|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
30.11.2010 14:23:03   
agataema
Arwenko, Lu jaz sem tudi z vama pri kg. Nekje +14 je zdaj. Mah, če bo šlo tko dol kot pri prvem, me nič ne skrbi. Pa glede na to kako pogrešam športanje, vem da bodo šle kg dol. Drug teden grem z možem in s starši na Pokljuko in oni bojo lepo tekačili, jaz bom pa lepo gledalauser posted image .

Jaz imam naslednji pregled šele čez tri tedne 20.12. za seznamček in takrat mislim, da bo že ctg.

Naš user posted image  je bil v 29t obrnjen na glavico in je tudi ves čas tako obrnjen, ker čutim kolcanje čisto spodaj. Pa glede na to kakšen debelušček je upam, da se ne more več na rito obrnit.

Sem pa danes iz VB dobila pralne krogle in jutri začnem s pranjem cunjic za malega. Nisem hotela prej, ker nisem hotla s praškom prat.

Zdajle pa šibamo spet malo višje v hribe, se gresta mož in sine sankat jaz pa k staršem na vročo čokolado.

Lp

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
30.11.2010 14:54:25   
aischa1
Pozdravljene,da se še jaz malo javim.Jaz pa čutim brce največ čisto spodaj tako,da me kar zaboli zraven.Tako,da upam da ostanemo še malo 2v1 vsaj do 37 tedna.Naslednji pregled imam komaj 20.12,joj kje je še to.

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
30.11.2010 14:58:43   
mafika
ojla čvekice!
Nina 30 user posted image zate in zauser posted image

Putka: user posted image za tvojo punčko!
Lu user posted image za tvoj trebušček.

upam, da ste včeraj rekle še kako namesto nas, ki nas ni bilo...
in upam, da se naslednjič vidimo v večjem številu!
tudi jaz navijam za dopoldne.

imam pa eno vprašanje: moj cuker test je kot rečeno bil B.P. ampak na urinu mi še vedno pokaže cuker, čeprav jem pred pregledom npr kosmiče in jogurt.
G pravi da je to hormonsko in ni treba met diete.
a je katera že imela tak primer?

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
30.11.2010 17:19:44   
Putka
Mafika, pri meni je bilo podobno, diagnoza sicer intoleranca na glukozo, dieto naj bi imela (je nisem glihuser posted image ). Še par tednov, pa bo mimo, ne se preveč sekirat.

rdečačebela, jaz poznam mamico 5-ih, ki je zelo aktivno pri Štorklji, vse naravno, ena prvih uporabnic racmank, dojenje do 3+, tudi lulanje v školjko so sprobali. Baje funkcionira, maoja mami je videla v živo par mesečnega fanzka, meni odkrito se pri teh malih ne da. Mislim, baje ujameš ritem lulanja, ampak glede na moje izkušnje z dojenčki itak lulajo ves čas. Potem si na pol ure nad wc-jem, al kajuser posted image

Jaz sem danes 3 ure čakala, da me je dr na hitro pretipal, pa naročil čez 14 dni, torej 14.12. No, se moram jutri naročit, ker so sestre ki naročaje že nehale delat.. Je pa mal čudno gledal, ko sem rekla še 8 tednov (tako mi ticker praviuser posted image ), če imam 25.1. rok. Ja saj dr, danes smo 30., čez 8 tednov ja.. Aja, no potem pa vas moram za pripravo na cr naročit... Tako da se čez 14 dni naprej pogovarjava.

Pa tako sem bila že naveličana, da sem ga itak za dekompresijo pa javno banko matičnih celic pozabila vprašat. Kje se je treba dogovarjat? Jaz sem že prejšnjo nosečnost pozabila, saj mogoče jih pa itak vzamejo?

Sem pa danes iskala v BTC flanelo (blago na m, za zašit posteljnino), pa sem na koncu v Jysku za 5€ kupila ta velik komplet, je dovolj materiala za dva kompletkauser posted image

(odgovor članu mafika)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
30.11.2010 17:24:50   
Putka

user posted image   

DECEMBER
01.12. - baby1978
02.12. - Lu, Inčika2, *miška*, pika27, Nina30
06.12. - bambina, _CiCika_, rdečebela
07.12. - roža03
09.12. - mafika, gaya24
10.12. - anny_, Tanchi, br27
13.12. - živa25
14.12. - Arwenko, Putka
16.12. -
*tajda*, matejas, maggie27

17.12. - lorch, talika 81
20.12. - agataema, aischa1
23.12. - darchy82

user posted image

DECEMBER

< Sporočilo je popravil Putka -- 30.11.2010 17:25:07 >

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
30.11.2010 19:23:07   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: bim*bam

darchy82 verjetno nisi dobila nakazano še zaradi tega ker si prehitro oddala papirje.ker denarja ne nakažejo prej kot 60dni pred pdp-jem.
jaz sem prejšnji teden oddala papirje za enkratno pomoč ob rojstvu..pa mi je rekla da bo denar nakazan 13.12.

Ali mi lahko poveste o kakšni enkratni pomoči to govorite? Ali to mislite denar namesto paketa? Ali je to kaj drugega?

Putka - tukaj imaš napisane vse informacije in kontakt kam poslat mail, da dobiš vse potrebne formularje http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/ 

(odgovor članu bim*bam)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
30.11.2010 19:40:37   
bim*bam
ja za enkratno pomoč ob rojstvu..ja to je tisto ko lahko vzameš paket ali pa denar.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
30.11.2010 19:46:49   
bim*bam
aia..pregled imam 13.12,takrat bom imela tudi ultrazvok,ker prejšnjič mi je samo srčeka poslušala,pa mv pogledala če vse štima..:):):):)user posted image

(odgovor članu bim*bam)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
30.11.2010 20:21:24   
Janci F
Jaz imam pa jutri zadnji UZ in komaj čakam, da spet vidim našega malega sončka.
Me prav zanima, če je že obrnjen in kakšnih mer je sedaj. user posted image

Na spletni strani CSD-ja iščem obrazce, vendar na žalost brez uspeha.
Če se kateri da bom zelo vesela, če prilepi link, ker se meni res ne da več brskat.

Glede na to, da ste vse tako pridne s pripravami me zanima katere vse papirje moram zrihtat:
- za paket
- za porodniško

Hmmm, ali je še kaj?

(odgovor članu bim*bam)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
30.11.2010 20:32:47   
bim*bam
edino kar še je glede papirjev je otroški dodatek,ki ga pa tako ali taki rihtaš po rojstvu..tak da mislim da je to vse v tej vojni papirjev..user posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
30.11.2010 20:39:05   
špica84
Čer

Jaz sem tudi imela pregled.Sem imela prvi ctg in ker se mala ni dala motit med ctg je spala,so me poslal na sptrehod in po hrano.Potem pa je migala k nora.
Naredila mi je še uz,tehtamo 2650g in smo obrnjeni na glavco :).Dobila sem vse izvide in napotnice,za porodnišnico,rešilca ter za preglede zadnji mesec.

Janci obrazce imaš pa tukaj
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
30.11.2010 20:41:05   
Janci F
Aja, pa še tole, ker vem da vsi potrebujemo denar. user posted image
Tukaj je seznam po občinah, koliko kje dobimo za pomoč pri novorojenčkih http://www.gorenjskiglas.si/novice/gorenjska/index.php?action=clanek&id=14907

Tukaj je le seznam za gorenjske občine, če se prav spomnim se je glede tega najbolj splačalo živet v Gorici.
V Kranju vem, da je potrebno to vlogo oddat do 3. meseca  (če se prav spomnim) starosti in priložiti kopijo rojstnega lista novorojenca.

Jaz sem mnenja, da je potrebno izkoristiti vse kar država ali občina ponudi, saj nam drugače samo izredno pridno jemljejo.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
30.11.2010 20:52:50   
rdečebela
Janci F - tukaj je link kjer najdeš potem vse te obrazce, jst na žalost ne znam prilepit pdf datoteke sem gor. Upam da ti bo vseeno prav prišlo.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pomocObRojstvuOtroka.asp
Čestitke vsem souser posted image ki so opravile preglede, še malo, pa jih bomo lahko v živo videle, jst sm že prav fajn firbčnauser posted image

(odgovor članu bim*bam)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
30.11.2010 21:13:39   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: rdečebela

Janci F - tukaj je link kjer najdeš potem vse te obrazce, jst na žalost ne znam prilepit pdf datoteke sem gor. Upam da ti bo vseeno prav prišlo.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pomocObRojstvuOtroka.asp
Čestitke vsem souser posted image ki so opravile preglede, še malo, pa jih bomo lahko v živo videle, jst sm že prav fajn firbčnauser posted image

Hvala, sem si že pripravila da sprintam.

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
   [Brisano sporočilo]
30.11.2010 23:36:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Janci F)
  Neposredna povezava do sporočila: 3390
1.12.2010 9:10:57   
talika81
sej če si oddala za porodniški dopust, si morala na tistem pbrazcu označiti ali boš vzela denar ali pa kakšen paket.
jaz sem dobila dve odločbi, eno za porodniški dopust in eno za enkratno denarno pomoč - denar namesto paketa.
tako da bi morala verjetno tudi ti dobiti dve odločbi.
če si oddala vlogo v začetku novembra, pa še nisi dobila nobene odločbe, bi jaz klicala na CSD in vprašala, kaj in kako.

punce, pri nas pa ful sneži ... kako pa je kaj pri vas?

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
1.12.2010 9:19:06   
pinky86
bambina najprej boš dobila odločbo o porodniškem dopustu (105) dni...30 dni pred iztekom porodniške oz. pred iztekom teh 105 dni moraš pa na CSD oddati obrazec za izrabo dopusta za nego in varstvo otroka. Ne vem kaj imajo s temi datumi, ampak moraš prav računat kdaj kaj oddati user posted image Mi2 sva dobila taka navodila...si bova pa ta dopust za nego in varstvo otroka delila, tako da bo vpisan tudi moj mož, za zadnje 4 mesece.

Sva tok preštudirala zadevo, da bova čez poletje lahko oba doma s tamalim, s tem da mojemu ne bo treba koristiti neplačanega očetovskega dopusta, ampak bo po rednem dopustu šel na "porodniško", jaz bom koristila tekoči dopust, septembra grem pa že delat, da bom dobila boljše delovno mesto (pišem diplomo).

Sej potem pa itak sploh vrtca ne bova dobila...to bo še veselje!! Ste kaj razmišljale o tem??? Naši malčki bodo šli v vrtec z mesecem decembrom in takrat so skupine večinoma že polne in je zeloooo težko prit notri user posted image

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

Neposredna povezava do sporočila: 3392
   [Brisano sporočilo]
1.12.2010 9:23:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pinky86)
  Neposredna povezava do sporočila: 3393
1.12.2010 9:23:38   
darchy82
Tud jst sem slišala, da ločeno dobiš odločbo o porodniški in o dopustu za nego in varstvo otroka, ampak a je treba 30 dni pred iztekom porodniške spet oddajat obrazce? Jst sem že na prvem obrazcu izpolnila za oboje, ker bom tud sama vse koristila v enem kosu user posted image .

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
1.12.2010 9:27:42   
Putka
Bambina, najprej dobiš odločbo za porodniški dopust, 105 dni. Potem pa proti koncu izteka tega še za starševsko varstvo, tistih ostalih 9 mesecev. Ker tisto lahko vzame tudi očka, babica... prve tri mesece pa je obvezno mamica doma.

Pa znesek je lahko drug, porodniška se na osnovi plače izračuna, je 100 % glede na plačo, potem se glede na neko povprečje računa. Mislim da je limit neto okrog 2.200€ (nisem zihr), torej če imaš neto plače npr. 3.000€, dobiš toliko porodniške prve 3 mesece, potem pa je navzgor odrezanouser posted image . Tako da se dobro plačanim mamicam ne splača biti celo leto doma z otrokom. Jaz k sreči nisem med njimi (tolk dobro plačanimi, namrečuser posted image ).

Ja, sneži. Se bom malo kasneje čez cesto v Mercator center odpravila, na kavico pa po par manjših nakupov, dekico v 1001 dar. Je katera iz Šiške/Šentvida mogoče. Tolk za referenco, da preverim s kom se bom na sprehod odpravljala...

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
1.12.2010 9:29:40   
*miška*
Pozdravljene nosečke!

Mene pa zanima glede tega denarnega prispevka posameznih občin. Ali moramo gledati občino, kjer je mati prijavljena ali oče ali otrok? Slišala sem že mešane informacije in me zanima, če katera slučajno ve?

Drugače pa sem se danes zamislila, da imam še 4 tedne do roka!!! Pa to ni nič, ko teden tok hit mineva! Pa sanja se mi vsako noč na veliko, zadnje dni od otroka (sem že parkrat rodila, pa sploh ni bolelo :)))

Jaz sem pa pomoč dobila nakazano prejšnji mesec po 20.11 enkrat, baje, če oddaš vlogo do zadnjega v mesecu, dobiš nakazano naslednji mesec po 20 ali 21 nekje...

Glede brc, jaz jih čutim bolj na levi strani nad popkom in pa v desnem spodnjem delu. Me pa zelo na mehur pritiska, ker me stalno na wc tišči po malo.

Neposredna povezava do sporočila: 3396
1.12.2010 9:33:28   
darchy82
Glede denarnega prispevka občin je pri nas v Žužemberku tako, da mora imeti v občini prijavljeno stalno prebivališče otrok, ko se rodi, in eden od staršev. Ne vem pa, kako je drugje.

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
   [Brisano sporočilo]
1.12.2010 9:37:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu darchy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 3398
1.12.2010 9:51:04   
bim*bam
ojla..glede občinske pomoči..meni se zdi ful nefer da ena občina da 500evrov(izola,koper,n.gorica...) ene pa nič..kot da niso vsi dojenčki enakovredni,in kot da ne rabijo vsi plenic...jaz v mariboru dobim 104evrov.boljše to kot nič,čeprav se pa tudi 500evrov nebi branla::))user posted image aia..izkoristi lahko to pomoč starš,pri katerem je otrok vpisan(isti naslov),razen če se starša drugače dogovorita..tak da če nista prijavljena na istem naslovu v drugi občini,pač poglejta v kateri več dobiš.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3399
1.12.2010 9:59:57   
Tanchi
Ojla!

Lep zasnežen pozdrav vsem skupaj!

Mafika, jaz sem  na inzulinu, pa vem, da meni kosmiči ful dvignejo sladkor. Lahko, da ti je zato več pokazalo. Ne sekiri se, sej smo že skor na ciljuuser posted image .

Mene itak čaka carski, tko da se mogoče že v decembru poslovim od vas.

lp vsem

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?