|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
1.12.2010 13:38:11   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: valek

punce , a tudi ve veliko sanjate zdaj ko ste noseče,,...js čisto vsako noč in to zelo aktivno....zanimivo...

Zelo značilno za nosečnice-žive sanje

IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Je pa ena od vas komentirala, da naj bi se tile od shoeszooja dobili le do 6 mesecev. Ni res, le drugo kategorjo morate izbrati, po mojih izkušnjah je shoeszoo edini (ali eden redkih, jaz jih nisem našla), ki ponuja mehke usnjene copatke še v velikosti za 4 ali 5 let. Ja, ker jih moram kupiti za našega 2,5 letnika, saj mu je 3-4 že na knap...user posted image Boste pa copatke rabile, ko se bodo začeli plaziti in postavljat na nogice, prej so v redu tople nogavičke.

V leclercu imaš usnjene, mehke copatke za par eurov. Lovro jih skoz nosi pa so super. Pa tudi v stroju jih operem in so kot novi.

Glede fiziološke-mi imamo sicer srečo, da se je okoli 1,5 leta naučil sam pihnit v robček ampak fiziološko si da pa edino sam. Mene niti blizu ne spusti. Torej, če si tvoj pikec sam nos sesa, bi si mogoč tudi fiziološko dal sam.

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Da ne omenjam nočnega vstajanja, ko se tudi jaz valim celo minuto s postelje, vmes pa moram še mojega "preplezat". Razmišljam, da bi bilo fajn, če bi zamenjala položaj, ko bodo večkratni nočni sprehodi ratala praksa.

Hm, al pa to uporabi za izgovor, da bo moral on vstajatuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Glede kopanja nam je pa zadnjič na MŠ babica celo priporočila kopanje in celo savnanje v zmernih količinah (in ne ravno na hudih temperaturah). Tako da res vsak po svoje. Ma kopanje v morju itak ne vem zakaj bi blo nevarno, v toplicah si pa malo bolj previden, se stuširaš po kopanju ipd. Po mojem samo strašijo, ker user posted image je lepo zapakiran noter in mu najbrž nič ne škodi. Je pa fajn plavanje za hrbtenico in bolečine v križu/hrbtu.

Jaz mislim, da je najbolj zoprno to, da povečaš možnost vnetja nožnice kar pa potem vodi v razne neprijetnosti. Uporabljajte antibakterijsko milo in se redno preoblačite v suhe kopalke pa bo vse OK

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
1.12.2010 13:55:25   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: trsica
Evo mene s pregleda. Sicer vse ok. A v ponedeljek moram za par dni v porodnišnico, ker se mi krajša MV (prejšnji mesec 4,7 cm, prejšnji petek pa 3,3 cm). user posted image Če se bo še krajšal, bom morala dobiti injekcijo za pljučka.

Sej meja je pri 2,5cm, a ni? Jaz upam, de se ne bo več krajšal user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
1.12.2010 13:58:03   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Je pa ena od vas komentirala, da naj bi se tile od shoeszooja dobili le do 6 mesecev. Ni res, le drugo kategorjo morate izbrati, po mojih izkušnjah je shoeszoo edini (ali eden redkih, jaz jih nisem našla), ki ponuja mehke usnjene copatke še v velikosti za 4 ali 5 let. Ja, ker jih moram kupiti za našega 2,5 letnika, saj mu je 3-4 že na knap...user posted image Boste pa copatke rabile, ko se bodo začeli plaziti in postavljat na nogice, prej so v redu tople nogavičke.

V leclercu imaš usnjene, mehke copatke za par eurov. Lovro jih skoz nosi pa so super. Pa tudi v stroju jih operem in so kot novi.

user posted image Jaz nisem vidla, de se da še druge cifre dobit user posted image Imamo pa mi tut iz leclerca jih in so prav uredu. Prej smo pa iz Muellerja une a´la štumfe s podplati imeli.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
1.12.2010 14:02:00   
Nina33
Super za jedilnico. Boš kej spekla in lahko pridemo pogledat/sprobat, kako se obnese v praksi?

Pečem itak skor vsak dan, zdej se pa lahko mal bolj kulturno poje - prej smo bli kt u menzi, za šankom user posted image . Se lahko na poti iz službe oglasiš, če greš po stranski poti domov user posted image . Druge pa tut lohka, sevede.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
1.12.2010 14:15:08   
lil_
meta ja sej to je tut res, da ce se prevec strani nabere se men tut ne da cist vsega prebrat, mal preberem za nazaj, pol pa napisem kar se se spomnim user posted image

moj tut ponavad prespi hausa, sm ga tut vceri gledala sama, sam ne ker bi moj ze zaspal, ampak je polagal ploscice v kuhinji user posted image
ma mene drugac ne moti, ce zaspi zraven filma, tut sama ce sm utrujena me film uspava. je pa res da s enikol ne silim z gledanjem, k je zadost je zadost in ugasnem tv. drugac je pa tut v kinu ze zaspal...sem se delala da nisva skupaj, ker so ga vsi okrog cudno gledali user posted image ko so se pa ostali obrnili stran, sm ga pa mal zbrcala.

midva sva pa mal smesna kar se tice spanja. nimava dolocenih strani postelje, tko da enkrat spi en pri steni in drugic drug user posted image kako pa bo pol k bo treba veckrat vstat bomo pa se vidl.

joj jst sm se dons zbudila na trebuhu in pol kr ni in ni blo brc od miskov, sm se ze ustrasla, ce sm ju povalala user posted image

nina33 user posted image za jedilnico. jst sm dons zajtrkvala zraven racunalnika user posted image

pa sej ko si na cesti, se mi zdi, da sploh ni tok grozno, je pa res, da si mores vzet velik velik casa, ker se ocitno danes nobenmu ne mudi user posted image

jst sm tut navdusena nad veselim decembrom...sam kaj k vsako leto tok hitro mine. letos pa bo miniv se hitreje se mi zdi, ker smo v pricakovanju nasih miskov user posted image

pri nas je snezenje ponehalo user posted image

delfinka user posted image user posted image cim dlje 3v1

jst se kopanju nebi mogla odrect, no poleti se nisem mogla odrect morju in bazenom. da pa bi se zdej odrekla se namakanju v domaci banji...ni govora...ce sm srecna jst, bosta mogla bit tut user posted image user posted image . sm tut probala s hladnejso vodo, sam ni to to. tko da nastimam vodo tok toplo, da je men lustn.

trsica 3,3 cm se vedno ni tako kriticno, tko da kar pogumno. in tut injekciji nista grozni. najhujs je bit par dni v porodnisnici. ceprov bi se jst na tvojem mestu da ponedeljka zelo pazila, veliko pocivala in bi pol v ponedeljek zopet vidla kako bo z MV. ce bo ostav tak kot je mislm, da ti nebi bilo potrebno ostati noter. tiste injekcije pa ti lahko vseeno dajo. kok pa sta user posted image user posted image ze tezka? v katerem tednu pa si? ti si kaksen teden pred mano se mi zdi.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
1.12.2010 15:22:49   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Super za jedilnico. Boš kej spekla in lahko pridemo pogledat/sprobat, kako se obnese v praksi?

Pečem itak skor vsak dan, zdej se pa lahko mal bolj kulturno poje - prej smo bli kt u menzi, za šankom user posted image . Se lahko na poti iz službe oglasiš, če greš po stranski poti domov user posted image . Druge pa tut lohka, sevede.

Se bom še jaz spotoma oglasila ...user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
1.12.2010 15:32:54   
meta21
Jaz sem pa danes rezervirala karte v Špas Teatru za naslednji teden, ker je v nedeljo pol leta od kar sva se poročila in greva gledat Svobodni zakonuser posted image . Tako bom naslednji teden resnično veselodecembrska, ker se v ponedeljek zvečer dobim z nekaterimi sošalkami iz OŠ v LJ na kuhanem vinu (že tradcionalno), v torek zvečer grem na bowling z gasilkami (jah no, sem pač iz selauser posted image ), v torek sta moževa botra in boter nam vsem trem kupila karte za lutkovno gledališče in dedka Mraza, v četrtek pa večerja in Špas Teateruser posted image user posted image user posted image . V petek gremo pa po dolgem času v Prlekijo, kjer je vse sorodstvo po moževi strani in tudi moja mami. Uh, komaj čakam naslednji teden pa upam, da si bom dovolj spočila dušico in glavo, da preživim še vse babice in prababice čez vikend.user posted image user posted image  

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
1.12.2010 15:34:23   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Akilene

Hvala za lep sprejem user posted image . Vstop v december je tudi na Koroškem v znamenju snega.

odtekanje vode - pri prvem porodu mi je odtekla voda naenkrat v curku in so bili poadki kar na 5 minut. Sedaj berem, da je potrebno v takem primeru poklicat rešilca, da te pripeljejo v porodnišnico. No, tako so nam naročili tudi v MŠ, tako, da bom ubogala nasvet, če se ponovni tako zgodi.
spanje - spet sem slabo spala, oziroma se zbujam ob nemogočih urah in se premetavam po postelji. Ko pa spim, imam zoprne sanje in sem potem cel dan pod njihovim vplivom. Problem je, da sem zvečer hitro zaspana, potem pa sem že ob 11 budna.user posted image

Nam je pa v MŠ in tudi tako ko se pogovarjam, ko so poklicale v porodnišnico, rekli vsi, da ni panike, da lahko te pripeljejo, ne rabiš rešilca, tudi ni mus takoj jit. Mojo sošolka je poklical pa je rekla kdaj se je zgodlo pa popadki pa ji je rekla, bodite doma komot še uro, pol so jo pa še tako v lj porodnišnici rihtale pol ure, da je med štuki peškala. Pa je vprašala, če se sme, se ji je sestra porogljivo nasmejala seveda, zakaj pa ne, sej mate obe nogi vam nič ne fali. Je rekla ja ampak zaradi vode, ji je rekla. Je rekla to je samo formalnos, drugače pa ni tak bau bau, kot se okoli govori. Moja mama je pri prvem še 3 ure rihtala in kuhala, ko ji je voda oddtekla. Pri meni je pa rekla, da ko ji je odtekla, da se je pa tako mudilo, da od popatkov do poroda blo sam pol ure, da jo še klistirat niso mogl in brit. Glede na MŠ sem rekla, če mi bo odtekla, bom šla pod tuš, če bom lahko se bom še pobrila in počasi odpeljala v P, upam, sam da bo moj doma, da ne bo ravno v službi in se potem na mus vozil nazaj do mene pa v LJ. Ker zjutraj čez škofljico je obupno, pa še februar bo, zna še sneg bit.

trsica držim pesti, da boste čim dlje 3v1. Za pljučka boš pa injekcijo dobila zato, da se jima bo čim prej razvilo v primeru predčasnega poroda. Čim dle zdržite 3v1 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Akilene)
  Neposredna povezava do sporočila: 2158
1.12.2010 15:41:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Jaz sem pa danes rezervirala karte v Špas Teatru za naslednji teden, ker je v nedeljo pol leta od kar sva se poročila in greva gledat Svobodni zakonuser posted image . Tako bom naslednji teden resnično veselodecembrska, ker se v ponedeljek zvečer dobim z nekaterimi sošalkami iz OŠ v LJ na kuhanem vinu (že tradcionalno), v torek zvečer grem na bowling z gasilkami (jah no, sem pač iz selauser posted image ), v torek sta moževa botra in boter nam vsem trem kupila karte za lutkovno gledališče in dedka Mraza, v četrtek pa večerja in Špas Teateruser posted image user posted image user posted image . V petek gremo pa po dolgem času v Prlekijo, kjer je vse sorodstvo po moževi strani in tudi moja mami. Uh, komaj čakam naslednji teden pa upam, da si bom dovolj spočila dušico in glavo, da preživim še vse babice in prababice čez vikend.user posted image user posted image  

Jaz sem pa mojemu dragemu za v petek kupila, da greva gledat Fotr! (od Bizovičarja) user posted image Upam, da ne bo preveč snega user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2159
   [Brisano sporočilo]
1.12.2010 15:59:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2160
   [Brisano sporočilo]
1.12.2010 16:01:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tisia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2161
1.12.2010 16:52:29   
cukica
Pozdravljene:
Najprej,da povem,da mi skače jutranjiin na tešč sladkor.Bomo videli kaj bo.
DAnes bi morala v Ljubljano na pregled pa sem prestavila zaradi slabega vremena in imam 8.12. Potem sem šla pa še do svoje g,ki dela tu pa je ni bilo zaradi snega.Tako,da sem tu naročena pa 22.12. Me pa zadnje dni pritiska tamali na sramno kost in me oreng boli,da komaj sedim in ležim na levem boku.Če se ne bo umirilo bom šla do porodnišnice v Postojno,da vidim kaj je narobe.
Drgač pa migamo in veselo nagajamo,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
1.12.2010 16:58:26   
tamy82
trsica upam, da bo vse ok, čeprav to, da boš morala par dni bit v bolnišnici ni prav nič zabavno. user posted image Držimo pesti zate in upajmo na najboljše! user posted image

meta21 super se bere tale tvoj plan za naslednji teden! user posted image Lepo, da boš malo uživala! user posted image Pa poročaj kakšna bo predstava v Špar teatru, ker ta je tudi mene že mikala user posted image

pilotgirl glede odtekanja plodovnice so nam v MŠ svetovali, da gremo takoj v P (nič tuširanja, britja, preoblačenja ...), da vidijo tam kakšno je stanje. Potem pa če je vse ok, se še lahko sprehajaš in vse ostalo. Bolj je problem pri tem, da pride do kakšne infekcije, ker user posted image ni več v plodovnici. Tako da to, da ti voda odtekla še ne pomeni, da boš tudi kmalu rodila, se lahko še vleče. user posted image

registrirana lepo, da je vse ok user posted image , za vnetje pa malo manj fajn user posted image Čim prej se pozdravi! user posted image Pa srečno na izpitu! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
1.12.2010 17:01:23   
ninchi9
Trsica - nič ni narobe, če greš za par dni v bolnico. Boljše, da te imajo pod nadzorom, kot pa da bi šlo kaj narobe. No, upam, da bo vse ok. user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz pa sem že cel dan noter, perem cotike za tamalega.. user posted image user posted image

Pa taki apetit imam, samo jem že cel dan.. Pa sem že do zdaj pridelala 12 kg - kaj šele bo, še imam 2 meseca pred sabo user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
1.12.2010 17:37:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Pozdravljene:
Najprej,da povem,da mi skače jutranjiin na tešč sladkor.Bomo videli kaj bo.
DAnes bi morala v Ljubljano na pregled pa sem prestavila zaradi slabega vremena in imam 8.12. Potem sem šla pa še do svoje g,ki dela tu pa je ni bilo zaradi snega.Tako,da sem tu naročena pa 22.12. Me pa zadnje dni pritiska tamali na sramno kost in me oreng boli,da komaj sedim in ležim na levem boku.Če se ne bo umirilo bom šla do porodnišnice v Postojno,da vidim kaj je narobe.
Drgač pa migamo in veselo nagajamo,...

Našeškaj tale svoj jutranji cukrček! Smotano, da ti tako skaklja.
Ta bolečina, ki jo opisuješ jo jaz imam že tri mesece. Sicer ni nič narobe, to se baje širi sramna kost. Sicer vseeno podji, ker nikoli ne veš kako pa kaj je. Tudi, jaz ne vem za jutri, če bom uspela, na cuker test.

Drugače bom prestavila. Sicer smo komunalno podjetje klical, da naj splužijo, ker je kmet zaradi težav vikendasev imel grozne probleme in grožnje. Jaz sem pa ravno dans izvedela, da mamo upravitelja ceste, čeprav je privat in to je komunalno podjetje, tako, da sem jim dans zatežila, da sem noseča in da prosim, za redno čiščeno makadamsko cesto. Ker me je groza naj kerega bog nedaj tu gor kap ali pa mene popatki oz. kar kol kar ne moraš peš do doline, rešilec pa ne do tebe. Pa mi je tako nesramno siknu, da naj hišo pa parcelo prodam in grem v Lj. Sem mu kar zabrusla svoje, da je nesramen pa še sam ma nosečko doma (ga osebno poznam). Sem kar jezna na komunajzarje. Grrr user posted image

tamy82 glede vode, je pa tako, nam je MŠ rekla, da nikoli celo ne odteče in da vedno še nekaj ostane, tudi še odteče kot tuš. No sej, če sem narobe rekla lahko me Meta21 dopolni. Ampak, mi je veliko G in MŠ pa dekleta z izkupnjam rekli, da je ta tabu odveč. Je pa res, da dostikrat, no baje, ker še nisem rodila. Voda odteče popadkov pa še nimaš in da je tak porod veliko bol boleč. Da takrat gel edino pride prav. Ja poleg tega še vedno lahko tako traja porod 12 urc. No ker baje je edini problem zdrs plodovnice. Mami je rekla, da sumi ker je vseeno še 3 ure kuhala in rihtala pa se pripravljala, da verjetno je zato, se bratu zadrgnila popkovina. Lahko je slučaj lahko je res, ker to sem jih že par slišala, za ta problem, ko jim je voda odtekla. Sej pravim, jaz iz prakse še ne morem govorit povem kar slišim user posted image Jaz upam, da nisem podedvala to po ženski strani in da mi ne bo plodovnica odtekla user posted image , da bodo prej popadki in mi v porodnišnici prodrli. Moje želje kako pa bo bomo pa videli.user posted image Počasi sem se tudi sprijaznila na bolečino in vsem skupaj. Je pa tako, da od kranjske porodnišnice mi še niso nič na mail odgovorili, tako da naslednji teden grem v akcijo klica, da se pozanimam, karme zanima.

Uff spet romanček....

(odgovor članu cukica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2165
1.12.2010 17:58:43   
Anonimen
Uuu očitno so klici moji in soseda pomagal, je prišel splužit, zdej pa snegca ne sme do 6h past user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2166
1.12.2010 18:07:56   
tamy82
pilotgirl ja sej zato, ker je veliko večja nevarnost, da zdrsne kej ven (tudi kakšen del telsa user posted image ), če ni več plodovnice oz. jo je manj, je fajn, da se greš v tem primeru pokazat v P. Sej sama tudi ne bi rada doživela tega in mojmu že skoz ponavljam, da bova šla čim kasneje v P, ampak če tako rata, pač rata ... Nimaš ravno izbire user posted image
Sicer pa bom tudi jaz februarja prvič rodila, tako da se nočem delat preveč pametne user posted image Govorim, kar so nam v MŠ povedali user posted image

Pa super, da so vam sčistili cesto! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
1.12.2010 18:22:25   
hel32
Evo, še na hitrco moje poročilo:
Sladkor, vse OK, jutranji se mi je popravu, ga imam od3,7 do 5,3 user posted image user posted image , se mi je pa povišalo 3 mesečno povprečjeuser posted image user posted image sicer nimam pojma zakaj, ampak je ok, naspeldnji pregled imam 14.12.2010.

Pregled pri G, dobimuser posted image o deklico, težki smo 1580 gr, kar je za 30 tednov nosečnosti čist ok., tako, da sem izračunala, porodno težo 3580 gr, pa da vidimo, koliko sem se zmotila, pri 2. sem se za 200gr.Drugače pa je vse kot mora bit, plodovnice dovolj, srček lepo bije, obrnjena je z glavico navzdol, in me veselo brca v rebrauser posted image user posted image
Naslednji pregled imam 15.12.2010

Pa dobila sem potrdilo za CSD, za porodniško in paket, tako, da se mi začne 21.1.2011, grem pa okoli 10.12. da vse porihtam.

Čišča, pri meni je trajala pri 1. 14 dni, pri 2. pa več kot mesec dni, v MB porodnišnici je dovolj vložkov, sicer sem pa sama imela nekaj svojih zraven, in sicer sem jih kupila v Sanolaborju, prav za čiščo-Masmi se jim reče, super so, res, si jih bom tudi zdaj kupila,
torba za v P, jaz imam navado, da si jo pripravim v 37 tednu, kaj dam not, osnovne higijenske pripomočke, glavnik, zobna ščetka, pasta, milo za tuširanje, moderc za dojenje, blazinice, polnilec, telefon, fotoaparat, copati.
Popadki, jaz sem se prej lepo stuširala, obrila, zrihtala, in ko so bili na 15 min sva šla, brez panike, voda mi pa ni odtekla, ne 1x ne 2x, so mi predrli mehur v porodnišnici.
Spanje, midva z možem že lep čas ne spiva več skupajuser posted image , zaradi mojga obračanja, ker sem kot traktoruser posted image , spi on na kavču,pa saj me gdaj pa gdaj obiščeuser posted image  drugače pa se seveda, vsake tolk zbudim, če le nicem preveč utrujena.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
1.12.2010 18:32:52   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: hel32
Pregled pri G, dobimuser posted image o deklico, težki smo 1580 gr, kar je za 30 tednov nosečnosti čist ok., tako, da sem izračunala, porodno težo 3580 gr, pa da vidimo, koliko sem se zmotila, pri 2. sem se za 200gr.Drugače pa je vse kot mora bit, plodovnice dovolj, srček lepo bije, obrnjena je z glavico navzdol, in me veselo brca v rebrauser posted image user posted image

Kako si zračunala porodno težo, poreduješ link, da še me zračunamo ;) Da vidimo, koliko so se zmotli ;D Jaz sem prav firbec ;)

(odgovor članu hel32)
  Neposredna povezava do sporočila: 2169
1.12.2010 18:36:03   
tamy82
hel32 ja to kako se porodno težo izračuna pa tudi mene zanima user posted image
Sicer pa super, da je vse ok user posted image In čestitke za user posted image  user posted image in pridna, da je cuker fajn user posted image Same fajn novice user posted image Kako je to lepo brat ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
1.12.2010 18:38:27   
tamy82

user posted image
nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

user posted image

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , P: 28.12.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčna, user posted image user posted image , P: ___
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image suzy29, 29, Laško, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 8.12.
user posted image ciccina, 30, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

2.2.
user posted image bella, __, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Oxer, 28, Velenje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image d´ori, 38, Rakek, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.12.
user posted image kiara24, 26, Kranj, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 9.12.

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 15.12.
user posted image rebeka84, 26, ______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image urshy*, 26, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image annai, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

4.2.
user posted image klara1, __, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image
, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image MoSoNi, 29, Velenje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image j6, 36, Ljubljana, 5. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image FoxyLady , 31, Polzela, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 7.12.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 3.12.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 8.12., 21.12., 22.12.
user posted image Rea35, 35, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

6.2.
user posted image vrtnica21, 33, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor,1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___
user posted image Anonimna, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Teyla, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 16.12.

7.2.
user posted image Juxy, 36, Domžale, 3. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 9.12.
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image hayabusa, 30, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

8.2.
user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tamy82, 23, Ajdovščina, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.12.
user posted image mamasita, __, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

9.2.
user posted image Tigrica86, 24, Šoštanj, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:10.12.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.12.
user posted image marjetka, 28, ________, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image berti2, 34, ________, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image petrap, 26, Dolenjska, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image , , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Patrisha, 25, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 6.12.

12.2.
user posted image prvicmami, __, Velenje, 1. user posted image , user posted imageuser posted image , P: 9.12.
user posted image ina5505, 40, Šentjur, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.12.
user posted image iluzija, 27, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

13.2.
user posted image Nina33, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 20.12, 21.12.
user posted image mija24, 24, Krško, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

14.2.
user posted image trsica, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___
user posted image Tretjedete, 35, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Zasi, 27, Lovrenc na Dravskem polju, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.12.
user posted image aktak, 31, Kobarid, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.12., 15.12.
user posted image šebela, 28, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

16.2.
user posted image Jane77, 32, Krško, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

18.2.
user posted image mateyci, 28, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Jo@n, 34, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

user posted image

19.2.

user posted image Registirana, 31, Štajerska, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 03.01.2011

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3. user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image valek, 29, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 21.12.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 17.12., 2.12.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Mišyka, 29, Škofja Loka, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

23.2.
user posted image lil_, 24, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 13.12.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , RH-: 2.12.

24.2.
user posted image samsara04 , 27, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.12.
user posted image  biljana l, 33, Novo mesto, 4. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 3.12.

25.2.
user posted image pinwheel , __, ______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

26.2.
user posted image
muca5
, 31, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image lutika89, 21, Prebold, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 21.12.

27.2.
user posted image babynitka, 25, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 16.12.
user posted image inia,30, _______, 2. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

28.2.
user posted image tarikata, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanjusi,__ ,______ , 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image arca, 32, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image kkb81, 29, okolica Ljubljane, 3.user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image , P:

Skupaj nosečk: 81 user posted image user posted image
Srečke z user posted image user posted image : 5 user posted image user posted image

user posted image : 25
user posted image : 22
user posted image : 39

Z nami so bile:
user posted image N.M user posted image
user posted image srečica17 user posted image
user posted image huda83 user posted image
user posted image abv1 user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ :

user posted image Nosečnost po tednih:
1. tromesečje:
2. tromesečje:
3. tromesečje:

user posted image Materinska šola:
http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

user posted image Kaj vzeti s sabo v porodnišnico
user posted image Paket za novorojenčka
user posted image Porodniški dopust
user posted image Informativni izračun višine "porodniške

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
2. očetovski dopust:
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
4. priznanje očetovstva:
5. otroški dodatek:
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
1.12.2010 19:14:14   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

trsica 3,3 cm se vedno ni tako kriticno, tko da kar pogumno. in tut injekciji nista grozni. najhujs je bit par dni v porodnisnici. ceprov bi se jst na tvojem mestu da ponedeljka zelo pazila, veliko pocivala in bi pol v ponedeljek zopet vidla kako bo z MV. ce bo ostav tak kot je mislm, da ti nebi bilo potrebno ostati noter. tiste injekcije pa ti lahko vseeno dajo. kok pa sta user posted image user posted image ze tezka? v katerem tednu pa si? ti si kaksen teden pred mano se mi zdi.

V petek, ko sem imela podrobni pregled sem bila 28t 4/7 in sta bila velika eden 1300, drugi 1400 (kar ustreza 30 tednu). user posted image Saj vem, da gre zgolj za preventivo, a mi je hudo, ker imam še enega fantiča doma. Tamal je že danes jokal, da bosta z atijem sama. user posted image

Za delfinko pa pravite, da je ok. Super. user posted image

Kopanje v bazenu in morju? Jaz sem se normalno kopala v prvi nosečnosti. Tudi v tej sem se čez poletje. Zdaj se pa ne upam več. Že tako imam vnetje spodaj.

meta21, huh, natrpan urnik. user posted image Jaz sem imela za naslednji četrtek, petek in soboto tudi VD plane. Zdaj pa ne vem, če ne bom vse skupaj morala odpovedat. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Ve pa prosim držite močne močne pestke zame v ponedeljek, upam, da se bom izpitni komisiji zasmilila in mi bodo pogledali skozi prste hehe.

Registirana, ti se še mal za trebuh primi in malce zastokaj vsake toliko. user posted image

cukica, joj pa ta cukr user posted image

pilotgirl7, kako lahko en vikendaš prepreči pluženje user posted image Pa saj niso prisotni al kako? A morajo plačat za pluženje? user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
1.12.2010 19:41:56   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami
Kolk časa pa traja to čiščenje po porodu?

Se ne spomnim, pa je blo še lani vse skupaj - uradno nekje do 6 tednov ampak večinoma je že prej miruser posted image
To isto sem si jaz že parkrat zamislila z dvojčki, ko bo treba po tamalga v šolo (sam pa še ne sme domov). Mi boš podelila svoje izkušnje, da se vem pripravit psihično in fizično.

Upam da bo februarja zmanjkalo snegauser posted image
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l
no porodne izkušnje- pri meni so obe bile čez rok 1. štiri dni 2.deset dni se mi je kar mešalo od čakanja v bolnici...upam da bo tokrat šlo kaj prej ven da me preseneti

jaz sem bla tudi čez rok, štiri dni, tokrat sem pa rekla da začnem enkrat sredi januarja sneg kidat, mogoče bo kaj haskauser posted image

Tole moram še povedato nadimkih. Jaz sem zadnjič dobila enega "lepega" od mojega, ko sem se obračala v postelji in sicer - tanker.  Sem ga kar s postelje vrgla, zlobo. 

hja, jaz sem mojega včeraj vprašala zakaj se nič več ne "lupčkama", pa je rekel da ne pride zravenuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Registirana
Samo da javim novičke od Delfinke: v ponedeljek ima zopet UZ, takrat bo zvedela kaj več, nič novega, še vedno je kinderjajček 3v1. Vse vas lepo pozdravlja, pogreša in pošilja poljubčke. 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image wooohoooo samo da je še 3v1, sem ravno včeraj razmišljala da moram vprašat če so kake info. v zvezi z njo.

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
1.12.2010 19:55:48   
hayabusa

IZVIRNO SPOROČILO: valek

nam na vsakem srečanju babica v materinski šoli opozarja naj ne hodimo na bazen sedaj,...da res ni priporočljivo

Veš kaj, mnenja so zelo različna, nekateri celo odsvetujejo poletno kopanje nosečkam v morju user posted image
Pušenjak ne vidi v bazenih nič spornega, razen za tiste z nizkim pritiskom in slabo prekrvavitvijo... Pa se mi zdi, da on lepo pojasni vprašanja in skrbi in strahov nosečk.. in velikokrat pove, da pač preveč kompliciramo... Pač, moje mnenje...

Se strinjam, zakaj pa  ne , če smo zdrave in je vse ok. Itak se preveč komplicira za vsako stvar. Odsvetujejo zaradi visokih temperatur in vnetij. Poleti si itak tako ali drugače na visokih temperaturah, vnetje pa lahko pride tud brez bazena
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7
Jaz sem pa mojemu dragemu za v petek kupila, da greva gledat Fotr! (od Bizovičarja) Upam, da ne bo preveč snega

Midva sva ga gledala, zelo "realna" zadeva, vsak ki pričakuje ali že ima otroka se nekje najde. Sva se narežala, da je mene trebuh bolel. Se Bizovičar tako vživi v stvar, da nimaš občutka da še ni fotr.

Se spomnim da je ena jamrala da jo boli noga, živec, nekaj takega. No meni se je kuhalo in skuhalo, ne vem ali mi na živec pritiska otrok (prvič mi tamala je), ali sem pa soet za nagrado fasala išijasuser posted image in komaj hodim. do včeraj je blo še kar znosno (čeprav mi je na ledu malo spodrsnilo in je bilo le še slabše), dans pa sem se kar fajn narivala tega vozička po snegu in sem naju s tamalo komaj domov spravla. Sem razmišljala da je jutri ne bi peljala v vrtec ampak mislim da jo bom, ker je sedaj spluženo in mi je lažje odkorakat do vrtca kot cel dan skakat z njo domauser posted image bomo vidli kaj bo zjutraj.
Lepo bodite!

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
1.12.2010 19:59:07   
Anonimen
pilotgirl7, kako lahko en vikendaš prepreči pluženje user posted image Pa saj niso prisotni al kako? A morajo plačat za pluženje? user posted image

To bi lahko razlagala ti okoli te ceste par ur. Vglavnem, cesta je privat in je 15 lastnikov. Ker je cesta široka okoli 1,5-2m so okoli planki. Ker je privat cesta in ker so zaplankani vikendaši, se po njihovo pri pluženju dela škoda. Mal je vejica odlomljena in se tožari občino in zahteva odškodnino. Pač, da ima župan mir in da se nas oz. se je določene vikendaše znebil, ki se sedaj grejejo v Lj preklical do nadalnjega plužebje. (v Gisu, je tudi on nekaj protizakonito naredil, da je cestišče last občine in da je uprabljalec podjetje, zato sem jaz danes malo pop**** in preklicala, če pravjo, da so, vsi vemo da ni, ker je to samo, zato da vleče od države in evrope keš, naj lepo pluži!). Mi ki živimo, pač plačujemo kmetu pluženje (100€ na hišo, gor nas je pa hiš, ki stalno živimo 7) in ker naj bi neredil neko škodo, sicer so šli vsi pogledat, ki živimo kle (no jaz nisem šla gledati, se čuvam) se je ugotovila, da škode ni, vendar ona mu je dala zahtevek odškodnine in opomin pred tožbo. (pogledati so šli, da bi vsi, ki živimo nekaj dali, če je res škoda, ker ni nič kriv, če so vsi zaplankan) Dejansko nam je delal uslugo in je sedaj nastradal, tako, da da je rekel znajdite se. Tako pač je, župan, sicer ima možnost vse te planke odbit ampak nima khm... Ne bom napisala. Ker ve, da bo ob naslednji volitvi odletel. Že seda je komaj dobil! Uf sem se raspisala, samo ta cesta mi pa res gre ....... Sedaj, ko sem pa noseča, pa dobesedno eksplodiram, se mi zdi, da sem veliko bolj občutljiva kot prej.

Berem, da vam kar redno težo meri. Meni jo pa ne :( Samo na morfi so mijo 2x. Kadar imam pregled pa ne. Zato bi tako rada, sama si okvirno težo zračunala bebike. A kera ve kako oz. ma link?

Če bomo čez rok, ja bomo kidale al pa postopnicah gor pa dol user posted image

(odgovor članu trsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?