Klemy82
|
Ola. Tako, jaz vam pa priporočam eno knjigo za branje, jaz jo že 3 dni pred spanjem berem pa mi je ful fajna. Marsden Wagner: Moj porodni načrt Res fajn knjiga. Sicer je gospod ameriški porodničar in opisuje ameriški sistem, ki je kar različen od našega v nekaterih stvareh, ampak mi je ful fajn, ker tako trotl zihr opisuje vse, kar se med porodom dogaja, se lahko zgodi, zakaj se kaj zgodi, opisuje vse možne scenarije in postopke, kdaj so nujni, kdaj niso, zakaj ti hočejo dat nekaj, pa zdravila pa zapleti... res fajn. Edino meni je ful smešno, ker on ful poudarja, da naj se vsaka ženska pozanima pro et contra, ko ji hočejo naredit med porodom nek postopek, naj vpraša, zakaj, pa kaj bo, če ne bo dala soglasja in odkloni postopek...itd, jaz si ful ne morem predstavljat, da mi sredi vsega dogajanja reče porodničar, jah, bo treba CR, jst pa, ej, model, izi, izi, zakaj bi ti men naredil CR? A je res nujno? Kaj pa če mi ga ne bi naredil, kaj se bo zgodilo? Ok, zdej pa jst rabim 10 min da premislim, al se strinjam al ne... Po moje bi pa res imela čas se še pogovarjat pa tuhtat in se pregovarjat... Je pa on ful zagovornik naravnega poroda, kar se vidi tudi po tem, ko opisuje razne stranske učinke zdravil pa narkotikov pa epiduralne, potegne lih iz vsake raziskave tudi take izsledke, da te kap in mine do vsega, če si bolj panične sorte, ampak potem tako diplomatsko doda na koncu, da itak se on strinja, da imaš vedno možnost izbire kako bi rada rodila, in da če bi rada rodila s pomočjo epiduralne, seveda je to tvoja pravica in odločitev. V glavnem, kr kul knjiga. Drugače, ravnokar tuhtam, kaj naj danes izumim za kosilo... tako pojma nimam... Mogoče bi rabila kakšno kuharsko knjigo pred spanjem brat... zadnje čase pa res nimam nobene pametne ideje, kaj kuhat...