|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problem s kožo
5.8.2005 12:48:19   
pika74
Odkar sva prišla iz Afrike imava neke probleme s kožo.

No, mogoče ni kriva Afrika, sam ne vem...

Na koži se nama pojavljajo neke manjše pikice v velikosti premera 2-3mm. Izgledajo kot napihnjen trd mehurček in srbijo. Jaz ne upam stiskat. Srbi kot hudič. (Na začetku sva mislila, da je od komarjev, vendar je drugače.) Moj si je nekaj stiskal in je postajalo že huje (rdeče). To se pojavlja na rokah, nogah, obrazu ... skratka po vsem telesu.

No, saj ni tako nevzdržno. Tud na daleč se ne vidi. Samo, npr. zdajle me srbi na roki malo pa na nogi malo...:)-.

Jaz sem mogoče bolj skulirana in ne praskam, pa je bolje. On je šel celo k zdravniku in povedal vse, kje sva bila. Dal je kri in nato mu je zdravnik prespisal neke tablete proti alergiji (vsak večer poje po eno tableto). Baje je to zaradi prevelike količine konzervansov. Je pa res, da sva v Afriki in v času potovanja jedla bolj malo sveže zelenjave in sadja. Pogostokrat je bila na jedilniku juha iz vrečke (mogoče velikokrat tudi premočna, ker sva slabo ocenila mero 1L). Skratka, pri dohtarju so mu rekli, da naj je več sadja in zelenjave in da bo potem bolje.

A ste ve tudi imele kdaj takšen primer? Ali se vam je že kdaj dogajalo kaj takega? Srbeči mehurčki:zmeden2:.

Midva alergije nikoli nisva imela. Sedaj pa to.

P.S.
Sem imela malo pomislekov, ali naj to sploh napišem ali ne, ker boste potem mislile, da sva garjava :)-. Ampak vem, da imate mnoge veliko izkušenj in da ste kot enciklopedija - polne koristnih nasvetov.

:rozica::rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   problem s kožo
5.8.2005 12:51:26   
baguSka
Pika če mene vprašaš je kriv sonce za tele mehurje, ker men se že tuki kdaj sem in tja nardi kšn tak kot si ga opisala, ampak samo če se ne namažem fejst dobr. Glede na to da je sonce v Afriki še miljonkrat močnejši..:zmeden2:

Pomoj je to krivo le sonce in vajino praskanje.;)

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   problem s kožo
5.8.2005 12:52:59   
Anonimen
Jaz imam občasno take srbeče mehurčke po rokah, notri se nabere ena tekočina. Zdravnik mi je rekel, da je to ekcem, da sem alergična na neko stvar, ki se je dotikam. Sem opazovala, kdaj se mi mehurčki delajo in sem ugotovila, da vedno, ko imam v rokah kakšne starejše knjige ali če sem na obisku pri babici. Papir je bolj kloriran, voda pri babici pa je tudi močno klorirana in imam takoj polno roko mehurčkov. Se en teden mažem z elokomom in je boljše. Izgleda pa res bolj tako kot da so garje :)-:)-:)-.
Telo ima pač reakcijo na nekaj, kar mu ni všeč. Preide, lahko pa se ponovno občasno pojavi.

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   problem s kožo
5.8.2005 12:55:57   
anajmad
Moj nečak je bil mesec nazaj v Bolgariji in se je na letalu zastrupil s hrano.Imel je pa enake spuščaje kot jih ti opisuješ.V glavnem imel je še poletje v WC školjki dva dni(driska in bruhanje),spuščaji so mu še pa ostal ene tri tedne,v glavnem komi zdej so mu izginil.Imel je pa Claretine tablete proti alergiji.Mislim,da bo hrana in vse skupi.Nč,pocajtaj se.
en lp:morje:D.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   problem s kožo
5.8.2005 12:57:08   
Anonimen
Ampak čudno, da se je obema naredilo.

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   problem s kožo
5.8.2005 12:58:32   
Anonimen
Onadva sta zdaj eno! 8)

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   problem s kožo
5.8.2005 13:00:03   
dolenjka
Tut jaz imam podoben problem. Na dekolteju so se mi pojavljali in ker je srbelo, sem seveda spraskala (kokoš, kaj čmo). Ampak sedaj nisem bila že 14 dni na soncu (razen v avtu), pa so se mi spet pojavile pikice al mehurčki al kaj :zmeden2: Probam stisnit,pa ne gre nič ven, seveda je posledično še bolj rdeče. Jih je pa ful in zdej k so nekatere spraskane je še grdo za videt! V nedeljo greva na :morje: in me mal skrbi vse skupi, da no bo še slabš :zmeden2::zmeden2:, ker pol bom na poroki lahko v puliju! :((
Danes bom začela jest Claritine, s čim pa naj mažem?

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   problem s kožo
5.8.2005 13:04:22   
Anonimen
Mene letos tako srbi po hrbtu in stegnih da me moj dragi praska z Mašinim grabljicam.Srbi za ZNOOOORT:grrr:To je pomoje sonce.

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   problem s kožo
5.8.2005 13:04:23   
GoYa
kaj bojo danes zelenjavni čevapčiči :zmeden2:
sveži :zmeden2:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   problem s kožo
5.8.2005 13:05:01   
baguSka
s kamagelom?:zmeden2:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   problem s kožo
5.8.2005 13:05:22   
ZARA
Ne iz vrečke....

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   problem s kožo
5.8.2005 13:06:48   
india
Podoben primer sem imela pred par leti, na koncu sem ugotovila, da od grozdja,ki je bilo škropleno z modro galico. Mehurčke sem mazala s Sinopenom, pa tablete Letizen sem jedla. Pa je pomagalo v par dneh.:rozica:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   problem s kožo
5.8.2005 13:07:54   
baguSka
no vidš pika da smo vse mau garjaste 8)

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   problem s kožo
5.8.2005 13:14:24   
Anonimen
Ti men že na prvi pogled deluješ, da maš probleme s kožo, baguska. In s poraščenostjo. In tudi s higieno.

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   problem s kožo
5.8.2005 13:17:10   
pika74
:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   problem s kožo
5.8.2005 13:18:10   
baguSka
:ups::ups: a se res že tko na delč vid???:zmeden2:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   problem s kožo
5.8.2005 13:18:32   
Anonimen
Haha, baguška :)-:)-:)-:)-:)-.

Moje znanje medicine pravi takole: zelo pogosto se pojavijo razni izpuščajčki kot reacija telesa na hrano, sonce, razne snovi okoli nas. Alergije na hrano v obliki izpuščajev se zlasti rade izrazijo po sklepih (na komolcu, pregibu kolena). Z raznimi kremami ne odpravimo alergije, temveč samo njene posledice. Alergija pač je prisotna, je pa fajn, če vemo, od česa smo jo dobili, da se potem lahko tiste snovi izogibamo. Pa ne se praskat!!!!!! Pri teh kremah proti takim izpuščajčkom je tudi treba biti pozoren na sestavo krem. Če vsebujejo kortikosteroide (kot npr. elokom) je treba paziti, da se ne mažemo nepretrgano predolgo, ker kortikosteroidi dolgoročno poškodujejo kožo. Pa baje so alergije na konzervanse vse pogostejše. Poznam kar nekaj ljudi, ki ne morejo jesti kitajske hrane, ker je notri ogromno glutaminata (skoncentrirane vegete).
Sem polna informacij, hehe.;)8)

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   problem s kožo
5.8.2005 13:18:47   
Anonimen
Vid ne, voha :)-

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   problem s kožo
5.8.2005 13:21:28   
baguSka
a to tud :zmeden:

kul zdej bom pa lohk še jst smradila kle gor 8):hudicek:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   problem s kožo
5.8.2005 13:24:06   
pika74
U ste se razpisale. Hvala hvala. Jaz sem pa mislila, da sem edina s takimi mehurčki:).

Miska jaz ravno zdaj jem grozdje med tipkanjem in se mi je kar zataknilo :)- (no, saj sem ga dobro oprala - upam:)- ).

A praute, da lohk tud od sonca. Ja sej, tud tega je blo precej.

GoYa ma ne morem se upret čevapom :)-

Aja, pa še nekaj - ena me je opozorila, da ne smem pisat da je problem odkar sva prišla iz Afrike, ker je v Afriki več držav in ni vse za v en koš. Popravljam- ko sva se vrnila iz Maroka, Italije, Francije, Portugalske, Španije, Andorre domov.

No, sej je res. Mogoče sem pa to staknila v Monaku al pa v Monte Carlu. Ni nujno, da je ravn iz Afrike (pardon iz Maroka). Mormo bit pravični.

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   problem s kožo
5.8.2005 13:26:26   
pika74
Ankica pa men se svita ob tvojem odgovoru. Midva sva res ful jedla eno premočno župo iz vrečke. Nama je blo kr slabo - pa to ene parkrat. Ne sam enkrat.

Baguska - a veš, k smo se zadnč pogovarjal o teh strupih v hrani. Eto, zdej so me zihr štrafal glih te - konzervansi. To so najbrž vsi ti E-ji not v teh zvarkih.

:rozica::rozica:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   problem s kožo
5.8.2005 13:29:11   
baguSka
Ojoj dej nehi. Jst grem tud drug tedn u Tunizijo. Pa kej druzga k konzervirano hrano tud nebi jedva!?:zmeden: Ka pa zdej?? Sadja in zelenave ne upam k praujo da je voda strupena..:(

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   problem s kožo
5.8.2005 13:30:12   
Anonimen
Ej, dokler nisi rumena je vse Ok. Moj kolega je kar z nenada ratal rumen, smo ga že hecal, če je kaj proti vetru lulal :)-:)-:)-:)-:)-, zdravniki so ga dali na vse možne preiskave, če ima kaj narobe z jetri, vsi smo ga že strašili, da ima zihr hepatitis, na koncu so pa ugotovili, da je pil preveč korenčkovega fruca in se je zato pofarbal.:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   problem s kožo
5.8.2005 13:44:41   
African queen
Baguška,zakaj sadja ne bi jedla??

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   problem s kožo
5.8.2005 13:48:16   
baguSka
ker je opran z njihovo vodo in je strupena :zmeden:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Starost vaše/ga prvorojenca/ke
Ela123

Koliko je sedaj star/a vaš/a prvorojenec/ka?

0-5 (61%)

5-10 (17%)

10-15 (10%)

15-20 (5%)

več, kot 20 (8%)

Število vseh glasov: 385

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!