|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
6.12.2010 0:51:38   
Nina33
Za vse mamice ( tudi "bodoče"):

user posted image
The turning-about is upon us
the turning of mind, the expansion of eyes,
the presence of children who bathe
in the light of the stars;
their distant brothers move closer,
cherish the light that shapes from within.

Our heritage,
the spirit who soars,
the mind that dreams,
the heart that reaces out.

O, children of creation, the island of light
is within you.
As you reach for your home in the Sun,
the lamp of your becoming
strikes brilliance everywhere-
you are free.

~Richard H. Geer

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
6.12.2010 10:57:33   
pinkalonca
Nina33 user posted image user posted image user posted image user posted image ful si pridna, pa na vse se spomniš user posted image na žalost bodo kavice zdej bolj slabo laufale z moje strani ker sem brez avta - možek mi ne pusti da bi se sama vozila okol, tko da imam skoz šoferje, ki pa imajo svoje obveznosti user posted image

no sem dolžna še poročilo iz UZja - štručka je zrastla, tehtamo cca 2300g in tudi obseg trebuščka se je povečal, ampak po besedah G je še premali, poslal me je na CTG kjer ni blo nič posebnega in naročil na ponovni!!! UZ 20.12. pa še ponovni CTG v petek zjutraj...uglavnem - očitno bom decembra taborila pred P user posted image
grem zdej naprej ležat ker sem utrujena, so me začele kosti bolet, se mi zdi da se je pišek spustil...

Vsem ostalim srečno, čestitke in uživajte s svojimi zakladkiuser posted image byeeee

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
6.12.2010 14:42:07   
nov2010
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Nov2010, a zaradi obrazne si/sta imela CR, me je že ornk firbec matral. A je bil user posted image lahko zraven (saj nisi imela splošne anestezije, ne?)? Pa fino, da si/sta "preskočila" AS user posted image . Cajt pa leti kot bi ga ... Res.

Ne na žalost user posted image  v operacijski pri CR-ju ni bil zraven, ker sem ga imela v mali operacijski dvorani in je res ful mal prostora tako da ga niso mogl nikamor stalčt. Je pa čakal pred vrati in je šel potlej takoj z Rokcem na umivanje in oblačenje, mene pa so do konca zašili in nato odpeljali v sobo kamor sta potle prišla rok in user posted image . Ne CR ni bil v splošni anesteziji je bil v lokalni, kjer so so mi v kateter od EA samo zamenjali zdravila in omrtvičili spodnji del.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
7.12.2010 13:40:05   
Nina33
Helou!
Sam tolk, de nas na prvo stran spravim user posted image .
Nov2010, škoda, de user posted image ni mogu bit zraven, drgač pa fino za budnost pri CR user posted image . Pa de ste vsi OK, sevede.
Pinkalonca, pa sej 2300g ni tko mal, al pač user posted image . Sploh pa tele ocene... No, ja, ti se kar levo boči user posted image .
Tršica, upam, de te kmal spustijo s P. user posted image user posted image user posted image
Eko, grem kosilat (pa mulo kuhat, sem slabe vole že od včeri user posted image ).
Lep dan vsem!

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
8.12.2010 9:23:44   
pinkalonca
No danes je šla pa posvetovalnica brzinsko user posted image ker sem bla prva v laboratoriju user posted image dobila napotnice, vse ostalo (razen velikosti seveda) je OK user posted image čakamo in počivamo user posted image

lepo bodite user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
8.12.2010 11:54:41   
antoninap
A to si bila ti pinkalonca?! user posted image Jaz sem kot druga pricapljala, tako da sva sedeli skupaj user posted image Škoda, da se še nisva/nismo dejansko spoznali, bi kakšno resno rekle ali šle na kavico user posted image Vso srečo, sem slišala, da ne manjka več dosti user posted image

Posvetovalnica je danes res šla hitro, jaz bi bila do 7.30 fertig, pa sem počakala, da si je dr. Reljić odtrgal nekaj časa in pregledal moj maternični vrat. V soboto sem imela v spodnjem predelu namreč take krče, kot da bi šlo za res! Sem se kar malce prestrašila user posted image Ampak je videti vse ok, kaj več o tem, kako veliki smo in vse ostalo, pa 20. decembra na ultrazvoku ... komaj čakam user posted image   Kri in pritisk pa ponovno v mejah normale user posted image

Zdaj pa počasi šibam nazaj v ZD ... danes gremo v sklopu materinske šole na "ekskurzijo" v porodničnico user posted image

< Sporočilo je popravil antoninap -- 8.12.2010 11:56:16 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
8.12.2010 13:16:40   
pinkalonca
user posted image user posted image ja to sem bla jst, no mogoče se pa še kej srečava user posted image zdej se poznava user posted image imam tut jst 20.12. UZ, če ne bom prej rodila user posted image

ja Reljič je bil hiter dans, pa bogi tut user posted image vsi so nekaj bolani, se otepam bacilov na polno user posted image upam da bom zdrava do poroda user posted image no upam, da si sedaj uredu pa da ne bo več krčov user posted image

uživaj v šoli, midva sva bla tut v KR zdravstvenem domu, ampak nismo šli pogledat porodnišnice - je blo rečeno samo če želimo, da se mormo prej naknadno naročit user posted image pa sm rekla, da itak jo bom vidla ko pridem rojevat user posted image uživajta user posted image

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
8.12.2010 13:19:42   
Mišyka
A to maš lahko individualen ogled? Brezplačno?

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
8.12.2010 14:26:35   
zinchy
A smo za kšno kavico??? user posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
8.12.2010 16:09:37   
trsica
A ste me kaj pogrešale? user posted image
Evo mene iz porodnišnice. Prejela injekcije za pljučka. 4 (na 12 ur eno) in pečejo kot hudič. Zdaj so me spustili domov, ker itak ni drugega, kot da ležim. To pa lahko počnem tudi doma. user posted image  MV se mi je še malo skrajšal in je sedaj dolg 3 cm. Upam, da zdržim do konca januarja.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
8.12.2010 20:17:56   
iskrca
hej,hej
se sploh ne upam oglasit, da me ne bi nina kej podrezala o d...user posted image pri men pa nobenega napredkauser posted image

trsica držimo pesti, da boš zdržala še teh sedem tednov!!!

30.1.2009 naju je razveselila najina sončica
29.4.2011 pa nas je osrečil še en sonček

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
8.12.2010 22:40:31   
Nina33
Čer!
Tršica - še kle: super, da ste doma user posted image . Zdržite čimdlje skupi user posted image .
Iskrca: veseli december je - zato veselo nad diplomo user posted image .
Mišyka, pred dvema letoma je bil ogled P inividualen (mislim, de rečeš vratarju, on pa željo sporoči naprej) in brezplačen.
Pinkalonca in Antoninap: jaz bom tut 20.12. v P (ne na UZ, malo višje v laboratoriju), se lahko na kavici z avtomata zmenimo (pa gremo "gor" pred TV na kavče sedet in čvekat user posted image ).
Zinchy - z veseljem, samo de se vreme malo poboljša user posted image .
Eko, še seznamček posodobim eno mal, poj pa... mogoče celo v mižule. Nekam sitna sem zadnje cajte, pa nič se mi ne da user posted image . Vreme bo krivo user posted image .
Lahko noč in lepe sanje vsem!

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
8.12.2010 22:42:00   
Nina33

user posted image

GORENJSKE NOSEČNICE
nik, starost, PDP, Nosečnost, št. otrok, spol, kraj, naslednji pregled

DECEMBER 2010
- DeVilla, 36 let, PDP: 22.12.2010, 3 user posted image , 2user posted image , user posted image , Škofja Loka
-     pinkalonca, 28 let, PDP: 25.12.2010, 1 user posted image , 0user posted image , user posted image , Tržič, UZ: 20.12.

JANUAR 2011
-     Poka29, 30 let, PDP: 16.1.2011, 2 user posted image , 0user posted image , user posted image , Kranj
 -     Janci F, 29 let, PDP: 22.1.2011, 2 , 1user posted image user posted image , Kranj
- januarcek2011, 29 let, PDP: 25.1.2011, 3 user posted image , 2user posted image , user posted image , Gorenjska

FEBRUAR 2011
- kiara24, 26 let, PDP: 2.2.2011, 2 user posted image , 1user posted image , user posted image , Kranj
- antoninap, 29 let, PDP: 4.2.2011, 1 user posted image , 0user posted image , user posted image , Sr. Bela, UZ: 20.12.
-iluzija, 27 let, PDP: 12.2.2011, 2 user posted image , 1user posted image , user posted image , Kranj
- Nina33, 34 let, PDP: 13.2.2011, 2 user posted image , 1user posted image , user posted image , okolica Kranja, NP: 20.12., UZ: 21.12.
- tršica, 33 let, PDP: 14.2.2011, 2 user posted image ,1user posted image , user posted image in user posted image , Kranj
- Mišyka, 29 let, PDP:22.2.2011, 2 user posted image , 1user posted image , user posted image , Škofja Loka

MAREC 2011
- naja17, 29 let, PDP: 11.3.2010, 1 user posted image , 0user posted image , user posted image , Jesenice

APRIL 2011
- Tira, 28 let, PDP: 1.4.2011, 2 user posted image , 1user posted image , user posted image , Kranj
- Erin, 29 let, PDP: 10.4.2011, 2 user posted image , 1user posted image , user posted image , Radovljica
- iskrca, 29 let, PDP: 24.4.2011, 2 user posted image , 1user posted image , user posted image , Kranj

MAJ 2011

JUNIJ2011

user posted image  nas je: 15
dvojne user posted image : 1 user posted image

pričakujemo:
2user posted image
4user posted image
10 user posted image

Odšli med user posted image :
user posted image  Sandry_ca
user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
9.12.2010 11:22:36   
nov2010
Hej!

joj tale vreme je pa res obup. Upam da bo kaml boljš in bomo šli lahko končno z malim mal ven. Baje se nekaj lepega vremena obljublja za vikend.

No mi smo imeli danes zadnji obisk petronažne. Tako da potlej pride še enkrat pri 5 mesecih za uvajanje goste hrane.

drugače smo pa OK. rok pridno je in spi. Ma uro se mi zdi že kar serijsko vgravirano saj se čez dan res točen kot švicarska ura zbuja na 3 ure. Čez noč pa ta večerno varianto zdrži kakšno urco več. tako da je zaenkrat vse super.

Trsica - upam da zdržiš čim dlje in da bo s tvojima pikicama vse OK

zinchy - ja kavica bi pasala sam kaj ko je tako smotano vreme. Lahko se zmenimo za naslednji teden.

No s ponedeljkom bova pa midva z rokom sama doma, saj bo očka zaključu z očetovskim. upam da ne bo kakšnih večjih težav, saj načeloma je Rok res priden.

No tolk zenkrat od mene.
Bodite čim boljše volje, kljub morastemu vremenu!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
9.12.2010 17:31:27   
DeVilla
Jest še vedno kinderjajčk... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
9.12.2010 23:10:21   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: DeVilla
Jest še vedno kinderjajčk... user posted image

user posted image Sej ti nismo verjele, de si prej obe pred PDPjem rodila user posted image . Samo de sta OK, sej do 22. je še kr neki cajta user posted image , pa tak lep datum je (dan JLA, če me spomin ne vara user posted image ). Ne bo pa strelec7strelka, če boš/bosta do takrat čakala/i user posted image .

Pa še en tak, "naš" vic pripopam, v upanju, da se bodo vremena kej zjasnila user posted image user posted image user posted image :

Kako bi v "gorenjščino" prevedli naslednji stavek: "Koprenaste meglice prekrivajo gorske nam vršace."

"Za en kuser posted image rc se vid!"

user posted image user posted image user posted image

Čeprav pr nas (pa samo na Sorškmu polu, kjer je megla doma user posted image ) se je zvečer že Luna videla (no, in Jupiter tudi, če sem natančna user posted image ). Tko, de upam, da bo res kej s tega. In da je moja slaba volja s slabim vremenom povezana.
Lepo noč in lepe sanje vsem!

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 9.12.2010 23:11:25 >

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
10.12.2010 8:58:44   
antoninap
No, pa je že petek! user posted image

Naša "ekskurzija" se je pa izkazala, da ni bil ravno ogled porodnišnice, ampak smo samo tam imeli predavnje user posted image Nateg user posted image Nam je pa izredno prijazna babca Ančka dala telefonsko, da se lahko naročimo za individualen klepet z njo, da si olajšamo mal živčke ali strah pred morebitnim porodom, in ogled "Rima" user posted image

Moram pa rečt, da je MŠ na hipe kar mal šokantna ... po predavanju o baby-handlingu sem bila čisto paf, kako narobe "vsi" (predvsem sorodniki/prijatelji, ki imajo majhne otroke in sem spremljala, kako ravnajo z njimi) delajo z njimi. Pa da so stolčki/štorklje/slingi idr. "prepovedani" user posted image Pa še en taužent drugih stvari, ki so se mi zdele normalne in so zelo napačne user posted image Nekaj napotkov je tudi tukaj: baby-handling.com

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
10.12.2010 9:08:45   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

No, pa je že petek! user posted image

Naša "ekskurzija" se je pa izkazala, da ni bil ravno ogled porodnišnice, ampak smo samo tam imeli predavnje user posted image Nateg user posted image Nam je pa izredno prijazna babca Ančka dala telefonsko, da se lahko naročimo za individualen klepet z njo, da si olajšamo mal živčke ali strah pred morebitnim porodom, in ogled "Rima" user posted image

Moram pa rečt, da je MŠ na hipe kar mal šokantna ... po predavanju o baby-handlingu sem bila čisto paf, kako narobe "vsi" (predvsem sorodniki/prijatelji, ki imajo majhne otroke in sem spremljala, kako ravnajo z njimi) delajo z njimi. Pa da so stolčki/štorklje/slingi idr. "prepovedani" user posted image Pa še en taužent drugih stvari, ki so se mi zdele normalne in so zelo napačne user posted image Nekaj napotkov je tudi tukaj: baby-handling.com

Katera babca je to? Pa za to računa?
Jst mam tud namen si it ogledat porodnišnico? Mislim da je Nina zadnjič omenila, da se lahko dogovoriš za individualen ogled - brezplačno.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

Neposredna povezava do sporočila: 3018
10.12.2010 11:40:45   
antoninap
Nič ne računajo, samo čas mora imeti. Ko bom doma, lahko objavim številko user posted image

Vprašanje, ker nekaj ne razumem ... a mora očka TA OBRAZEC nujno izpolniti, če hoče imeti očetovski dopust ali je ta obrazec, če bi on namesto mene doma ostal z dojenčkom? user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
10.12.2010 12:17:34   
pinkalonca
ja pri nas je blo isto glede ogleda porodnišnice user posted image

jst bom bolj težko se zmenila za kavo v P ker grem na UZ spet z možekom in potem takoj domov, ker drugače nimam prevoza user posted image

antoninap ta obrazec MORA oče izpolniti če želi koristiti 15 dni plačanega očetovskega dopusta in 75 dni neplačanega dopusta, zraven obrazca mora dati tudi izpolnjen in potrjen obrazec iz službe - zadnje 12 plač (tako kot pri mamicah). Jst sm ravno danes oddala že za možeka, ko pa rodiš pa potem mož sporoči od katerega dne bo koristil očetovski dopust v CSD in prinese kopijo rojstnega lista otročka + kopijo poročnega lista oz priznanje očetovstva. To je to user posted image

danes sem bla na CTGju in je NORO v P, gužva za popiuser posted image ne vem kako si predstavljajo da bi P zaprli user posted image user posted image user posted image

uglavnem midva sva ok, je pa ena ravno rodila v sosednji sobi, je blo tkooooo lepo user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3020
10.12.2010 13:01:32   
Mišyka
Jst tokrat še nisem prišla do teh obrazcev, se pa spomnim, da jih je cel kup za izpolnit in da sem prvič tud sam gledala kaj vse je treba.

Za številko se priporočam, čene bom pa potem, ko bom že doma klicala kar na informacije za ogled.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
11.12.2010 1:21:41   
Nina33
Čer!
Antoninap, oče mora obrazec res izpolniti (kot je napisala že Pinkalonca), je pa meni v sredo na CSDju rekla, de se to ureja po otrokovem rojstvu user posted image   Mah, tile obrazci.. mene so v sredo čist zgubili (že prej na Zavodu za zaposlovanje), pa sem vse že dala 1x skoz user posted image . Bom zdej čez vikend lepo v miru ( user posted image miru, sevede user posted image ) izpolnila kar bom pač "znala", zraven si bom pa na list vprašanja pisala (pozabljiva sem tako, de ni za verjet user posted image ) in imam namen v sredo viseti tam dokler mi ne bo res vse jasno user posted image .
Pinkalonca, škoda za ne-kavo, pa fajn de sta oba OK!

IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka
Jst tokrat še nisem prišla do teh obrazcev, se pa spomnim, da jih je cel kup za izpolnit in da sem prvič tud sam gledala kaj vse je treba.

Jaz sem tut mislila, de bom zdej, v drugo, obvladala. Ja, sevede user posted image user posted image user posted image .

Lepo noč in lepe sanje vsem!

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
11.12.2010 23:27:28   
Nina33
Kje ste vse ?!?
Eko, še tuki mal sončka, de vas spravi "in the mood" user posted image :

user posted image

DeVilla, Pinkalonca - kako? In seveda ostale tudi, tudi mamice - kako?
Lahko noč in lepe sanje!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
12.12.2010 10:34:19   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Jaz sem tut mislila, de bom zdej, v drugo, obvladala. Ja, sevede user posted image user posted image user posted image .

Meni se zdi, da starejša kot sem, bolj sem nepismena. user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
12.12.2010 10:53:34   
DeVilla
Naš brcko se ime še čist prelepo pri meni... user posted image  Špika me že od četrtka, samo nič resnejšega, tolk da ponoč ne morem preveč mirno spati... Med tednom nadomestim dopoldne, med vikendom mi pa tavečjidve ne dovolita poležavanja...  

Sem se pa precej zajeb*la, ko sem okol razglašala, da bomo rodil prej, k mi zdej noben več ne verjame. Jest bom kar telefon izklopila... user posted image

Uživajte v sončku pa naj vas preveč ne zebe v nos! user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?