manna
|
živjo ja včeri sm potem kar izginila ker se je moj supermodel zbudu bačko, hlače so iz mothercare, ampak ne iz ljubljanske trgovine, pač pa kupljene preko spleta na www.mothercare.com (imam sestro ki živi v londonu in potem mi ona prinese domov kadar pride, tako da ne plačam poštnine) Jaz zmer tam naročam tko da nevem če imajo te iste hlače v LJ, so pa fantovski model in so podložene. Pa plašček je tudi pri fantih. dreamhorse, jaz nimam nič dodatnega zavarovanja za Manco, samo tisto ko pride obvezno preko mene al kako je že. Glede mesa se strinjam, če bi mogla sama ubit žival bi bila definitivno vegetarjanka...Moram pa rečt, da ni res, da en človek ne naredi razlike, češ, saj bo krava vseeno trpela če jaz ne pojem zrezka. Če bi VSI malo manj jedli meso in mesne izdelke, bi se proizvodnja tudi zmanjšala in mesnice ne bi naročale toliko mesa in posledično bi manj krav ubili. Pa tudi če bi bilo to zelo dolgoročn in počasna sprememba, bi bilo dobra, ker se mi zdi da na splošno preveč mesa pojemo. Namesto 1-2x na teden, jemo skoraj vsak dan vsaj salamo, paštete, pa razne druge predelave..to vse šteje. Ampak pr nas je žal tko, da moj dragi takoj protestira, če dva dni zapored ne jemo mesa...ker zanj pol to ni kosilo. Še v bolnišnicah strežejo večinoma skoraj vsak dan kaj mesnega (sem bila en teden v bolnišnici in smo dobili v sedmih dneh 6x meso) Pa tud ljudje ko grejo na primer kam na kosilo/večerjo takoj vzrojijo če je kakšen meni brezmesni ker potem kao ni taprav.?! Kot da ne znamo še uživat v drugačnih jedeh..nevem Istočasno moram pa povedat sam še to, da se mi pa vegetarijanstvo kljub temu ne zdi pametna ideja. Poznam dve osebi ki sta imeli z zdravjem težave zaradi tega. Ker pač očitno ni tako lahko nadomestit mesa, sploh ne, če si ne sestaviš jedilnika pametno, ampak ješ potem samo npr.testenine s sirom pa solato. Pol se pa hvališ da si vegetarjanec. To spet ni kul no.. OK dost o tem. Mimogrede, kaj so to krompirjevi zrezki? Kar se tiče jedilnika v našem vrtcu v bistvu nimam pripomb. Je zelo podoben tem jedilnikom, ki ste jih prilepile. Mislim da eni starši res mal komplicirajo..ok, ne bi mi bilo fajn če bi res vsak teden dobili hrenovke in pašteto ampak če je pa to enkrat na mesec, me pa sploh ne moti. Ko jo grem iskat po kosilu in sem ponavadi lačna, me kar prime da bi mal pojedla tam Mi je pa ful ful všeč, da je zmenjeno da se za RD ne nosi sladkarij, sploh ne bonbonov. Na splošno so ful proti sladkarijam, dobijo pa enkrat na teden kakšen buhtelj ali puding v sklopu kosila.
|