|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
14.12.2010 19:12:03   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

alma82 ni vse sadje in zelenjava user posted image kot jem zdravo sem mislila bolj na to, da bele moke skoraj ne jem, kruh jem samo polnozrnat s semeni, vse testenine, riž ipd. so polnozrnati... potem jem alge vsak dan, za večerjo jem redno gres s kakavom (kakav ima veliko železa)... za zajtrk skoraj vsak dan med... pojem pa skoraj kilo jabolk na dan, ampak v kompotu, ki ga nardim s cimetom (zelo dobra začimba za mleko) in z žlico rjavega sladkorja... ne pijem nobenega soka, vode z okusom ipd. samo nesladkan čaj in vodo... no tako jem sedaj že 4 mesece user posted image s to razliko, da lahko zdej že počas solim hrano user posted image

O full hvala za tale odgovor user posted image  glih tazga sem hotla, da katera malo bolj podrobno napišem/opiše svoj jedilnik user posted image

A sveža jabolka pa niso ok? Al pač tebi bolj pašejo v kompotu?

Samo nekaj me še bega.... nekje sem prebrala, da baje ni dobro meda jest, ker je baje full alergik. To ni res?

Tale tvoj ''jedilnik'' sem si pa že shranila na računalnik user posted image

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
14.12.2010 19:32:28   
enamimi
Helou....
evo mene, še vedno v enem kosu  user posted image

najprej čestitke vsem novopečenim mamicam, očijem na njihovih malih zakladkih...... iiiiiii komaj čakam svojega user posted image

špica84 ojoj, pa v lj vejo za vse tiste tvoje problemčke, prejšnje operacije, slab srček itd, al so se kr tako odločil da te bojo mučili?

pri meni se tudi še čisto nič ne dogaja, pa imam še točno teden do PDP, prejšnji teden na pregledu me je G pogledala in rekla da sem odprta 1cm, mater je bolelo ko me je pregledala, ne predstavljam si da bi zdej še  user posted image

to da včasih teško diham se mi dogaja že en mesec, prste na rokah imam zatečene ponoči in zjutraj, ko jih premikam pa me bolijo ampak vse to mine v toku dneva, noge pa imam zatečene že 2 meseca in so parav smešne user posted image
skrbi me ker nisem bila na wc-ju že par dni, to se mi do zdaj še ni dogajalo, hodila sem vsak dan, včasih celo večkrat na dan, kar je najhuje sem staknila še hemoroid, ogromen, zunanji in me fuuuuull moti user posted image

ula77 glede malih štručk si tudi jaz ne predstavljam čisto kako bo zgledal moj, ampak ko sem gledala 3d od prijateljice in malega ko je bil dojenček, sta čist enaka, tako da malo pa že vem kako bo zgledal user posted image

hja hrana po porodu, to tudi mene zanima, moja prijateljica pravi da je jedla samo jabučke, kompot od slive in pila čajčke, hmmm.... to bo pa super dieta zame

na tem našem seznamčku decembrčkov pa res prevladujejo punčke, mislim da zato ker fantki radi zamujajo oz. so točni, tako sem vsaj jst slišala, upam da moj ni med njimi in da pride že čez par dni.... hinavček ni hotel ven 12.12. za očijev rd  user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
14.12.2010 19:46:54   
BabyKitty
alma82 medu ne smeš dajati otroku pred enim letom... sam pa ga načeloma lahko ješ... spet vidiš kaj otroku paše in kaj ne... moj se ne pritožuje user posted image surovega sadja vsaj na začetku ne smeš, more biti vse prekuhano, potem pa naj bi počasi uvajal tudi sveže... ampak moram priznati, da mi v temle zimskem času kar paše kompotek s cimetkom pa klinčki... namest kuhanga vinčka user posted image

Vglavnem jaz sem se kar navadila na malo bolj zdrav jedilnik še iz nosečnosti in ga "furam" naprej... drugače pa verjetno ne bi tako komplicirala oz. bi mi bilo verjetno kar težko... edino kar pogrešam so pa mandarine user posted image v nosečnosti je šla vsaj kila na dan, zdej pa... tega pa baje res ne smem, ker je prehudo za male in mi je težko sploh probat, da ne bi mel mali potem kaj težav...

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
14.12.2010 19:58:53   
KatyK79
hej punce,

jaz sem pa doma oz. sva doma.....juhej...user posted image
Lovro in jaz sva ok!
punce moje, to je res nekaj najlepšega, ljubezen na prvi pogled.
porod je bil idealen, je bolelo, samo ko gledam nazaj sem si želela tak porod in bi težko kaj spreminjala.
odpadel mi je čep, imela sem popadke na 5 do 7 min, v 4 urah in pol pa je bilo vsega konec in objela
sem svojega fantka.

Vsem, ki ste rodile iskreno čestitam, vsem ostalim pa samo pravim, da se veselite tega kar vas čaka ker
je vsaka bolečina poplačana.

no sedaj grem pa mojega zaspančka pogledat

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
14.12.2010 20:39:05   
Slavi83
Tiste ki prejemate starševski dodatek a ste že dobile nakazilo? Js ga še nism pa mislim da so bla nakazila včeraj vsaj tko sm prebrala. Punce dejte kej svoje cukrčke pokazat.

(odgovor članu KatyK79)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
14.12.2010 21:02:50   
birdy
Slavi, nakazilo starševskega je menda jutri. Pa da ne boš presenečena, dobila boš samo delnega, ne celih 200eur, a to veš?

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
14.12.2010 21:30:29   
alma82
BabyKitty bom kr teb ''težila'' še naprej ... user posted image  user posted image
Najprej full hvala za tele odgovore ... dej mi še povej kako pa je z zelenjavo? Ok za paradajz, brokuli,cvetača, itd sem slišala (da ni glih najboljše), kaj pa ostala zelenjava - paprika (surova), koruza (sladka v konzervi), radič, zelena solata, in podobno? To 'lahko' jemo (ko dojimo)?
A mandarine niso kul zaradi tega ker spada pod ''peškasto'' sadje (al kako se temu reče user posted image  ) al zakaj? Kaj pa pomaranče?

Joj upam da ti ne grem že na živce user posted image
Evo ti ena user posted image  v zahvalo za odgovore user posted image

Enamimi pa kje si ti? Jaz sem bila ziher, da si že rodila user posted image
Mene tudi teli pregledi odprtosti tako grozno bolijo...kako bo šele porod user posted image
Ne pozabi nam sporočit, ko dobiš zakladek user posted image  

Sam res... Špica a si ti Pušenjaku omenla svoj srček? Mogoče so bili zato v Brežicah za CR?

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4107
14.12.2010 21:41:35   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: Jancci

Čer!

Da se še tukaj pofočkam.

10.12. 2010 se je v KR rodila moja punčka Brina. user posted image

Samo na hitro povem kako je bilo, k vem, da ste firbčne!

ZJUTRAJ: amnio (2 cm) bistra plodovnica
15h: malo voda odtekla, ker nisem bila ziher da je tot to klicala v P, so rekli naj se vležem in mal čekiram kaj dogaja
15:30: pobirala slike iz kartice in poslušala Kreslina user posted image
16h: začeli so se popadki
16:30: tuširanje
17h: porodnišnica, pregled, še mal vode, ni mi hotla dat klistirja je rekla da gre prehitro
18h: hotla epiduralno pa mi je anestezistka predrla liquar in ni blo nič iz tega, dobila ultivo
19:30: rodila punčko Brino (52 cm, 3920 g in 36 og) Ima pa dolge črne laske. user posted image   Mogoče imam ene 2 zunanja šivčka. Proti prvemu porodu je bil tole balzam!! Punčka zdrava, jest pa 24 ležanja zaradi liquarja, pol pa vse ok. Nikol si pa tut ne bi mislila, da lahko v meni zraste skoraj 4 kilsko dete... no ja po velikosti trebuha ni tok čudno!! user posted image

No tkole. Zdej sva doma, dojenje nekako steklo, sestrica SUPER! Je ful nežna in pozorna, pa čist nič ne komplicira.

Lepo in zdravi bodite!!

Čestitke za princesko Brino  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
14.12.2010 22:18:06   
alma82
Samo še eno vprašanje o prehrani med dojenjem, potem pa obljubim (se bom potrudila user posted image  ) da ne bom več spraševala user posted image

Kako pa je z jajci in jogurti? Z mlekom ni fajn pretiravat, nekje sem pa slišala, da jogurte pa lahko, ker so ''predelani'' al kako?

Zdej pa nočka vsem user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4109
14.12.2010 22:44:37   
BabyKitty
alma82 mlečni izdelki niti niso probelm... samo spet ne pretiravat... jst pojem en gres na dan... torej cca. 2 dl mleka in ni problemov...

mandarine, pomaranče, klementine, limone, skratka vsi agrumi vsaj na začetku odpadejo... mali majo radi krčke po tem... ampak spet, lahko probaš in bo mali čist ok prenesu...

surova zelenjava odpade... pri kuhani pa ni problema, razen če tudi tebe napenja po kakšni zadevi... mogoče bo malo umazano zvenelo ampak po porodu jaz nisem najbolj kontrolirala svojih vetrov, ker sem bila pač šivana in je bilo vse zadaj razboleno in si ne upam predstavljati, da bi pojedla kaj kar bi zelo napenjalo... bi se večkrat znašla v kakšni neprijetni situaciji user posted image user posted image zdej konzervirane zadeve na splošno niso najboljše tud zate, ampak če je notri prekuhano naj ne bi bilo težav...

Res se zavedej da so to bolj smernice, kar enim ja drugim ne... tko da jemlji z rezervo, prve tedne malo bolj pazi, potem pa sprobavaj...

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
14.12.2010 23:04:48   
Slavi83
Birdy hvala za odgovor. Kako to misliš delnega? Zakaj pa? A tko kr celo leto?

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4111
15.12.2010 5:38:37   
alma82
user posted image  dobro jutro user posted image

jaz pa ne morem spat user posted image
se že več kot 1 uro valam in kobacam z boka na bok ... user posted image

pa nevem kaj naj sama s sabo delam user posted image
pa sem šla na RR in čist za brezveze zdej neki tuki pišem user posted image  user posted image
......user posted image

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
15.12.2010 9:35:37   
pinkalonca
hej punce se javim še tukaj user posted image
pri nas nič novega, vse je pripravljeno za odhod v Rim user posted image ampak se mi zdi da bomo kar še čakali user posted image do PDP še 10 dni user posted image

jst sem v ponedeljek dobila nakazano državno pomoč ob rojstvu otroka user posted image ne vem pa kdaj je ponavadi nakazana porodniška? A mogoče katera ve?

Katy super da ste že doma user posted image
špica user posted image upam da se vse izteče tako kot je treba in boš kmalu cartala user posted image
Jancci čestitke za Brino user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
15.12.2010 9:45:22   
špica84
Dobro jutro

Alma seveda sem mu potožla o mojem srčku,pa ni hotel niti slišat.
Jaz tudi komaj čakam da stisnem svojo princesko k sebi :)

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 4114
15.12.2010 10:35:07   
ula77
ojla, pozdravljene, user posted image  in mamice....

Pri nas je še vse po starem, izgleda, da res čakamo na tisto pravo luno....user posted image user posted image user posted image

Eno vprašanje za mamice: ko ponoči dojite, a user posted image  tudi pleničko zamenjate, ali ne? Ker baje  če je ne, ga ne zbudiš in navadiš na celonočno spanje....je kaj resnice na tem?????

Danes nas  spet čaka CTG, le kaj bo povedal? Kaj količino plodovnice oceni na UZ????

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
15.12.2010 10:45:11   
enček
Pozdravček od enček in Zale,

midve sva že domaaaaaa, včeraj sva prišle, en dan dlje sma ostale, ker sva bile pod lučko.

Ja naša Zala je hotela točno na 10.12.10 na svet, točna kot urca
Bili sva 50cm in 3030g težki, prijokali sva ob 4.30

Sedaj pa že hitiva k novim zmagam nasproti

Veliko cartanja vsem novopečenim mamicam!

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
15.12.2010 10:49:38   
ula77
čestitke encek za ZALO!user posted image user posted image user posted image user posted image

Je bilo hitro, brez težav?

Lepo se cartajte!

(odgovor članu enček)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
15.12.2010 10:53:51   
pinkalonca
pozabite na vprašanje o porodniški, sem ravnokar domov dobila listek user posted image

enček čestitke in super da ste že doma user posted image uživajte!!!!

jst ne vem če bi celo noč na ritki pustila polno pleničko... ne vem pa kako druge prakticirajo...

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4118
15.12.2010 12:00:19   
betricija
jutro

čestitke vsem novim mamicam. upam, da se vam kmalu pridružim. me je ponoči neki čudno šraufalo po celem trebuhu, pa ne vem, a so bile prebavne motnje ali se je kaj začelo dogajat. no zjutrja je vse ok.

jaz tudi dobila nakazilo od sociale.za dva dni.me pa zanima ali bom kaj božičnice oz. 13 plače dobila od službe..glede na to, da sem sedaj zavarovana preko CSD..bomo videli...

glede previjanja plenic ponoči, so nam v MŠ rekli, da raje ne, da otroka ne zbudite, razen če je pokakan.da tudi dojit ni treba..vsaj pretiravat ne..da naj se podoji okoli 11h zvečer in potem okol 5 zjutraj, razen če otrok drugače zahteva. ej, bomo videli...mrbit bo pridna pupa. jaz že komaj čakam, da se srečamo.

čakam petkov CTG v kranjski porodnišnici. mrbit bo pa že kaj pokazalo...al pa gremo še za vikend domov. pol pa luna, moja polna luna, obišči me prosim, jaz bi bila rada za božič doma. pa ponoči iz ponedeljka na torek nisem mogla spat, sem šla mal čez okno ven gledat, je bilo ob 3 zjutraj polno utrinkov na nebu....mi je želj skoraj zmanjkal...da bi se le kakšna uresničila.

Neposredna povezava do sporočila: 4119
15.12.2010 12:22:04   
pinkalonca
betricija jst imam tut CTG v KR v petek user posted image mogoče se srečava user posted image

se pa še nič ne dogaja, jst bi tut polno luno mal nahecala, pa se mi zdi da nič ne bo s tem, ker že preveč upam user posted image

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
15.12.2010 12:44:31   
BabyKitty
ula77 glede nočnega previjanja malo ocenim po potrebi... danes ponoči sm slišala ropotanje v hlačah in sem ga seveda hitela previt user posted image drugače pa večinoma ne previjam čez noč...

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
15.12.2010 12:47:12   
betricija
pinkalonca, kdaj pa imaš CTG??jaz sem bila v ponedeljek že pred 7 uro zjutraj tam, ker sem čakala Reljiča, da pregelda moj izvid iz UZ, pol me je pa še kar na CTG poslal in rekel, naj v petek spet pride. bi pa rada čimbolj zgodaj prišla, ker me bo pripeljal možiček, ki mi več ne pusti vozit avta (joj čist preveč ga skrbi zame), pa jaz ne bi rada, da potem on preveč v službo zamudi, pa še snežil naj bi...če pridem pred 7 zjutraj misliš, da bodo kaj kompliciral??pa še mirno je takrat...

Neposredna povezava do sporočila: 4122
15.12.2010 13:04:21   
zaljubljena23
Slavi, delnega za to, ker nisi bila cel november na porodniški..Dobila boš sorazmerni delež dnevov...

Pinkalonca, hmmm a porodniško zaposlenim nakazuje sociala? A ne nakaže delodajalec?

Ula, previjanje ponoči se odsvetuje..Tudi meni je tako dejala patronažna, razen če bi otrok bil pokakan...

enček, čestitke za Zalouser posted image

Evo še mene...Nič kaj novega..Stanje enako, nič ni videti, da bi se kaj dogajalouser posted image V petek pregled pri G, v ponedeljek pa potem prvi CTG..Močno upam, da ne bomo prišli tako daleč...Ampak dvomim

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
15.12.2010 13:15:04   
obcinarka
ooooooo živjo))) jaz božička še kar tule v enem kosu... nč posebnega, ob večerih špikanje, pa trd trebuh... včeri bla mala bolj aktivna , je bla mama off)) ula, jaz ti povem, da greva skup, pa čeprav vsaka na svoj konc slovenijeuser posted image user posted image .. sem ko slonček, jao oblačenje +slačenje je v počasnem posnetku.. prsti ne otekajo glih, noge tud ne..user posted image jutr mam pregled pop, v petek še grem na akupunkturo... sem se z malo včeri pogovarjala in ji naročila naj pride 25.  hahahahah, ima ati r.d... sm optimist, ne???
vidim da debatirate o prehranjevanju, dojenju, si pridno beležim in konzumiram..
čestitke jancci, Manur, Tasika, enček-jah pa sm ostala solo na celjskih čvekah..user posted image  špica-o teh kg jaz ne bom več zgubljala energije, ker so bli pr men tud različnih stališč.. bomo vidli kaj bo jutr..
dans kuham golaž... pa mislim a bom pire nardila zraven, se mi lušta..user posted image
in jaaaaaa tisti podstavek family fix-to čudo bova menda še naročila ker moj pač vztraja..drgač pa.. hja kot kaže bomo čakale prav vse na lunoooooooooooo!!!!!!!!! bomo vidli kaj bo prinesla...
sploh pa, v pričakovanju novih bejbijev... user posted image user posted image

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
15.12.2010 13:16:29   
maca81
IZVIRNO SPOROČILO: zaljubljena23

Pinkalonca, hmmm a porodniško zaposlenim nakazuje sociala? A ne nakaže delodajalec?

V času porodniške spadaš pod CSD in oni plačujejo. Delodajalec takrat nima nobenih stroškov.

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?