|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
21.12.2010 10:17:16   
zinchy
jutro
ja noč je bila mirna lepo sva spala in celo dojil se je brez problema.Ampak zdej k se je pa zbudil se pa noče večuser posted image ah....pa ze tko sm bla srečna.Zdej mu flaško delam pa bom prej še enkrat probala.
Drgač je zdele na previjalni tko razgrajov,da sm ga komej preobleklauser posted image se vidi da je skoraj do 10h spaluser posted image
anju pri nama je blo včerej tako da je jedel okol 5h in pol sm mu hotla,da je se predn gre spat okol 9h pa se je kregal na joško in na flaško.Pa sem ga dala spat brez hrane pa je spal do pol 3h.Zgleda se je prej tok najedel da je bil tok časa sit.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
21.12.2010 10:39:22   
2ursae
joooooj, sem danes sitna user posted image - rada bi jedla (ne morem, ker Lučka skoz neki cuza), moram pospravit, tamala2 me stalno žicata, naj se z njima igram ... komaj čakam, da en genij najde način, kako bi lahko šla na več koncev hkrati user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
21.12.2010 10:53:08   
zinchy
sej Mai je trmast ampak sm jest boljuser posted image tko da je zagrabu po 1 uri kreganjauser posted image user posted image počas pa bomo...Anju zdej te pa čst razumem kako ti je hudouser posted image user posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
21.12.2010 11:22:05   
2ursae
kpmk, M&A, sta videli to: http://www.ringaraja.net/forum/Veliko_%C5%A1tevilo_bolnih_otrok/m_5522150/tm.htm

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
21.12.2010 11:56:33   
anju
zinchy user posted image zdaj se izogibaj flaški!
a včeraj ti od 5 popoldne do 3 ponoči ni jedel? to je 10 ur! js sem ga komaj prepričala, ob 7 je bil skopan ob 9 je prijel, pred tem je nazadnje jedel ob 4. kaj je s temi fanti??

Pokora mama prinese danes tehtnico da kontroliram težo, če me bo to pomirilo, ne bom šla v tehtanje obrokov, ker se mi zdi da grem s tem v nasprotno smer sprostitve...
a ti pa še kr slabouser posted image user posted image user posted image
hvala za link in ponudbo. najraje bi kr kosilo naročilauser posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
21.12.2010 12:41:03   
M&A
zinchyuser posted image

anju
- možno, da ga res duda bega. Moj tasrednji je imel obdobje, ko zvečer ni hotel joške, je rajš dudo vlekel. Jaz pa trmasta, ker nisem hotla, da bi se navadil zaspat z dudo. Nekaj večerov se je kregal, pol pa ga je minilo in je rajš mamo dudal user posted image

Govinda - jedilniki se berejo mnjami! Sva z dragim hotela tja na večerjo, ko sem bila še user posted image , pa imajo mal neugoden urnik. Mogoče bom naročila knjigo in sama eksperimentirala. Mah, ponavadi vržem tri stvari v lonec, da imam kosilo v pol ure, ni cajta user posted image

2ursae - sem brala včer, nič fajn

Pokora - pozdravi se čimprej user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
21.12.2010 12:59:32   
Pokora
Govindas - ja je zelo njami. Še našmu mulcu je všeč :-) Ne vem kako komplicirani so recepti, samo kar znam jest indijske hrane skuhat, ni nič kompliciranega, pa hitr skuhan.

user posted image Je katera od doječih mamic že probala kislo zelje jest? Se mi tko sarmice luštajo... Ma jih še kar ne upam, čeprav mala nima problemov z ničemer kar pojem. Pa jem vse, razen stročnic in kislega zelja, ter repe.

Evo, me je dohtarca poklicala - imam adeno virozo, ki jo moram pač prebolet. Je pa trenutno (upam da ne rečem prehitro), kar se prebave tiče, malo bolje, tako da bo mal več tekočine v men ostal in upam da bo tut več mleka! Pa jetrni testi so povečani, samo prav da to je možno tudi zaradi viroze, tako da mam kontrolo, pa kalija mi manjka, sem že banane naročila.

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
21.12.2010 14:35:43   
3x mami
ojla,

ne sledim vam vec, zal...
mi smo v redu. preboleli neko virozo - glavnino pokasirala jaz. zaradi tega sem imela par dni rekordno malo mleka, me je ze bolelo, ko je vlekel. na sreco je stanje zadnjih par dni spet v redu, produkcija tece. in na veliko pijem tekocino spet, se zelo pozna.

hrana. kislega zelja nisem se probala, sem pa fizolovo juho. z obilo kumine... ni bilo hujsega, tako da bom se jedla.

drugace pestro. v nedeljo sem z vsemi tremi pekla piskote. cel dan nam je sel, sam sta otroka uzivala in sta vsa ponosna na izdelek. napekli smo kar veliko, vsak je pripravil dve razlicni masi, skupaj pa smo nalagali na pekace. niso ravno za na razstavo, ampak so dobri.

ce se ne beremo vec te dni, zelim vsem lepe praznike - mirno in veselo vzdusje doma, naj vse tezave cimprej in cimlepse minejo (pokora, snezakinja...).

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
21.12.2010 16:14:05   
zinchy
anju ja tok časa ni jedel..jest sem ga preden je šu spat umila pa previla mu ponudla joško ni hotu,sm mu ponudla flaško tut ni hotel pol sm ga dala v posteljico in je lepo mirno zaspal..To vrjetn pomen,da je bil še sit user posted image je pa ob 5h pojedel 170 umetnga tko,da čist vrjamem.
Pokora upam,da ti bojo kapljice pomagale!

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
21.12.2010 16:58:59   
mamamajča
Pokora, jaz sem zelje jedla, pa ni bilo nič. Sem pa poskusla tud malo prebranca in pasulja, pa tud ni blo nič, ampak v večji količini vseeno ne upam.
Zvija ga pa po ad3!

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
21.12.2010 19:01:54   
Najki
Enim gre na bolje, drugi so bolancki, obojim zelim cimprejsnje izboljsanje. Nimam casa vec komentirat.

Bila pri G, vse super stima, nisem vzela nobene kontracepcije. Mleko mi danes lepodrzi, najbrz zato, ker smo bili cel popoldan zunaj in ni mogla skos gor viset_.

anju takole na hitro:

http://i24.photobucket.com/albums/c36/nikhae/Slike/DSC00529-1.jpg
http://i24.photobucket.com/albums/c36/nikhae/Slike/DSC00530-1.jpg
http://i24.photobucket.com/albums/c36/nikhae/Slike/DSC00528-1.jpg
http://i24.photobucket.com/albums/c36/nikhae/Slike/DSC00519-1.jpg
http://i24.photobucket.com/albums/c36/nikhae/Slike/DSC00516.jpg
http://i24.photobucket.com/albums/c36/nikhae/Slike/DSC00515-1.jpg
http://i24.photobucket.com/albums/c36/nikhae/Slike/DSC00514-1.jpg

Aja imas tudi recept za narest panir (sircek) in ghi (precisceno maslo), tudi jogurt, pa razlago zacimb in kuhinjskih potrebscin, v kuhi imajo pa veliko lece (dal) in cicerike (čana), je pa konkretna knjiga brez mesnih jedi, ker je pac vegetarijanska. Sicer pa njihovih zacimb niti ni problem dobit.

Moram laufat.

< Sporočilo je popravil Najki -- 21.12.2010 19:07:27 >

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
21.12.2010 19:57:39   
anju
ojej Najki, ti s temi slikcami js pa tenstana japka u lonciuser posted image zakon siuser posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
21.12.2010 20:52:53   
anju
stehtan 5440, pred dobrimi 2t 5100, tako da gre počasi. je pa danes čist druga slika kot včeraj - pije na 2h in manj. sem vesela ampak razumem pa ne.

Pokora jaz si še ne upam zelja in fižola, pa tako bi eno joto! pa gorenjka z lešniki je v mulčkovem sladkem kotičku ma ne upam. in po teh tenstanih japkah sm sam še bolj lačna!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
21.12.2010 23:44:27   
Najki
Jedla sem ze zelje v solati, tudi fizol, samo tega najvec 2 zlici v usta nesem. Koruza tudi zelo napenja, tako da to tudi po malem, samo pri kokicah pa nimam mere user posted image . Sem jih pa samo 1x naredila od poroda.

Vecerna nagajivcka:

user posted image

Ju je zelo tezko dobit na miru in da oba gledata v kamero, da bi se pa oba smejala in vse to skupaj zadosti dolgo sinhronizirala, je pa mission impossible user posted image .

Pokora pocivaj. Upam da se mleko povrne.

anju ce prav razumem, se zdej lepse doji?

zinchy super, da vzpostavljata dojenje nazaj.

Jaz bom v kratkem pupo potegnila iz posteljice in podojila. Sem se odlocila, da ji bom vecerjo nastimala, ko bo pripravljena user posted image . Vceraj sem jo sicer ob enih zbudila, zdej ji bom pa samo ta vecerni obrok ponudila, ko bojo dojke polne, da se res naje. Danes se je mleko kar lepo drzalo in bi se ze prej najedla, pa je nekaj histerirala zaradi pukcev in se ni priklopila, ko so jo pa pukci minili, je pa zaspala in sem jo kar pustila.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
22.12.2010 10:12:00   
mamamajča
hmm, kokice napenjajo???? Midva si jih pa vsak večer delavauser posted image Nisem niti pomislila na to, da jih ne bi smela, evo in če bi ga matralo, sploh ne bi vedela, od česa..... No, ampak ga ne, res mam neverjetno srečo!
Tud na pici jem koruzo in čebulo, pa ga nič ne daje, hvala bogu in pri starejšem je šlo tudi vse gladko skozi.
Ponavljam, ga pa mučijo ad3user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
22.12.2010 10:16:57   
missD
mamamajča samo d3 kapljice naj ne bi povzročale krčke...sicer sem prebrala da tudi te. punce najbolj hvalijo oleovit kapljice iz avstrije... so pa tudi samo d3 in ne ad3.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
22.12.2010 10:22:02   
filisa
mamamajča - Brina dobiva oleovit d3 in nima zaradi tega nič večjih težav s krči...

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
22.12.2010 10:30:48   
filisa
Danes sem imela kar pestro noč; Brina že 2 večera zapored ni hotela pit z leve dojke (čez dan ni problem)user posted image  in ponoči sem se zbudila z bolečo, polno in zardelo dojko, ki sem si jo šla takoj spraznit, nato jo je pa še Brina, ko se je zbudila. Zjutraj HB več ni bila rdeča in boleča user posted image . Ne vem kaj je to...včasih se bojim, da je premalo mleka, potem so prepolne - cela zmešnjava user posted image . Tud Brina se že slab teden spet zbuja 1x ponoči, ker je lačna. Zdaj pa ne vem al zato, ker imam manj mleka ali pa ker pač ona več potrebuje ...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
22.12.2010 10:41:20   
anju
filisa nihanja. to da zdaj spijo več kot 5h v kosu niti ne pomeni da bojo vedno in če ne bojo ne pomeni da bo takrat nekaj narobe... moj se pa tudi tako smotano doji, da sem samo srečna kadar se.
koliko kapljic oleovita daješ dnevno? meni je P rekla da more bit od 800 - 1000 enot d3 dnevno, zato dajem 2.

mi2 sva s kontrole kolkov (moja teta je imela težave zato prej in bo še 1x februarja) in so ok, oba 1a

Najki vem kakšne težave opisuješ, moj se vedno jezi ko fotka, pa mu pravim naj lovi trenutke kot so, naj ne sili pozirat, lepa sta!

jaz jem kokice, koruzo (pa ne malo!), rdečo peso, cvetačo, brokoli, ohrovt... ma se mi zdi da ni hujšega.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
22.12.2010 10:52:14   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: anju

filisa nihanja. to da zdaj spijo več kot 5h v kosu niti ne pomeni da bojo vedno in če ne bojo ne pomeni da bo takrat nekaj narobe... moj se pa tudi tako smotano doji, da sem samo srečna kadar se.
koliko kapljic oleovita daješ dnevno? meni je P rekla da more bit od 800 - 1000 enot d3 dnevno, zato dajem 2.

Jaz dajem 1, ker je tako pisalo v navodilih, sem pa že kar nekajkrat slišala, da jih dajejo po 2...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
22.12.2010 10:53:47   
Najki
Uf tole je pa must have za nas zaspance!

http://www.youtube.com/watch?v=yCyi9kBpmko&feature=related

filisa upam da si se izognila mastitisu. Kadar je dojka prepolna, lahko ima probleme zagrabit, pa ji pomagaj potisnit v usta in pridrzi, dokler parkrat ne potegne in jo mleko zalije. Ce je avreola prevec nabreknjena, je tezje zadrzat in drsi ven, pa mora malo zmehcat dojko. Vsaj pri moji je tako.

mamamajca kokice niso tak problem, razen ce se jih prevec najes user posted image . koruza pa zna kar napenjat. Sicer kadar Lien kaj muci in pomislim, ce sem kaj takega jedla dan prej ali tisti dan, ni nic od teh prvih osumljencev. Ko pa jem fizol, koruzo, solato ipd, je panic ne matra. Tako da sploh ni nujno to.

anju hvala, sem hotla narest slikico za na koledar za none, pa sem ju morala ene 15x poklikat, da sem dobila par uporabnih user posted image . Sem pa ciljala samo Lien, pa se je Jan Mai sam pojavil tam user posted image .
Super za kolke. Lien je imela prvo kontrolo ze pri enem mesecu, pa ker so bili tokrat 1A, ji ni treba vec na kontrolo. Ni pa bilo v druzini problemov, samo ob rojstvu jih je imela 2A, pa so se do pregleda ze razvili do konca.

nam so tudi rekli 2 kapljici oleovita. kar me spomni, da sem ji vceraj pozabila dat.

Zvecer sem vzela tamalo iz postelje ob enajstih, ker je nazadnje jedla ob osmih in normalno je se ob desetih. Pa gospodicne nikakor nisem mogla zbudit za jest. Tako da je pac odspala svojih 8 ur in se zbudila ob stirih za jest, namesto ob sestih kakor bi se, ce bi ob desetih jedla. Se drzi teh 8 ur spanja kot klop user posted image . Je pa vceraj lepo jedla in mleko je obdrzalo zalogo, mogoce se je pa proizvodnja ujela.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
22.12.2010 11:39:09   
caroline1
hello

najki- res sta cute user posted image

mi smo včeraj urejali s preživnino in ostale stvari...punce ne pozabit na otroški dodatek!!! samo še nekaj dni časa je!smo se pozno vrnili, skopali dete in šli spat!

ko berem kake težave imate z dojenjem, se moram nasmejat, ker je res narobe svet. vam, ki imate mleko, otroci ne pijejo, moja pa bi mene izcuzala, če bi šlo. res pa ne morem verjet, da po 1x uporabi flaške ne zagrabijo joške...moja pupi je od prvega dne na flaški, ter od 5ega dne na dudi, pa se ni še uprla dojkam user posted image HB, že trkam, ker mi je res jo v veselje priklopit!

AD3- tudi pri nas je cviljenje in zvijanje, do prvega hranjenja, potem pa se umiri se mi zdi. jaz ji dajem kapljice šele kakih 14 dni, pa še to po 3...se mi zdi, da vseeno veliko dodatka poje!

CE in ostale- drug teden se komot dobimo (28ga me ni), drgač pa z veseljem...

pozdravite se vse čimprej, pazite na sončke, ne jezite se na možičke, če res ni nujno potrebno user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
22.12.2010 11:56:57   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

IZVIRNO SPOROČILO: anju

Jaz dajem 1, ker je tako pisalo v navodilih, sem pa že kar nekajkrat slišala, da jih dajejo po 2...

tako mi je P rekla " pri nas se daje 800-100 enot" v avstriji pa verjetno kot piše v navodilih, sonca imamo oboji tam tam, je verjetno kar oboje prav.

Najki pr ta večjem sem pozabla napisat o tetinih kolkih pred porodom (tud zdej sm se komi spomnila, tist pok papirjev en čas "reševala" na školjki en čas na mizi na steni... sej veš kako je tam:)) in je bla normalno samo 1 kontrola pri 3m.

caroline js se učim imet dva različna otroka. sem pač imela določena pričakovanja, določene samoumevnosti, recimo dojenje, pa.... iz iste mame in ata na istih joškah = čist drgač.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
22.12.2010 11:58:29   
anju
a ni za otroški dodatek čas do otrokovega 3m če želiš dobit za nazaj, drugače dobiš od vloge naprej?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
22.12.2010 12:00:36   
missD
90 dni od rojstva imate čas, da se dobi za nazaj

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Sinovi kot mame, hčerke kot očetje
Genetika je zapletena. Vemo le, da smo vedno bolj navezani na enega od staršev, kar je spet odvisno od kombinacije genov...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?