravno na fešti za njegov trideseti rojstni dan...kar po mikrofonu pa vsem naenkrat user posted image

Hvala, Petarda in Amy.

Saj to ja. Mene tudi kr razganja.user posted image Po moje je moral bit kar šok tako po mikrofonu, kaj?

Nika bo tudi šla septembra v šolo. Se že full veseli, sploh, ko vidi ker že Teja v šolo hodi in ji je full zanimivo.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
27.12.2010 9:25:10   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

Hvala, Petarda in Amy.

Saj to ja. Mene tudi kr razganja.user posted image Po moje je moral bit kar šok tako po mikrofonu, kaj?

Nika bo tudi šla septembra v šolo. Se že full veseli, sploh, ko vidi ker že Teja v šolo hodi in ji je full zanimivo.

V bistvu sva se zahvalila vsem, da so prišli in povedala, da sva zelo vesela, da bo petardito dobil bratrančka ali sestrično in da lahko nazdravimo zanje (je bila svakinja noseča in so povedali kaka dva tedna prej) in da sva še posebno vesela, ker bo dobil tudi bratca ali sestrico in lahko nazdravimo enkrat še za nas... user posted image user posted image user posted image user posted image ..... vsi so bili navdušeni, čeprav so se najprej spraševali, če je spet kakšna finta user posted image

Potem pa itak žur do jutranjih ur....trojno veselje....lušno je bilo, lepi spomini....user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
27.12.2010 9:32:46   
Teni_
Iiiii. Sem kar solzne oči dobila. Full lepo. Jaz že vidim veselje, ko bosta Teja in Nika zvedeli. Nika nonstop sprašuje kdaj bomo imeli dojenčka. Še par dni nazaj je vprašala, samo takrat še nisva vedla. 

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Vnetje oči (konjunktivitis) pri otroku
Vnetje oči je pri otroku lahko dokaj pogost pojav. Kadar se pojavi v vrtcu ali šoli, se po navadi prenaša iz otroka na o...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......