|
RE: Siddharta, Tomi in njegovi neverjetni verzi 16.12.2010 14:34:52
|
|
|
|
Bakfark
|
Pa dajte lepo vas prosim nooooo... A lahko malo podaljšate te sessione, človeka prime, da bi nekam poslal tale forum, ko mu tako zbriše vse kar je napisal. Jovo na novo... IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Ne vem, kje ti tu ne vidiš kakovosti? Njihovi živi nastopi so več kot kvalitetni, če pa znaš poslušat in ti metafore niso tuje, lahko pa marsikaj razbereš iz njegovih verzov. Kje pa pravim, da niso kakovostni??? Ko omenjam kakovost, govorim o tem da založniki mnogokrat zanemarijo ta vidik glasbe kot jo jaz razumem na račun dobre prodaje - ustvarjalna svoboda, inovativnost, izvirnost... Pogosto lahko slišiš kako je končnemu izdelku bil odtrgan tisti prepoznavni pečat, na račun fantastične produkcije in pretiranega nasnemavanja seveda. Kar ni nujno zmeraj slabo. Če le imaš super producenta. Že dolgo govorim, da so vrstni producenti pol benda. Recimo... verjamem v čas k "dons je pr" nas, sej lahko se zgodi, da naenkrat postanem vladar vseh planetov ni hujše stvari kot da glava ostane na zemlji telo pa zbledi Živi življenje ki se ti dogaja ta hip, ker se ti lahko zgodi da umreš preden poveš recimo svojemu bljižnjemu, da ga imaš rad, skleneš mir s sovražnikom... E vidiš, tole meni nikoli ni bilo jasno. Ta slovenska stroga lokalnost, omejenost. Pa ne govorim o fuzbalskem lokalpatriotizmu, kjer je nekako razumljivo da se žabarskim pičkicam onemogoči dostojno življenje. Sidartin glas naj bi segel dlje od ljubljanskega barja, je tako? Si predstavljaš mene, kako sredi Maribora pojem "dons je pr nas" verz??? Pa preden vzrojite vsi, ki v mojem mnenju prepoznavate štajersko-čefursko držo in s tem povezano decentralistično usmerjenost naj vas pomirim. Kolikor jih imam spominov na naše glavno mesto, pa jih ni pretirano veliko, zmeraj mi je bila Ljubljana zelo všeč. Premajhen je tale "naš" slovenski prostor, da bi se v vsej svoji prizadevajoči širini, ki sili tja čez mejo in se spogleduje s svetovnim slovesom, na celotno Slovenijo naslavljali s strogim narečjem. Bilo ljubljanskim, štajerskim, dolenjskim, primorskim... Za mene N°1 rok bend: http://www.youtube.com/watch?v=hduhT7VJhuE Dober tale letnik, najboljši, `98... Koliko fantastičnih albumov vzdolž in povprek bivše Juge je iznedril!!!
< Sporočilo je popravil Bakfark -- 16.12.2010 14:36:36 >
|
|
|